Connect with us

“Miért csak seggfejeket vonzok be?” – 3 pszichológiai ok, amiért az erős csajok a problémás pasikat fogják ki

Fotó: Pexels

LOVE

“Miért csak seggfejeket vonzok be?” – 3 pszichológiai ok, amiért az erős csajok a problémás pasikat fogják ki

Mindig kifogod a legnehezebb eseteket? Minden erődet elszívják? Elmondjuk, miért, és mit tehetsz ellene.


Erős nő vagy. Megállsz a lábadon, egyben vagy, jó állásod van, klassz barátaid, nem riadsz meg az élettől. Kijárna egy hasonló kaliberű, klassz pasi, nem? De valahogy mégsem így alakul. Úgy érzed, a világ összes összetört, szétcsúszott, sebzett lelkű, manipulatív seggfejét kifogod, míg a nálad sokkal gyengébb barátnőid kihalásszák a tuti srácokat.

A pszichológusok szerint oka van annak, amiért az erős csajok a problémás fickókat vonzzák be. Három is. Soroljuk.

#1 A lelki társ szindróma

Ha hiszed, ha nem, a lelki társ nem mindig jó dolog. A pszichológiában sokszor olyan szerelmi partnert értenek rajta, akivel valóban sok bennetek a közös, de annyira hasonlít hozzád, hogy egyfajta tükröt is tart a személyiséged elé. Például ha türelmetlen, “felcsattanós” vagy, lehet, hogy ő is az, és ezzel meglátod benne önmagad. Egyúttal pedig az agyadra megy.

A lényeg itt az, hogy egy erős ember ösztönösen azt választja, aki lelkileg kihívások elé állítja, és egyúttal fejlődésre ösztönzi. Ezekből a kapcsolatokból sokat tanulhatsz, de csak nagyon ritkán végződnek jól, tele lesznek súrlódásokkal, fájdalmakkal.

És többnyire szakítással végződnek, mert két ennyire hasonszőrű ember nem nagyon tud mit kezdeni egymással.

#2 A gyógyító

Ezt nem kell sokat magyarázni. Az erős nők lelki gyógyítók. És a gyenge, ösztönzésre, bátorságra, férfiasságra vágyó pasik ezt úgy kiszagolják, mint a macska a halat. Csak az a baj, hogy az erős nő nem fog gyanút, mindenáron meg akarja menteni a ráakaszkodó pasit, sőt, egy darabig még élvezi is ezt a gyógyító szerepet. Csak amikor már minden erődet elszívta egy ilyen energiavámpír, és rájössz, hogy szinte semmit nem kaptál cserébe, jön a nagy felismerés: tipli, vagy a maradék erődnek is búcsút mondhatsz.

#3 A karmikus kapcsolat

Ez ellen sajnos nincs mit tenni. Az erős emberek állítólag gyakran esnek abba a hibába, hogy egy számukra észvesztően vonzó, de sokszor totálisan “felejtős” társsal is hatalmas szerelembe keverednek. A spirituálisabb lelkek szerint azért, mert az előző életeikből dolguk maradt egymással.

A földhözragadtabbak szerint pedig az erős emberek egyszerűen vágynak az inspirációra, a kalandra, az őrjítő szerelemre.

Nem tudnak józanul gondolkodni. Csak amikor ez a szerelem tényleg szó szerint megőrjíti őket, és már nullára legyepálták magukat egy lélek-gyilkolászós partnerrel, akkor kapnak észbe. Jó esetben.

És mit tehetsz ellene?

Mármint hogy a fenti három csapdát elkerüld, és végre találj egy hozzád való, erős pasit, aki szeret és feltölt, nem “kinyír” és kiszipolyoz. A szakemberek szerint a következőkre figyelj.

Tapasztalj és engedd el

Ha egy nehéz eset kerül az utadba, ne ellenállj. Bátran tapasztald meg a nehézségeket, éld át a kapcsolat problémáit, de figyelj arra, hogy időben el tudd engedni, ha tényleg azt látod, hogy ezzel a pasival nem jutsz semmire. Merj tovább lépni.

Távolíts el minden akadályt

Ha egy kapcsolat problémás, igyekezz legyőzni az akadályokat. Beszélj a pasival, légy türelmes, tegyél gesztusokat. Küzdj meg érte, de csak addig, amíg úgy érzed, érdemes. Ha minden erőfeszítésed dugába dől, akkor ez nem a te embered volt.

Légy néha gyenge, légy önmagad

Nem tudsz mindig, mindent kontrollálni. Ezt fogadd el. Öleld magadhoz a saját hibáidat, és tanulj meg velük együtt élni. A gyengeségeiddel is. Ha valakinek így is kellesz, az az igazi. Ha nem, menjen isten hírével.

Szeresd önmagad

Talán ez a legnehezebb. Egy erős csajnak nagyon nagy az önuralma, de az erejét sajnos többnyire arra használja, hogy legyőzze önmagát. Nem szabad. Higgy néha saját magadnak, és főleg azt hidd el, hogy megérdemled a jót. Ha egy kapcsolatban nem érzed jól magad, ha bármit is teszel, abban mindig hiba van, ha nem érzed, hogy szeretnek és becsülnek, és számíthatsz a társadra, akkor menj tovább.

Ne sajnáld otthagyni a rosszat, mert egyedül ezzel teszed lehetővé, hogy előbb-utóbb megtaláld a jót.

CuriousMindMagazine

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel