Connect with us

Melyik napszakban szexeljünk? – Tippek, hogy mikor, hogyan hangolódjatok rá

Fotó: Pexels

LOVE

Melyik napszakban szexeljünk? – Tippek, hogy mikor, hogyan hangolódjatok rá

Megeshet, hogy sokak szerint a szex bármikor jöhet. De mindre máshogy kell ráhangolódni. Íme a tippek.


Reggeli szex, esti szex. Vagy egy napközbeni, gyors rock’n roll, ha épp ráértek. Mindnek megvan a vonzereje, de sajnos, a férfiak és a nők egy kicsit másképp vannak bekötve, ami az időzítést illeti. Így más-más technikákra is van szükségük, hogy a különböző napszakokban felizguljanak.

#1 A reggeli merevedés és a tesztoszteron

A dolog persze hormonális. A pasik nemi hormonszintje, vagyis a tesztoszteron 25-50 %-kal is magasabb reggel. Ezért van merevedésük, és ezért ugranak rá szívesen a párjukra ébredés után. Sajnos a nőknél a hormonszint reggel a legalacsonyabb, estére nő meg, plusz a nők többsége este érzi a legkevésbé stresszesnek magát, amikor már letudta a napi dolgait, és végre elengedheti magát. Pajzánkodni is olyankor van inkább kedve. Emellett a nők nemi aktivitása havi ciklusban is változik: két menzesz között, “félidőben” a legtermékenyebbek, és általában a szexet is ilyenkor kívánják a legjobban.

#2 Tisztaság és testmeleg

A legtöbb nő szeret szex előtt fürdeni vagy lezuhanyozni. Tisztán szeretjük, na. Közvetlenül ébredés után, fogmosás előtt, ágymeleg “illatokkal”, legfőképp alul, nem nagyon szeretünk bujálkodni. A férfiak szaglása viszont jóval kevésbé érzékeny, mint a nőké, így őket ez nem nagyon zavarja. A szerelmük pihent, meleg teste sokkal csábítóbb a számukra, mint a tusfürdő- meg fogkrém-illat.

És akkor jöjjenek a tippek. Hogyan hangolódjatok rá…

# a reggeli szexre

Először is gondoljatok arra, hogy egy jó kis reggeli bujálkodás után mindketten jobban fogtok teljesíteni a munkában. A vazopresszin nevű hormonszint, amely a lelki nyugalomért, és a kötődését felelős, szerelmeskedés után megnő, és ez mindkettőtöknek szárnyakat ad.

Kezdjétek lassabban. Inkább keljetek korábban, de húzzátok el egy kicsit az előjátékot.

A szexterapeuták szerint a nők legerősebb “kedvcsinálója” a szexben az, ha a saját testképüket pozitívan értékelik. Tehát ha a pasijuk mondja és érezteti velük, hogy ébredés után, kócosan, smink nélkül, bedagadt szemmel is gyönyörűek, rögtön beindulnak azok az ösztönök.

Előtte aludjátok ki magatokat. Inkább feküdjetek le korábban, de a kialvatlanság igazi nemi hormon-gyilkos. Ha kipihenten ébredtek, a szex is olajozottabban megy.

# az esti szexre

Nézzetek versenysportokat. Kutatások bizonyítják, hogy a pasikban ez egyértelműen megnöveli a férfi nemi hormon szintjét. Ezután szinte oroszlánként fogja rád vetni magát.

Egész nap készülődjetek rá. Egy-egy kedves üzenet, rövid, vágykeltő beszélgetés, egy meghitt, közös kávézás munka után csodákat tesz.

Ne felejtsük el: a nő egyik legfontosabb erogén zónája az agya. Fejben kell hangulatba hozni, azután jöhet a többi.

Sportoljatok együtt este. Talán meglepő, de egy 30 perces, intenzív mozgás mindkettőtökben legalább fél órára erős hormonszint-emelkedést vált ki, így nemhogy túl fáradtak lesztek a szexhez, hanem épp ellenkezőleg.

#a szexre a többi napszakban

Erre nincs szabály. Ha ugyanis napközben bármikor kedvetek támad egymásnak esni, akkor hajrá. Ehhez semmilyen plusz ráhangoló trükk nem kell.

Psychology Today

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel