Connect with us

Megvan, hogy pontosan mennyi kalóriát égetsz el egy jó szex közben

Fotó: Pexels

LOVE

Megvan, hogy pontosan mennyi kalóriát égetsz el egy jó szex közben

Az eredmény több, mint érdekes, és más a nőknél, más a férfiaknál…


Az már régóta elfogadott tény, hogy a szex – különösen egy jó, alapos pajzánkodás – fogyaszt. Na de mennyire? Érdemes lecserélni a futópadot, esetleg a jógamatracot a lepedőre?

Egy kutatás szerint egy huszonöt perces szeretkezés a férfiaknál 100, a nőknél 69 kalóriát éget el. Egy félórás, könnyű kocogás pedig a nőknél 213, a férfiaknál 276 kalóriát dolgoz le, tehát mindkét esetben körülbelül háromszor annyit.

Az aktus hossza is számít. A New England Journal of Medicine összefoglalója szerint egy hat perces szeretkezés (a felmérések szerint ennyi ideig tart egy átlagos aktus egy átlagos párnál, háááát….) mindössze 21 kalóriát éget el. Ebben a felmérésben csak a férfiakat vizsgálták, de ez a 21 kalória olyan kevés, hogy tulajdonképpen mindegy is, egy rövid szextől egyértelmű, hogy senki sem tud fogyni.

via GIPHY

Van azért jó hír is. Jaiya Kinzbach Los Angeles-i szexuálterapeuta szerint ha nyögésekkel fűszerezzük a szexet, az további 18-30 kalória elégetését jelenti. A póz sem mindegy: ha a nő van felül, és 30 percig intenzíven mozog a csípőjével a férfin, azzal 207 kalóriát égethet el, tehát majdnem annyit, mint egy félórás kocogással.

Ettől függetlenül a kutatók azt állítják: a szex nagyon sok mindenre jó a vérkeringésünkön a mentális állapotunkon át egészen az immunrendszerünk erősítéséig, ám jelentősen fogyni nem lehet vele.

Ha sokat, sokszor csináljuk, akkor sem. Így tehát a jó szex mellett bizony muszáj a vállunkra csapni a sporttáskát is, és irány a futópálya, az edző- vagy tornaterem. Mindegy, csak rendszeres, alapos mozgás legyen.

Reader’s Digest

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel