Connect with us

Megtalálták az örök fiatalság titkát? Gua sha, a kínai szépítő csoda

TRENDY

Megtalálták az örök fiatalság titkát? Gua sha, a kínai szépítő csoda

Tényleg csak egy kő lenne a megoldás minden idők problémájára, az öregedésre?


A gua sha kő nemrégen robbant be a köztudatba, mint az influenszerek által is szívesen használt csoda szépítőeszköz. Azonban múltja ennél sokkal régebbre nyúlik vissza. Már a középkori Kínában is használták a gua sha masszázs technikát, amelynek egyik fő eszköze ez a kő volt. Tradicionálisan rózsakvarcból vagy jáde kőből készült, ma azonban már nagyon sokféle elérhető.

Ez a csodakő méltán maradt fenn az idők során. Rengeteg jótékony hatása ismert, de főként a toka-eltüntetés és arcfeszesítés miatt terjedt el mostanában.

Nagyon látványos eredményekről számolnak be a szépség influenszerek, már akár 20-30 nap leforgása alatt.

Ezenkívül javítja a vérkeringést, és serkenti a nyirokkeringést. Oldja az izomblokkokat, ami a mindennapi stressz ellen igazi megváltás lehet. A nyak, a váll és az állkapocs mind olyan testrészek, amelyek szinte memorizálják a feszültséget, csomók formájában, de a megfelelő gua sha masszázs kisimíthatja ezeket. Továbbá csökkenti a puffadást, így a szem alatti karikákat is eltüntetheti.

De hogyan használjunk helyesen egy ilyen évszázados technikát? A kérdés teljesen jogos, hiszen elsőre kacifántosnak tűnhet. Azonban rengeteg, szakemberektől származó videó található meg Youtube-on.

Ezek megmutatják a legegyszerűbb alapmozdulatokat, amelyek egyébként a leghatásosabbak is. Emellett fontos, hogy mindig tisztítsuk meg az arcunkat és a követ is használat előtt. Ezután jöhet egy hidratáló, vagy pár csepp olaj, hogy a bőrünket ne húzzuk meg és jobban csússzon rajta a gua sha. Mivel kifejezetten relaxáló hatása van, ezért este javasolt a használata.

Számít, mennyibe kerül? Természetesen. A gua sha kövek ára széles spektrumon mozog. Akár több 10 ezer forintba is kerülhet, ugyanakkor már tizedennyiért is beszerezhető.

Ha önmagában nem hiszünk a kristályok erejében, és nem dizájner köveket akarunk mindenáron, akkor a drogériákban beszerezhető pár ezer forintos eszköz is éppen olyan megfelelő lesz. A hangsúly a helyes használaton van, nem az eszközön.

A gua sha lényege nemcsak az örök fiatalság és a látványos feszesítés. Ez a napi 3 perc egy kis szünetet is jelenthet a rohanó hétköznapokban. Mindenki megérdemel ennyi odafigyelést és kényeztetést. Bátran építsük be napi szépségrutinunkba!

Forrás: Krémmánia Blog

Még több TRENDY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel