Connect with us

Majdnem kitagadták a szülei a nőt, amiért 51 évesen, egyedül vállalt kisbabát

LIFE

Majdnem kitagadták a szülei a nőt, amiért 51 évesen, egyedül vállalt kisbabát

Kelly mesterséges megtermékenyítéssel szült, szingliként, amikor épp az állását is elveszítette. A családja szerint esztelenséget csinált.


A Nagy-Britanniában, Crawley-ben élő (Sussex) Kelly Clarke egész életében légiutaskísérőként dolgozott, azután a Londonhoz közeli Gatwick Repülőtér földi személyzetének tagja lett.

Egész életében próbált megfelelő párkapcsolatot találni, de ahogy mondja, “nem volt szerencséje.” Amikor az 50. születésnapja közeledett, elkeseredett: tudta, hogy élete legnagyobb vágya, hogy anya lehessen, soha nem fog teljesülni.

Ekkor mesélt neki a barátnője egy athéni klinikáról, ahol nem túl drágán, és nagyon profin, mesterséges megtermékenyítéssel teherbe eshet. Kelly kapott a lehetőségen, és amint tudott, Görögországba utazott. Megtermékenyített petesejt-beültetésen esett átt (tehát az anya és az apa is donor volt).

Tizenkét héttel később, már otthon, bizonyossá vált, hogy Kelly terhes. Ekkor közölte az örömhírt a szüleivel, de Ray és Barbara szabályos sokkot kaptak a hírtől, és annyira kiborultak, hogy hónapokig nem álltak szóba a lányukkal.

“Az elején minden erejükkel megpróbáltak lebeszélni.” – mesélte Kelly – “Azt mondták, esztelenség, amit csinálok, veszélyeztetem az egészségemet és a kicsiét is, ebben a korban ez már egyszerűen felelőtlenség. Hogy fogom felnevelni, fogalmam sincs róla, hogy egyedülálló szülőnek lenni mit jelent, tökretettem az életem.”

Kelly anyja később azt is bevallotta, hogy éjszakánként azért imádkozott, vetéljen el a lánya.

“Mi lesz velük, ha valami baj történik? Mi már a férjemmel elmúltunk hetven évesek, segítünk, persze, ha tudunk, de akkor is. Egy baba nem egy kiskutya, hanem egy életre szóló felelősség.”

Kelly nagyon nehezen élte meg, hogy a családja ennyire elutasítja a döntését. Ráadásul a covid miatti leépítésekben az állását is elveszítette, de ez sem érdekelte.

A terhességet néhány migrénes rohamon kívül jól viselte, és 2021 március 31-én, császárral életet adott kislányának, Lyla Rae-nek.

Kelly szüleit végül a húga, Jenny békítette meg. Amikor a nagyszülők először meglátták a kicsit, elfogadták lányuk döntését.

Kelly azt mondja: szülei ugyanúgy imádják a kicsit, mint a többi unokájukat, ő pedig nem is lehetne boldogabb. “Anya lettem. Mindig erre vágytam, és most teljesült. Nem számít a korom, nem érdekel, mi lesz tíz vagy húsz év múlva. Csak az érdekel, hogy a lányom és én a legjobb barátnők leszünk.”

Mirror Fotó: Pexels

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel