LOVE

  Megbánta, vagy csak lebegtet? Szakértők szerint ezt jelenti, ha az exed még mindig írogat neked

  Párkapcsolati szakértők segítenek megfejteni a kényes kérdést.
  Sassy - sassy.hu
  2022. március 30.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelem íratlan szabályainak világában olykor nehéz kiigazodni, főként ha szakításokról van szó, és éppen azon vagy, hogy sikeresen túl tedd magad egy előző kapcsolaton.

  Ugye neked is ismerős a szituáció, mikor épp egy optimistább időszakodat éled, tennivalóid dzsungelébe merülsz, sikeresen likvidálod a fejedből a pesszimista gondolatokat és sérelmeket, esetleg hiányérzetet, erre az exed egyszer csak bekopogtat a virtuális "ajtódon", és váratlanul ír neked. Ilyenkor az ember hajlamos összeesküvési elméletekbe bocsátkozni az üzenet célját illetően. Az elite daily meg is kérdezett pár szakértőt a témában.

  Mire gondoljunk akkor, amikor érkezik egy random levél, vagy esetleg folyamatos írogatásba kezd az ex? Megbánta a szakítást és ismét összejönne veled, vagy csak egy kis nosztalgia-kalandra vágyik? Rachel MacLynn okleveles pszichológus és a londoni Vida Consultancy alapítója szerint a legelső dolog, amit figyelembe kell vennünk, hogy mennyire friss a szakítás: "Az üzenetek jelentése részben függ a szakítás óta eltelt időtartamtól, és attól is, hogy ki tett pontot a kapcsolat végére" – magyarázza.

  Egy olyan ember érdeklődése, akivel a múlt héten szakítottál, nyilván más jelentést hordoz magában, mint egy hónapokkal, akár évekkel ezelőtt lezárt szerelmed üzenete. Bela Gandhi, a Smart Dating Academy elnöke úgy véli, hogy az exek kapcsolatfelvételei  "nagyon különböző dolgokat jelenthetnek". Attól függ, milyen körülmények között szakítottatok, és hogy mi is áll pontosan az üzenetben.

  Gandhi szerint, ha a szövegek homályosak, és semmi konkrétabb kijelentést nem tesznek arra vonatkozóan, hogy találkozni, esetleg dolgokat megbeszélni kellene, akkor valószínűleg csak az érdeklődés fenntartását szolgálják.

  Ez nem más, mint a "morzsáztatás", angol szakszóval élve "breadcrumbing". Ilyen esetben éppen  csak annyi törődést kapsz az ex-partnertől, amennyi a figyelem fenntartásához elég, de további komoly szándékok nincsenek a tervei között. Szintén nem árt megfigyelni, hogy a nap mely szakaszában lángol fel az érdeklődés, hiszen ha késő este üti fel a fejét egy "Fent vagy?", "Mizu?," vagy a klasszikus "Merre vagy?" üzenet, akkor az meglehetősen egyértelmű jelentéssel bír. Vagyis nem jelent semmi komolyan vehetőt.

  Az is fontos tényező, hogy ki volt a szakító fél. "Hogyha te hagytad ott az exedet, elképzelhető, hogy összetörted a szívét, és még mindig hiányzol neki," véli Gandhi. Viszont ha fordítva történt, valószínűleg másféle szándékkal keres fel. "Talán csak unatkozik, kicsit hiányol, vagy bűntudata van a szakítás miatt."

  Dr. Alexandra Solomon a Northwestern Egyetem klinikai asszisztense és terapeutája, valamint a Loving Bravely: 20 Lessons of Self-Discovery to Help You Get the Love You Want című könyv szerzője. Szerinte a bekopogtató üzenetek arra utalnak, hogy "ez bizony egy bonyolultabb fajta szakítás volt". Azt tanácsolja, hogyha egy kapcsolat a végére ér, mindenképp tisztázzuk a határokat. Barátok akarunk maradni? Kikövetjük egymást a közösségi oldalakon? Szóba kerül, hogy esetleg ismét összejöjjünk? Ha ezek a paraméterek nincsenek tisztázva, lehet, hogy az exed csupán tisztábban szeretne látni, ezért keres fel. 

  Talán eljátszol a gondolattal, hogy mi van akkor, ha vissza szeretnének szerezni? "Ha arra kérnek, hogy lógjatok együtt, találkozzatok, hiányolnak, esetleg azt érzik, hogy hibát követtek el, akkor egyértelmű, hogy szeretnének még egy esélyt adni a dolognak." Ugyanakkor a szakértő felhívja a figyelmet arra is, hogy ha a hasonló üzenetek minden alkalommal este 10 és hajnali 1 között érkeznek, talán nem teljesen komolyan vehetőek.

  Dr. Solomon szerint a legegyszerűbb, ha tiszta vizet öntesz a pohárba. "Írhatsz valami olyasmit, hogy észrevetted, hogy mostanában sokat chateltek, és csak szeretnéd tisztázni a helyzetet. Kérdezz rá, mit szeretnétek és vártok el egymástól ebben a szituációban." Ez egy teljesen helyénvaló kérés, hiszen a zűrzavar és találgatás az utolsó dolog, amire vágyunk egy olyan kényes időszakban, mint egy kapcsolat elengedése.

  Ráadásul a beszélgetés fenntartása megakadályozhat abban, hogy valóban átéld azt a gyász-időszakot, ami a továbblépéshez elengedhetetlen. Fontos, hogy minden esetben kifejezd szándékaidat: akkor is, ha számodra fájdalmas a további kapcsolatfenntartás; akkor is, ha barátként szívesen beszélgetsz; akkor is, ha esetleg ő folytatná, te viszont már lezártad magadban a szerelmeteket. Ha mindketten felfeditek a lapjaitokat, senki nem fog sérülni.

  Forrás: elitedaily

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ha ebbe a 7 dologba nem fektet energiát a pasi, nem ő az igazi
  Lehet, hogy észre sem veszed, de ezek igenis árulkodó jelek.

  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy mindig arról áradozik, mennyire szeret. Lehet, hogy szeret veled időt együtt tölteni. Még az is lehet, hogy mindeközben nem néz rá más lányokra. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindent megtesz azért, hogy megtartson téged...

  A következőkben 7 olyan dolgot sorolunk fel, amelyet a pasik szívesen ellógnak – ezzel pedig bizonyítják, hogy nem mellettük kell lehorgonyozni.

  1. Randiszervezés

  Mindegy, hogy 1 vagy 5 éve vagytok együtt, akkor sem várhatja el, hogy minden egyes közös programot te találj ki. Igenis vegye a fáradtságot, és tervezgessen egy kicsit ő is!

  2. Takarékoskodás

  Folyton azt hallod tőle, hogy veled akarja leélni az életét, de annak jelét sem mutatja, hogy felkészülne erre? Ez egy nagy vörös zászló! Mondani ugyanis könnyű, de elkezdeni takarékoskodni – például egy esküvőre, egy közös lakásra vagy a gyerekvállalásra – azért jóval nehezebb. Ha nem képes ezért lemondani a bulizásról, nincs miről beszélgetnetek.

  3. Tájékoztatás

  Tényleg túl sok elvárni egy párkapcsolatban, hogy tudj arról, hogy a másik éppen hol, kivel van és mit csinál? Persze nem kell mindenről részletesen beszámolni, de egy „Beugrom a sarki helyre Dáviddal egy sörre” üzenet még annyira nem megterhelő. Ezzel ugyanis a bizalmat építitek!

  4. Hálószoba

  Ha egy férfi csak a saját örömét keresi az ágyban, akkor egyrészt van még mit tanulnia, másrészt pedig nem olyasvalaki, aki mellett ki kell kötnöd. És nemcsak azért, mert a szexuális kielégülés fontos, hanem azért is, mert ez arra utal, hogy nem törődik eléggé veled, a gondolatai csak maga – és a saját érdekei – körül forognak. Kell ez neked?

  5. Bevonás

  Amennyiben te komolyra tervezel valakivel, biztosan beavatod abba, hogy mi történik éppen a munkahelyeden, a barátaiddal, elmondod, hogy mi minden foglalkoztat téged. Emellett elhívod magaddal családi eseményekre, baráti koccintásokra – és ez így van rendben. Várd el ugyanezt tőle is!

  6. Kompromisszum

  Muszáj törekednie arra, hogy közösen találjatok valamilyen megoldást, ha valamiben nem értetek egyet. Az nem járja, hogy csak megvonja a vállát és rád hagyja az egészet – igenis beszélgetni kell, hogy kompromisszumokat tudjatok kötni, amelyek tartósak!

  7. Boldogság

  Aki tényleg szeret téged és szeretne tartósan az életed része lenni, az biztos, hogy mindent megtesz majd, hogy boldognak érezd magad – minden egyes nap.

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  7 öntudatlan jel, amellyel a férfiak „megüzenik”, hogy hamarosan meg fognak csalni
  Persze nem direkt. Íme a félrelépés-riasztó.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 26.


  Megosztom
  Link másolása

  Sokak szerint a megcsalás akkora árulás, olyan tőrdöfés a szívbe attól, akit életünkben a legközelebb engedtünk magunkhoz, hogy onnan már nincs kiút. Az emberek nagy része számára ez a bizalom halála, nem tudnak megbocsátani, és azonnal véget vetnek a kapcsolatnak.

  Vannak azonban olyan esetek, amikor a két fél számára van még jövő. A kérdés már csak az, hogyan építsék vissza a bizalmat és az intimitást, egyáltalán, mi kell ahhoz, hogy a szerelmük, a szövetségük egy ilyen hatalmas törés után is működjön.

  Sokan, amikor a párjuk félrelép, önmagukat hibáztatják. Mit tehettek volna másként, mit rontottak el, biztos ők „hajszolták bele” a szerelmüket egy másik férfi/nő karjaiba. Az igazság az, hogy egy másik ember tetteiért KIZÁRÓLAG ő a felelős, tehát ha megcsalnak, ne magunkat hibáztassuk. De megelőzni olykor meg lehet a bajt.

  Mat Boggs párkapcsolati szakértő 7 olyan viselkedési „jelet” szedett össze, amellyel a férfiak egyértelműen utalnak arra, hogy hamarosan meg fognak csalni (vagy már félig-meddig meg is tették). Természetesen tudtukon kívül adják le ezeket a vészjelzéseket. Ha van rájuk radarod, talán elejét tudod venni a legrosszabbnak. Íme a vészjelek.

  #1 Minden apróságon összeveszik veled

  Vagyis a benne lévő feszültség miatt provokál. Irritált az egész viselkedése, olyasmikből is ügyet csinál, amikből korábban sosem. Már úgy érzed, tojáshéjakon sétálsz körülötte, és ha egy is eltörik, robban a balhébomba.

  #2 Machinálni kezd a telefonjával

  Őrzi-védi, mint egy házőrző kutya. Állandóan magánál tartja, még a vécére is kiviszi. Bizonyos telefonoknál kimegy az udvarra, vagy át egy másik szobába. Mindig lezárja, ha a közelébe mégy. Esetleg két telefonja van. Itt bizony lehet, hogy már egy online flört körvonalazódik.

  #3 Lanyhul, vagy megszűnik a szexuális életetek

  A szexuális élet minden párkapcsolatban hullámzó, vannak intenzívebb, és "lagymatagabb" időszakok, ez természetes. De ha a tettőtök közti testi intimitás hirtelen, feltűnően kezd tünedezni, sőt teljesen el is tűnik, akkor bizony baj van.

  #4 „Gázlángolás”

  Ez a manipulációs technika egy 1944-es, Ingrid Bergman filmről kapta a nevét. A lényege, hogy a párod a saját valóságodat megtagadja, hülyeségnek, fantáziálásnak állítja be. Megkérdőjelezi a józan eszedet.

  Gyanúsan sokat lájkolgat egy másik nőt az Instán, rejtegeti a telefonját, késő este sorra kapja az üzeneteket, és te ezt szóvá teszed. Paranoiásnak titulál, a nő csak haver, az üzeneteket munkaügyben kapja. És ez így megy, míg a végén nem saját magadnak hiszel, hanem neki. És nem látod meg azt, ami az orrod előtt van: hogy az Instás nő nem barát, hanem szerető, az éjjeli üzeneteket bizony ő küldi.

  #5 Eltünedezik

  Vagyis vannak időszakok, órák, napszakok, sőt akár napok (mondjuk egy üzleti út), amikor a pasid egyáltalán nem kontaktál veled, még egy rövid üzenet, vagy telefon erejéig sem. Természetesen nem kell minden másodpercéről elszámolnia, de ha az ilyen eltűnések egy korábban megszokott kapcsolattartási mintát törnek meg kettőtök között, akkor gyanakodhatsz.

  #6 Ha korábbi hűtlenségéről mesél

  Ez viszonylag hamar kiderül, akár már a randizáskor. Ha egy pasi többször is elmeséli, hogyan csalta meg (természetesen már megbánta stb.) az előző párjait, barátnőit, akkor az rád nézve sem jó ómen. A pszichológusok szerint ugyanis a jövőbeli viselkedés legbiztosabb indikátora a múltbeli viselkedés.

  #7 Az intuíciód figyelmeztet

  Sajnos nagyon ritkán hiszünk neki, pedig szinte soha nem téved. Ha az a bizonyos gyomortájéki, belső, női ösztönöd azt súgja, hogy valami nem oké, akkor többnyire tényleg nem oké.

  Mat Boggs/Youtube

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása