LOVE
A Rovatból

Tényleg segít, ha kibeszéled az exedet a szakítás után?

Normális dolog egy kicsit piszkálni az exedet? Van egy határ, ahol már túl messzire mész? (Spoiler: igen és igen.) Egészséges az exedet szidni? A rövid válasz: abszolút. A hosszabbért olvass tovább.

Megosztom
Link másolása

Tegyük fel, hogy épp most szakítottatok, talán te vetettél véget a dolognak, talán ő, talán még közös megegyezésre is jutottatok. Akárhogy is, most nagyon sok különféle érzés kavarog benned vele kapcsolatban, és azon töprengesz, hogy pontosan mit is kezdj ezekkel.

Ha már alig várod, hogy az exedről beszélj valakivel - még ha csak egy kicsit is -, akkor tedd meg!

Ezt még a pszichológusok is természetesnek tartják, mert tényleg segíthet értelmezni a veled történteket, kipucolni a rossz érzéseket, és ezek nélkül esélyed sincs normális új partnert találni.

Érzelmileg nagyon felszabadító lehet, ha őszintén beszélsz az exeddel kapcsolatos negatív érzéseidről. Csúnyákat mondani róla a klasszikus feldolgozás részét jelenti.

Az ilyen trash-talking feloldja a felgyülemlett feszültséget, felszabadítja a negatív érzelmi energiákat, tisztítólag hat.

Aztán van, amikor nem csoportterápián vagy a pszichológus díványán akarod kisírni magad. Ahogy tette ezt például Miley Cyrus vagy épp Shakira, a szakemberek szerint az is rendben van. A szakításotok részleteinek nyilvános megosztása ugyanolyan felszabadító lehet, plusz még másoknak is segíthetsz azzal, hogy tanulhatnak a tapasztalataidból. Csinálhatsz TikTok-videót a bánatodról! Felvehetsz egy „Kirúgtam őt!” pólót, mint Britney Spears!

Rajtad múlik, hogy ezeket a negatív energiákat milyen módon engeded el, a lényeg, hogy el tudd őket engedni, ne ragadj benne, ne rombold tovább magad velük.

Egyes terapeuták azt tanácsolják, hogy írd le egy papírra mindazt, amit el akarsz engedni az exeddel kapcsolatban, bármit, ami fájdalmas volt, ami nyomaszt, ami ártott,

minden olyan negatív dolgot, amit elhittél magadról a szakításkor, vagy felszedtél a kapcsolatban, és dobd ki.

Hogyan? Gyújtsd fel! Húzd le a vécén! Daráld le az irodai iratmegsemmisítőn! Bármilyen módszert választasz is, a lényeg, hogy megsemmisítsd.

Ezután döntsd el és írd le azt is, hogy milyen kapcsolatot szeretnél az életedben! Egészen konkrétan fogalmazd meg, hogy az új kapcsolatod milyen lesz, mit fogsz fontosnak tartani benne, és mit nem! Ha jól végiggondoltad, akkor utána már ezzel a szemüveggel fogsz járkálni a városban, és amikor szembejön valaki, akkor nem a kétségbeesés, hanem a pozitív érzelmek fognak dönteni a választásod során.

Mikor válik egészségtelenné a szakításról való beszéd?

Persze, mint minden dolognak, az exed kibeszélésének is van egy határa - egy pont, amikor már nem segít téged, hanem elkezd ártani a saját testi-lelki jól létednek.

Onnan tudhatod, hogy átlépted ezt a határt, hogy rosszabbul vagy, mint eredetileg voltál.

Ha nem sikerül továbblépni, érzelmileg csak vele foglalkozol, csak ő van a gondolataid középpontjában, az nagyon nem egészséges. Nehéz számszerűsíteni, hogy ez pont mennyi trash-talkingot jelent. Van, aki kétszer kiakad a barátainak, és túl tud lépni a szakításon, más letöröl mindent, de tényleg mindent az összes közösségi felületéről, ami a legkisebb mértékig is az exére emlékezteti, megint más dalt ír a fájdalmából. Nem a mennyiség, hanem az eredmény számít.

Ha például azon kapod magad, hogy senkivel sem tudsz másról beszélni, mint a volt párodról, vagy az agyad állandóan a vele kapcsolatos negatív érzésekkel van tele,

talán még abban is reménykedsz, hogy durván megbűnhődik majd, akkor előfordulhat, hogy átlépted a határt.

Ez már nem része az egészséges feldolgozásnak. Ha az energiád a másik félre összpontosul - legyen az jószándék vagy rosszakarat, akkor saját magadat háttérbe szorítod. A te érdekeidet, érzelmeidet, azt, ami neked fontos lenne az életben a továbblépéshez.

Negatív leszel, ez elriaszt olyan jó embereket, akikre szükséged lenne, viszont bevonzza a negatív helyzeteket, élményeket, és sajnos az ebből az energiából táplálkozó rossz társakat is.

Akár hiszel a vonzás törvényében, akár nem, határozottan kevésbé szórakoztató a negatívumokra koncentrálni. Ahhoz, hogy ki tudj zökkenni ebből a mérgező gondolkodásmódból, és az energiádat valami sokkal alkotóbb dologra tudd fordítani, változtatásra van szükséged. Lehet ez egy újra megtalált testmozgás, egy hobbi, amit a másik kedvéért feladtál, egy jó könyv, zene, tánc, bármi, ami eltereli a gondolataidat az exedről, és visszatereli őket hozzád.

Nincs okod bűntudatot érezni egy szakítás után az exed piszkálása vagy kibeszélése miatt. Mindez csodálatosan gyógyító dolog lehet.

Ne hagyd, hogy egy durva szakítás vagy egy mérgező partner elnyelje a személyiségedet, az összes energiádat!

Ünnepeld inkább, hogy - Miley szavaival élve - "jobban tudom szeretni magam, mint te", és törekedj arra, hogy az idődet és energiáidat az értékes kapcsolatoknak szenteld: a barátoknak, az új szerelemnek és - természetesen - önmagadnak.


Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


LOVE
„48 éves vagyok, és a 29 éves férfiak a legjobb szeretők – elmondom, miért”
A nő a nála idősebb exét már unta, a nála fiatalabb párjával viszont teljes volt az összhang.
Sassy - sassy.hu
2023. március 15.


Megosztom
Link másolása

Az életkor nem számít - egyre többször halljuk ezt.

Madonnának egészen biztosan sokat jelent a fenti megállapítás, hiszen nemrég mutatta meg új, 35 évvel fiatalabb pasiját. Bizarr fotót osztott meg magáról, és a 29 éves bokszoló Josh Popperről, aki a 64 éves énekesnő mellett annak korábbi, hasonló korú fiúját váltotta le.

És nem Madonna az egyetlen híresség, aki a sokkal fiatalabb férfiakat részesíti előnyben. Jennifer Coolidge színésznő, vagyis "Stifler mamája" is mesélt már a szexkalandjairól, és arról, hogy a fiatalabb férfiakat szereti. egy fiatalabbal való szexuális együttlétre utalva "a legjobbnak nevezte, akivel valaha is voltam".

A 76 éves Cher pedig néhány hónapja a 37 éves Alexander Edwards-szal randizik.

Ez felvet egy fontos kérdést: a fiatalabb férfiak mindenben eleget tesznek az elvárásoknak? Minden téren megfelelőek egy náluk évtizedekkel idősebb nő számára?

A The Sun nevű brit bulvármagazinnak pár nő elmondta, mi ezzel a helyzet, és hogyan gondolkodik a korkülönbségről.

„48 éves vagyok, és a 29 éves férfiak a legjobb szeretők - nagyszerűek, remek az állóképességük és mindig új dolgokat próbálnak ki”

- mondta egyikük, Donna Lambert.

Szerinte a 29 éves férfiak a legjobbak az ágyban. Azt is elmondta, hogy amikor 43 éves volt, egy 17 évig tartó kapcsolat után összejött egy 29 éves férfival, és 4 évig voltak együtt. A nála néhány évvel idősebb exével azért szakítottak, mert elmondása szerint már unalmas volt a kapcsolat. A nála 14 évvel fiatalabb párja udvarolt neki, figyelmes volt, virágot vett, a kapcsolatuk nagyon jó volt. A férfi szüleivel is találkozott, akik kedvesek voltak vele, a baráti köre pedig befogadta Deant, és megszerették.

„Dean mellett egyáltalán nem éreztem a köztünk lévő korkülönbséget. Érzelmileg és szexuálisan egy szinten voltunk, egyenrangú partnerkapcsolat volt.”

Azt is elmondta, hogy soha nem érezte magát öregnek a férfi mellett, sőt. Az ágyban pedig jól érezték magukat együtt, ott ő volt, aki tanítani tudta a férfit.

Egyetlen dologban nem értettek egyet: a férfi gyereket akart, ő pedig már nem. Végül barátsággal váltak el egymástól.

Fotó: YouTube printscreen


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
LOVE
Titkolta a párkapcsolatát Erdélyi Mónika – elárulta, miért
„Nem célom egyedül maradni” – mondja a műsorvezető, aki elmondása szerint remekül boldogul egyedülálló anyaként.
Sassy - sassy.hu
2023. március 21.


Megosztom
Link másolása

Erdélyi Mónika a Meglepetés magazinnak adott interjút, amiben beszélt arról, hogy mostanában egyedül neveli kisebbik gyermekét, a 15 éves Mollit, és a házimunkák mellett már jut ideje arra is, hogy újabb területeken próbálja ki magát.

Az ismert tévés elmondta, hogy a YouTube-csatornáját is együtt csinálják a lányával, szeretnek világot járni, legutóbb Londonban és az Egyesült Államban jártak.

A műsorvezető beszélt arról is, hogy a magánéletének nagy részét próbálja elrejteni a nyilvánosság elől.

A legutóbbi kapcsolatát is inkább eltitkolta. Azért nem hozta nyilvánosságra, hogy kivel járt, mert félt a korábban tapasztalt kritikáktól.

„Most sokat vagyok Mollival, de tudom, hogy hamarosan eljön az a korszak, amikor ő a barátnőivel szeretne több időt tölteni. Nem célom egyedül maradni” – tette hozzá.

Forrás: Blikk


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

LOVE
Menyasszonyi ruhában ment az exe esküvőjére – az ara kiborult
Ez ráadásul az a ruha volt, amiben a vőlegényhez akart hozzámenni. Tény, hogy a menyasszony kérése volt, hogy mindenki a legszebb ruhájában jöjjön, de erre azért nem számított. Jogos a felháborodása? Az internet megosztott a kérdésben.

Megosztom
Link másolása

A Redditen osztotta meg egy nő a történetét, ami megosztotta a kommentelőket is – írja a YourTango.

A nő álma ugyanis az volt, hogy minél inkább egy bálhoz hasonlítsa az esküvője, ezért azt kérte a meghívottaktól, hogy a lehető legcsinosabb ruhájukat vegyék fel – akár a saját egykori menyasszonyi ruhájukat. A vendégek között volt a férje exe, akit "Kate-ként" említ. Kata és a férfi még nagyon fiatalon jártak, és csak pár hónapig voltak jegyesek. Kate ráadásul már férjhez is ment azóta.

A menyasszony megdöbbenésére viszont

Kate nem azt a menyasszonyi ruhát vette fel, amiben férjhez ment, hanem azt, amit az első, meg nem valósult esküvőjére csináltatott.

Igaz, az jobban megfelelt az elvárásnak, jóval csinosabb volt, de ettől függetlenül a vőlegény is szóvá tette Kate-nek a dolgot. Kate annyit felelt, hogy ennél szebb ruhája nincsen, úgyhogy nincs joga az újdonsült feleségnek felháborodni.

A menyasszony a Redditen tette fel a kérdést, hogy jogos-e a felháborodása, tényleg Kate-nek kellett volna legalább előzetesen az áldását kérnie a dologra.

Volt, aki szerint ez aljas lépés volt Kate részéről.

„Biztosan azt akarta megmutatni a vőlegénynek, hogy miről marad le. Szerintem a férfinak inkább hálásnak kellene lennie azért, amiért végül nem őt vette el”

– írta az egyik kommentelő.

„Szerintem ez visszafelé sült el, mert mindenki, aki felismerte a ruhát, azt hiszi, elment az esze” – írta egy másik.

Mások viszont Kate férjével szimpatizáltak.

„Sajnálom Kate férjét. Ott ültek egymás mellett, a nő pedig egy olyan menyasszonyi ruhát viselt, amiben az exéhez akart hozzámenni. Ráadásul azt is kijelentette, hogy nincs ennél szebb ruhája”

– áll az egyik hozzászólásban.

Volt olyan is, aki szerint Kate nem tett semmi rosszat, csak az elvárásoknak megfelelően öltözött. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy bármit is viselt, mégsem ő volt a menyasszony.

„Kate ott ült, abban a menyasszonyi ruhában, amiben a Te férjedhez kellett volna mennie, de mégis Téged vett el. Ha valaki itt lúzer, akkor az szerintem nem Te voltál”

– nyugtatta meg a kérdezőt az egyik kommentelő.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

LOVE
10 program első randira, ami garantáltan izgalmasabb, mint a mozi+vacsi kombó
Mutatunk néhány olyan ötletet, ami nem biztos, hogy eszedbe jutna elsőre.

Megosztom
Link másolása

Mindenkinek megvan az a bizonyos, kellemetlen első randis szituáció? Ültök a vacsora fölött és már a lehető összes kérdést és témát bedobtad, amivel előre készültél, de valahogy mégis mindig leereszkedik az a fránya kínos csend, a partnered pedig csak mereven néz maga elé.

„Sokan azt javasolják, hogy menjetek el vacsorázni és inni valamit, bár szerintem ez nem igazán hatékony” - mondja Marisa T. Cohen, PhD, LMFT, párkapcsolati kutató és terapeuta a Women's Health-nek. „Ha egy zajos, zsúfolt helyen vagy, nem fogsz tudni olyan mély beszélgetéseket folytatni, amelyek lehetővé teszik, hogy kiderítsd, kedveled-e azt az embert vagy sem”.

Cohen ehelyett azt ajánlja, hogy olyan randit tervezz, ahol megmutathatod magával ragadó személyiségedet. Ez lehet egy fazekas műhelyben vagy egy biciklitúra során, a határ csupán a csillagos ég. Elvégre a lényeg az, hogy kitűnj a potenciális kérők közül, nem igaz?

1. Agyagozás

Idézd fel újra azt a gőzölgő pillanatot a Ghostban, és látogass el egy fazekas tanfolyamra a pároddal - feltéve, hogy nem bánja, ha egy kicsit összekoszolja a kezét. Ha egyikőtök sem járt még fazekas tanfolyamon, ne aggódj! Az új dolgok kipróbálása a pároddal remek módja lehet a kötődésnek.

2. Lovaglás

Juhú! Ha te és a párod egy kicsit kalandvágyóbbnak érzitek magatokat, próbáljátok ki a közös lovaglást. Maryanne Comaroto, PhD, a kaliforniai párkapcsolati coach mindig a szabadtéri első randikat ajánlja. „Általában azt javaslom, hogy menjetek ki a szabadba, vagy csináljatok együtt valamit, ahol láthatjátok egymást a világban mozogni” - magyarázza. (Ó, és szuperül instagramozható is).

3. Biciklizés

Béreljetek kerékpárt egy napsütéses délutánon, és döntsétek el felváltva, hogy hol álljatok meg, egy szép parkban vagy egy helyi kávézóban. Miközben tekertek, a tanácsadó azt javasolja, hogy nézzünk magunkba: el tudod képzelni magad, hogy ugyanazon az életúton tekersz ezzel a személlyel?

4. Turkáló

A fenntarthatóság szexi. Legyetek takarékosak és környezetkímélőek egyszerre, menjetek el egy régiségboltba vagy egy turkálóba - ez annak szórakoztató módja lehet, hogy megismerd leendő párod divatérzékét, már ha van neki.

5. Lézerharc

Valószínűleg nem erre számítottál, de gyógyítsd meg a benned lakozó gyereket, és menj el lézerharcolni egy játékterembe. „Gondolkodj a dobozon kívül, és tedd egyedivé és hatásossá az első randit” - tanácsolja Orbuch. „Tegyétek ezt a randit mássá és a megszokottól eltérővé!” Hé, fogadok, hogy sem te, sem a párod nem volt még ilyen első randin.

6. Jóga

Szeretnéd felpezsdíteni a véredet és megmozgatni a testedet? A terapeuta azt ajánlja, hogy menj el egy jógaórára az első randin. „Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megtudd, mennyire versenyképes, kíváncsi, játékos vagy nyitott” - mondja. Nem mellesleg gyönyörködhettek egymás alakjában, míg kitartjátok a különböző pozíciókat.

7. Karaoke

Komfortzóna? Az meg mi? Ahelyett, hogy azt kérdeznéd az első randin, hogy „mi a kedvenc karaoke-dalod?”, miért nem mutatod meg? A mások előtt való fellépés felpezsdítheti a szívedet, és ez az élmény közelebb hozhat a párodhoz. Vagy azonnal el is taszít. Legalább gyorsan kiderül.

8. Macskakávézó

Aranyos cicák és kávé? Jól hangzik! Az ölelgetős állatok és a vaníliás tejeskávé közti kötődés tökéletes első randi lehet. És mivel a legtöbb macskakávézóban időhöz kötött asztalfoglalásra van szükség, így már csak azért is tökéletes, mert fix vége van - nincs kínos, elhúzódó búcsúzkodás. „Fogd rövidre” - tanácsolja egy másik szakértő. „Két-két és fél óra az ideális egy első randira”.

9. Állatkert

Ha a cica kávézó nem elég, irány az állatkert! Az első randis beszélgetés még a legnagyobb fecsegőnek is fárasztó lehet. A randifáradtság valós. Tehát ha a beszélgetés elapadna? Csak koncentrálj arra az oroszlánra, aki szemet vetett rád.

10. Főzőtanfolyam

A főzőtanfolyamokkal kimozdulhatsz a komfortzónádból. Még jobb? Nem kell asztalt foglalni (feltéve, hogy semmi sem megy rosszul). A közös munka pedig összekovácsol és emlékezetes közös élményként szolgál majd.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk