LOVE

  Szex az exeddel: jó ötlet?

  Életed legnagyobb baromsága? Vagy kényelmes és kellemes megoldás?
  Sassy - sassy.hu
  2021. december 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Egyáltalán nem ritka, hogy szakítás után még lefekszenek egymással egy pár tagjai, és ezt a tényt pszichológiai vizsgálatok is igazolják. Néhány éve például egy 800 fős kutatás eredménye az lett, hogy a vizsgálatban szereplő 17-24 évesek 44 százaléka újra találkozott az exével szakítás után, és a találkozások 53 százaléka szexszel végződött.

  Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a fiatalok, akik a szakítás után is találkoznak az exükkel, hajlamosabbak lehetnek az újabb és újabb párkapcsolat hajszolására.

  Azt is leírták, hogy a párkapcsolaton kívüli szex azért jelent gondot, mert nem segíti a továbblépést, és megnehezíti az új szerelmi kapcsolatok kialakítását.

  Az oakland-i egyetemen korábban 861 személy bevonásával végeztek kutatást: a résztvevők nemrég szakítottak a párjukkal. A vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék, ki mennyire marad jóban a volt párjával, és ez milyen hatással van az életükre. Az eredmények szerint azoknál, akik továbbra is barátkoznak az exükkel, nagyobb eséllyel jelentkezhetnek a nárcizmus, a beteges hazudozás, a mániákus izgalomkeresés vagy akár a pszichopátia tünetei. Volt, akiről kiderült, hogy érzelmi okok miatt kötődnek még tovább is a volt párjukhoz, és előfordult, hogy köztük többen lelki zavarokkal küzdöttek. Akad, aki azért marad jóban az exével, hogy hátha le tud még vele feküdni.

  via GIPHY

  Egy másik amerikai kutatócsoport - nem a fent említett oaklandi - azonban arra meglepő eredményre jutott, hogy akik a volt párjukkal a szakítás után lefekszenek, kiegyensúlyozottabb emberek. A vizsgálatban 137 frissen elvált házaspár vett rész. A kutatókat az érdekelte, hogy a válást követően a felek milyen kapcsolatban maradtak.

  Mint az a Journal of Social and Clinical Psychology szaklapban szerepelt, a kutatók úgy vélik, hogy a volt partnerrel való szexuális viszony oka az, hogy a felek között még mindig megvan a kötődés. A szex így olyan, mintha szeretők lennének (mint ahogy valójában azok is.) A kapcsolat azonban sokkal kötetlenebb.

  Általános recept nincsen. Az biztos, hogy minden kapcsolat és minden szakítás más. Az is egyértelműen látszik, hogy ha az egyikőtök még fülig szerelmes, jobb, ha nem fekszetek le egymással a szakítás után, mert az csak újra felszakítja a fájó sebeket. Ha a volt párod bántalmazott (akár verbálisan is), megint csak nem jó újra találkozni és szexelni vele.

  Ha azonban számotokra ez így elfogadható és megfelelő, ha mindkettőtöknek jó, akkor ne érezzetek lelkiismeretfurdalást a szakítási utáni utolsó (vagy utolsó utolsó) szex miatt.

  Akiknek nem jött be a szakítás utáni szex

  "A szakításunk után néhányszor még lefeküdtem a volt barátommal, de lelkileg nem éreztem jól magam, mert arra gondoltam, hogy ennyi erővel újra járhatnánk. Többé nem fogok vele lefeküdni."

  "Úgy érzem, a volt barátnőm csak kihasznál, hogy a szakítás után még szexet akar tőlem."

  "Még mindig szerelmes voltam belé, és vissza akartam hódítani azzal, hogy szexelünk."

  "Sok gondot okozhat, ha beindulnak az érzelmek bármelyikőtöknél...Ha már tuti nem akarsz tőle komoly kapcsolatot, akkor ne kockáztass. Ha ő is tutira csak szexet akar, és te is, akkor működhet" - írja a Gyakorikérdéseken valaki arra a kérdésre válaszolva, hogy őrültség-e a szex a volt barátnővel.

  Egy másik hozzászóló ezt írta: "Haver ebben a cipőben van. Nagyon szereti a csajjal a szexet, de mondta, hogy nem jó így, mert nem tud továbblépni. Nincs benne vágy más nő után, mert tudja, hogy van fix, és azt megkaphatja, csak kb. 2 szép szó kell. Nem mellesleg nem igazán tud eltávolodni tőle így érzelmileg. Meg a csaj se. Nem szereti, de nem tudja elfelejteni se, ugye az emlékek, meg az állandó szex miatt. Lelkileg, érzelmileg egyikőjük sem tud továbblépni."

  via GIPHY

  És akiknek bejött a szex az exükkel

  "3 év együttlét, majd 6 év barátság extrákkal. Nem hülyeség, mert ismeritek egymást, tudjátok a másiknak mi a jó, nem zsákbamacska, mint egy új egy éjszakás, és hát ha fixen egy partnerrel csinálom, amikor nincs senki, az biztonságos is. Teljesen jó. Én pártolom a szexet baráti alapon is."

  "Sokkal biztonságosabb volt a volt barátommal lefeküdni, mint egy vadidegennel."

  "Szerintem belefér, mi úgy is szakítottunk az egyik pasimmal, hogy eljött, elmondta, hogy másba szerelmes, és sz.rul érzi magát emiatt, megbeszéltük, dumáltunk még, kimondtuk, hogy vége, és utána egy jót szerelmeskedtünk."

  "A szakítás után hiába költöztünk szét, még egy helyre jártunk dolgozni, találkoztunk többször, és a szex mindig jó volt, úgyhogy lefeküdtünk egymással többször is. Persze rájöttünk egy idő után, hogy ami nem működik, az nem működik. De jóban maradtunk, haverok vagyunk a volt barátnőmmel."

  via GIPHY

  SZMO


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk