LOVE

  „Minden randi előtt legyantáztam magam, mégsem feküdt le velem”

  ‘Jóképű volt, okos, egyedülálló, és úgy tűnt, megőrül értem. Akkor fogtam gyanút, amikor meg akartam csókolni, és elhúzódott, hogy ne, herpesze van.’
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 03.


  Megosztom
  Link másolása

  Zsuzsit vagy tizenöt éve nem láttam. Pár évig kolléganők voltunk, de néhány teakonyhai csevegésen kívül nem sok közöm volt hozzá. Meglepett, akikor felhívott, hogy menjünk el bringázni a Dunapartra.

  Egy sétányon kötöttünk ki, papírpoharas limonádét szürcsöltünk. Néztem őt a napfényben. Az a tipikus, csinos, sportos negyvenes, aki harmincnak se néz ki. Tányérnyi kék szemek, divatosra nyírt, napszítta tincsek, túláradó, “kaliforniai” mosoly.

  – Mondd már el nekem, hogy lehet így kinézni húsz év házasság meg egy gyerek után – kezdtem. Elfintorodott.

  – Hagyjál ezzel. Épp most akarom elmesélni neked életem legnagyobb önbizalmi buktáját. Kábé úgy érzem magam, mint egy síró, nyöszörgő ruhakupac.

  Hátradőltem, a nap beletűzött a szemembe. – Remek. Akkor megint jön egy történet, amit ha megírok, senki sem fogja elhinni nekem?

  – Én is nehezen hiszem el, pedig velem történt meg. Nem tudom, tudsz-e róla, hogy Barnával másfél éve elváltunk. A gyerek elballagott, most egy évig Portugáliában tanul, a házasságunk már rég egy lapos haversággá alakult. Szerintem Barnának rég van valami nője is, de nem érdekelt. Ebben ennyi volt.

  – Sajnálom.

  – Egy évig furán éreztem magam, magányosnak, céltalannak, de gondoltam, ahhoz még fiatal vagyok, hogy egyedül maradjak, hát elkezdtem párt keresni online. Randizgattam is, belefutottam egy csomó megtört szívű, friss elváltba, meg olyanba is, aki az asszony mellett kalandozgatott. Aztán jött Szilárd. Nagyon szép leveleket írt, még egy Youtube-dalt is küldött valami argentin énekestől, lefordította nekem a szövegét, cuki volt.

  Eltelt vagy egy hónap, mire először randit kért. Amikor megláttam a kávézóban, komolyan leesett az állam. Gyönyörű férfi volt, 48 éves, korban is ideális, elképesztően szerencsésnek éreztem magam. Nagyon izgult, ahogy kezet fogtunk, csatakos volt a tenyere, de ezt jó jelnek vettem. Hogy ennyire fontos vagyok neki.

  – Csatakos tenyér közel ötven évesen?

  – Tudom, fura, de akkor nem tűnt annak. Csak azt láttam, hogy a nők megbámulják, és engem feszített a büszkeség: velem van! Nagyon intelligens is volt, jól eldumáltunk, rögtön az első este órákat lófráltunk a városban. Egy orvosi műszereket forgalmazó cégnél dolgozott, biztos egzisztenciája volt. Gondoltam, milyen jó, Barnát volt, hogy évekig én tartottam el, végre valaki, akinél ettől nem kell félnem.

  – Ez tényleg a “túl szép, hogy igaz legyen” kategória. Mi volt a bibi?

  – Hogy két hónap randizás után se feküdt le velem.

  – Ööööööö...

  – Ne röhögj. Már két hete jöttünk-mentünk, világmegváltó beszélgetések, állandó csetelés. Kívülről fújta a munkabeosztásomat, (tudod, hogy műszakokban dolgozom), meg hogy mikor van pilátesz-órám. Állandóan pityegett a mobilom. Este több órás telefonok, azt mondta, imádja az "agyamat", végre egy igazán okos nő, akivel bármiről elbeszélgethet. Lassan a legintimebb titkaimba is beavattam. Munkahelyi problémák, család, a harcaim apuval, tudod.

  Már tisztára olyanok lettünk, mint egy házaspár. Bevallom, egyre jobban el voltam varázsolva. Úgy éreztem, megtaláltam a lelki társam, talán egy kicsit szerelmes is lettem. A harmadik héten meghívtam, hogy szombat este aludjon nálam. Tetőtől talpig gyanta, új, levendula-színű, atomszexi fehérnemű, beszárított haj, finom smink, vacsifőzés. Már az ágyban feküdtünk, amikor meg akartam csókolni. Erre közölte, hogy ne, herpesz van a száján, nem akar megfertőzni.

  – Bocs, hogy közbevágok, de előtte sem volt köztetek semmi intimitás? Csókok, ilyesmi...

  – Hát...nem nagyon. Néha búcsúzáskor megölelt, de se csókok, se bókok...azt hittem, csak tartózkodó, meg én se vártam, hogy rögtön leteperjen. Gondoltam, ismerkedünk, és majd megjön ez is. Egyszer majd átszakad a gát.

  – És nem szakadt?

  – Nem, a jó francba.

  Kivillantotta kaliforniai mosolyát, de a hangja tele volt keserűséggel.

  – Azt mondta, hogy ő nem az a “legyet is röptében” típus, az ő “párkapcsolati tempója” meg az “érzéki bevonódása” sokkal lassúbb, mint az enyém, minden barátnőjénél hónapokig tartott.

  – Érzéki bevonódás? Hónapokig? Az egy pasinál nem öt másodpercig tart, ha igazán kell neki egy nő?

  – Dehogyisnem. Vagy ha nagyon úriember, a harmadik randiig. De én húsz évig házas voltam, ne felejtsd el. A végén persze Barnával se voltunk nagy lepedőakrobaták, de nem volt összehasonlítási alapom. Azt hittem, nem vagyunk egyformák, Szilárd olyan, hogy is mondjam...

  – Szilárd jellem?

  Röhögtünk, mint a tinilányok.

  – Az. Mert egyébként elég irányító típus volt. Jól el lehetett lenni vele, nagyon kedves tudott lenni, és rengeteget voltunk együtt, nálam is, nála is, többször együtt is aludtunk, "barátilag". De csak az volt oké, ha minden az ő szabályai szerint ment. Egyszer megkértem, hogy írjon egy üzenetet, ha épségben hazaért, mert vidéken volt hosszabb üzleti úton. Közölte, hogy én csak ne szabjam meg neki, mit csináljon, mert ezzel “megsértem a határait”. A papírtörlőből pedig mindig csak egy kockát szabad letépni, ha kicsöppen a kávé, mert kímélni kell a környezetet.

  – Jézusom. És mindehhez nulla bók, nulla szex, nulla jövőkép?

  – Gyakorlatilag. Mintha a testiségtől félt vagy irtózott volna. Talán kétszer, ha csókolóztunk, de úgy éreztem, azt is inkább én erőltetem, neki mintha a fogát húznák. Amikor finoman jeleztem, hogy én lassan többre vágynék, kedvesen, de határozottan elmagyarázta, hogy túl rámenős vagyok, elvárok tőle dolgokat, amiknek spontán kéne kialakulnia. Meg ezek az én belső bizonytalanságaim, amiket nekem kell kezelnem, neki ehhez semmi köze. Mondtam, hogy akkor maradjunk csak haverok, amíg kialakul, ritkítsuk a randikat. Erre viszont dührohamot kapott, hogy "lepattintom".

  – Meddig tartott ez az egész?

  – Majdnem két hónapig. De akkor már romokban hevert az önbizalmam. És sajnos érzelmileg elkezdtem kötődni hozzá, mert mondom, szinte nulla-huszonnégyben lefoglalt, valósággal a rabja lettem. Közben meg végig úgy éreztem, ronda vagyok, kicsi a mellem, büdös a szám, egyszerűen valami taszítja bennem. Nem vagyok neki elég jó nő. Minden randi előtt reménykedve gyantáztam, sminkeltem, álmodoztam, hogy na majd most... És aztán soha, semmi. Kezdeményezni nem mertem a herpeszes sztori után, de azért simogattam, puszilgattam, egyszer meg is masszíroztam, adtam a jeleket...azt eltűrte, de ennyi. Ja, meg azt is, hogy ágyba vigyem neki a kávét. Az ágyba, ahol semmi sem történt. Azt szerette. Beszélni nem lehetett vele a problémáról, mert én voltam a hülye meg a követelőző.

  Aztán egy este elmentem az öcsémékhez, tudod, ő is házas, van két gyerekük. Ott volt néhány baráti házaspár. Annyira el voltam keseredve, hogy elmeséltem a sztorimat. Az “érzéki bevonódás”-résznél a pasik olyan röhögőgörcsöt kaptak, hogy majdnem kiöntötték a sörüket. A feleségek meg zavartan, sajnálkozva néztek. Aztán az öcsém csak annyit mondott:

  “Zsuzsi, gondolkodj már józan, paraszti ésszel. Ez a faszi vagy impotens, vagy nem kellesz neki. Csak élvezi, hogy leural. És még kamuzik is neked. Akármi is van, ez egy iszonyú beteg sztori. Menekülj.”

  Na, ott helyrebillent az agyamban a lötyi. Hazamentem, megírtam neki, hogy ágyesz-bugyesz, én léptem, és letiltottam mindenhol.

  Akkorát sóhajtottam, hogy szinte belehullámzott a Duna.

  – Jól tetted. Tudom, hogy egy válás után az ember sebezhető, meg vágyik a szeretetre. De szerintem ez a férfi nem véletlenül maradt agglegény 48 éves koráig, ilyen külsővel. Nem tudom, mi érhette, de nagyon gáz.

  Sajnáltam ezt a nőt. Tényleg kifejezetten szép, és most itt ül mellettem megtörten, és csúnyának, visszataszítónak érzi magát. Milyen károkat tudunk tenni egymásban... és önmagunkban. Rám emelte hatalmas, kék szemét.

  – Tudod, félni kezdtem. Egy kolléganőm azt mondta: “Zsuzsikám, jegyezd meg, negyven fölött már csak a bolondok maradtak. Nemigen találsz normális férfit, azok mind foglaltak.” Szerinted ez igaz?

  – Hát... azért van kivétel. Meg ott vannak az elváltak is. De az már egy másik sztori. Előbb szerintem szedd össze magad.

  Nem akartam neki megmondani, amit valójában gondoltam: hogy a húsz éves házasság-burokból szabadult kis naivitásával meg szeretetéhségével nem kecsegtethetem őt sok jóval. Nem néz könnyű évek elé.

  (A szereplők védelme érdekében néhány paraméterüket megváltoztattuk.)

  Fotó: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  „Néha csak hagyd rinyálni!” – 20 jótanács ezer éve házas férfiaktól, hogy mitől lesz boldog egy házasság
  Nem mondanak butaságokat, sőt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 29.


  Megosztom
  Link másolása

  "Happy wife, happy life", azaz "Boldog feleség, boldog élet", tartja az angol mondás. Bár egy tartós és boldog házasság titka ennél nyilván sokkal bonyolultabb, érdekes megnézni, hogy a való életben, a régóta házas férjek mit is gondolnak a témáról. A YourTango hétköznapi férfiaktól (TikTok-ról, egyéb közösségi média-felületekről, támogató csoportokból) összeszedte a húsz leggyakoribb tanácsot, amelyek betartása a férjek szerint a tartós, életre szóló szövetségek alapja. Íme.

  #1 Azért vitatkozz, hogy megértsd a másikat, ne azért, hogy győzz. Nem a te igazad a legfontosabb, hanem az, hogy közös megoldást találjatok.

  #2 Boldog pár csak két külön-külön is boldog, elégedett ember lehet. Ne azért vegyél el valakit, hogy a hiányaidat pótolja, és te se az övéit. Azért legyetek együtt, mert külön is menne, de együtt jobban megy.

  #3 Légy kreatív. Egy házasságban nem szabad mindig ugyanazt ismételgetni, néha fel kell rázni egy kicsit a dolgokat. Apróságokkal. Ha a feleséged rossz alvó, te meg horkolsz, mint a fene, menj át a másik szobába. De előtte ölelgesd meg.

  #4 Ti legyetek egymásnak az elsők. Igen, még a gyerekeiteknél is legyetek fontosabban egymásnak. Ez nem azt jelenti, hogy a kicsik rovására menjen bármi is, de a ti szövetségetek az egész család alapja. Az legyen a prioritás.

  #5 Ne légy önző. A házasság nagyon sok lemondás: saját időről, pénzről, hobbiról. Nem kell mindent feladni, de sokszor kell dönteni úgy, hogy nem te jössz ki a legjobban a dologból.

  via GIPHY

  #6 Tiszteld a párodat. Soha ne bántsd meg mások előtt, még egy jónak hitt viccel se.

  #7 Álljatok ki egymás mellett. Mindig a feleséged pártját fogd másokkal szemben, ez aranyszabály. Akkor is, ha hülyeséget csinál, márpedig csinálni fog. Négyszemközt persze megmondhatod neki, amit gondolsz, de akkor is egy csapat vagytok.

  via GIPHY

  #8 Tanulj meg főzni. Nem szabad elvárni, hogy mindig az asszony főzzön. Néha lepd meg te is valami finomsággal, de együtt is kutyulhattok. Még ha nem is fordul elő gyakran, iszonyú hálás lesz érte.

  #9 Éreztessétek ez elkötelezettségeteket. Ha nehéz idők járnak, márpedig ilyen bőven lesz, akkor is mondd el a párodnak, hogy egy életre szerződtetek, és végig is fogjátok csinálni. Jóban, rosszban.

  #10 Minden este szánjatok időt arra, hogy elmesélitek egymásnak, milyen napotok volt. Ez lehet öt perc is vagy akár órák, a helyzettől függ, de soha ne hagyjátok ki.

  #11 Néha csak hagyd rinyálni! A nőknek először ki kell engedniük magukból a gőzt, ha valamin kiakadnak. Érzelmi lények, amit mi hisztinek érzünk, az nekik megküzdési technika. A férfiak azonnal megoldani akarják a dolgokat, pedig ezzel sokszor csak ártanak. Ki kell várni, amíg a feleséged kifüstölögte magát, utána jöhet a megoldás.

  #12 Ne csald meg. Soha.

  #13 Ne költs sokat magadra. Legyetek közös kasszán, de mindenkinek a maga kis pénze is félre lehet téve, hogy néha vegyen magának valamit. De ez ne menjen a családi kassza rovására.

  #14 Nem kell minden sz...ron vitázni. Sokszor el kell engedni, ami nem fontos. Azt akarja, hogy a másik nyakkendődet vedd fel, de minek? Kit érdekel, vedd fel, kész.

  #15 Babusgasd. Akármilyen hosszú is egy házasság, a testi érintkezés, a puszik, ölelések, cirógatások ne maradjanak el. És persze a "szeretlek" szó se. Ez az egész motorja, véletlenül sem szabad elhanyagolni.

  #16 Legyetek jóbarátok. Tényleg, ne csak szeretők meg közös háztartásban élők. Viccelődjetek egymással, beszélgessetek. Fontos, hogy igazi "csapat" legyetek.

  via GIPHY

  #17 Éreztesd vele, hogy fontos. Ezt olyan könnyű elfelejteni, természetesnek venni a másikat. Nézz a szemébe, ha hozzád beszél, hallgasd meg. Vidd le a szemetet, mosasd le a kocsiját. Szervezd át a napodat, és vidd el ebédelni, ha valami miatt nagyon ki van készülve. Éreztesd, hogy az ő jó közérzete, elégedettsége nélkül te sem vagy jól.

  #18 Töltsetek külön időt. Méghozzá nem is keveset. Az egymás nyakába lihegés megöli a házasságot. Kellenek külön hobbik, kiruccanás a haverokkal, sport, bármi. Ez feltölt, és az együttlét is kellemesebb lesz.

  #19 Ha megcsókolod, csókold meg szívvel-lélekkel. Egy szórakozott szájrapuszi nagyon tiszteletlen. Amikor megcsókolod, legyél ott, vele, abban a pillanatban, és érezze, hogy szereted.

  #20 És a legfontosabb, még mielőtt belevágnál az egészbe: NAGYON fontold meg, hogy kit veszel el. Jó társat válassz.

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása