LOVE

  "Mérhetetlenül sajnállak" – levél az exem új barátnőjéhez

  "Látom a ragyogó mosolyt az arcodon, és én már tudom, amit te nem."
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 22.


  Megosztom
  Link másolása

  Nem akartalak látni. Nem akartam tudni, hogy nézel ki, milyen színű a hajad, milyen boldog a mosolyod. Egyáltalán nem akartam a szemedbe nézni, még egy fotón sem. De a közösségi média már csak ilyen. Van néhány közös barátunk, ezért a Facebook feldobta a nevedet. Téged nem ismerlek, de a profilképeden téged ölelő férfit nagyon is.

  Nézlek, ahogy hozzá simulsz, ahogy a hajadat fújja a szél, ahogy minden porcikád ragyog. És mérhetetlenül sajnállak.

  Én is épp így ragyogtam két évvel ezelőtt. Én is úgy bújtam hozzá, mintha soha nem akarnám elengedni. Mert minden szerelmem, reményem, boldogságom ő volt. Ahogy most nézlek, magamat látom. És beleborzongok. Bűntudatom van. Tudom, butaság, de annyira rosszul érzem magam azért, hogy én már tudom, amit te még nem, és nem foglak tudni (nem tudtalak) megvédeni tőle. Mert az a férfi, akit olyan szorosan ölelsz, messze nem az az ember, akinek most hiszed.

  Tudom, azt gondolod, hogy csak egy hisztis ex vagyok. Aki féltékenyen fújtatva böngészi a profilodat, irigyen nézegeti a gyűlölt "új csajt". Megértelek, a helyedben én is ezt gondolnám. És a helyedben én se hinnék az exnőnek. A pasinak hinnék, aki szerelmesen magához ölel, aki szép szavakat suttog a fülembe, aki minden nap száz csetüzenettel bombáz, aki azt mondja, végre bennem megtalálta az igazit. És aki azt is elpanaszolja, hogy eddig a nők csak kihasználták.

  Igen, elhinném - ahogy el is hittem - hogy ő egy megtört lélek, aki csak szeretni akar, semmi mást. Meg akarnám (akartam) gyógyítani a sebeit, feledtetni vele a fájó múltat, megmenteni a sérült kis lelkét.

  Csak hogy az a szomorú helyzet, hogy ez az ember egyáltalán nem megtört. Sebei talán vannak, de valódi önismeret, valódi belső munka és érettség nélkül ezek a sebek valójában egy szörnyeteggé tették őt. Nem, nem szeretni akar. Nem is tudja, hogy kell. Le akar igázni. Kényére-kedvére akar formálni, az alázatos rabszolgájává akar tenni, aki ugrik minden szavára, lesi minden kívánságát, akinek rajta kívül nincs élete, nincs személyisége. Ez az ember minden energiádat le akarja csapolni, és örülhetsz, ha a csontvelőd épen marad. Mire végez veled - már ha lesz erőd időben elmenekülni -, azt sem fogod tudni, hogy ki vagy.

  A férfi, akiben most ott van minden álmod és reményed, egy profi bántalmazó. Elsősorban lelkileg, de sajnos, azt hiszem jó pár pofont sem fogsz megúszni.

  A mostani kedvessége hamar szertefoszlik. Morcos lesz, követelőző és egyre sértődöttebb. Semmi se lesz elég jó neki. És mivel te nem tudod, mit csináltál rosszul, elkezdesz teperni. Mindent megteszel. Konyhában, ágyban, mindennapokban. Leszoksz a hobbijaidról, a barátaidról, a családodról. Már magad se érted önmagad, de ez sajnos érthető, hiszen már nem is leszel önmagad. A vágy, hogy újra visszaszerezd a most még kedves, szerető férfit, a vágy egy igazi társ után egy bántalmazó kapcsolatban görcsös megfelelési kényszerré alakul benned.

  Mire észbe kapsz, te már sehol sem leszel. A személyiséged körvonalait ő rajzolja meg, és ha kilógsz ebből a körvonalból, kegyetlenül megbüntet. Porig rombolja az önbizalmadat, szénnél aláz. Igen, ütni is fog. Elhiteti veled, hogy egy nagy senki vagy. Aki nélküle levegőt se tud venni.

  Én ezen mind keresztülmentem. És ahogy most nézem a képedet, sajnállak, féltelek, és bűntudatom van. Mert a pokol, amiből nekem végül minden erőmet összeszedve sikerült kimásznom, számodra még csak most kezdődik. És én nem tudtalak megvédeni ettől. Csak arra volt erőm, hogy a saját bőrömet mentsem, nem tudtam őt megállítani. Nem tehettem semmit, hogy soha többé ne vadászhasson védtelen áldozatokra. Tudom, nem az én hibám, hiszen eszköztelen voltam, mégis gyötör a bűntudat.

  Nézem az arcodat. Nem, nem vagyok féltékeny. Fellélegeztem, vettem egy kis kocsit (két évig azt hallgattam, hogy az én "szaros fizetésemből" soha nem futja majd ilyesmire, hát de, nehezen, de futotta), és randizgatok valakivel, aki talán nem akkora sármőr, mint ő volt, de nyílt, melegszívű és őszinte. Még nem tudom, mi lesz belőle, de már most nyugodtabb és magabiztosabb vagyok, mint vele valaha is voltam.

  Bocsáss meg, hogy nem védtelek meg mindattól, ami vár rád. Tudom, felnőtt nő vagy, a te életed, a te tapasztalatod, a te leckéd. De mégis fáj a szívem érted.

  Őszintén remélem, hogy időben kiszúrod, amit én, és nem pazarolsz két évet arra a szörnyetegre. Őszintén remélem, hogy hamarabb lesz erőd rácsapni az ajtót, és egy bántalmazó kapcsolat helyett kivárni egy valódit, egy teljességet, melegséget, egyenrangúságot és önbizalmat adót.

  Szívemből kívánok sok erőt,

  "Az excsaj"

  Opnltter


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk