LOVE

  Ha ezt a 10 dolgot tapasztalod a párkapcsolatodban, nem működik köztetek a kommunikáció

  Ilyen esetben jobb elgondolkodni, hogy hogyan tovább.
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 19.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy hosszútávú romantikus kapcsolat egész egyszerűen nem tud működni, ha a felek nem tudnak egymással egészséges, konstruktív módon kommunikálni. Mivel mindenkinek más a kommunikációs stílusa, néha nem könnyű ezen a téren zöld ágra vergődni – de ha ez nem megy, akkor komoly gondok elé nézhettek.

  De mégis hogyan néz ki egy, az egészséges kommunikáción alapuló kapcsolat? Tény, hogy ez minden kapcsolatban máshogy néz ki, de van néhány közös alapelv, amelyen osztoznak. Az egyik ilyen, hogy a páros mindkét tagja egyenlően kifejezheti az értékeit, a szükségleteit, az igényeit és a vágyait. Emellett elengedhetetlen az őszinteség és az, hogy egyértelmű határok kijelölése. Mindez egy kapcsolat elején még általában jól szokott működni, de idővel jöhetnek bukkanók, amelyek megnehezítik az alapelvek követését.

  Azaz: idővel igen könnyű rossz kommunikációs mintákba és ezzel egy rossz spirálba kerülni. Ha kíváncsi vagy, hogy a pároddal ti is ezen az úton jártok-e, nézd meg, mi a 10 jele annak, hogy nem működik közöttetek a kommunikáció!

  1. Csak az üzengetés

   Persze, hálás dolog a technológia és az, hogy a segítségével nap közben is tartani tudjátok a kapcsolatot. De ha a kommunikációtok elsősorban az írásban való beszélgetésre korlátozódik, miközben nem veszitek a fáradtságot a telefonálásra vagy akár a személyes beszélgetésre, akkor az egy igen rossz jel a jövőtökre nézve.

  2.  Hazugság

   Nem egyszerű egy bizalmi viszonyt kialakítani a mai világban – és ha azt veszed észre, hogy a partnered, akár csak kis dolgokban is, de hazudik neked, akkor érdemes elgondolkodnod a folytatáson. Ha arról füllent, hogy tovább dolgozott, pedig elment egyet sörözni a barátaival, ki tudja, miről nem mond még igazat?via GIPHY

  3. A nyíltság hiányaTermészetes dolog, hogy egy kapcsolatban vannak hullámvölgyek, vannak összekülönbözések és viták. Ezzel nincs is semmi baj – csak akkor, ha a párod ezekről nem tud nyíltan beszélni. Hiszen ha nem tudtok róla kommunikálni, megoldani sem tudjátok a gondokat, nemde?
  4. KözbevágásHa valaki közbevág, miközben te beszélsz, az két dolgot jelenthet: azt, hogy türelmetlenek és hogy nem érdekli őket, amiről beszélsz. Amennyiben azt tapasztalod, hogy a párod gyakran félbeszakít, miközben valamilyen fontos témáról próbálsz vele kommunikálni, akkor legyen ez a következő megbeszélnivalótok!
  5. CsendkirályAz teljesen egészséges, ha néha szükségünk van egy kis térre a párunktól. A passzív-agresszív, nem-beszélek-veled magatartás viszont soha nem elfogadható. Ez a másiknak igazi büntetés, ráadásul a problémákat sem oldja meg, ami miatt első körben kialakult ez a helyzet.
  6. VédekezésAkkor sincs semmi baj egy kapcsolattal, ha vannak köztetek veszekedések. Hiszen emberek vagyunk, ez előfordul. Akkor származhat ebből probléma, ha az egyik fél azonnal átmegy védekező-módba, és mindent képes kimondani, csak azért, hogy ne ő kerüljön ki „vesztesen” a vitából. Nem túl egészséges hozzáállás...
  7. Egyszavas válaszokVannak olyan emberek, akik egyszerűen nem olyan jók a kommunikációban. Közülük kerülnek ki azok, akik egy komolyabb beszélgetés során csak egyszavas válaszokkal vagy kérdésekkel felelnek. Ez viszont nagyon kimerítő lehet a másik fél számára és egyáltalán nem vezet egy egészséges megoldás felé.
  8. GondolatolvasóEz, valljuk be, általában a nőkre jellemző. Gyakran várjuk ugyanis azt, hogy a párunk tudja, hogy mi a bajunk, mi miatt vagyunk dühösek vagy éppen szomorúak. Ilyenkor emlékezz: senki sem születik gondolatolvasónak! A problémákat csak úgy tudjátok orvosolni, ha nyíltan beszélünk róluk és nem futunk felesleges köröket.</via GIPHY
  9. ÉrzelemkivetítésSzintén emberi mivoltunból adódik, hogy hajlamosak vagyunk annyira eltelni a saját érzelmeinktől, hogy csak azokon keresztül tudjuk szemlélni a világot – és benne a párunkat. Éppen ezért kivetítjük rá, hogy mit érzünk éppen, és mindenfélét belemagyarázunk egy-egy szituációba. Ilyenkor fontos, hogy észnél legyünk, és rajtakapjuk magunkat, ha efelé haladunk.
  10. Csak a múltHa már egy jó ideje együtt vagytok, biztosan mindkettőtök tudna felhozni a másiknak fájdalmas vagy dühítő dolgot a közös múltatokból. Egy egészségesen kommunikáló pár viszont ilyet soha nem tesz – ez ugyanis nem visz előre, csak hátra.

  Bustle

  Fotó: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  7 pasi elárulta, miért nem hívják el második randira a lányokat
  Vannak olyan hibák, amik kizáró oknak számítanak.
  Fotó: Pexels - sassy.hu
  2022. augusztus 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Elmész egy kései vacsorára a kiszemelttel, jól érzed magad, nevettek, beszélgettek, majd elbúcsúztok – anélkül, hogy megbeszélnétek egy második találkozót. Ha veled is előfordult már, hogy azt hitted, tökéletes első benyomást tettél, de a pasi valamiért mégsem akart újra látni, annak sajnos valami oka van.

  Az alábbiakban hét pasi árulta el, hogy mi volt az, ami miatt eszük ágában sem volt újra randizni egy-egy lánnyal.

  „Elmentünk vacsorázni, és ő egész idő alatt a telefonját nyomkodta, még akkor is, amikor éppen beszélgettük. Úgy éreztem, hogy csak az ingyen kaja miatt jött el, mert mi más oka lett volna, ha közben esze ágában sem volt közelebbről megismerni engem.”

  „Egyetlen egy kérdést sem tett fel rólam. Nagyon frusztráló.”

  „Még csak el sem hozta a saját pénztárcáját. Úgyis felajánlottam volna és én fizettem volna, de ez a szintű önteltség azonnal elvette a kedvem.”

  „Egyfolytában arról beszélt, milyen szörnyű volt az exe.”

  „Meg kell szabadulnod a macskádtól – ez volt a randi vége. Igazából eddig két lány is kérte már ezt tőlem, de mindkettejüktől hamar elbúcsúztam.”

  „Megkérdezte, mikor van a szülinapomon, majd elkezdte sorolni, hogy a horoszkópom alapján mi a baj velem és a személyiségemmel.”

  „Egyszer egy lány simán elárulta, hogy más srácokkal is találkozik ingyen italokért vagy azért, mert szép az autójuk. Na, abból elég gyorsan kifaroltam.”

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ha ebbe a 7 dologba nem fektet energiát a pasi, nem ő az igazi
  Lehet, hogy észre sem veszed, de ezek igenis árulkodó jelek.

  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy mindig arról áradozik, mennyire szeret. Lehet, hogy szeret veled időt együtt tölteni. Még az is lehet, hogy mindeközben nem néz rá más lányokra. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindent megtesz azért, hogy megtartson téged...

  A következőkben 7 olyan dolgot sorolunk fel, amelyet a pasik szívesen ellógnak – ezzel pedig bizonyítják, hogy nem mellettük kell lehorgonyozni.

  1. Randiszervezés

  Mindegy, hogy 1 vagy 5 éve vagytok együtt, akkor sem várhatja el, hogy minden egyes közös programot te találj ki. Igenis vegye a fáradtságot, és tervezgessen egy kicsit ő is!

  2. Takarékoskodás

  Folyton azt hallod tőle, hogy veled akarja leélni az életét, de annak jelét sem mutatja, hogy felkészülne erre? Ez egy nagy vörös zászló! Mondani ugyanis könnyű, de elkezdeni takarékoskodni – például egy esküvőre, egy közös lakásra vagy a gyerekvállalásra – azért jóval nehezebb. Ha nem képes ezért lemondani a bulizásról, nincs miről beszélgetnetek.

  3. Tájékoztatás

  Tényleg túl sok elvárni egy párkapcsolatban, hogy tudj arról, hogy a másik éppen hol, kivel van és mit csinál? Persze nem kell mindenről részletesen beszámolni, de egy „Beugrom a sarki helyre Dáviddal egy sörre” üzenet még annyira nem megterhelő. Ezzel ugyanis a bizalmat építitek!

  4. Hálószoba

  Ha egy férfi csak a saját örömét keresi az ágyban, akkor egyrészt van még mit tanulnia, másrészt pedig nem olyasvalaki, aki mellett ki kell kötnöd. És nemcsak azért, mert a szexuális kielégülés fontos, hanem azért is, mert ez arra utal, hogy nem törődik eléggé veled, a gondolatai csak maga – és a saját érdekei – körül forognak. Kell ez neked?

  5. Bevonás

  Amennyiben te komolyra tervezel valakivel, biztosan beavatod abba, hogy mi történik éppen a munkahelyeden, a barátaiddal, elmondod, hogy mi minden foglalkoztat téged. Emellett elhívod magaddal családi eseményekre, baráti koccintásokra – és ez így van rendben. Várd el ugyanezt tőle is!

  6. Kompromisszum

  Muszáj törekednie arra, hogy közösen találjatok valamilyen megoldást, ha valamiben nem értetek egyet. Az nem járja, hogy csak megvonja a vállát és rád hagyja az egészet – igenis beszélgetni kell, hogy kompromisszumokat tudjatok kötni, amelyek tartósak!

  7. Boldogság

  Aki tényleg szeret téged és szeretne tartósan az életed része lenni, az biztos, hogy mindent megtesz majd, hogy boldognak érezd magad – minden egyes nap.

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása