LOVE

  Friss kutatás – Generációk óta most van a legtöbb magányos férfi, mert a nők egyre válogatósabbak

  A pszichológus azt is elárulta, mi az a három dolog, ami egy nőnél ma már alapelvárás.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Greg Matos amerikai pszichológus tette közzé a Psychology Today szakfolyóiratban megdöbbentő, friss kutatását, miszerint a fiatal és középkorú férfiak évtizedek óta nem voltak olyan nagy számban magányosak, mint most.

  Egy 2019-es adatfelvétel már igazolta, hogy (legalábbis az Egyesült Államokban) sokkal több az egyedülálló férfi, mint a nő, ám most az is kiderült, hogy a randiappok és az online társkeresők klienseinek túlnyomó része, 62 százaléka világszerte férfi, akik arról számolnak be, hogy hosszú keresgélés után, sokszor évekig sem találnak szerető partnerre.

  Greg Matos kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ennek elsődleges oka: a párkereső nők növekvő elvárásai.

  „A 25-45 közötti szingli vagy elvált nők három dolgot várnak el a mai férfitól: legyen érzelmileg elérhető, jó kommunikátor, és osztozzon a nő által képviselt értékekben” – mondja Greg Matos.

  A szakember szerint a dolog a kommunikációnál bukik el először. A mai kisfiúkat nem tanítják meg arra, hogy jól kommunikálják az érzéseiket, jól kezeljék az emberi konfliktusokat (erre egyébként soha nem tanították meg őket, és a nők sem várták el, ez viszont mára megváltozott), így egyre inkább úgy érzik magukat a párkeresés világában, mint a partra vetett hal.

  via GIPHY

  A randiappok és a felpörgött online társkeresők Matos szerint csak súlyosbították a problémát: akkora lett a választék, hogy a nők is sokkal válogatósabbak lettek, egyszerűen azért, mert megtehetik. Valamint a társadalmi elvárások sem ugyanazok, mint régen: egy nő számára már nem átok, ha szingliként él, sőt, sokan már szívesebben választják ezt, mint hogy egy megtört lelkű, a válását vagy az érzelmeit feldolgozni képtelen férfit „pátyolgassanak”, aki érzelmileg nem elérhető.

  via GIPHY

  A pszichológus szerint ez a jelenség évtizedek óta romlik, a férfiak kárára. Ami azért is aggasztó, mert a nőkkel ellentétben a férfiak kimutathatóan boldogabbak, egészségesebbek és szakmailag is sikeresebbek, ha párkapcsolatban élnek. Sokkal rosszabbul viselik a magányt, mint a nők.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  „Otthagytam a feleségem egy fiatal nőért, akivel a vonaton találkoztam, erre közölte, hogy nem akar tőlem semmi komolyat”
  A kétgyerekes családapa mindent odadobott egy szenvedélyes(nek hitt) szerelemért. Most egy hotelszobában él.
  Sassy - sassy.hu
  2022. szeptember 20.


  Megosztom
  Link másolása

  A kétségbeesett, 46 éves férfi a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult, mert nem tudja, mitévő legyen.

  „45 éves vagyok, a feleségem 38. Már 8 éve vagyunk együtt, van két gyerekünk, 5 és 7 évesek. Jó a házasságunk, bár az az igazság, hogy mindig is úgy éreztem, a valódi tűz, a szenvedély valahogy hiányzik.” – kezdte a férfi.

  „Pár hónappal ezelőtt a vonaton találkoztam egy 32 éves nővel. Gyönyörű volt, fiatal, kezdeményező. Épp ugyanazt a krimit olvastuk, megszólított, és beszélgetésbe elegyedtünk a krimikről. Vicces volt, magával ragadott, teljesen levett a lábamról. Amikor leszállt, elkérte a telefonszámomat.

  Napokig nem hívott, én már egy kicsit meg is könnyebbültem, hogy nem esem kísértésbe. De végül mégis jelentkezett, meghívott egy kávéra, persze egy szállodaszobában kötöttünk ki.

  Éreztem, hogy nincs megállás, viszonyt kezdtem vele. Tele volt tűzzel, megtestesített mindent, ami a házasságomból hiányzott.

  Három hónapig tudtam elnyomni a lelkiismeretemet, de végül nem bírtam hazugságban élni. Mindent bevallottam a feleségemnek, és elköltöztem tőle. Teljesen kiborult, fenyegetőzött, hogy nem láthatom többé a gyerekeimet. De én éreztem, hogy jól döntöttem, mert a szívemet követtem.

  Igen ám, csak az én szenvedélyes szeretőm nem így gondolta. Amikor elmondtam neki, hogy otthagytam a családomat, és vele tervezem a jövőt, csodálkozva megkérdezte: 'Miért?'

  Azután közölte, hogy ő ezt csak egy laza kalandnak fogta fel, még fiatal, másokkal is akar randizni, esze ágában sincs lekötni magát.” – írta a meghökkent férj.

  A férfi azóta szállodában lakik, és nem tud dönteni: megpróbálja-e visszakönyörögni magát a feleségéhez, a családjához, vagy inkább nyisson egy teljesen új fejezetet az életében.

  A párkapcsolati szakértő a következő tanácsot adta:

  „Azért ne menjen vissza a feleségéhez, mert nincs jobb ötlete, és két szék között a pad alá esett. Adjon magának egy kis időt, és döntse el, hogy mit akar. Tényleg a feleségét? Tényleg szeretné rendbehozni a házasságát, és a vágyott szenvedélyt valahogyan belecsempészni? Akar dolgozni érte? Mert ha nem, akkor bele se kezdjen, ne bolondítsa tovább a nejét, aki amúgy sem bocsátana meg egykönnyen.

  Először is találja ki, hogy VALÓJÁBAN mit akar. Oka volt annak, hogy ennyire bele tudott habarodni másba, és csapot-papot otthagyott.”

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  Jó kis lista – Egy kutatás szerint ezt a nyolc dolgot csináljuk szex után a leggyakrabban
  Az elsőn természetesen már meg sem lepődtünk... :)
  Sassy - sassy.hu
  2022. október 03.


  Megosztom
  Link másolása

  A Pure Romance szexkellékeket forgalmazó cég azt vizsgálta legutóbbi kutatásában, hogy mit csinálnak az emberek a leggyakrabban intim együttlét után. A felmérés során összesen 2000 ember mesélt szokásairól, melyek között van néhány teljesen hétköznapi, és pár igen meglepő is.

  A brit Metro összegyűjtötte a nyolc legtöbbet elhangzó választ:

  1. Közösségi média

  Kissé illúzióromboló, de ez a szürke valóság: bizony, a legtöbb ember rögtön a Messenger-üzeneteit olvasgatja együttlét után.

  2. Ételrendelés

  Számtalan párhuzamot lehet vonni a szex és a sportolás között, egy a sok közül az utólagos éhségérzet.

  3. Főzés

  ...az előző pontban említett éhséget néhány pár egy kis közös programmal, főzéssel enyhíti. Jóval romantikusabb megoldás, mint a pizzarendelés.

  4. Beszélgetés

  Sok pár először fizikális, majd lelki síkon mélyíti a kötődést. A rossz hír, hogy ez szinte csak a friss kapcsolatokra jellemző.

  5. Semmittevés

  Nincs is rosszabb annál, mintha az aktus után rögtön magadra kell kapkodni a ruhákat, és rohanni dolgozni. Ezért jobb a hétvégére időzíteni!

  6. Kiskifli-nagykifli

  Egy igazi meghitt, védelmező pozíció. Nem meglepő, hogy sok pár így pihen a legszívesebben.

  7. Felöltözés

  Logikus, de kissé kinyírja a bulit. Kivéve, ha egy spontán, szuper izgalmas együttlétben volt részetek.

  8. Vízivás

  Na igen, szex közben nagyon ki lehet száradni, jobb, ha már órákkal korábban az ágy mellé készítesz egy pohár vizet.


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted – bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet – te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. szeptember 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Katasztrofális esküvő: a menyasszony elájult, majd kidobta a taccsot, a ruháját meg lekakilta az unokaöccse
  A lány éppen az igen kimondása előtt lett rosszul. Szerencsére hamar helyrejött, és végül a lagzi is jól sikerült.
  Sassy - sassy.hu
  2022. október 03.


  Megosztom
  Link másolása

  Minden menyasszony arról álmodik, hogy az esküvője tökéletes lesz, minden zökkenőmentesen fog menni és mindenki élvezni fogja a nagy napot. A 100 százalékban problémamentes esküvő azonban szinte lehetetlen, és olykor bizony becsúsznak kellemetlen bakik is.

  A TikTokon most elterjedt egy videó, amiben egy szerencsétlenül járt menyasszony a főszereplő, aki a legfontosabb pillanatban lesz rosszul. A lány, Hollee Lynnea-Kolenda Darnell éppen a boldogító igent készült kimondani szerelmének, amikor elkezdett szédülni. Kis híján el is ájult, de a férje megfogta és felsegítette. Ez azonban csak a kezdet volt.

  "Mondogattam a férjemnek, hogy nem érzem jól magam, de azt hitte, csak viccelek. Aztán a kisbaba unokaöcsém lekakilta a ruhámat, rögtön azután, hogy hánytam."

  Az Indy100-nak részletesebben is elmesélte a történteket. Miután elájult és kihajolt a pavilon korlátján, a nővére odasietett hozzá, aki addig egy kis ventilátorral hűtötte karjában lévő kisfiát. A ventilátort aztán a húga felé fordította, és miközben tartotta, a babája kakilni kezdett, ami előbb végigment a lábán, majd az anyja karján, és végül a menyasszony ruhájának aljára csöpögött.

  Hollee rosszullétét az okozta, hogy ki volt száradva, hiszen nem is ivott és evett semmit aznap az esküvő előtt, ráadásul Floridában esküdtek, ahol igencsak meleg van. A lány egyébként is hajlamos az ájulásra, mert alacsony a vérnyomása és a vasszintje.

  Szerencsére miután ivott egy kis vizet, máris jobban lett, és folytathatták az ünneplést. Rosszulléte miatt a szertartás rövidebbre sikerült, mint tervezték, ezután rögtön vacsorázni mentek, onnantól kezdve pedig már minden rendben volt a menyasszonnyal. Mint mondta, a történtek ellenére nagyszerű volt a nagy napjuk, és már ők is csak nevetnek azon, hogy az ifjú feleség éppen az igen kimondása előtt ájult el.

  A videóját egyébként már több mint 6,7 milliószor nézték meg a TikTokon.

  @hollinator1424

  I kept trying to tell my husband I didn’t feel good and he thought I was joking😂 my baby nephew then pooped on my dress right after while I was pukin

  ♬ Oh No - Kreepa

  Megosztom
  Link másolása