LOVE

  "Évekig azt mondta, én vagyok a világ közepe, és egy csütörtökön megszűntem létezni a számára"

  Requiem egy volt férj emlékéért. Mininovellánk.
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Tizenöt éve nem látta, és hét éve nem kattintott rá a Facebook-profiljára. Igazság szerint amint csatlakozott a közösségi oldalhoz, azonnal rákeresett a férje nevére, és letiltotta. Látta, micsoda nyüzsgés megy az oldalon, előbb-utóbb elé került volna az új feleség – talán a harmadik, vagy a negyedik –, az iksz gyerek, a messzi-messzi ország, ahol a férfi végül kikötött, és folytatta állandóan vidám, repülőn utazgatós, ötcsillagos szállodás, méregdrága-viszkis, kubai szivaros életét.

  Zsuzsi nem azért nem akarta látni, mert fájt volna. Ez már rég nem fájt. A legújabb feleségről még a letiltás előtt megnézett egy babapocakos fotót is. A nő egzotikus volt, nagyon szép, láthatóan sugárzóan boldog, és ránézésre jószívű. Zsuzsi sajnálta őt. "Te még nem tudod, amit én, az első, meg a második, meg a harmadik már tudunk" – gondolta, ahogy a nő fénylő haját nézte. "Téged is el fog hagyni. Lehet, hogy csak két-három gyerek után, lehet, hogy tíz-tizenöt év múlva, de el fog. Ő nem olyan, aki marad. Ő olyan, aki mindenre és mindenkire ráun."

  Zsuzsit három év után hagyta el. Szó szerint egyetlen nap alatt, indoklás és magyarázat nélkül. Csütörtökön reggel Zsuzsi úgy kelt fel, hogy még volt férje, estére meg már nem volt.

  A férfi hazajött, és bejelentette, hogy "elege lett ebből az egészből." Zsuzsi nem értette. Még csak nem is veszekedtek, néha egy-két vita, de az is alig. Bénultan nézte a telefonjában a két nappal korábbi sms-t, amelyben a férfi egész pontosan tizenötször írta le neki azt a szót, hogy "szeretlek". Tizenöt szerelmi vallomás, 48 órával később pedig Zsuzsi úgy lett kidobva, mint azok a büdös sajtok a hűtőből, amik már csak megszagosítanak mindent.

  A férje kisétált, előbb a házból, aztán az életéből, és soha többé nem jött vissza. Zsuzsi nézte az ablakból a távolodó hátát, aztán kirohant a vécére hányni. Többé nem bírt lábra állni, a telefonjáért is hason kúszott el, hogy felhívja az anyját. A szülei jöttek el érte kocsival, hazavitték magukhoz, és kihívták az orvost. Idegösszeroppanás. Nyugtatók. Egy hét alatt tizenöt kiló le. Folyamatos sírás. Hányás. Döbbenet, értetlenség, a tomboló szerelemből a totális sötétségbe és értéktelenségbe zuhanás. És fájdalom. Fájdalom. Fájdalom.

  Egy évbe telt, mire Zsuzsi valamennyire össze tudta szedni magát. A férje addigra újraházasodott. Zsuzsi számára lassan kezdtek értelmet nyerni a dolgok. A második feleség nyilván már rég "be volt tárazva", amikor őt egy nap alatt kihajította. Zsuzsi addigra azt is megértette, hogy aki egy házassággal ilyet tesz, aki mindenféle előjel, beszélgetés, problémamegoldás nélkül, egyszerűen csak tovaslisszan, és már repül is rá a következőre, mint egy méhecske, azzal az emberrel valami baj van. Zsuzsi nem tartotta magát könnyű esetnek. De képtelen lett volna ilyet tenni egy érző emberrel. A házastársával meg soha.

  Zsuzsi úgy ásta el magában ezt a házasságot, mint egy szürreális fantazmagóriát. "Volt egy férfi, aki három évig azt mondta, én vagyok a világ közepe, aztán egy csütörtöki napon megszűntem létezni a számára." Ennyi.

  Másoknak soha nem beszélt róla. Ha nincs a Facebook, Zsuzsi azt sem tudja meg, hogy évekkel később ugyanilyen gyorsasággal szűnt meg a második feleség, meg a harmadik is. A negyedik volt az, akit hét éve még látott a volt férje profilján, mielőtt letiltotta. A selymes hajú, bárányszemű nő, kezével a pocakján. Zsuzsi elkönyvelte, hogy ez a férfi mindig el fogja venni az élettől, ami és aki neki "jár". Luxusszállodákban és drága repülőutakon szürcsöli a világ legkülönlegesebb viszkijét, végig-galoppozik a sorson, útját darabokra tört szívek, útszélre rúgott életek szegélyezik majd.

  Magának sem tudta megmagyarázni, hogy azon a napon, egy barátja gépe előtt ülve, az ő Facebook-oldaláról (természetesen a barát engedélyével) miért kattintott rá a volt férje profiljára. Hét év után. Talán tudni akarta, hányadik feleségénél tart. De amit Zsuzsi végül talált, az mélyen megdöbbentette. A volt férje beteg. Nagyon. Rosszindulatú daganata van, már egy éve, semmilyen terápia nem használ. És épp azon a napon, hét év után azon az egyetlen, átkozott napon, amikor ő rákeresett, volt az életmentő műtétje.

  Zsuzsi bámulta a monitort. "Hát beteg vagy. Negyvenöt évesen. El sem tudom képzelni, milyen iszonyaton mehetsz keresztül." – gondolta, aztán megborzongott.

  Zsuzsi, aki még a lakásába betévedő poloskákat is finoman, papírzsebkendővel tessékelte ki az erkélyajtón, mert nem akarta megölni őket, most nem érzett semmit.

  Sem sajnálatot, sem fájdalmat, sem megbocsátást. Egyetlen gondolat keringett a fejében, és ettől még jobban megijedt: "Isten nem ver bottal. Soha nem kívántam volna ezt neked, de a sorsot ezek szerint te sem tudtad kijátszani." És Zsuzsi lehajtott fejjel bevallotta magának: bár a poloskákkal szemben van benne könyörület, ő tulajdonképpen egy szörnyeteg. A szívének azon a helyén, ahol a volt férje emléke kellene, hogy legyen, már csak egy szürke kődarab van. Mint egy infarktusnál. Az a rész elhalt. Zsuzsi belátta, hogy bár szeretne az lenni, ő nem jó ember. Vannak dolgok, amiket már nem képes érezni. Amiket nem képes megbocsátani. Zsuzsi tudta, hogy ez a felismerés örök átokként fogja kísérteni, de azzal is tisztában volt, hogy semmit sem tehet ellene.

  Miközben lecsukta a laptop tetejét, magában tisztességgel jobbulást kívánt a volt férjének, de a szívében megdermedt kődarab továbbra sem engedett utat sem a valódi irgalomnak, sem az őszinte szánalomnak. "Gyógyulj meg. Légy jó férj, jó apa, jó ember, ha tudsz. De számomra már nagyon régen meghaltál. Ez van." És Zsuzsi egyszerre érezte magát végtelenül szomorúnak, ugyanakkor furán, egykedvűen nyugodtnak és szabadnak is.

  (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ha ebbe a 7 dologba nem fektet energiát a pasi, nem ő az igazi
  Lehet, hogy észre sem veszed, de ezek igenis árulkodó jelek.

  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy mindig arról áradozik, mennyire szeret. Lehet, hogy szeret veled időt együtt tölteni. Még az is lehet, hogy mindeközben nem néz rá más lányokra. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindent megtesz azért, hogy megtartson téged...

  A következőkben 7 olyan dolgot sorolunk fel, amelyet a pasik szívesen ellógnak – ezzel pedig bizonyítják, hogy nem mellettük kell lehorgonyozni.

  1. Randiszervezés

  Mindegy, hogy 1 vagy 5 éve vagytok együtt, akkor sem várhatja el, hogy minden egyes közös programot te találj ki. Igenis vegye a fáradtságot, és tervezgessen egy kicsit ő is!

  2. Takarékoskodás

  Folyton azt hallod tőle, hogy veled akarja leélni az életét, de annak jelét sem mutatja, hogy felkészülne erre? Ez egy nagy vörös zászló! Mondani ugyanis könnyű, de elkezdeni takarékoskodni – például egy esküvőre, egy közös lakásra vagy a gyerekvállalásra – azért jóval nehezebb. Ha nem képes ezért lemondani a bulizásról, nincs miről beszélgetnetek.

  3. Tájékoztatás

  Tényleg túl sok elvárni egy párkapcsolatban, hogy tudj arról, hogy a másik éppen hol, kivel van és mit csinál? Persze nem kell mindenről részletesen beszámolni, de egy „Beugrom a sarki helyre Dáviddal egy sörre” üzenet még annyira nem megterhelő. Ezzel ugyanis a bizalmat építitek!

  4. Hálószoba

  Ha egy férfi csak a saját örömét keresi az ágyban, akkor egyrészt van még mit tanulnia, másrészt pedig nem olyasvalaki, aki mellett ki kell kötnöd. És nemcsak azért, mert a szexuális kielégülés fontos, hanem azért is, mert ez arra utal, hogy nem törődik eléggé veled, a gondolatai csak maga – és a saját érdekei – körül forognak. Kell ez neked?

  5. Bevonás

  Amennyiben te komolyra tervezel valakivel, biztosan beavatod abba, hogy mi történik éppen a munkahelyeden, a barátaiddal, elmondod, hogy mi minden foglalkoztat téged. Emellett elhívod magaddal családi eseményekre, baráti koccintásokra – és ez így van rendben. Várd el ugyanezt tőle is!

  6. Kompromisszum

  Muszáj törekednie arra, hogy közösen találjatok valamilyen megoldást, ha valamiben nem értetek egyet. Az nem járja, hogy csak megvonja a vállát és rád hagyja az egészet – igenis beszélgetni kell, hogy kompromisszumokat tudjatok kötni, amelyek tartósak!

  7. Boldogság

  Aki tényleg szeret téged és szeretne tartósan az életed része lenni, az biztos, hogy mindent megtesz majd, hogy boldognak érezd magad – minden egyes nap.

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  „Más lett velem a feleségem az ágyban, ebből jöttem rá, hogy megcsal”
  A férfi szerint az asszony nem nézett a szemébe, és távolinak tűnt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 40 éves, brit férfi a The Sun párterapeutájához fordult elkeseredettségében.

  "A feleségem 38 éves. Most épp Cipruson töltünk egy hetet, egy barátunk esküvőjére jöttünk a gyerekekkel, és úgy döntöttünk, csinálunk belőle egy kicsit hosszabb, családi vakációt" - mesélni a férfi. "A nejemmel mindig nagyon jó volt a szexuális életünk, kifejezetten bevállalós és szenvedélyes volt, persze nem végletesen, de minden oké volt. Az utóbbi hónapokban viszont kezdett megváltozni a kapcsolatunk.

  Egy új startupnál kezdett dolgozni, egészségügyi dolgokat, étrendkiegészítőket árulnak. Sok a fiatal. A feleségem elkezdtett estékbe nyúlóan túlórázni, és a telefonjára is fura időkben jönnek üzenetek. De levédte kóddal, pedig előtte nem tette, igaz, nem is néztem bele. Most viszont már gyanakodtam. Szombat esténként mindig otthon volt velem meg a gyerekekkel, most viszont bulizni jár, állítólag a barátnőivel.

  Amikor eljöttünk Ciprusra, azt hittem, végre rendeződnek a dolgok, mert már egyre többet veszekedtünk. Aztán egy éjjel arra ébredtem, hogy a feleségem nincs az ágyban. Rámülten elindultam megkeresni, hát a szálloda medencéje mellett találtam meg, és a telefonja is vele volt. Azt mondta, csak egy kis friss levegőre vágyott.

  Amikor felmentünk a szobába, szeretkezni akartam vele. Húzódozott, pedig soha nem szokott. Azután belement, de egyáltalán nem olyan volt, mint máskor. Nem nézett a szemembe, nem volt kreatív, távolinak tűnt, úgy éreztem, alig várja, hogy túl legyünk rajta. Akkor hasított belém a felismerés: megcsal. Valaki másra vágyik, ezért lett más velem az ágyban."

  A férfi állítólag beszélt erről egy barátjával, aki azt mondta, lehet, hogy csak a gyerekszülés okozza ezt a feleségnél, de a férj szerint a kisebbik gyerek már négyéves, ez nem magyarázat. Biztos benne, hogy az asszony hűtlen, és most teljesen tanácstalan.

  A párkapcsolati szakértő a következőt válaszolta: "Egy szeretkezésből még ne vonjon le messzemenő következtetéseket. Azt mondja, a házasságuk nehéz időszakon megy keresztül, a felesége új munkája, az, hogy sokat eljár, a vitáik, a távolodás már tart egy ideje. Valószínűleg ön már régóta érzi ezt a bizonytalanságot, és most egy nem túl jól sikerült szexre vetíti rá az egész problémát.

  Üljön le a feleségével, és beszélje meg mindazt, ami aggasztja. Fejezze ki az aggodalmait, és azt a vágyát, hogy szeretne ismét közel kerülni hozzá, testileg is és lelkileg is. A válasza lehet, hgy megnyugtatja önt, és elindulhat egy visszarendeződés.

  De ha mégis lenne a képben valaki más, akkor is az a legjobb, ha őszintén megbeszélik, és esetleg egy párterápia segítségével igyekeznek megmenteni a házasságukat és a családjukat."

  Fotó: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk