LOVE

  „Egy Facebook-jelszóból jöttem rá: a mintaférjem egy sugar daddy”

  'Olvastam azt a sok rémséget, és az egész életem ott omlott össze.'
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Ritkán látni ilyen szép, ötvenes nőt. Kellemes külsejűt, ápoltat, csinosan öltözőt igen, olyat is, aki a "korához képest jól tartja magát", ahogy mondani szokás. De ilyen klasszikusan, letisztultan, magától értetődően szépet tényleg ritkán. Nem akart beülni sehova, azt javasolta, sétáljunk egyet. Mint a régi barátnők. 

  – Ne haragudjon, hogy ezt mondom, de engem meglepett, hogy ön ilyen szép – vágtattam be rögtön elefántként a porcelánboltba, de hát kicsúszott, ez van.

  – Köszönöm, de biztos ismeri a mondást, hogy a legszebb nőt is unja valaki. Én egyébként nem profitáltam valami sokat a szépségemből, nem tudtam "aranyra váltani" – nevetett. Egy férfit szerettem huszonöt évig, teljesen immunis voltam a többire. Aztán mégis kiderült, hogy ő huszonöt évig unt engem. 

  Mosolyában összesűrűsödött egy negyedszázad keserűsége. 

  – Azért csak nem unta önt huszonöt évig...

  – Jó, akkor húszig, addig göngyölgettem vissza a szálakat, de mindegy is. Tény, hogy ha nincs a modern technika, főleg a Facebook, soha nem jövök rá, hogy az egész házasságom alatt palira vettek. Én utálom a kütyüket, okostelefonom sincs, a netet egyszer megmutatta a fiam, de egy óra után úgy belegabalyodtam, hogy hagytam is a fenébe. Volt nekem elég dolgom, egy bankban dolgozom, ott persze kell a kompjúter, de annyi elég is volt.

  A férjemmel az egyetemen ismerkedtünk meg, diploma után rögtön összeházasodtunk, megszületett a fiunk. A férjem ügyvéd, lett praxisa, szépen gyarapodtunk, telt mindenre, na. Bejártuk a fél világot, télen két-három, osztrák sítúra, nyáron nagy baráti garden-partik. Azt hittem, tökéletes életünk van.

  Nézte a sötéten csillogó Dunát. Arra gondoltam, milyen alattomos is ez a "tökéletes" szó. Mennyi becstelenséget, sumákolást, árulást tud elfedni. Ő folytatta.

  – Tudom, hogy egy közhely vagyok. De én tényleg azt hittem, hogy lehet olyan házasságban élni, ami a nagykönyvben meg van írva. Én mindig monogám voltam, lepörögtek rólam a bókok, az udvarlás, szentül hittem, hogy a férjem is így van vele. Otthon soha egy hangos szó nem esett köztünk, az ágyban is klassz volt együtt, azt hittem, szeretjük egymást. Oda ment, ahova akart, ha elutazott, naponta kétszer hívott, soha nem ellenőriztem.

  Büszke voltam, hogy egy jóvágású, halk szavú pasit fogtam ki, akit mindig mintha skatulyából húztak volna ki. Öltönyök, szivartárca, mértéktartó, soha nem eltúlzott kedvesség a baráti körünk nőtagjaival szemben.

  – Mitől borult ki a bili? 

  – Attól, hogy hozzánk csapódott az egyik harmincas kolléganőm és a férje. Eljöttek a társaságunkkal síelni, aztán összejártunk. És aztán egyszer Juli – így hívják a lányt – meghívott ebédelni, és kerek perec kibökte: "Te, Andi, lehet, hogy most egy életre meg fogsz utálni, de tudod, hogy a férjed hónapok óta próbál engem felcsípni a Facebookon?"

  Totál lefagytam. Tudtam hogy a férjem esténként folyton a laptopját bújja, de azt hittem, munka, vagy csak netezget...Aztán Juli elmesélte, hogy az én édes, ártatlan uram minden este ír neki azon a cseten vagy mi, és fűzi rendesen, hogy "szökjenek meg" kettesben egy osztrák wellness-víkendre. És mindent fizet. Undorító. Bevallom, ott helyben elbőgtem magam, Juli meg együttérzően azt mondta: "Figyelj, szerintem szerezd meg a belépőkódját meg a jelszavát, és nézz körül a Facebookján. Nekem nagyon rutinosnak tűnt, nem hiszem, hogy én vagyok az első."

  – És ön megszerezte...

  – Naná. Kellett hozzá a nagyfiam, meg némi trükközés, hogy nyugiban hozzáférjek a laptopjához, de sikerült.

  És akkor ott, a fiam meg az én saját szemem előtt – együtt néztük végig a profilját meg a csetjeit – kirajzolódott a férjem másik arca: a notórius sugar daddy, más szóval p...nabubus.

  Az még hagyján, hogy olyan mennyiségű pózolgatós fotót rakott ki magáról, ami egy filmsztárnak is a becsületére vált volna. Fürdőgatyában az Adrián, a motorcsónakon, amit a barátainkkal bérelt. Gucci öltönyben a jogászbálon – persze nélkülem, pedig én is ott voltam. Télen márkás sícuccokban domborítva a hegycsúcson...komolyan, mint egy playboy.

  A fiam azt mondta, hogy ezt már ő is látta, de nem vette komolyan, tudta, hogy az apja elég hiú ember. De aztán kattintgatott egy ideig, és szépen az is kiderült, hogy életem párja a magamutogatás mellett egy csomó fiatal cicababát követ vagy mi, akiknek küldi a szívecskéket, meg ilyen puszis szmájlikat, főleg a lányok pucsítós, cicikirakós képeire.

  Egyszerűen nem hittem a szememnek. És persze a cset. A baráti társaságunkból legalább öt huszas-harmincas feleséggel levelezgetett, titokban. Röpködtek a flörtölős, huncutkodós poénok, a kávémeghívások, és durvább esetekben a "mikor bújunk megint össze", "még mindig érzem az illatodat", "jövő hónapban el tudok szökni egy hétvégére, már most megvadulok érted" jellegű szövegek.

  Olvastam azt a sok rémséget, és az egész életem ott omlott össze. Szegény fiam azonnal töltött nekem egy nagy pohár vörösbort, pedig alig iszom: "Anya, ezt most hajtsd le."

  – Huh... kemény. De nem lehet, hogy ez csak valami kapuzárási pánik? Az öregedő, hiú férfiak gyakran beleesnek ebbe, a Facebook pedig a félrekaffantások aranybányája, ezt mindenki tudja.

  – Igen, én is ezt hittem, de az uracskám már lassan hat éve "aranybányászik." Néha hallottam, ahogy társaságban a barátaink nevetgélnek, hogy a férjem milyen "vagány a Facebookon", de eszembe se jutott, hogy ez rosszat jelenthet. Aztán elkezdtem telefonálgatni, meg személyesen előszedni a barátnőimet, nőismerőseimet. Érdekes, szemtől szemben mindenki őszintén elmondott mindent, pedig addig akkora kuss volt... Kiderült, hogy a férjem már 15-20 éve is megkörnyékezte, akit tudott.

  Az egyik barátnőmet a válóperes tárgyalása MÁSNAPJÁN hívta meg egy 'búfelejtő víkendre', de ő legalább elhajtotta a fenébe. Akikkel meg egyértelműen ágyba is bújt, a barátaink feleségei – kettővel tudtam beszélni –, azok nekem könyörögtek, hogy le ne buktassam őket a férjeik előtt. Még volt pofájuk. 

  – És most mi a helyzet?

  – Hát...mindig büszke voltam arra, hogy soha nem emeltem meg a hangomat senkivel – na ez most megváltozott. Azon az estén, amikor ráborítottam az összes fekáliát, amit kiderítettem róla, úgy ordítottam, mint egy állat. Az összes márkás öltönyét kivágtam az előszobába, a laptopjával együtt.

  Persze próbált tagadni, meg hogy ez az egész csak szórakozás, neki semmit nem jelentett, csak egy kis változatosságra vágyott, meg ilyen lagymatag dumák, de felőlem mondhatta. Már el is költözött, bérel valami lakást, én meg benyújtottam a válókeresetet. Egyelőre a fiam se áll szóba vele. Ő is sokkot kapott. 

  Erre tényleg nem volt mit mondani. Már az Erzsébet-hídnál álltunk, zúgtak el mögöttünk az autók, hallgattuk a Duna halk lögybölését.   

  – Ne haragudjon, hogy megkérdezem, de huszonöt év alatt tényleg nem sejtett semmit? – kérdeztem végül.

  Nézett rám, a szeme tele volt szégyennel, rázta a fejét. 

  – Rengetegen kérdezik ezt tőlem. Azzal vádolnak, hogy homokba dugtam a fejem. Olyat is hallottam, hogy "az asszonyok többsége szemet huny afölött, hogy agyoncsalják, a békességért meg a jólétért", de higgye el, nálam nem ez van. Olyan nehéz elhinni, hogy léteznek emberek, akik egyszerűen nem feltételeznek rosszat a másikról, főleg nem az életük párjáról? Akik tényleg hisznek abban, hogy ha ők becsületesek és hűségesek, akkor a másik is az? 

  – Én elhiszem. De nagyon furcsa belegondolni, hogy ha nincs a Facebook, ön talán az egész életét boldog tudatlanságban éli le. 

  Megint elmosolyodott, azzal a gyönyörű, de most már fáradt mosolyával. 

  – Igen. Egy hazug boldogságban, hazug férjjel, hazug barátnőkkel, hazug barátokkal, akik ezek szerint végig falaztak neki így vagy úgy, hazug sítúrákkal, hazug adriai nyaralásokkal.

  Úgyhogy tudja, mit? Én hálás vagyok a Facebooknak. Mert megmutatta a férjem igazi arcát. Tükröt tartott az egész kamu házasságomnak.

  Eltart egy darabig, amíg ezt megemésztem. Ettől függetlenül, ha valaha szóba állok még egy férfival, csak egy feltétellel teszem: ha nem lesz fent a Facebookon. Meg máshol se. Engem nem csalogasson többé egy ilyen kétszínű kandúr. Se a virtuális valóságban, se a valódiban.

  Fotó: Pixabay

   


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk