LOVE

  Az 5 leggyakoribb hiba, amit az "Igazi" kutatása közben ejteni szoktunk

  Soha nem volt még olyan komplikált feladat álmaink partnerének megtalálása, mint az alkalmazások, weboldalak és közösségi oldalak - valamilyen szinten pontosan erre tervezett - útvesztőjében... 
  Sassy - sassy.hu
  2019. április 15.


  Megosztom
  Link másolása

  A modern randizás korában vajon igaz a mondás, hogy azt kapod, amit látsz?

  Egy egyetemi tanulmány szerint az emberek 81 százaléka füllent a súlyáról, az életkoráról vagy a magasságáról a társkereső oldalakon megalkotott profiljaiban. Természetesen az internet jótékony homályában születő hazugságok nem új keletűek, mindenesetre minden bizonnyal megnehezítik a dolgunkat a szerelem keresésével kapcsolatban. 

  Korábban már adtunk tippeket arra nézve, hogy milyen öntudatlan hibákat véthetünk ezen a téren, ha sokat csalódtunk. Jöjjön most 5 friss emlékeztető az online randizás dzsungeléből kiszabadulni vágyóknak.

  #1 Túl célorientáltak vagyunk

  Az életünk során természetesen előnyös célokat tűzni a szemünk elé, hiszen ezek motiválhatnak és inspirálhatnak egy mégjobb "én" kialakításában. Legyen szó az egészségünkről, a táplálkozásunkról, önmagunk szeretetéről, saját vállalkozásunk indításáról, vagy karrierünk esetleg hobbijaink szeleteiről, érdemes célokban gondolkodni.

  Ezek mind nemes törekvések. De amikor a randizásról van szó, a célorientáltság lehet, hogy nem annyira hasznos, mint az élet más aspektusaiban.

  Talán szeretnél megházasodni, kiskutyát örökbefogadni, házat venni, családot alapítani, de ezek nem feltétlenül kell, hogy kifejezetten kitűzött célok legyenek.

  Gondolj egy adott párkapcsolatra így: van egy eleje, egy közepe és a boldog kiteljesedés. Valójában pedig jó esetben valamennyi lépcsőjét élvezettel éled meg és nem csak a rózsaszín happy endet, hiszen az rendben van, hogy meg kell dolgozni a kapcsolat stabilizálásáért, de aztán egy hosszú, olykor hullámzó, ám mindenképp élvezetes utazás kezdődik, aminek a fokozatait közösen előre eltervezhetitek - de ezt már érdemes az adott emberrel megálmodni, aki a társad lesz ezen az "úton".

  Fontos, hogy szerelmed hasonló nézetekben és élet-tervekben osztozzon, mint te, de ha rögtön a happy endhez szeretnél ugrani, ki fogod hagyni az izgalmas "középső" részt, ezt pedig te sem szeretnéd.

  #2 "Várunk, amíg..."

  Egy másik gyakori hiba, amit a nők gyakorta elkövetnek, ha randizásra kerülne a sor, a halogatás. Az a fajta hozzáállás, hogy "majd akkor randizunk, ha..."

  Majd akkor vetjük bele magunkat az ismerkedésbe, ha egészségesebbek, fittebbek, a munkában sikeresebbek, anyagilag stabilabbak leszünk, esetleg lesz saját lakásunk, vagy majd ha a szundi-gomb nyomogatása nélkül tudunk kipattanni az ágyból...

  Ne hagyd, hogy a saját bizonytalanságaid meggátoljanak abban, hogy megkeresd az igazi szerelmet. Amire valójában szükséged lenne, az önmagad szeretete.

  Ahelyett, hogy millió és egy okot keresnél magadnak arra, hogy miért nem állsz készen a randizásra, légy magabiztos és tudd, hogy mit is szeretnél.

  Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem az alkalmi találkák és szórakozás mezejére szeretnénk betörni, akkor ezt ki is kell mutatnunk. A Plenty of Fish társkereső oldala azt tapasztalta, hogy azok az emberek, akik a "szerelem" szót feltüntették az adatlapjukon, sikeresebbek voltak a jelentőségteljes kapcsolatok megtalálásában az online társkeresés során. 

  #3 Eltérő várakozások

  A randizás egy nehéz játék. Akkor is, ha a várakozásaid az egekben járnak, és akkor is, ha alacsonyra teszed azt a bizonyos lécet.

  Természetesen érdemes néhány általunk kívánt személyiségjegyet és tulajdonságot szem előtt tartani, amikor a tökéletes partnert kutatjuk. Ugyanakkor emlékezzünk arra, hogy 100%-ban tökéletessel egészen biztosan nem találkozhatunk, így ne túlozzuk el elvárásainkat, mivel a végén egy elérhetetlen képet hajszolunk majd.

  Másrészt azonban minél frusztráltabb az ember lánya a randizást illetően, annál valószínűbb, hogy végül olyan embernek ad esélyt, akivel egyébként nem randizna. Ilyen esetben az a legrosszabb, ha kompromisszumot kötünk és teret adunk a tisztelet, a megbecsülés hiányának is.

  Ne hagyd, hogy a vágyad egy kapcsolat iránt felülírja az önértékelésedet. Fantasztikus vagy, és egy olyan embert érdemelsz, aki pontosan ugyanannyira oda meg vissza van érted, mint te érte.

  Az idő a legjobb barátunk, ha álmaink partnerét keressük. A lényeg, hogy türelmesek legyünk, és meg is találjuk.

  #4 Túlgondolunk mindent

  Az idegesség normálisnak számít egy első randin és gyakran olyan dolgokra sarkall, amiket egyébként nem tennénk meg. Például megrendeljük azt az extra pohár bort, vagy/és túl sokat kezdünk beszélni egy volt kapcsolatunkról, esetleg személyes problémáinkról.

  Ne gondolkodd túl a randevúdat. Jól érzed magad, közös jövőt szeretnél valakivel, ugyanakkor ne engedd, hogy a vágyakozásod egy igazi kötelék iránt felülírja a képességedet egy igazi beszélgetésre.

  Az teljesen rendben van, hogy szeretnéd, ha a potenciális partnered minél inkább megismerjen, de ne szóljon a találkozás csakis rólad. A jó beszélgetések alapja az adok-kapok törvénye. Kérdezgesd bátran a partnered a gyerekkoráról, a családjáról, a hobbijairól, a zenei ízléséről, a lista végtelen. Egy egészséges kölcsönösség csodákra képes a kommunikációs képességeiddel.

  #5 Beszippantanak az online randi applikációk

  Manapság Dunát lehet rekeszteni a különféle társkereső alkalmazásokból és weboldalakból, amik elvileg azért születtek, hogy megtaláljuk álmaink szerelmét. Márpedig ahhoz, hogy őt megtaláljuk, személyesen is kell vele találkoznunk - egy 2013-as felmérés szerint márpedig az online randi appokat használók egyharmada SOHA nem találkozik azokkal az emberekkel, akikkel az internet zegzugában trécsel.

  És ha még találkoztok is, a statisztikák nem állnak az oldalatokon. Egy tanulmány azt is kimutatja, hogy azok a szerelmek, amik online bontanak rügyet, gyakrabban végződnek szakítással.

  Tehát nagy hibát követünk el, ha az online randizásra fókuszálunk a való élet random és élvezetes pillanatai és helyzetei helyett. Ismeritek azt a népszerű ábrát, melyen egy körbe azt írták: "a komfortzónád". Köré pedig azt: "ahol a csoda megtörténik"...

  Forrás: MysticalRaven


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk