LOVE

  Az 5 leggyakoribb hiba, amit az "Igazi" kutatása közben ejteni szoktunk

  Soha nem volt még olyan komplikált feladat álmaink partnerének megtalálása, mint az alkalmazások, weboldalak és közösségi oldalak - valamilyen szinten pontosan erre tervezett - útvesztőjében... 
  Sassy - sassy.hu
  2019. április 15.


  Megosztom
  Link másolása

  A modern randizás korában vajon igaz a mondás, hogy azt kapod, amit látsz?

  Egy egyetemi tanulmány szerint az emberek 81 százaléka füllent a súlyáról, az életkoráról vagy a magasságáról a társkereső oldalakon megalkotott profiljaiban. Természetesen az internet jótékony homályában születő hazugságok nem új keletűek, mindenesetre minden bizonnyal megnehezítik a dolgunkat a szerelem keresésével kapcsolatban. 

  Korábban már adtunk tippeket arra nézve, hogy milyen öntudatlan hibákat véthetünk ezen a téren, ha sokat csalódtunk. Jöjjön most 5 friss emlékeztető az online randizás dzsungeléből kiszabadulni vágyóknak.

  #1 Túl célorientáltak vagyunk

  Az életünk során természetesen előnyös célokat tűzni a szemünk elé, hiszen ezek motiválhatnak és inspirálhatnak egy mégjobb "én" kialakításában. Legyen szó az egészségünkről, a táplálkozásunkról, önmagunk szeretetéről, saját vállalkozásunk indításáról, vagy karrierünk esetleg hobbijaink szeleteiről, érdemes célokban gondolkodni.

  Ezek mind nemes törekvések. De amikor a randizásról van szó, a célorientáltság lehet, hogy nem annyira hasznos, mint az élet más aspektusaiban.

  Talán szeretnél megházasodni, kiskutyát örökbefogadni, házat venni, családot alapítani, de ezek nem feltétlenül kell, hogy kifejezetten kitűzött célok legyenek.

  Gondolj egy adott párkapcsolatra így: van egy eleje, egy közepe és a boldog kiteljesedés. Valójában pedig jó esetben valamennyi lépcsőjét élvezettel éled meg és nem csak a rózsaszín happy endet, hiszen az rendben van, hogy meg kell dolgozni a kapcsolat stabilizálásáért, de aztán egy hosszú, olykor hullámzó, ám mindenképp élvezetes utazás kezdődik, aminek a fokozatait közösen előre eltervezhetitek - de ezt már érdemes az adott emberrel megálmodni, aki a társad lesz ezen az "úton".

  Fontos, hogy szerelmed hasonló nézetekben és élet-tervekben osztozzon, mint te, de ha rögtön a happy endhez szeretnél ugrani, ki fogod hagyni az izgalmas "középső" részt, ezt pedig te sem szeretnéd.

  #2 "Várunk, amíg..."

  Egy másik gyakori hiba, amit a nők gyakorta elkövetnek, ha randizásra kerülne a sor, a halogatás. Az a fajta hozzáállás, hogy "majd akkor randizunk, ha..."

  Majd akkor vetjük bele magunkat az ismerkedésbe, ha egészségesebbek, fittebbek, a munkában sikeresebbek, anyagilag stabilabbak leszünk, esetleg lesz saját lakásunk, vagy majd ha a szundi-gomb nyomogatása nélkül tudunk kipattanni az ágyból...

  Ne hagyd, hogy a saját bizonytalanságaid meggátoljanak abban, hogy megkeresd az igazi szerelmet. Amire valójában szükséged lenne, az önmagad szeretete.

  Ahelyett, hogy millió és egy okot keresnél magadnak arra, hogy miért nem állsz készen a randizásra, légy magabiztos és tudd, hogy mit is szeretnél.

  Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem az alkalmi találkák és szórakozás mezejére szeretnénk betörni, akkor ezt ki is kell mutatnunk. A Plenty of Fish társkereső oldala azt tapasztalta, hogy azok az emberek, akik a "szerelem" szót feltüntették az adatlapjukon, sikeresebbek voltak a jelentőségteljes kapcsolatok megtalálásában az online társkeresés során. 

  #3 Eltérő várakozások

  A randizás egy nehéz játék. Akkor is, ha a várakozásaid az egekben járnak, és akkor is, ha alacsonyra teszed azt a bizonyos lécet.

  Természetesen érdemes néhány általunk kívánt személyiségjegyet és tulajdonságot szem előtt tartani, amikor a tökéletes partnert kutatjuk. Ugyanakkor emlékezzünk arra, hogy 100%-ban tökéletessel egészen biztosan nem találkozhatunk, így ne túlozzuk el elvárásainkat, mivel a végén egy elérhetetlen képet hajszolunk majd.

  Másrészt azonban minél frusztráltabb az ember lánya a randizást illetően, annál valószínűbb, hogy végül olyan embernek ad esélyt, akivel egyébként nem randizna. Ilyen esetben az a legrosszabb, ha kompromisszumot kötünk és teret adunk a tisztelet, a megbecsülés hiányának is.

  Ne hagyd, hogy a vágyad egy kapcsolat iránt felülírja az önértékelésedet. Fantasztikus vagy, és egy olyan embert érdemelsz, aki pontosan ugyanannyira oda meg vissza van érted, mint te érte.

  Az idő a legjobb barátunk, ha álmaink partnerét keressük. A lényeg, hogy türelmesek legyünk, és meg is találjuk.

  #4 Túlgondolunk mindent

  Az idegesség normálisnak számít egy első randin és gyakran olyan dolgokra sarkall, amiket egyébként nem tennénk meg. Például megrendeljük azt az extra pohár bort, vagy/és túl sokat kezdünk beszélni egy volt kapcsolatunkról, esetleg személyes problémáinkról.

  Ne gondolkodd túl a randevúdat. Jól érzed magad, közös jövőt szeretnél valakivel, ugyanakkor ne engedd, hogy a vágyakozásod egy igazi kötelék iránt felülírja a képességedet egy igazi beszélgetésre.

  Az teljesen rendben van, hogy szeretnéd, ha a potenciális partnered minél inkább megismerjen, de ne szóljon a találkozás csakis rólad. A jó beszélgetések alapja az adok-kapok törvénye. Kérdezgesd bátran a partnered a gyerekkoráról, a családjáról, a hobbijairól, a zenei ízléséről, a lista végtelen. Egy egészséges kölcsönösség csodákra képes a kommunikációs képességeiddel.

  #5 Beszippantanak az online randi applikációk

  Manapság Dunát lehet rekeszteni a különféle társkereső alkalmazásokból és weboldalakból, amik elvileg azért születtek, hogy megtaláljuk álmaink szerelmét. Márpedig ahhoz, hogy őt megtaláljuk, személyesen is kell vele találkoznunk - egy 2013-as felmérés szerint márpedig az online randi appokat használók egyharmada SOHA nem találkozik azokkal az emberekkel, akikkel az internet zegzugában trécsel.

  És ha még találkoztok is, a statisztikák nem állnak az oldalatokon. Egy tanulmány azt is kimutatja, hogy azok a szerelmek, amik online bontanak rügyet, gyakrabban végződnek szakítással.

  Tehát nagy hibát követünk el, ha az online randizásra fókuszálunk a való élet random és élvezetes pillanatai és helyzetei helyett. Ismeritek azt a népszerű ábrát, melyen egy körbe azt írták: "a komfortzónád". Köré pedig azt: "ahol a csoda megtörténik"...

  Forrás: MysticalRaven


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "82 évesen jöttem rá, hogy egy pocsék férjjel éltem le az életemet, nagyon bánom"
  Az idős hölgy úgy érzi, eldobta magától a boldogság lehetőségét is.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 82 éves hölgy a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult vigaszért.

  Azt írja, egy "pillanat alatt világosodott meg", most, 82 éves korában, és életében először szembenézett a lesújtó igazsággal, hogy annak idején rossz férjet választott, és az egész életét egy pocsék házasságban élte le.

  "A férjem 84 éves, én 82 vagyok. Én hat testvér közül voltam a megnagyobb, ők négyen voltak testvérek, ő volt a legkisebb. Mostanában sok időm van gondolkodni az életemen. Azt hiszem, a gyerekkora miatt maradt a férjem egész életében egy elkényeztetett, lusta ember" - meséli a hölgy.

  "Soha nem volt kedves, vagy segítőkész. Soha nem fogta meg a kezemet, ha mentünk valahová, vagy csak úgy. Nem kaptam tőle csókokat, símogatást, vagy idősebb korunkban néha egy puszit. Mindig én voltam az erős a házasságunkban, mindent én csináltam, intéztem. Ő az ujját se mozdította. Annyira jól esett volna, ha néha azt mondja, 'szívem, ezt majd én megcsinálom', de soha, egyetlen egyszer sem mondta.

  Úgy érzem, elpazaroltam az életemet egy boldogtalan házasságra, a nem megfelelő emberrel, és már semmit sem tehetek ez ellen. Túl késő" - panaszkodott a néni.

  A szakértő röviden válaszolt, és túl sok okosat ő sem tudott mondani: "Sok ember fiatal korában úgy ugrik bele egy házasságba, hogy fogalma sincs róla, valójában egy házasság mivel is jár. Lehet, hogy irreális elvárásai voltak a vőlegényével kapcsolatban, vagyis olyan elvárásai, amelyeket ő már akkor sem tudott teljesíteni, mert nem olyan a természete.

  Mindenesetre ahhoz még nem késő, hogy leüljenek, és beszéljen vele az érzéseiről, a problémáról. Még fejlődhet a kapcsolatuk, ha őszinték egymással" - írta a szakember.

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk