LOVE

8 ok, amiért valaki csak édeshármasban vagy édesnégyesben tud kiteljesedni

Ezért kezd egyre népszerűbbé válni a poliamor kapcsolat, ahol egyszerre többen járnak egymással.

Megosztom
Link másolása

Az utóbbi években egyre népszerűbbek és elterjedtebbek lettek a poliamor kapcsolatok, de akár csak az alkalmi édeshármas vagy édesnégyes is.

A poliamoria, vagy más néven többszerelműség röviden azt jelenti, hogy valakinek több emberrel is van szerelmi és/vagy szexuális kapcsolata, erről viszont mindegyik fél tud, és a belegyezésükkel történik.

Egy nemrég készült tanulmány szerint 8 oka lehet annak, ha valaki ezt az életmódot választja - írja a Psychology Today.

1. Kielégíteni azokat a szükségleteket, amiket nem kapnak meg egy monogám kapcsolatban

A házasság eredeti funkciója az volt, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat érzelmileg és anyagilag is, ma már viszont sokkal több mindent várnak tőle az emberek: szerelmet, önmegvalósítást, magabiztosságot stb. Ezért sokaknak egyszerre több párral van kapcsolatuk, így az összes szükségletüket ki tudják elégíteni.

2. Személyes kiteljesedés és autonómia

Sokan csak poliamor kapcsolatban érzik azt, hogy ki tudnak teljesedni, és meg tudják őrizni az autonómiájukat és szabadságérzetüket is egy kapcsolaton belül.

3. A személyiségfejlődés része

A poliamoria sokak számára csak egy életszakasz, amit egy idő után kinőnek, és megállapodnak (megházasodnak, gyermeket vállalnak stb.)

4. A politikai nézetek kifejezése

Van, akinek a lázadást jelenti a többszerelműség a tradicionális hierarchiákkal szemben, és így fejezik ki például a feminista nézeteiket. A feministák gyakran azért kritizálják a házasságot és a monogám kapcsolatot, mert intézményesítik a nők tárgyként való kezelését, a családon belüli erőszakot, és a patriarchátust.

5. Kísérletezés

Sokak számára a poliamoria azt jelenti, hogy kiléphetnek a hagyományosnak mondott szexuális identitások köréből, helyette olyan párkapcsolati struktúrákat választanak, amikben több mindent megélhetnek (nembináris vagy generfluid identitásokat).

6. Vágy a változatos szexuális élet után

Sok pár azért vált poliamor kapcsolatra, hogy visszahozzák az izgalmat a szexuális életükbe.

7. Közösséghez való tartozás érzése

Mindenki szeretne egy közösség része lenni, ahol közös az érdeklődési kör és az értékrend. Egy ilyen közösség pedig szükséges ahhoz, hogy a poliamorok és már szexuális kisebbségek megtalálják egymást, így tudják segíteni egymást egy olyan társadalomban, ami sokszor megvetéssel tekint rájuk.

8. Pszichodinamikus okok

Az is lehet, hogy valakivel a gyerekkorában történt valami, ami miatt másként áll a párkapcsolatokhoz, esetleg csak egyszerűen fél az egyedülléttől, vagy mondjuk nárcisztikus személyisége van.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
A Rovatból
Kiderült mi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban
Az Emory Egyetem kutatói 2014-ben 3000 embert elemeztek tanulmányuk részeként.

Megosztom
Link másolása

Szakértők felfedték az "ideális korkülönbséget" azok számára, akik azt szeretnék, hogy a kapcsolatuk tartós legyen. Ez rossz hír lehet az öt év különbséggel született párok számára - írta meg a Daily Mail.

Az atlantai Emory Egyetem újra felszínre hozott tanulmánya szerint:

az öt év korkülönbséggel rendelkező párok 18 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint a közelebbi életkorú partnerek.

A szakértők úgy nyilatkozott, hogy

„a szerelemben nincs varázslatos recept, a kapcsolatok ugyanolyan egyediek, mint a bennük élő emberek, azonban a nagy korkülönbséggel rendelkező pároknak valóban egyedi kihívásokkal kell szembenézniük, amelyek veszélyeztethetik a kapcsolatukat.”

Ilyen kihívás lehet a nehezebb kapcsolattartás a másik fél barátaival, a különböző életszakasz amiben a felek tartanak, illetve az ebből adódó pénzügyi és karrierrel kapcsolatos problémák . Megemlítendő természetesen a társadalom rossz véleménye is az efféle párkapcsolatokról, mivel gyakran találkoznak a sztereotípiával, miszerint az egyik fél kihasználja a másikat.

Lapozz, hogy megtudd mennyi az ideális korkülönbség!Megosztom
Link másolása

LOVE
Brutális esküvői beszédben árulta el a vőlegény, hogy újdonsült felesége megcsalta őt a tanúval
Majd fogta magát és lelépett az esküvőről a családjával együtt, akiket előre figyelmeztetett.

Megosztom
Link másolása

A gloucestershire-i székhelyű esküvőszervezők, Georgina és Beth a The Unfiltered Bride podcastban osztották meg a szokatlan esküvő történetét.

Georgina így mesélte:

„Volt egy esküvő. Megtartották az esküvőt, menyasszony és vőlegény, összeházasodtak, szép szertartás, italos fogadás, leültek az esküvői vacsorához, megették az ételüket, majd következtek a beszédek.”

A menyasszony apja csinálta a dolgát, majd a vőlegény felállt és azt mondta:

„Mielőtt rendesen elkezdeném, most jöjjön néhány boríték. Legyetek kedvesek, nyissátok ki őket. Igen, azokon a képeken a vőfély dugja a menyasszonyt, úgyhogy én most elmegyek.”

Erre eldobta a mikrofont, és mivel előre figyelmeztette a családját, azok is vele tartottak.

Így aztán a menyasszonyra és a családjára maradt az esküvő teljes számlája.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása


LOVE
„A menyasszonyom 47 évvel idősebb nálam, de dögösebb, mint bármelyik velem egykorú nő”
Egy 28 éves texasi férfi sok támadást kap a 75 éves menyasszonya miatt, de határozottan állítja, hogy nagyon boldogok együtt.

Megosztom
Link másolása

Kora alapján Kathi Jenkins akár Devaughn Aubrey nagymamája is lehetne, hiszen 47 év korkülönbség van közöttük, ennek ellenére hamarosan összeházasodnak.

A 28 éves Devaughn Aubrey azt mondta, mindig is vonzódott az idősebb hölgyekhez. Ám soha nem volt ilyen kapcsolata, mígnem rá nem talált a „másik felére”, a 75 éves Kathi Jenkinsre egy internetes társkeresőn.

A portásként és felszolgálóként dolgozó texasi férfi 2021-ben ismerkedett meg a nyugdíjas asszonnyal, a pár pedig azóta összeköltözött, és már elkezdték tervezni az esküvőjüket.

Devaughn elárulta, sok támadást kap azért, mert egy nála közel fél évszázaddal idősebb nővel él együtt, a gyűlölködők rendszeresen felemlegetik a köztük lévő nagy korkülönbséget.

Többen azzal vádolják a fiatal a férfit, hogy megkérdőjelezhetőek a szándékai, és haszonlesésből veszi feleségül Kathit.

Lapozz a cikk folytatásához!Megosztom
Link másolása


LOVE
A feleség szeretője finanszírozza a nő családjának megélhetését
A furcsa kapcsolat igencsak vékony jégen táncol, a kettős életet élő ausztrál családanya pedig fél, hogy kiborul a bili és mindent elveszít.

Megosztom
Link másolása

A családjával az ausztráliai Perth-ben élő Jennie szeretőt tart, és a férfitól kapott rendszeres anyagi támogatással segíti át az otthoni háztartást a megélhetési válságon. Férje semmit sem tud a bűnös kapcsolatról, mely könnyen csúnya véget érhet.

Jennie azt mondta, nem azzal ment bele a házasságtörő kapcsolatba, hogy pénzt kérjen a szeretőjétől.

„Nem vagyok ilyen ember, soha nem kérnék semmit.

Ez mindig is a szexről és a kalandról szólt.

Jól összeillünk a sráccal, akit az egyik társkereső oldalon ismertem meg. Beszélgettünk a nehézségeimről és a küzdelmeimről, ő pedig segíteni akart nekem. Először megpróbáltam nemet mondani neki, de folyamatosan felajánlotta az anyagi támogatást, és jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy visszautasítsam” – vallotta be a családanya, aki márciustól

több mint 1100 ausztrál dollárt (mintegy 250 ezer forintot) kap a szeretőjétől havonta.

Jennie-nek ez a pénz azt jelenti, hogy nem kell spórolnia az élelmiszerboltban, és vehetett magának új ruhákat, megcsináltathatta a szempilláit, a körmeit. Emellett néhány új bútort is beszerzett a házukba.

Ugyanakkor elismeri, kétségbeesetten próbálja titkolni a csalfa kapcsolatát a férje előtt, aki semmit sem tud az egészről, de gyanakodni kezdett.

Lapozz a cikk folytatásához!Megosztom
Link másolása