LOVE

8 ok, amiért az erős nők nem félnek a válástól

A válás mindenki számára óriási lépés és nagy változás, ami elsőre igazán félelmetes lehet.

Megosztom
Link másolása

A válás ijesztő, megértjük. Még akkor is, ha a zsigereid mélyén tudod, hogy a kapcsolat, amiből kilépsz, vagy aminek elhagyásán gondolkodsz, nem megfelelő számodra, az ismeretlentől való félelem, a kudarc érzése és a kollektív társadalmi félmosollyal való szembenézés szívás.

Sajnos ez mind a kiképzés része. De az, hogy kilépsz egy rossz kapcsolatból, mind azt mutatják, milyen erős, rátermett, önbecsülő nő vagy. És az, hogy ezt meg tudod tenni, azt jelzi, hogy nagyon is valóságos változás állt be a nők gazdasági és személyes hatalmában. Helen Fisher író és biológiai antropológus tagadhatatlan összefüggést mutat be könyvében a nők gazdasági hatalma és társadalmi megbecsülése, valamint a válási papírok aláírásának választása között.

„A gazdasági függetlenség és a válási arány közötti összefüggés számos kultúrában megfigyelhető”

- mondja Fisher.

„Ahol a férfiak és a nők nem függnek egymástól a gazdasági túlélés érdekében, ott a rossz házasságok véget érhetnek - és gyakran véget is érnek.”

Modern világunkban a nők ma már hozzáférnek olyan lehetőségekhez és erőforrásokhoz, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy magabiztosan kilépjenek az olyan házasságokból, amelyekben boldogtalanok vagy rosszul bánnak velük, és olyan életet - és jövőbeli kapcsolatot - éljenek, amilyet megérdemelnek.

Íme 8 ok, amiért az erős nők nem félnek a válástól:

1. Egy erős nőnek elege van abból, hogy lekezelik

Tudod, hogy miről beszélünk: Azokról a pillanatokról, amikor úgy érezted, hogy folyamatosan ismétled magad, azonban amit mondasz, sosem talál megértő fülekre. Az álmatlan éjszakákról, a könnyekről és a zsigeri felismerésről, hogy ez a kapcsolat megakadályozza, hogy a legjobb, igazi önmagad legyél.

Most foghatod mindezt az energiát, és átvezetheted egy olyan élet felépítésébe, amelyet szeretsz, és helyet adhatsz valakinek, aki ezt értékelni fogja.

2. Végre tudja, mit nem akar, és mit érdemel

Még ha most teljesen elveszettnek is érzed magad, már maga a tény, hogy úgy döntesz, hogy felállsz és elmész, ahelyett, hogy csendben szenvednél, azt mutatja, hogy tisztában vagy vele, mi az, ami nem fog működni, és mit nem tűrsz el.

3. Egy független nőt nem kényszerítenek arra, hogy egy olyan kapcsolatban maradjon, ami nem neki való

Amikor Fisher azt írta, hogy a válási arányok magasabbak azokban a társadalmakban, ahol a nők függetlenek voltak, és a férfiakkal azonos földhöz, állatokhoz, valutához és információhoz való hozzáférésük volt, nem lepődtünk meg. Az anyagi függetlenség lehetőséget nyújt arra, hogy a közös érdekek, a kémia, az értékek és a jövőkép alapján kiválaszthassuk, kivel szeretnénk társulni.

Mondjunk egy jó nagy köszönetet a történelemben élő azon nőknek, akik sokáig és keményen küzdöttek azért, hogy felállhassunk és fizetést kaphassunk.

4. Kész befektetni egy jobb életbe

A pénzügyekben okos lépésnek számít, ha úgy döntesz, hogy többé nem fektetsz be valamibe, ami nem hoz neked hasznot, igaz? Miért lenne ez a döntés a magánéletében másképp?

Soha ne hagyd, hogy valaki meggyőzzön arról, hogy az a helyes, ha olyan helyzetben maradsz, amely többet vesz el, mint amennyit ad. Ehelyett azt tedd, ami neked a legjobb.

5. Megérti, hogy a rossz személytől való válás megnyitja az utat a megfelelő pár megtalálása előtt

Valójában Fisher rámutat egy kutatásra, amely szerint a boldogtalan kapcsolatból kilépő férfiak és nők általában újra házasodnak. „A válófélben lévő emberek többsége újra szerelmes lesz, és vagy újra megházasodik, vagy új életet épít egy új partnerrel” - mondja Fisher.

Az az elképzelés, hogy a rossz kapcsolat az egyetlen lehetőséged a szerelemre, az egyik legmérgezőbb hazugság, amit az emberek maguknak mondanak. A valóság az, hogy úgy fogsz továbblépni, hogy jobban megérted, ki vagy és kit keresel, ami megkönnyíti, hogy egy egészségesebb, boldogabb kapcsolatba lépj.

6. Egy erős nő azért szereti a másikat, amilyen és nem azért, amit ad

Van egy különleges fajta kötődés, ami általában akkor figyelhető meg, amikor két független, önálló és öntudatos ember összejön. Ahelyett, hogy valakire ellátóként tekintenél, most már partnerként tekinthetsz rá. Most már mindketten értékelhetik egymást azokért az adottságokért, amelyeket mindketten hozzátesznek a kapcsolathoz.

7. Inkább lenne egyedül, minthogy egy boldogtalan párkapcsolatban nézze az idő múlását

Mondj, amit akarsz a szingliségről, de jobb, mintha jogilag le lennél kötve egy rossz, szeretetlen lakótársi helyzethez. Az erős nőknek lehetnek olyan pillanataik, amikor félnek az egyedülléttől, de a gondolat, hogy egy házasságban magányosak legyenek, halálra rémíti őket! Most már szabadon azt csinálhatod, amit akarsz, amikor akarod, miközben nyitott maradsz arra, hogy megismerj egy új embert.

8. Tudja, hogy a válás nem jelenti a családi értékek megszűnését, valójában, furcsa módon, ez inkább egyfajta visszatérés hozzájuk

Készen állsz egy hihetetlen titokra, amit eddig nem mondtak el? A legtöbb korai vadászó-gyűjtögető társadalom egy egalitárius struktúrán alapult, ahol a férfiak és a nők egyaránt hozzájárultak a túléléshez, és mindketten nyitott kapcsolatban éltek, azaz a családalapításhoz társat, a kis kalandokhoz pedig szeretőt választottak.

Fisher szerint ez a felállás a mezőgazdasági forradalom hajnalán változott meg. Amikor bevezették az eke használatát, amelynek működtetéséhez erőre volt szükség, az erőviszonyok megbillentek. Ez a változás megnövelte a férfiak társadalmi fontosságát, valamint személyes vagyonát. Mindkettő védelme érdekében jött létre a nő mint tulajdon és az állandó monogámia eszméje, és a válás tilos lett.

A férfiak és a nők most visszatérnek az egyensúlyhoz: mindketten dolgoznak, mindketten gondoskodnak a gyerekekről, és mindketten teljes körűen rendelkeznek szexuális jogaikkal. Ez egyszerűen arról szól, hogy visszatérünk ahhoz a dicsőséges egyensúlyhoz, ami régen is a miénk volt.

Tehát tudom, hogy esetleg aggódsz a következő lépésed miatt. Kíváncsi vagy, mi vár rád a sarkon túl. És ez normális. Ahogy az új jövőtök felé tekintetek, arra bátorítalak benneteket, hogy álljatok egyenesen, és bízzatok abban, hogy a helyes irányba tartotok. Érezd magát büszkének, amiért úgy döntöttél, hogy nehéz döntést hozol annak érdekében, hogy a legjobb életet éld, és megtaláld a megérdemelt szerelmet.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Kiderült mi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban
Az Emory Egyetem kutatói 2014-ben 3000 embert elemeztek tanulmányuk részeként.

Megosztom
Link másolása

Szakértők felfedték az "ideális korkülönbséget" azok számára, akik azt szeretnék, hogy a kapcsolatuk tartós legyen. Ez rossz hír lehet az öt év különbséggel született párok számára - írta meg a Daily Mail.

Az atlantai Emory Egyetem újra felszínre hozott tanulmánya szerint:

az öt év korkülönbséggel rendelkező párok 18 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint a közelebbi életkorú partnerek.

A szakértők úgy nyilatkozott, hogy

„a szerelemben nincs varázslatos recept, a kapcsolatok ugyanolyan egyediek, mint a bennük élő emberek, azonban a nagy korkülönbséggel rendelkező pároknak valóban egyedi kihívásokkal kell szembenézniük, amelyek veszélyeztethetik a kapcsolatukat.”

Ilyen kihívás lehet a nehezebb kapcsolattartás a másik fél barátaival, a különböző életszakasz amiben a felek tartanak, illetve az ebből adódó pénzügyi és karrierrel kapcsolatos problémák . Megemlítendő természetesen a társadalom rossz véleménye is az efféle párkapcsolatokról, mivel gyakran találkoznak a sztereotípiával, miszerint az egyik fél kihasználja a másikat.

Lapozz, hogy megtudd mennyi az ideális korkülönbség!Megosztom
Link másolása

LOVE
Brutális esküvői beszédben árulta el a vőlegény, hogy újdonsült felesége megcsalta őt a tanúval
Majd fogta magát és lelépett az esküvőről a családjával együtt, akiket előre figyelmeztetett.

Megosztom
Link másolása

A gloucestershire-i székhelyű esküvőszervezők, Georgina és Beth a The Unfiltered Bride podcastban osztották meg a szokatlan esküvő történetét.

Georgina így mesélte:

„Volt egy esküvő. Megtartották az esküvőt, menyasszony és vőlegény, összeházasodtak, szép szertartás, italos fogadás, leültek az esküvői vacsorához, megették az ételüket, majd következtek a beszédek.”

A menyasszony apja csinálta a dolgát, majd a vőlegény felállt és azt mondta:

„Mielőtt rendesen elkezdeném, most jöjjön néhány boríték. Legyetek kedvesek, nyissátok ki őket. Igen, azokon a képeken a vőfély dugja a menyasszonyt, úgyhogy én most elmegyek.”

Erre eldobta a mikrofont, és mivel előre figyelmeztette a családját, azok is vele tartottak.

Így aztán a menyasszonyra és a családjára maradt az esküvő teljes számlája.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása


LOVE
Rómeóhoz és Júliához hasonlította magát Opitz Barbara és párja
Vajon mire céloztak? Romantikus fotót osztottak meg magukról.
Sassy - sassy.hu
2023. május 22.


Megosztom
Link másolása

Romeo and Juliet - ezzel az egyszerű üzenettel osztott meg magáról fotót Serleg Albert és párja, Opitz Barbara.

A fotó szövege azért is érdekes, és talán sokatmondó, mert tavaly decemberben a családja közösségi oldalakon és a rendőrséggel kereste az énekesnőt, állítólag nem tudták elérni, és a rendőrség elő is állította Opitz Barbara párját.

„Sziasztok, nagyon sok aggódó üzenetet kapok, minden rendben van, csak volt egy vita, semmi baj, de azért köszönöm, hogy aggódtok, puszi” – írta akkor Insta sztorijában az énekesnő.

A rajongók most örülnek a fiatalok közös fotóinak, pozitív, támogató kommenteket kaptak.


Megosztom
Link másolása


LOVE
8 randi alapszabály, ami régen jól működött és érdemes lenne újra visszahozni
Annyira átalakult a randikultúra, hogy talán már nem is tudjuk, hogyan kell valójában időt és energiát fektetni a másik megismerésébe. Mi most segítünk!
Sassy - sassy.hu
2023. május 25.


Megosztom
Link másolása

Mostanában a randiappok népszerűségének köszönhetően egészen átalakultak a randizási szokások. Minden sokkal gyorsabb és felszínesebb lett.

Amikor a tényleges randizásról van szó, a legtöbben nem igazán tudják, milyen is az. Nagyon keveset hallunk arról, hogy - főleg a férfiak -, időt és energiát fektetnének egy igazi randi megtervezésébe. Pedig ez a nő iránti érdeklődés egyik leglátványosabb jele.

De vajon tudjuk még, hogyan is kell ezt rendesen csinálni?

Íme 8 alapvető randizási alapelv, amit jó lenne, ha újra megismernének a férfiak:

1. A randi valóban egy randi legyen

Ez annyira alapvető, hogy már-már rossz leírni, de manapság egyszerűen muszáj. Egy italra való találkozás nem randi. Együtt kávézni nem randi. Egy utolsó pillanatban küldött sms, amiben meghívod őt, hogy menjetek el a baráti társaságoddal, nem randi. A tényleges szó használata és a nő megfelelő meghívása egy randira az első lépés ahhoz, hogy valóban randizni hívd.

2. Menj el a nőért!

Manapság hódít a „Találkozunk ott?” gondolkodásmód. Pedig, ha eléggé érdekel egy nő ahhoz, hogy randira hívd, akkor veheted a fáradtságot, hogy elmenj érte. Ha vacsorázni mész, és a nő útközben lakik, akkor vagy keress egy helyet, ami elfogadható távolságban van a lakhelyétől, vagy készülj fel arra, hogy el kell menned a lakásához, az étterembe, vissza a lakásához, majd haza.

*Megjegyzés: Először érdemes megkérdezni, van-e erre igény, hiszen biztosan lesznek olyanok, akik nem érzik jól magukat, ha az első randira értük mész. Ehhez szükséges a kellő bizalom. De a felajánlást egészen biztosan értékelni fogja.

3. Legyen terv az estére vonatkozóan

Természetesen nem kell több tízezreket költened, és nem is kell több eseményt megtervezned az estére. A lényeg itt az, hogy valóban átgondoljátok, milyen közös élményben legyen részetek.

Ha például vacsorázni mentek, derítsd ki, milyen ételeket szeret, foglalj helyet, kérj egy szép asztalt, és csináld jól! Legyen terv!

4. Nézz ki jól!

Ha időt szánsz arra, hogy összeszedd magad, és valódi erőfeszítést teszel azért, hogy jól nézz ki, az azt mutatja, hogy tiszteled magad és azt a személyt, akivel együtt vagy.

Arról nem is beszélve, hogy szeretnénk tetszeni ennek a személynek, akár az első, akár a 100. randinkról van szó. Abban a pillanatban, hogy abbahagyjuk a próbálkozást, a dolgok elkezdenek elromlani. Ha így kezdjük, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy már a kezdetektől fogva kudarcra vagyunk ítélve.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása