LOVE

  6 ok, amiért ne hanyagold el a szingli barátnőidet, ha épp jársz valakivel

  A szerelem nem írhatja felül a barátságot.
  Sassy - sassy.hu
  2019. március 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Talán sokan nem vallják be, de még mindig tartja magát az a meglehetősen elavult nézet, hogy a világ kétfajta emberből áll: a szinglikből és a párkapcsolatban élőkből. Ez a két "csoport" nem keveredik, még csak véletlenül se, mert ugye a párok el vannak foglalva egymással, a szerelem minden barátságot felülír, a szinglik meg úgyis élik a szabad, "csapongó" életüket, nincs már miről beszélgetni velük, nincs közös téma.

  Nos, szerintünk ez kapitális ostobaság. Már miért kellene feladni évtizedes barátságokat, szép emlékeken, közös élményeken, valódi bizalmon alapuló szövetségeket, vagyis a legjobb barátnőidet csak azért, mert épp szerelmes vagy, ők meg még épp nem (vagy még nem)?

  Íme 6 nyomós ok, amiért a barátnőd akkor is életed egyik legfontosabb "tartóoszlopa", amikor úgy érzed, megtaláltad a lelki társad, vagyis álmaid pasiját.

  #1 Nincs jobb egy átbulizott, csajos éjszakánál

  És ezt továbbra is kizárólag a barátnő(i)ddel teheted meg. Ha szinglik, akkor főleg, hiszen ők aztán még tényleg benne vannak a buli-körforgásban, ismerik a legjobb helyeket, tudják, hol gyülekeznek a legklasszabb pasik (neked persze kizárólag a látvány szempontjából), és hol keverik a legfinomabb koktélt. Még ha évek óta párban is élsz, és boldog vagy a pasiddal, egy ilyen "gőz-kiengedős" este azért neked is jár, sőt, kifejezetten szükséged van rá. Ez nem jelenti azt, hogy hűtlen vagy a pasidhoz. De dögösen kiöltözni, kisminkelni magad, belőni a frizurádat, és a csajokkal bevonulni egy szórakozóhelyre, vagy akár csak egy étterembe úgy, hogy mindenkinek leesik az álla - na, ezt azért nem szabad kihagyni az életedből!

  #2 A szingli barátnő nem ítélkezik

  Egy párkapcsolat néha nagyon nehéz. Főleg, ha már házasságnak hívják, és gyerek is van. Senki sem tökéletes, sokszor érezheted úgy, hogy egyszerűen képtelen vagy megfelelni a rengeteg elvárásnak. Nem tudsz mindig a topon lenni mint barátnő (feleség), netán anya, konyhatündér, lelki társ és szexistennő. A szingli barátnőd ilyenkor óriási segítség tud lenni. Mert előtte felvállalhatod, ha elfáradsz, szétcsúszol, és úgy érzed, nem sikerül semmi. Ő nem ítél el, hiszen jól tudja, ki vagy, ismer ezer éve. Bármikor ott van neked, meghallgat, és akkor is emlékeztet arra, ki vagy valójában, amikor ezzel lassan már te magad sem vagy tisztában.

  #3 Máshogy látja a dolgokat

  Egy szingli barátnő másfajta életet él - amilyet egykor te is, csak talán már elfelejtetted -, éppen ezért teljesen más perspektívából látja a dolgokat, mint te. Ha kezdesz belezavarodni egy párkapcsolati, családi vagy egyéb problémába, a szingli barátnőd valóban friss szemmel, kívülről, elfogulatlanul tudja nézni a dolgot, ezért bátran fordulhatsz hozzá tanácsért. Biztos elő fog állni egy-két hasznos ötlettel, ami neked eszedbe sem jutna.

  #4 Hiányzol neki

  Igen, mert amíg a te életedet kitölti a párkapcsolatod, ő még mindig csak a barátaira számíthat. Ez persze nem lesz mindig így, és ezt ő is tudja. Örül annak, hogy boldog vagy (már ha igazi barátnő), de azért az neki se esik jól, ha véglegesen "ejted őt" csak azért, mert végre megtaláltad a nagy Ő-t. Igen, éreztesd vele, hogy a barátságotok továbbra is fontos a számodra. Lehet, hogy nincs már rá annyi időd, mint régebben, de egy közös shoppingolás, mozizás vagy egy viháncolós dumcsi egy pohár bor mellett bele kell, hogy férjen.

  #5 Nem csak valaki barátnőjének lát, hanem téged - úgy, ahogy vagy

  Ha pasid van, az emberek hajlamosak úgy nézni kettőtökre, mint egy megbonthatatlan egységre, és ez így van jól. De azért nem jó dolog, ha állandóan csak a Peti (Dani, Karcsi, helyettesítsd be a nevet) barátnőjeként néznek rád. A szingli barátnődnek viszont még mindig te - te vagy. Ő emlékszik rád, arra a csodás lányra, akivel végigbicajozott a Dunaparton, átbulizta a nyári, balatoni éjszakákat, vagy épp valami vicces dolog miatt végigröhögte az utcát. Ő különálló emberi lényként tekint rád, nem csak valaki "tartozékaként."

  #6 Ha a kapcsolatod nem jön össze, ő akkor is ott van neked

  Ez önző szempontnak tűnhet, és természetesen nem is ez a legfontosabb, de azért érdemes végiggondolni. Ha a nagy szerelem mégis rosszul sül el, és te hoppon maradsz, ki az, akinek a vállán kisírhatod magad? Aki megpróbálja begyógyítani az összetört szívedet, aki mindig a te oldaladon áll, hiszen a te barátnőd volt a kezdetektől fogva? Ki az, aki a szövetségesed marad akkor is, ha az álompasi esetleg cserben hagy? Na ugye.

  YourTango /Címkép: Pexels/


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk