LOVE

  5 tanács, amit egy apuka elmondana fiatalabb önmagának, ha visszarepülhetne az időben

  Egy apa és férj nyílt levele 24 éves énjéhez arról, hogy mit is kellett volna már sokkal réggeben is megtennie gyermekei anyjáért.
  Sassy - sassy.hu
  2019. október 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Ted Gonder megható 5-ös listába szedte azokat az apróságokat, amiket megtesz feleségéért és gyermekei anyjáért - azonban azt kívánja, bárcsak korábban is megtette volna őket.

  Szíve szerint visszateleporna az időben, hogy beszéljen 24 éves énje fejével.

  Hiszen a szülőségről és annak a házaséletre gyakorolt hatásairól hiába hallgatunk meg tucatnyi bölcsességet, a legtöbbet úgyis "útközben" tanuljuk, szívjuk magunkba.

  A poszt hatalmas népszerűségnek örvend: Facebookon több mint 150 ezren lájkolták, emellett Instagramon is imádják.

  "Most 29 éves vagyok és van 3 gyermekünk a feleségemmel, Franziskával, aki profi módon kihordta és megszülte valamennyiüket. Íme, mit mondanék a 24 éves önmagamnak arról, hogy hogyan kell támogató partnerként viselkedni a "szülők leszünk" fázisban:

  1. A feleséged a pocakjában hordta a babát 9 hónapig. Szóval most rajtad a sor, hogy a pocakodon hordd 9 hónapon keresztül, akárhányszor csak lehetőséged adódik rá. Ez nem csak az ő számára lesz segítség, de jobban megszilárdítja majd a kötődést a gyermekeddel, mint ahogy el tudnád képzelni.

  2. A feleséged szoptat és - míg ez gyönyörű és kiteljesedést nyújtó dolog a számára - ugyanakkor fárasztó is. Tehát cserélj ki MINDEN pelenkát, amit csak tudsz. A legelső pelustól kezdve. Hamar túl leszel a nehezén és egyben megelőzöd az egyenlőtlenséget és a neheztelést a kapcsolatban. Sőt, mi több, mikor a feleséged valamennyi barátja arról panaszkodik majd, hogy a férjeik mennyire nincsenek jelen és mennyire nem támogatják őket, a feleséged veled fog dicsekedni.

  3. Készítsd el számára a koffeinmentes kávét minden reggel. Még akkor is, ha hagyja elhűlni és a legtöbb reggel elfelejti meginni, mert visszaalszik, amíg te dolgozol vagy elviszed a gyerekeket az iskolába. Ő egész éjjel fent volt, hogy etesse a kicsit, ezért segíts neki úgy kezdeni a napot, hogy újra tudjon töltődni.

  4. Mondd neki, hogy gyönyörű és segíts neki, hogy lássa ezt azokban a pillanatokban, amikor a legkritikusabb önmagával és reményvesztett a testével kapcsolatban. Emlékeztesd azokra a céljaira, amiket a múltban sikeresen elért. Emlékeztesd arra, hogy egy hős. Ő szó szerint mozgosította valamennyi szervét és felszedett 20 kilót, hogy adhasson neked egy gyermeket, ami egy életre szóló ajándék lesz a számodra. Segíts neki túllátni a testkép problémáin és egy pozitív célra koncentrálni, legalább napi egyszer.

  5. Fogadd el a nehézségeket. A hormonok őrületet okoznak, a szülés előtt és után is. Nem lesz minden nap teljesen önmaga, és néha olyan dolgokat is fog mondani, amiket egyébként nem mondana, ha nem érezné éppen úgy, hogy másnapos, túlkávézott és beszteroidozott. Emlékezz, hogy a te munkád most az, hogy keresztül kísérd mindezen, és amikor a nyelve túl éles, lásd az egészet ezzel a szemmel. Hamarosan visszaáll a normális kerékvágás és örülsz majd, hogy hálás lesz azért, hogy te mindent egyben tartottál, nem pedig bosszús és csalódott amiatt, hogy az ő problémáit a saját problémáiddá tetted."

  I'm now 29 and have 3 kids with my wife @franzilovesmonday who carried and birthed them all like a pro. Here's what I would tell my childless 24 year old self about how to be a supportive partner during the "becoming parents" phase: . 1. Wifey carried baby IN her belly for 9 months. So you carry baby ON your belly for 9 months every chance you get. Not only does it help her recover but it bonds you to your kid more than imaginable. . 2. Wifey is breastfeeding and--while beautiful and fulfilling for her--it's exhausting. So you change EVERY diaper you can. From diaper #1 onward. You will get over the grossness fast. And you will prevent imbalances and resentment in the relationship; in fact, when all your wife's friends are complaining about how absent and unsupportive their husbands are, your wife will be bragging about you. . 3. Make her the decaf coffee every morning. Even if she leaves it cold and forgets to drink it most mornings because she falls back asleep while you're working or (later) taking the kids to school. She was up all night feeding the baby so help start her day in a way that helps her reset. . 4. Tell her she is beautiful and help her see that in the moments when she is feeling most self critical and hopeless about her body. Remind her of times when she achieved goals in the past. Remind her she is a superhero. She literally just moved all her organs around and gained 20 kilograms to give you a child that will be a gift to you for the rest of your life. Help her see past her body image issues and stay focused on a positive goal, one day at a time. . 5. Take the heat. Hormones are crazy, both pre and post birth. She won't seem like herself every day and sometimes she will say things she wouldn't say if she didn't feel like she was hungover, caffeinated, and on steroids every day. Remember your job is to be her rock through all of this, so toughen up and keep perspective when her tongue is sharper than you know her best self intends. Normal will return soon and you want her to be grateful that you kept it together when she wasn't, not resentful and disappointed that you hijacked her emotions by making her problems yours. . 💪🏻👍🏻👫👶👶👶💘

  2,427 Likes, 218 Comments - Ted Gonder (@tedgonder) on Instagram: "I'm now 29 and have 3 kids with my wife @franzilovesmonday who carried and birthed them all like a..."

  Természetesen a férfi élete szerelme is megosztotta gondolatait a témában.

  Elmondása szerit a nyílt levél óta rengeteg nő bejelölte Facebookon, hogy aztán párkapcsolati tanácsokat kérjenek. Ő pedig azt tanácsolja, hogy ne féljenek a vitáktól, hanem növekedjenek a segítségükkel.

  "Az én üzenetem? Minden erős pár mögött két egyén áll, akik feltétel nélkül és folyamatosan befektetnek a másik növekedésébe. A szerelem aktív, nem passzív. Egy igen, nem egy tárgy."

  My wife @franzilovesmonday is such a badass. 39 weeks pregnant 🤰 and still getting in her 10,000 steps per day, crushing yoga and kettlebell flows, working practically full time for two clients, and being an awesome mom. - She does it all because she loves it all, and she is 100% shamelessly herself. - Which also means she isn't afraid to say when she is having a hard day, or that it is all too much and she needs help. - Her willingness to be herself and ask for help has invited me to rise up as a more supportive partner and engaged dad than I could have imagined myself becoming when we decided to build our family. I was still 24 and she was 27, we didn't have any friends our age with kids, and didn't know what we were getting ourselves into. We just had a vision for our family and knew we were going to be on this life journey together. So we leapt into it. But I was scared to the bone that I'd be an inadequate family man. - Her belief in me is a huge part of the reason I've proven that fear wrong for myself. - And that's how we meet each other every single day. With realness about our human flaws and struggles, overflowing unrelenting love, the daily decision to recommit, and the easy choice to believe in each other even more than we did the previous day.

  141 Likes, 10 Comments - Ted Gonder (@tedgonder) on Instagram: "My wife @franzilovesmonday is such a badass. 39 weeks pregnant 🤰 and still getting in her 10,000..."

  Forrás: BoredPanda


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  „Néha csak hagyd rinyálni!” – 20 jótanács ezer éve házas férfiaktól, hogy mitől lesz boldog egy házasság
  Nem mondanak butaságokat, sőt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 29.


  Megosztom
  Link másolása

  "Happy wife, happy life", azaz "Boldog feleség, boldog élet", tartja az angol mondás. Bár egy tartós és boldog házasság titka ennél nyilván sokkal bonyolultabb, érdekes megnézni, hogy a való életben, a régóta házas férjek mit is gondolnak a témáról. A YourTango hétköznapi férfiaktól (TikTok-ról, egyéb közösségi média-felületekről, támogató csoportokból) összeszedte a húsz leggyakoribb tanácsot, amelyek betartása a férjek szerint a tartós, életre szóló szövetségek alapja. Íme.

  #1 Azért vitatkozz, hogy megértsd a másikat, ne azért, hogy győzz. Nem a te igazad a legfontosabb, hanem az, hogy közös megoldást találjatok.

  #2 Boldog pár csak két külön-külön is boldog, elégedett ember lehet. Ne azért vegyél el valakit, hogy a hiányaidat pótolja, és te se az övéit. Azért legyetek együtt, mert külön is menne, de együtt jobban megy.

  #3 Légy kreatív. Egy házasságban nem szabad mindig ugyanazt ismételgetni, néha fel kell rázni egy kicsit a dolgokat. Apróságokkal. Ha a feleséged rossz alvó, te meg horkolsz, mint a fene, menj át a másik szobába. De előtte ölelgesd meg.

  #4 Ti legyetek egymásnak az elsők. Igen, még a gyerekeiteknél is legyetek fontosabban egymásnak. Ez nem azt jelenti, hogy a kicsik rovására menjen bármi is, de a ti szövetségetek az egész család alapja. Az legyen a prioritás.

  #5 Ne légy önző. A házasság nagyon sok lemondás: saját időről, pénzről, hobbiról. Nem kell mindent feladni, de sokszor kell dönteni úgy, hogy nem te jössz ki a legjobban a dologból.

  via GIPHY

  #6 Tiszteld a párodat. Soha ne bántsd meg mások előtt, még egy jónak hitt viccel se.

  #7 Álljatok ki egymás mellett. Mindig a feleséged pártját fogd másokkal szemben, ez aranyszabály. Akkor is, ha hülyeséget csinál, márpedig csinálni fog. Négyszemközt persze megmondhatod neki, amit gondolsz, de akkor is egy csapat vagytok.

  via GIPHY

  #8 Tanulj meg főzni. Nem szabad elvárni, hogy mindig az asszony főzzön. Néha lepd meg te is valami finomsággal, de együtt is kutyulhattok. Még ha nem is fordul elő gyakran, iszonyú hálás lesz érte.

  #9 Éreztessétek ez elkötelezettségeteket. Ha nehéz idők járnak, márpedig ilyen bőven lesz, akkor is mondd el a párodnak, hogy egy életre szerződtetek, és végig is fogjátok csinálni. Jóban, rosszban.

  #10 Minden este szánjatok időt arra, hogy elmesélitek egymásnak, milyen napotok volt. Ez lehet öt perc is vagy akár órák, a helyzettől függ, de soha ne hagyjátok ki.

  #11 Néha csak hagyd rinyálni! A nőknek először ki kell engedniük magukból a gőzt, ha valamin kiakadnak. Érzelmi lények, amit mi hisztinek érzünk, az nekik megküzdési technika. A férfiak azonnal megoldani akarják a dolgokat, pedig ezzel sokszor csak ártanak. Ki kell várni, amíg a feleséged kifüstölögte magát, utána jöhet a megoldás.

  #12 Ne csald meg. Soha.

  #13 Ne költs sokat magadra. Legyetek közös kasszán, de mindenkinek a maga kis pénze is félre lehet téve, hogy néha vegyen magának valamit. De ez ne menjen a családi kassza rovására.

  #14 Nem kell minden sz...ron vitázni. Sokszor el kell engedni, ami nem fontos. Azt akarja, hogy a másik nyakkendődet vedd fel, de minek? Kit érdekel, vedd fel, kész.

  #15 Babusgasd. Akármilyen hosszú is egy házasság, a testi érintkezés, a puszik, ölelések, cirógatások ne maradjanak el. És persze a "szeretlek" szó se. Ez az egész motorja, véletlenül sem szabad elhanyagolni.

  #16 Legyetek jóbarátok. Tényleg, ne csak szeretők meg közös háztartásban élők. Viccelődjetek egymással, beszélgessetek. Fontos, hogy igazi "csapat" legyetek.

  via GIPHY

  #17 Éreztesd vele, hogy fontos. Ezt olyan könnyű elfelejteni, természetesnek venni a másikat. Nézz a szemébe, ha hozzád beszél, hallgasd meg. Vidd le a szemetet, mosasd le a kocsiját. Szervezd át a napodat, és vidd el ebédelni, ha valami miatt nagyon ki van készülve. Éreztesd, hogy az ő jó közérzete, elégedettsége nélkül te sem vagy jól.

  #18 Töltsetek külön időt. Méghozzá nem is keveset. Az egymás nyakába lihegés megöli a házasságot. Kellenek külön hobbik, kiruccanás a haverokkal, sport, bármi. Ez feltölt, és az együttlét is kellemesebb lesz.

  #19 Ha megcsókolod, csókold meg szívvel-lélekkel. Egy szórakozott szájrapuszi nagyon tiszteletlen. Amikor megcsókolod, legyél ott, vele, abban a pillanatban, és érezze, hogy szereted.

  #20 És a legfontosabb, még mielőtt belevágnál az egészbe: NAGYON fontold meg, hogy kit veszel el. Jó társat válassz.

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása