LOVE

  5 tanács, amit egy apuka elmondana fiatalabb önmagának, ha visszarepülhetne az időben

  Egy apa és férj nyílt levele 24 éves énjéhez arról, hogy mit is kellett volna már sokkal réggeben is megtennie gyermekei anyjáért.
  Sassy - sassy.hu
  2019. október 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Ted Gonder megható 5-ös listába szedte azokat az apróságokat, amiket megtesz feleségéért és gyermekei anyjáért - azonban azt kívánja, bárcsak korábban is megtette volna őket.

  Szíve szerint visszateleporna az időben, hogy beszéljen 24 éves énje fejével.

  Hiszen a szülőségről és annak a házaséletre gyakorolt hatásairól hiába hallgatunk meg tucatnyi bölcsességet, a legtöbbet úgyis "útközben" tanuljuk, szívjuk magunkba.

  A poszt hatalmas népszerűségnek örvend: Facebookon több mint 150 ezren lájkolták, emellett Instagramon is imádják.

  "Most 29 éves vagyok és van 3 gyermekünk a feleségemmel, Franziskával, aki profi módon kihordta és megszülte valamennyiüket. Íme, mit mondanék a 24 éves önmagamnak arról, hogy hogyan kell támogató partnerként viselkedni a "szülők leszünk" fázisban:

  1. A feleséged a pocakjában hordta a babát 9 hónapig. Szóval most rajtad a sor, hogy a pocakodon hordd 9 hónapon keresztül, akárhányszor csak lehetőséged adódik rá. Ez nem csak az ő számára lesz segítség, de jobban megszilárdítja majd a kötődést a gyermekeddel, mint ahogy el tudnád képzelni.

  2. A feleséged szoptat és - míg ez gyönyörű és kiteljesedést nyújtó dolog a számára - ugyanakkor fárasztó is. Tehát cserélj ki MINDEN pelenkát, amit csak tudsz. A legelső pelustól kezdve. Hamar túl leszel a nehezén és egyben megelőzöd az egyenlőtlenséget és a neheztelést a kapcsolatban. Sőt, mi több, mikor a feleséged valamennyi barátja arról panaszkodik majd, hogy a férjeik mennyire nincsenek jelen és mennyire nem támogatják őket, a feleséged veled fog dicsekedni.

  3. Készítsd el számára a koffeinmentes kávét minden reggel. Még akkor is, ha hagyja elhűlni és a legtöbb reggel elfelejti meginni, mert visszaalszik, amíg te dolgozol vagy elviszed a gyerekeket az iskolába. Ő egész éjjel fent volt, hogy etesse a kicsit, ezért segíts neki úgy kezdeni a napot, hogy újra tudjon töltődni.

  4. Mondd neki, hogy gyönyörű és segíts neki, hogy lássa ezt azokban a pillanatokban, amikor a legkritikusabb önmagával és reményvesztett a testével kapcsolatban. Emlékeztesd azokra a céljaira, amiket a múltban sikeresen elért. Emlékeztesd arra, hogy egy hős. Ő szó szerint mozgosította valamennyi szervét és felszedett 20 kilót, hogy adhasson neked egy gyermeket, ami egy életre szóló ajándék lesz a számodra. Segíts neki túllátni a testkép problémáin és egy pozitív célra koncentrálni, legalább napi egyszer.

  5. Fogadd el a nehézségeket. A hormonok őrületet okoznak, a szülés előtt és után is. Nem lesz minden nap teljesen önmaga, és néha olyan dolgokat is fog mondani, amiket egyébként nem mondana, ha nem érezné éppen úgy, hogy másnapos, túlkávézott és beszteroidozott. Emlékezz, hogy a te munkád most az, hogy keresztül kísérd mindezen, és amikor a nyelve túl éles, lásd az egészet ezzel a szemmel. Hamarosan visszaáll a normális kerékvágás és örülsz majd, hogy hálás lesz azért, hogy te mindent egyben tartottál, nem pedig bosszús és csalódott amiatt, hogy az ő problémáit a saját problémáiddá tetted."

  I'm now 29 and have 3 kids with my wife @franzilovesmonday who carried and birthed them all like a pro. Here's what I would tell my childless 24 year old self about how to be a supportive partner during the "becoming parents" phase: . 1. Wifey carried baby IN her belly for 9 months. So you carry baby ON your belly for 9 months every chance you get. Not only does it help her recover but it bonds you to your kid more than imaginable. . 2. Wifey is breastfeeding and--while beautiful and fulfilling for her--it's exhausting. So you change EVERY diaper you can. From diaper #1 onward. You will get over the grossness fast. And you will prevent imbalances and resentment in the relationship; in fact, when all your wife's friends are complaining about how absent and unsupportive their husbands are, your wife will be bragging about you. . 3. Make her the decaf coffee every morning. Even if she leaves it cold and forgets to drink it most mornings because she falls back asleep while you're working or (later) taking the kids to school. She was up all night feeding the baby so help start her day in a way that helps her reset. . 4. Tell her she is beautiful and help her see that in the moments when she is feeling most self critical and hopeless about her body. Remind her of times when she achieved goals in the past. Remind her she is a superhero. She literally just moved all her organs around and gained 20 kilograms to give you a child that will be a gift to you for the rest of your life. Help her see past her body image issues and stay focused on a positive goal, one day at a time. . 5. Take the heat. Hormones are crazy, both pre and post birth. She won't seem like herself every day and sometimes she will say things she wouldn't say if she didn't feel like she was hungover, caffeinated, and on steroids every day. Remember your job is to be her rock through all of this, so toughen up and keep perspective when her tongue is sharper than you know her best self intends. Normal will return soon and you want her to be grateful that you kept it together when she wasn't, not resentful and disappointed that you hijacked her emotions by making her problems yours. . 💪🏻👍🏻👫👶👶👶💘

  2,427 Likes, 218 Comments - Ted Gonder (@tedgonder) on Instagram: "I'm now 29 and have 3 kids with my wife @franzilovesmonday who carried and birthed them all like a..."

  Természetesen a férfi élete szerelme is megosztotta gondolatait a témában.

  Elmondása szerit a nyílt levél óta rengeteg nő bejelölte Facebookon, hogy aztán párkapcsolati tanácsokat kérjenek. Ő pedig azt tanácsolja, hogy ne féljenek a vitáktól, hanem növekedjenek a segítségükkel.

  "Az én üzenetem? Minden erős pár mögött két egyén áll, akik feltétel nélkül és folyamatosan befektetnek a másik növekedésébe. A szerelem aktív, nem passzív. Egy igen, nem egy tárgy."

  My wife @franzilovesmonday is such a badass. 39 weeks pregnant 🤰 and still getting in her 10,000 steps per day, crushing yoga and kettlebell flows, working practically full time for two clients, and being an awesome mom. - She does it all because she loves it all, and she is 100% shamelessly herself. - Which also means she isn't afraid to say when she is having a hard day, or that it is all too much and she needs help. - Her willingness to be herself and ask for help has invited me to rise up as a more supportive partner and engaged dad than I could have imagined myself becoming when we decided to build our family. I was still 24 and she was 27, we didn't have any friends our age with kids, and didn't know what we were getting ourselves into. We just had a vision for our family and knew we were going to be on this life journey together. So we leapt into it. But I was scared to the bone that I'd be an inadequate family man. - Her belief in me is a huge part of the reason I've proven that fear wrong for myself. - And that's how we meet each other every single day. With realness about our human flaws and struggles, overflowing unrelenting love, the daily decision to recommit, and the easy choice to believe in each other even more than we did the previous day.

  141 Likes, 10 Comments - Ted Gonder (@tedgonder) on Instagram: "My wife @franzilovesmonday is such a badass. 39 weeks pregnant 🤰 and still getting in her 10,000..."

  Forrás: BoredPanda


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "82 évesen jöttem rá, hogy egy pocsék férjjel éltem le az életemet, nagyon bánom"
  Az idős hölgy úgy érzi, eldobta magától a boldogság lehetőségét is.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 82 éves hölgy a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult vigaszért.

  Azt írja, egy "pillanat alatt világosodott meg", most, 82 éves korában, és életében először szembenézett a lesújtó igazsággal, hogy annak idején rossz férjet választott, és az egész életét egy pocsék házasságban élte le.

  "A férjem 84 éves, én 82 vagyok. Én hat testvér közül voltam a megnagyobb, ők négyen voltak testvérek, ő volt a legkisebb. Mostanában sok időm van gondolkodni az életemen. Azt hiszem, a gyerekkora miatt maradt a férjem egész életében egy elkényeztetett, lusta ember" - meséli a hölgy.

  "Soha nem volt kedves, vagy segítőkész. Soha nem fogta meg a kezemet, ha mentünk valahová, vagy csak úgy. Nem kaptam tőle csókokat, símogatást, vagy idősebb korunkban néha egy puszit. Mindig én voltam az erős a házasságunkban, mindent én csináltam, intéztem. Ő az ujját se mozdította. Annyira jól esett volna, ha néha azt mondja, 'szívem, ezt majd én megcsinálom', de soha, egyetlen egyszer sem mondta.

  Úgy érzem, elpazaroltam az életemet egy boldogtalan házasságra, a nem megfelelő emberrel, és már semmit sem tehetek ez ellen. Túl késő" - panaszkodott a néni.

  A szakértő röviden válaszolt, és túl sok okosat ő sem tudott mondani: "Sok ember fiatal korában úgy ugrik bele egy házasságba, hogy fogalma sincs róla, valójában egy házasság mivel is jár. Lehet, hogy irreális elvárásai voltak a vőlegényével kapcsolatban, vagyis olyan elvárásai, amelyeket ő már akkor sem tudott teljesíteni, mert nem olyan a természete.

  Mindenesetre ahhoz még nem késő, hogy leüljenek, és beszéljen vele az érzéseiről, a problémáról. Még fejlődhet a kapcsolatuk, ha őszinték egymással" - írta a szakember.

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ha egy férfi ezt az 5 dolgot csinálja, a párja akkor is elfogja hagyni, ha szereti
  Szerelem ide vagy oda, egy idő után betelik a pohár...
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztosan mindenkinek ismerősen cseng Szent Pál szeretethimnusza, hiszen számtalan filmben és sorozatban ellőtték már az oltár előtti jeleneteknél. Most kifejezetten erre a részére gondolunk: „Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.” És rögtön meg is cáfoljuk!

  Tény persze, hogy ha szerelmes egy nő, akkor sok mindent hajlandó lenyelni a párjának, de közel sem igaz, hogy mindent eltűrne. Vannak ugyanis olyan nem megbocsátható – vagy inkább nem elviselhető – magatartásformák, amelyeket ideig-óráig lehet csak tolerálni. És ha egyszer betelik a pohár, lehet egy nő bármennyire szerelmes, igenis lépni fog, mégpedig tovább...

  Nézzük, te mit tapasztalsz a kapcsolatodban az alábbiak közül!

  1. Az exeihez hasonlít – egyfolytában

  Természetes, hogy egy kapcsolat elején összevetjük az új partnerünket a korábbival – ez valahogy része a lényünknek és a fejlődési folyamat fontos eleme is. A gond inkább akkor kezdődik, ha a kedvesed még évek után is ezt csinálja, ráadásul nemcsak gondolatban, hanem a veled való kommunikáció során is, főleg a veszekedések alkalmával. Ez nagyon rossz hatással lehet az önértékelésedre és még a partneredben való bizalmadat is megrendítheti. Hatalmas vörös zászló...

  2. Állandó bizonytalanságban tart

  Már régóta együtt vagytok, de valahogy soha nem érzed azt rajta, hogy teljesen elköteleződött az irányodban? Nos, ez lehet azért, mert még nem áll rá készen, de azért is, mert valahol érzi, hogy nem te vagy számára az igazi. Bármelyik esetről is legyen szó: megéri várni arra, hogy kitatlálja, mit akar? Na ugye.

  3. Meg akar változtatni

  Vagy ahogyan ő fogalmazna: ki akarja javítani a hibáidat. Ahelyett, hogy elfogadná azt, aki vagy – és azért szeretne –, ő egyfolytában megtalálja a legapróbb hibáidat is, és megoldásokat kínál rá. Ilyen esetekben nem csoda, ha úgy érzed, csak egy tárgy vagy, aki felett ő rendelkezik, nem is beszélve arról, hogy ez is mennyire rombolja az önbizalmad. Egy idő után belátod, hogy jön majd olyasvalaki, aki pontosan olyannak szeret téged, amilyen most vagy.

  4. Semmi intimitás

  Már hónapok óta nem értek egymáshoz és nem is beszéltek róla, ami akkor lehet különösen aggasztó, ha korábban rendszeres szexuális életet éltetek. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy megcsal, pedig sokan erre gondolnak első körben. Mégis: ha sokáig nem történik előrelépés az ügyben, valószínűleg tovább fogsz lépni, hiszen a szex igen fontos része a kapcsolatnak.

  5. Fél a sikereidtől

  Egy egészséges kapcsolatban a párod biztat majd és örülni fog mindennek, amit elérsz. Ha ezt a kedvesed nem tudja neked megadni, sőt, inkább fenyegetve érzi magát attól, hogy egy sikeres nő a párja, akkor előbb vagy utóbb valószínűleg el fogod őt hagyni. Persze hagyhatod azt is, hogy lehúzzon...

  Lessonslearnedinlife

  Fotó: Pexels


  Megosztom
  Link másolása