LOVE

  5 kegyetlen szakítási mód, amit nem lehet szó nélkül hagyni

  Megváltoztak a párkeresési szokások, na de ennyire???
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 01.


  Megosztom
  Link másolása

  A XXI. századra megváltoztak a párkeresési, párválasztási szokások, másképp ismerkedünk.

  Már például ritkább az, hogy egy fiatal korban kötött házasság, vagy tinikorban kezdődött párkapcsolat évtizedekig tartson. Az viszont nem ritka, hogy csupán néhány hónapig járjunk együtt valakivel, mert éppen úgy alakul.

  Ezért foglalkozunk sokat az ismerkedéssel, randevúzással, a kapcsolat építésével vagy éppen a szakítással. Az utóbbi években egészen furcsa szakítási stílusokra láthattunk példát az ismeretségi körünkben. Összegyűjtöttük a legbizarrabb, és egyben legkegyetlenebb példákat.

  Társaságban hagy faképnél

  "Az akkori barátommal 1-2 hónapja voltunk együtt. Egyik este elhívott egy házibuliba, odáig kézen fogva mentünk. Majd amikor odaértünk, elengedte a kezemet, és beszédbe elegyedett egy csoporttal, akik közül senkit nem ismertem. Nem mutatott be nekik, hanem onnantól levegőnek nézett. Én próbáltam szóba elegyedni néhány emberrel a buliban, de úgy éreztem, senki nem kíváncsi rám. A barátom többé oda sem jött. Egyedül mentem haza. Részemről vége volt. Majd néhány nap múlva közölte velem - egy suliba jártunk -, hogy szakítani akar. Mondom gondoltam. Erre ő megkérdezte, honnan. Őszintén, ekkora pofátlanságra mit lehet mondani???"

  Semmit. És te soha ne tegyél ilyesmit senkivel, mert ez nem fair.

  Bár a szakítás problémamentes volt, barátok maradtatok, egyszer csak töröl mindenhonnan

  Kikövet, letiltja a tőled jövő e-maileket, és telefonszámot cserél. Törli a közös barátaitokat és ismerőseiteket is a közösségi oldalakon, leveszi a korábbi képeket, és "bannol" az életéből mindenkit, akinek valaha valamikor is köze volt hozzád.

  Ennek egy súlyosbított esete, amikor az exed még körlevelet is küld az ismerőseidnek, hogy szakítsák meg veled a kapcsolatot - kaptunk ilyen levelet egyszer mi is, annyira megdöbbentő és értelmetlen, hogy lefagy tőle az ember.

  Emögött gyakran az áll, hogy a törlésgombra rátenyerelt ex összejött valakivel, aki kapásból féltékeny mindenkire, akihez csak köze volt a barátjának/barátnőjének, és megtiltja számára a kapcsolattartás mindennemű formáját. Lásd: Ross esete Emily-vel a Jóbarátokban.

  Ghosting

  Arról, hogy van, aki szó nélkül tűnik el a párja életéből, már írtunk, ezt a jelenséget nevezzük ghostingnak.

  Ez sokszor azért fordulhat elő, ha valaki a bántalmazó, erőszakos partnerétől máshogy képtelen megszabadulni.

  Minden egyéb esetben a ghosting okai között a lustaság szerepel, vagyis a másik még arra sem veszi fáradságot, hogy elmondja, mi a baj. Benne van a többi ember lebecsülése, és a konfliktusoktól való rettegés is. Vagy az, hogy van, aki annyi időt tölt online, hogy elszakad a valóságtól, és nem érzékeli, mit lehet és mit nem, képtelen felelősségteljesen viselkedni. Esetleg egyszerre több személlyel jár, és egyszerűen dobja azokat, akikkel nem kívánja tovább folytatni.

  Látványos és viharos szakítás a közösségi oldalon, az ismerősök előtt

  Arcon üti az embert a valóság, ha azt látja, hogy egy ismerőse Facebook-posztban küldi el melegebb éghajlatra a párját. Hosszú bejegyzésben taglalja, a másik valós vagy csak vélt hibáit, bűneit, és azt, hogy ő most végzett vele egyszer s mindenkorra. Akkor is mellbevágó, ha nem velünk történik.

  A privát kapcsolataid ugyanis nem tartoznak másra. Sem az, hogy éppen most keltek ki az ágyból szex után, sem az, hogy milyen szavakkal vallott szerelmet (különösen akkor, ha a párod nem szereti megosztani az intim szférájának részleteit másokkal), és ahhoz sincsen köze senkinek, hogy te milyen csúnyákat gondolsz róla most, amikor szakítasz vele..

  Egyáltalán nem jó ötlet a nyilvánosságot és az ismeretségi körödet bármilyen módon, akarata ellenére belevonni a magánéletedbe, akkor sem, ha neked van igazad valamiben; nem szerencsés barátokat belerángatni a saját párkapcsolati konfliktusaidba.

  Orbiting

  Ez voltaképpen a ghosting egy továbbfejlesztett, és az exek csendes gyötrésére szolgáló - meglehetősen elmebeteg - módszer. Íme, egy cikk az orbiting nevű jelenségről.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "Lefeküdtem mással, félek, hogy a vőlegényem megtudja, lemondjam az esküvőt?"
  Egy tanácstalan menyasszony fordult a problémájával a párkapcsolati tanácsadóhoz, aki nem a könnyebbik utat javasolta neki...
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 06.


  Megosztom
  Link másolása

  Elképesztően népszerű az egyik brit bulvárlap tanácsadó rovata.

  Rengetegen fordulnak a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez, hogy segítsen megoldani a dilemmájukat, adjon tanácsot megcsaláskor, vagy javasoljon valamilyen lépést az elromlott kapcsolat megjavítására.

  Nemrég egy olyan nő kérdezte meg a szakértőt, mit csináljon, aki ugyan a férjhez menést tervezi, ám lefeküdt egy másik férfival.

  "Kedves Deidre, lefeküdtem egy régi iskolai barátommal, és most azt hiszem, le kell mondanom az esküvőmet"

  - írta nemrég egy nő a tanácsadónak. Hozzátette, úgy érzi, a vőlegénye nagy eséllyel rájön majd, mi történt, és véget vet a kapcsolatnak.

  "Én 28 éves vagyok, a vőlegényem 31, és nyolc hónap múlva összeházasodunk. Ez a barátom 28 éves, akárcsak én.

  Hogyan vonulhatok az oltár elé minden barátunk és családtagunk előtt, amikor attól rettegek, hogy bárki, bármikor váratlanul előállhat a hírrel?

  Az iskolatársam mindig mondta, hogy rajong értem, és azzal viccelődik, hogy szerinte a rossz pasihoz megyek feleségül.

  A vőlegényem – nem meglepő módon – ki nem állhatja, és kitiltotta az esküvőnkről. Az iskolai barátom helyes, népszerű és nagyon jó munkája van, de sosem rajongtam érte, talán azért, mert annyira kétségbeesetten próbált összejönni velem."

  A nő azt is leírta, hogy a közös baráti társaságuk nemrég elment egy barátjuk születésnapjára, ahol ő túl sokat ivott, és ez a barátja megragadta a lehetőséget, hogy hazakísérje. A fiú megdumálta, hogy álljak meg nála, hiszen sokkal közelebb lakik. A lány beleegyezett, mert attól félt, összeesik.

  Leírta, hogy vidám éjszakát töltöttek együtt, teljesen természetesnek tűnt, amikor a fiú megcsókolta, és szégyellte magát, amikor viszonozta.

  Vadul egymásnak estek a lépcsőházban, de másnap, amikor felébredt, szörnyen érezte magát, lelkileg is.

  És bár ez a barátja megígérte, hogy senkinek nem árulja le, mi történt, a nő úgy gondolja, képtelen lesz megállni, hogy el ne dicsekedjen vele.

  "Mit tegyek" - tette fel végül a kérdést.

  A párkapcsolati tanácsadó szerint, mivel a vőlegénye előbb-utóbb úgyis megtudja, sokkal jobb lenne, ha a nő mondaná el neki a történteket.

  "Bármilyen kellemetlen is lesz, ha őszinte vagy vele, el tudod magyarázni, mennyire megbántad, és hangsúlyozhatod, hogy nem te kezdeményezted.

  Kérj bocsánatot a barátodtól, újra és újra. Ha van remény a kapcsolatodban, bizonyítanod kell neki, mennyire megbántad ezt az egyéjszakás kalandot.

  Ezen kívül gondold át, miért tévedtél meg. Túl jól érezted magad ebben a kapcsolatban?"

  Forrás: The Sun


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk