LOVE

  13 jel, hogy csak egy vágyálomba vagy szerelmes, nem a pasidba

  Ha ezeket észleled magadon, a pasi nagyon nem az, akinek hinni akarod.
  Sassy - sassy.hu
  2021. december 05.


  Megosztom
  Link másolása

  #1 Minden túl gyors

  Tudjuk, szeretnéd azt hinni, hogy ez szerelem volt első pillantásra. De ha már az első nap tombolt a kémia, szinte rögtön jött az ágy, és azóta sülve-főve együtt vagytok, és már vagy három gyereket is tervbe vettetek, akkor ideje elgondolkodni, mit takar ez a nagy löttyös indulat. Valódi érzelmeket, vagy kapcsolatfüggőséget? Netán menekülést valami (vagy valaki) elől? A túl gyors szerelem nagyon sokszor sajnos nem szerelem, hanem szalmaláng.

  #2 Mindenkinek dicsekszel vele

  Ha az első perctől azt bizonygatod a barátnőidnek, a családodnak, a kollégáidnak, hogy mekkora fogást csináltál a sráccal, felvonultatod az összes külső-belső jó tulajdonságát, a remek állását, a kedves csetüzeneteit, akkor ott valami nem stimmel. Ha valóban szerelmes lennél, nem lenne szükséged mások előtti önigazolásra. Kit akarsz meggyőzni valójában?

  #3 Meg akarod változtatni

  Minden oké vele, csak....és itt egy hosszú lista következik. Ha bevallod, ha nem, valójában egy csomó dolog nem jön be neked igazán benne/rajta, de abban reménykedsz, hogy idővel majd megváltozik a kedvedért. A rossz hír, hogy nem fog. A másik rossz hír, hogy ha egy-két dologban meg is fog, az érzelmeid nem fognak. Ugyanis nagyon valószínű, hogy nem őt szereted, hanem a vágyálmaidat.

  #4 Fogalma sincs, mit kezdjen az életével

  Minden szép és jó, csak épen a srác teng-leng, és elképzelése sincs, mit akar. Egyszer fotós szeretne lenni, aztán meg tetoválóművész, ide-oda csapong, terveket sző, de csak úgy bele a levegőbe. Ha ő maga sem tudja önmagáról, hogy kicsoda, akkor te honnan tudhatnád? Lehet, hogy te hercegnek szeretnéd látni, de lássuk be: nem az.

  via GIPHY

  #5 Nem örülsz a sikereinek

  Pedig vannak. Előléptetik a munkahelyén, vesz egy helyes kis kocsit, kitartó edzéssel felszed egy-két plusz izmot, és ő örül neki. Csak te nem. És nem azért, mert neked semmi sem jó. Csak éppen a kákán is csomót keresel. Igen, egy sikeres, ambíciózus, életszerető emberre vágysz, pontosabban ezeket a tulajdonságokat keresed - csak éppen valaki másban.

  #6 Gyakran meglep

  És nem jó értelemben. Újra és újra megütközöl bizonyos reakcióin, a viselkedésén egyes szituációkban. Nem azért, mert annyira végletesek lennének, hanem mert annyira eltérnek a tieidtől, és tulajdonképpen nem is nagyon tudsz azonosulni velük. Valójában folyton azzal szembesülsz, hogy nem tudod, ki ez az ember.

  #7 Tökéletesen megfelel az elvárásaidnak

  Csak éppen nem vagy vele boldog. Úgy tűnik, szinte az orvos írta fel neked receptre ezt a fiút, minden általad elvárt külső-belső tulajdonsága pipa, de...nem érzed azt, amit kéne. Nem mindig a tökéletes az, ami boldoggá tesz.

  #8 Gyakorlatilag semmit sem tud felmutatni

  A szája nagy, tombol köztetek a szerelem, de ha egy kicsit jobban belegondolsz, a srác tíz-húsz éve csak úgy él bele a világba, és semmit nem tudott letenni az asztalra. Karrier, legalább egy-két komolyabb exkapcsolat, egy normális lakhely, nem csak csövezés meg mamahotelezés...ne szeress bele egy nem létező jövőképbe. Itt és most nézd meg azt az embert. Ő kell neked?

  #9 Nem tudtok egy jót dumálni

  A beszélgetéseitek erőltetettek, sokszor töröd a fejed, milyen új témát hozhatnál fel, próbálsz vicceskedni, de valahogy nem jön magától az egész. Egy igazi szerelemben tényleg repülnek az órák, akár beszéltek, akár nem, egy örökkévalóság sem tűnne soknak.

  #10 Nem inspirálod, hanem noszogatod

  Egy valódi szerelemeben a két fél tényleg szárnyakat ad egymásnak. De ha azon kapod magad, hogy állandóan - hogy is mondjuk - "csesztetni" szeretnéd szegény fiút, hogy több, jobb, más legyen, akkor ez valószínűleg nem igazi érzelem. Akkor csak a te ideálod képére akarod őt formálni, ami nettó önbecsapás.

  via GIPHY

  #11 Siettetitek a dolgokat

  Ha már az első héten az esküvőt tervezgetitek, meg azt, hogy milyen házban fogtok élni 15 év múlva, többnyire az sem jelent jót. Aki biztos az érzelmeiben, az nem akar előre rohanni. Egy szerelemnek, kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, és aki igazán szereti a másikat, az pontosan érzi ezt.

  #12 Nem beszéltek mély dolgokról

  Nem kell állandóan lelkizni meg a világot megváltani, de ha a beszélgetéseitek felszínesek és úgy érzed, nem leszel több tőlük, akkor ez a kapcsolat belül bizony üres.

  #13 Csak azért vagy vele, hogy ne legyél egyedül

  Ez nem szorul bővebb magyarázatra. A legrosszabb dolog, amit tehetsz. Ne szúrj ki se vele, se magaddal. Várd ki ki azt, akivel a fent felsorolt problémák egyike sem merül fel, mert minden magától értetődően jó, mert boldog vagy, és nincs benned egy szemernyi kétely sem.

  MysticalRaven


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Friss kutatás – Generációk óta most van a legtöbb magányos férfi, mert a nők egyre válogatósabbak
  A pszichológus azt is elárulta, mi az a három dolog, ami egy nőnél ma már alapelvárás.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Greg Matos amerikai pszichológus tette közzé a Psychology Today szakfolyóiratban megdöbbentő, friss kutatását, miszerint a fiatal és középkorú férfiak évtizedek óta nem voltak olyan nagy számban magányosak, mint most.

  Egy 2019-es adatfelvétel már igazolta, hogy (legalábbis az Egyesült Államokban) sokkal több az egyedülálló férfi, mint a nő, ám most az is kiderült, hogy a randiappok és az online társkeresők klienseinek túlnyomó része, 62 százaléka világszerte férfi, akik arról számolnak be, hogy hosszú keresgélés után, sokszor évekig sem találnak szerető partnerre.

  Greg Matos kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ennek elsődleges oka: a párkereső nők növekvő elvárásai.

  „A 25-45 közötti szingli vagy elvált nők három dolgot várnak el a mai férfitól: legyen érzelmileg elérhető, jó kommunikátor, és osztozzon a nő által képviselt értékekben” – mondja Greg Matos.

  A szakember szerint a dolog a kommunikációnál bukik el először. A mai kisfiúkat nem tanítják meg arra, hogy jól kommunikálják az érzéseiket, jól kezeljék az emberi konfliktusokat (erre egyébként soha nem tanították meg őket, és a nők sem várták el, ez viszont mára megváltozott), így egyre inkább úgy érzik magukat a párkeresés világában, mint a partra vetett hal.

  via GIPHY

  A randiappok és a felpörgött online társkeresők Matos szerint csak súlyosbították a problémát: akkora lett a választék, hogy a nők is sokkal válogatósabbak lettek, egyszerűen azért, mert megtehetik. Valamint a társadalmi elvárások sem ugyanazok, mint régen: egy nő számára már nem átok, ha szingliként él, sőt, sokan már szívesebben választják ezt, mint hogy egy megtört lelkű, a válását vagy az érzelmeit feldolgozni képtelen férfit „pátyolgassanak”, aki érzelmileg nem elérhető.

  via GIPHY

  A pszichológus szerint ez a jelenség évtizedek óta romlik, a férfiak kárára. Ami azért is aggasztó, mert a nőkkel ellentétben a férfiak kimutathatóan boldogabbak, egészségesebbek és szakmailag is sikeresebbek, ha párkapcsolatban élnek. Sokkal rosszabbul viselik a magányt, mint a nők.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  7 pasi elárulta, miért nem hívják el második randira a lányokat
  Vannak olyan hibák, amik kizáró oknak számítanak.
  Fotó: Pexels - sassy.hu
  2022. augusztus 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Elmész egy kései vacsorára a kiszemelttel, jól érzed magad, nevettek, beszélgettek, majd elbúcsúztok – anélkül, hogy megbeszélnétek egy második találkozót. Ha veled is előfordult már, hogy azt hitted, tökéletes első benyomást tettél, de a pasi valamiért mégsem akart újra látni, annak sajnos valami oka van.

  Az alábbiakban hét pasi árulta el, hogy mi volt az, ami miatt eszük ágában sem volt újra randizni egy-egy lánnyal.

  „Elmentünk vacsorázni, és ő egész idő alatt a telefonját nyomkodta, még akkor is, amikor éppen beszélgettük. Úgy éreztem, hogy csak az ingyen kaja miatt jött el, mert mi más oka lett volna, ha közben esze ágában sem volt közelebbről megismerni engem.”

  „Egyetlen egy kérdést sem tett fel rólam. Nagyon frusztráló.”

  „Még csak el sem hozta a saját pénztárcáját. Úgyis felajánlottam volna és én fizettem volna, de ez a szintű önteltség azonnal elvette a kedvem.”

  „Egyfolytában arról beszélt, milyen szörnyű volt az exe.”

  „Meg kell szabadulnod a macskádtól – ez volt a randi vége. Igazából eddig két lány is kérte már ezt tőlem, de mindkettejüktől hamar elbúcsúztam.”

  „Megkérdezte, mikor van a szülinapomon, majd elkezdte sorolni, hogy a horoszkópom alapján mi a baj velem és a személyiségemmel.”

  „Egyszer egy lány simán elárulta, hogy más srácokkal is találkozik ingyen italokért vagy azért, mert szép az autójuk. Na, abból elég gyorsan kifaroltam.”

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása