LOVE

  11 egyszerű módszer, amivel percek alatt enyhítheted a szorongást

  Nem, nem arról van szó, hogy étkezz egészségesen és kezdj el sportolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 09.


  Megosztom
  Link másolása

  Ma már annyi minden válthat ki szorongást az emberből, nem is csoda, hogy népbetegségnek nevezik, csak úgy, mint a hozzá szorosan kapcsolódó depressziót. Lehet, hogy éppen vitád volt az egyik munkatársaddal, és most nem tudod, holnap hogyan mész be az irodába. Lehet, hogy a párkapcsolatod a széthullás szélén áll, mégsem beszéltek róla. Lehet, hogy olyan sokáig pörgetted az Instagramot, hogy a végére arra jutottál: a te életedben semmi izgalmas nem történik, nem vagy elég sovány és egyébként sem engedheted meg magadnak azt az életvitelt, amit ott láttál. Hidd el, sokkal többen mennek át ezen nap mint nap, mint azt gondolnád!

  A szorongás tehát mára szinte az életünk „természetes” részévé vált, de ettől még egyáltalán nem arról van szó, hogy el kellene fogadnunk és békében élni vele. Hosszú távon ugyanis durván roncsolja az egészséget: olyan kondíciókhoz vezethet, mint az alváshiány, a szívbetegségek vagy éppen a különböző gyomorbajok. Éppen ezért érdemes bármilyen, rendelkezésünkre álló eszközzel tenni ellene.

  Természetesen egy kiegyensúlyozott életvitellel – a fent említett rendszeres sporttal és egészséges étkezéssel – is sokat tehetünk. De ha gyors segítségre van szükséged, akkor próbáld ki az alábbi módszereket!

  1. Paplant rád!

  Válassz egy súlyos, puha paplant, és bújj be alá! Úgy érezheted, mintha egy hatalmas ölelést kapnál – ez pedig bizonyítottan képes csökkenteni a szorongás érzését.

  via GIPHY

  2. Kapcsolódj le!

  Nem véletlenül vezették be a digitális detox fogalmát: időről időre kifejezetten jót tesz, ha egy kicsit eltávolodsz az online közösségi léttől. Ha azt érzed, elöntenek az érzelmek, kapcsolj le mindent minimum egy órára, de később akár egy egész napra vagy hétvégére is alkalmazhatod a technikát.

  3. Írj magadnak!

  Azaz a jövőbeli énednek, aki abban az időben él, amikor már nem létezik a szorongás. Hidd el, azzal, hogy kialakítasz egy hidat a stresszben ragadt éned és aközött, aki utána leszel, máris megkezdődik a gyógyulási folyamat.

  4. Rendezkedj!

  Rendezd át a szobád, dobáld ki felesleges dolgokat! Ezt megteheted a gardróbodban vagy akár az egész lakásban is, a lényeg egyrészt az, hogy lefoglald magad, másrészt pedig az, hogy egy nyugodtabb, gondozottabb helyen töltsd a mindennapjaidat.

  5. Nézz valamit!

  Elsősorban olyan műsorokat érdemes bekapcsolnod, amelyek megnyugtatnak. Ilyen lehet egy ezeréves, kedvenc sitcom vagy régi, kellemes emlékeket előidéző filmek. Jóbarátok, Harry Potter és társaik: biztosan segítenek megnyugtatni az idegeidet!

  via GIPHY

  6. Hallgass zenét!

  Ezt is magadra szabadhatod, aszerint, hogy neked mi tesz jót, vagy aszerint, hogy milyen jellegű a szorongásod. Ha dühös vagy, hallgass odavágós rockzenét, ha inkább szomorkodsz, akkor valamilyen reményt adó, kicsit upbeat, de nem fojtogatóan vidám dalokat érdemes választani.

  7. Aromaterápia

  Közismert, hogy egyes illatok nyugtató hatással bírnak az idegrendszerre. Ilyen például a levendula: alkalmazd illóolaj vagy gyertya formájában!

  8. Táncra fel!

  Igen, tényleg: kapcsolj be valamilyen zenét, és kezdj el mozogni, ahogy jól esik! Érezd, ahogyan lerázod magadról a stresszt!

  9. Masszírozz!

  A fizikai érintés szorongás esetén is jót tehet, például ha egy lábmasszázzsal kényeszteted magad. Próbálj ki valamilyen reflexológiai technikát!

  10. Főzz!

  Lehet, hogy nem vagy a legnagyobb konyhatündér, de egy egyszerű tésztát biztosan össze tudsz dobni: így lesz vacsid, és mire végzel, meg is nyugszol. A fizikai és mentális igénybe vétel, az illatok és a sok egyéb hatás mind-mind jó hatással lesznek az idegeidre.

  via GIPHY

  11. Természetre fel!

  Ha van rá lehetőséged, menj el egy közeli parkba, és lélegezz be egy kis friss levegőt! A természet közelsége ugyanis bizonyítottan nyugtató hatással bír az emberre. Ha nincs erre lehetőséged, akkor lehet, hogy az is megteszi majd, ha a természet hangjait hallgatod felvételről.

  Ezek a megoldások gyors segítséget jelenthetnek, ha azt érzed, semmivel sem tudod megnyugtatni magad. Ha azonban a szorongás hosszú időn át fennáll, és semmi sem segít rajta, érdemes szakembert felkeresned.

  Glamour

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "Lefeküdtem mással, félek, hogy a vőlegényem megtudja, lemondjam az esküvőt?"
  Egy tanácstalan menyasszony fordult a problémájával a párkapcsolati tanácsadóhoz, aki nem a könnyebbik utat javasolta neki...
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 06.


  Megosztom
  Link másolása

  Elképesztően népszerű az egyik brit bulvárlap tanácsadó rovata.

  Rengetegen fordulnak a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez, hogy segítsen megoldani a dilemmájukat, adjon tanácsot megcsaláskor, vagy javasoljon valamilyen lépést az elromlott kapcsolat megjavítására.

  Nemrég egy olyan nő kérdezte meg a szakértőt, mit csináljon, aki ugyan a férjhez menést tervezi, ám lefeküdt egy másik férfival.

  "Kedves Deidre, lefeküdtem egy régi iskolai barátommal, és most azt hiszem, le kell mondanom az esküvőmet"

  - írta nemrég egy nő a tanácsadónak. Hozzátette, úgy érzi, a vőlegénye nagy eséllyel rájön majd, mi történt, és véget vet a kapcsolatnak.

  "Én 28 éves vagyok, a vőlegényem 31, és nyolc hónap múlva összeházasodunk. Ez a barátom 28 éves, akárcsak én.

  Hogyan vonulhatok az oltár elé minden barátunk és családtagunk előtt, amikor attól rettegek, hogy bárki, bármikor váratlanul előállhat a hírrel?

  Az iskolatársam mindig mondta, hogy rajong értem, és azzal viccelődik, hogy szerinte a rossz pasihoz megyek feleségül.

  A vőlegényem – nem meglepő módon – ki nem állhatja, és kitiltotta az esküvőnkről. Az iskolai barátom helyes, népszerű és nagyon jó munkája van, de sosem rajongtam érte, talán azért, mert annyira kétségbeesetten próbált összejönni velem."

  A nő azt is leírta, hogy a közös baráti társaságuk nemrég elment egy barátjuk születésnapjára, ahol ő túl sokat ivott, és ez a barátja megragadta a lehetőséget, hogy hazakísérje. A fiú megdumálta, hogy álljak meg nála, hiszen sokkal közelebb lakik. A lány beleegyezett, mert attól félt, összeesik.

  Leírta, hogy vidám éjszakát töltöttek együtt, teljesen természetesnek tűnt, amikor a fiú megcsókolta, és szégyellte magát, amikor viszonozta.

  Vadul egymásnak estek a lépcsőházban, de másnap, amikor felébredt, szörnyen érezte magát, lelkileg is.

  És bár ez a barátja megígérte, hogy senkinek nem árulja le, mi történt, a nő úgy gondolja, képtelen lesz megállni, hogy el ne dicsekedjen vele.

  "Mit tegyek" - tette fel végül a kérdést.

  A párkapcsolati tanácsadó szerint, mivel a vőlegénye előbb-utóbb úgyis megtudja, sokkal jobb lenne, ha a nő mondaná el neki a történteket.

  "Bármilyen kellemetlen is lesz, ha őszinte vagy vele, el tudod magyarázni, mennyire megbántad, és hangsúlyozhatod, hogy nem te kezdeményezted.

  Kérj bocsánatot a barátodtól, újra és újra. Ha van remény a kapcsolatodban, bizonyítanod kell neki, mennyire megbántad ezt az egyéjszakás kalandot.

  Ezen kívül gondold át, miért tévedtél meg. Túl jól érezted magad ebben a kapcsolatban?"

  Forrás: The Sun


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása