LOVE

  11 dolog, amit tudnod kell a szüzességed elvesztéséről

  Jobb felkészülni az első szexre, de előtte, közben és utána is érhetnek még meglepetések.
  Sassy - sassy.hu
  2018. november 07.


  Megosztom
  Link másolása

  A szüzesség elvesztését egyesek életük egyik meghatározó pontjának tartják, míg mások szerint egyáltalán nem nagy dolog. Valakinek varázslatosan sikerül az első alkalom, másnak viszont lehet, hogy a lehető legrosszabbul alakult.

  Mielőtt először lefekszel valakivel, természetes, hogy van benned kíváncsiság. Vajon milyen lesz? Mit fogsz érezni? Fájni fog? Mit fog szólni a fiú, hogy még szűz vagy?

  Elmondjuk, miket érdemes tudnod, mielőtt elveszíted a szüzességedet:

  1. Bármikor meggondolhatod magad, ha úgy érzed, mégsem állsz készen rá

  Képzeljük el a szitut, amikor beadod a derekadat és arra készülsz, hogy először lefeküdj valakivel. Már túlvagytok a szenvedélyes csókolózáson, mindketten eldöntöttétek, hogy most jött el az első szex ideje, de te egyszercsak - akár már az előjáték során - meggondolod magad és legszívesebben visszalépnél. Nyugi, ezt bármikor megteheted!

  Tökre rendben van, ha úgy érzed, mégsem fog menni, és ha valóban a megfelelő fiúval készültél elveszíteni a szüzességedet, akkor ő meg is fogja érteni, ha nem akarod.

  Az emberek más helyzetekben is megondolják magukat, miért lenne ez más? Ez egy közös döntés, amihez a te beleegyezésed is kell. Ha nem akarod, nem akkor történik meg, nincs ezzel semmi gond.

  2. Senkit sem fog "érdekelni", hogy még szűz vagy

  Bízz bennünk: nem te vagy az egyetlen, aki még nem szexelt. Lehet, hogy te is épp egy szűzzel fogod elveszíteni, de az is lehet, hogy egy olyan fiúval fekszel le először, aki kifejezetten értékeli, ha ő lehet az első valakinek és figyelemesen is bánik veled.

  A mai világban, amikor mindenki igyekszik minél hamarabb "túllenni" az elsőn, még különlegesebb, ha te tényleg a megfelelő pillanatig vársz, és ez sokak szemében igenis értékelendő dolog.

  3. Nem egészen úgy történik a dolog, ahogy elképzeled

  Valahogy úgy képzeled el a szüzesség elveszítését, hogy ha egy férfi nemi szerve beléd kerül, akkor máris nem leszel szűz? Ez azért nem teljesen így van.

  A szüzesség elvesztése inkább egyfajta folyamat, nem egyetlen pillanat.

  Az, hogy szép lassan átadod magad az érzelmeknek és élvezeteknek, legalább annyit számít, mint a szex "technikai" része.

  4. Nem "pukkan" ki a szűzhártyád

  Ne úgy képzeld el, mint egy vékonyka lapot, amit egyszercsak átdöf valami és az elszakad, és még fura hangot is ad ki ebben a pillanatban. Szinte meg sem érzed, maximum egy kicsit feszíteni fog, egyesek véreznek is közben, de a többségnek egyáltalán nem olyan fájdalmas az első alkalom.

  5. Ha nem izgulsz fel eléggé, kicsit fájhat

  Nagyon fontos az előjáték, hiszen ez az alapja a jó szexnek. Nem csak lélekben, testben is fel kell készülnöd rá. Az elnyújtott csókcsaták, a gyengéd érintések, simogatások felizgatnak téged is és a fiút is. Lehet, hogy a párod hamarabb beindul, de ha te még nem állsz készen, kérd meg, hogy játszatok még egymással. Ha ugyanis nem nedvesedsz be eléggé lent, jobban fáj, amikor beléd hatol.

  6. A tested érzékenyebb lesz, más reakciói lesznek

  Az első szex után a vaginád sokkal rugalmasabb lesz, ahogy hozzászokik a pénisz jelenlétéhez, ezért egyre kényelmesebbé válik az együttlét is. A melled is feszesebb és érzékenyebb lesz, különösen a mellbimbód, mert ha felizgulsz, a véráramlás felgyorsul, és az izmaid is megfeszülnek.

  7. A szüzességed nem ajándék

  Csakis te tudod, mikor állsz készen a szexre. Ha már kapcsolatban vagy, biztos kényelmetlenül érzed majd magad, mert azt hiszed, a szex már-már elvárás, ha van párod. Pedig nem! Nem tartozol senkinek azzal, hogy lefeküdj vele, lehet bármilyen kedves, helyes és jófej az illető. Az sem számít, mennyit költött már a randijaitokra vagy a neked szánt ajándékaira.

  Nem kell mindezekért cserébe "ajándékként" odaadnod a szüzességedet. Ha egy égi jelet vársz, hogy mégis mikor add be a derekadat, ne tedd. Csak hallgass az érzéseidre!

  8. Gondolnod kell a védekezésre is

  Jobb, ha nem csak beleugrasz életed első szexuális élményébe, hanem kellőképpen felkészülsz rá. Nem pont a gyertyafényekre és a romantikus zenére gondolunk, hanem arra, hogy például hogyan fogtok védekezni. Ez ugyanis a legfontosabb dolog, amivel számolnod kell, ha elkezdesz szexuális életet élni, mert egy "baleset" akár az egész életedet megváltoztathatja. De nem csak a terhesség megelőzése miatt fontos a megfelelő védekezés, hanem a nemi betegségek elkerülése miatt is.

  9. Nem kell túlzásokba esni, csak azért, mert neked ez lesz az első

  Ne úgy gondolj az első alkalmadra, hogy te vagy a szűz, a kezdő, a tapasztalatan. Fogd fel úgy, hogy a srácnak ez az első együttléte VELED (ha már nem szűz). Senki sem fogja azt várni, hogy elsőre a pornósztárokat megszégyenítő módon hancúrozz velük, és az is teljesen rendben van, ha láthatóan izgulsz és ideges vagy. Mindenki átesett már ezen, és a legtöbben ugyanezt érezték.

  A legfontosabb, hogy TE élvezd a pillanatot, amikor elveszíted a szüzességedet, és eközben a partnered is jól érezze magát. Akár az első alkalomról van szó, akár a századikról, a kommunikáció és a komfortérzet a jó szex kulcsa.

  10. Lehet, hogy csalódni fogsz elsőre

  Azt várod, hogy ez lesz életed legcsodálatosabb élménye? Lehet, hogy így lesz, lehet hogy nem. Nem mindenkinek alakul tökéletesen az első szex, sokan pedig úgy érzik, hogy sokkal többre számítottak, mint amilyen ez az egész valójában. Az is előfordulhat, hogy te már az első pillanatban azt akarod, hogy vége legyen, ami teljesen normális.

  Ha túlizgulod vagy teljesen rástresszelsz, az nagy kihatással van arra, mennyire fogod élvezni a szexet. Arra is készülj fel, hogy szeretkezés után általában sokkal érzékenyebbek az emberek, a pozitív és a negatív érzéseket is jobban megélik.

  11. Újra és újra elveszítheted a szüzességedet

  Hihetetlennek tűnik, de hidd el: az első még nem lesz az igazi. Minél többször szexelsz, annál jobban élvezed majd, és ahogy egyre jobban átadod magad az élvezeteknek, egyre fantasztikusabb élményekben lesz részed.

  Na és persze az sem mindegy, milyen partnerekkel fekszel le. Lehet, hogy az egyik fiú nem tudja megadni neked azt, amire vágysz, viszont később jöhet valaki, aki teljesen újraírja a tökéletes szexről alkotott elképzeléseidet.

  Forrás: Seventeen


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  „Néha csak hagyd rinyálni!” – 20 jótanács ezer éve házas férfiaktól, hogy mitől lesz boldog egy házasság
  Nem mondanak butaságokat, sőt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 29.


  Megosztom
  Link másolása

  "Happy wife, happy life", azaz "Boldog feleség, boldog élet", tartja az angol mondás. Bár egy tartós és boldog házasság titka ennél nyilván sokkal bonyolultabb, érdekes megnézni, hogy a való életben, a régóta házas férjek mit is gondolnak a témáról. A YourTango hétköznapi férfiaktól (TikTok-ról, egyéb közösségi média-felületekről, támogató csoportokból) összeszedte a húsz leggyakoribb tanácsot, amelyek betartása a férjek szerint a tartós, életre szóló szövetségek alapja. Íme.

  #1 Azért vitatkozz, hogy megértsd a másikat, ne azért, hogy győzz. Nem a te igazad a legfontosabb, hanem az, hogy közös megoldást találjatok.

  #2 Boldog pár csak két külön-külön is boldog, elégedett ember lehet. Ne azért vegyél el valakit, hogy a hiányaidat pótolja, és te se az övéit. Azért legyetek együtt, mert külön is menne, de együtt jobban megy.

  #3 Légy kreatív. Egy házasságban nem szabad mindig ugyanazt ismételgetni, néha fel kell rázni egy kicsit a dolgokat. Apróságokkal. Ha a feleséged rossz alvó, te meg horkolsz, mint a fene, menj át a másik szobába. De előtte ölelgesd meg.

  #4 Ti legyetek egymásnak az elsők. Igen, még a gyerekeiteknél is legyetek fontosabban egymásnak. Ez nem azt jelenti, hogy a kicsik rovására menjen bármi is, de a ti szövetségetek az egész család alapja. Az legyen a prioritás.

  #5 Ne légy önző. A házasság nagyon sok lemondás: saját időről, pénzről, hobbiról. Nem kell mindent feladni, de sokszor kell dönteni úgy, hogy nem te jössz ki a legjobban a dologból.

  via GIPHY

  #6 Tiszteld a párodat. Soha ne bántsd meg mások előtt, még egy jónak hitt viccel se.

  #7 Álljatok ki egymás mellett. Mindig a feleséged pártját fogd másokkal szemben, ez aranyszabály. Akkor is, ha hülyeséget csinál, márpedig csinálni fog. Négyszemközt persze megmondhatod neki, amit gondolsz, de akkor is egy csapat vagytok.

  via GIPHY

  #8 Tanulj meg főzni. Nem szabad elvárni, hogy mindig az asszony főzzön. Néha lepd meg te is valami finomsággal, de együtt is kutyulhattok. Még ha nem is fordul elő gyakran, iszonyú hálás lesz érte.

  #9 Éreztessétek ez elkötelezettségeteket. Ha nehéz idők járnak, márpedig ilyen bőven lesz, akkor is mondd el a párodnak, hogy egy életre szerződtetek, és végig is fogjátok csinálni. Jóban, rosszban.

  #10 Minden este szánjatok időt arra, hogy elmesélitek egymásnak, milyen napotok volt. Ez lehet öt perc is vagy akár órák, a helyzettől függ, de soha ne hagyjátok ki.

  #11 Néha csak hagyd rinyálni! A nőknek először ki kell engedniük magukból a gőzt, ha valamin kiakadnak. Érzelmi lények, amit mi hisztinek érzünk, az nekik megküzdési technika. A férfiak azonnal megoldani akarják a dolgokat, pedig ezzel sokszor csak ártanak. Ki kell várni, amíg a feleséged kifüstölögte magát, utána jöhet a megoldás.

  #12 Ne csald meg. Soha.

  #13 Ne költs sokat magadra. Legyetek közös kasszán, de mindenkinek a maga kis pénze is félre lehet téve, hogy néha vegyen magának valamit. De ez ne menjen a családi kassza rovására.

  #14 Nem kell minden sz...ron vitázni. Sokszor el kell engedni, ami nem fontos. Azt akarja, hogy a másik nyakkendődet vedd fel, de minek? Kit érdekel, vedd fel, kész.

  #15 Babusgasd. Akármilyen hosszú is egy házasság, a testi érintkezés, a puszik, ölelések, cirógatások ne maradjanak el. És persze a "szeretlek" szó se. Ez az egész motorja, véletlenül sem szabad elhanyagolni.

  #16 Legyetek jóbarátok. Tényleg, ne csak szeretők meg közös háztartásban élők. Viccelődjetek egymással, beszélgessetek. Fontos, hogy igazi "csapat" legyetek.

  via GIPHY

  #17 Éreztesd vele, hogy fontos. Ezt olyan könnyű elfelejteni, természetesnek venni a másikat. Nézz a szemébe, ha hozzád beszél, hallgasd meg. Vidd le a szemetet, mosasd le a kocsiját. Szervezd át a napodat, és vidd el ebédelni, ha valami miatt nagyon ki van készülve. Éreztesd, hogy az ő jó közérzete, elégedettsége nélkül te sem vagy jól.

  #18 Töltsetek külön időt. Méghozzá nem is keveset. Az egymás nyakába lihegés megöli a házasságot. Kellenek külön hobbik, kiruccanás a haverokkal, sport, bármi. Ez feltölt, és az együttlét is kellemesebb lesz.

  #19 Ha megcsókolod, csókold meg szívvel-lélekkel. Egy szórakozott szájrapuszi nagyon tiszteletlen. Amikor megcsókolod, legyél ott, vele, abban a pillanatban, és érezze, hogy szereted.

  #20 És a legfontosabb, még mielőtt belevágnál az egészbe: NAGYON fontold meg, hogy kit veszel el. Jó társat válassz.

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása