LOVE

  11 dolog, amit tudnod kell a szüzességed elvesztéséről

  Jobb felkészülni az első szexre, de előtte, közben és utána is érhetnek még meglepetések.
  Sassy - sassy.hu
  2018. november 07.


  Megosztom
  Link másolása

  A szüzesség elvesztését egyesek életük egyik meghatározó pontjának tartják, míg mások szerint egyáltalán nem nagy dolog. Valakinek varázslatosan sikerül az első alkalom, másnak viszont lehet, hogy a lehető legrosszabbul alakult.

  Mielőtt először lefekszel valakivel, természetes, hogy van benned kíváncsiság. Vajon milyen lesz? Mit fogsz érezni? Fájni fog? Mit fog szólni a fiú, hogy még szűz vagy?

  Elmondjuk, miket érdemes tudnod, mielőtt elveszíted a szüzességedet:

  1. Bármikor meggondolhatod magad, ha úgy érzed, mégsem állsz készen rá

  Képzeljük el a szitut, amikor beadod a derekadat és arra készülsz, hogy először lefeküdj valakivel. Már túlvagytok a szenvedélyes csókolózáson, mindketten eldöntöttétek, hogy most jött el az első szex ideje, de te egyszercsak - akár már az előjáték során - meggondolod magad és legszívesebben visszalépnél. Nyugi, ezt bármikor megteheted!

  Tökre rendben van, ha úgy érzed, mégsem fog menni, és ha valóban a megfelelő fiúval készültél elveszíteni a szüzességedet, akkor ő meg is fogja érteni, ha nem akarod.

  Az emberek más helyzetekben is megondolják magukat, miért lenne ez más? Ez egy közös döntés, amihez a te beleegyezésed is kell. Ha nem akarod, nem akkor történik meg, nincs ezzel semmi gond.

  2. Senkit sem fog "érdekelni", hogy még szűz vagy

  Bízz bennünk: nem te vagy az egyetlen, aki még nem szexelt. Lehet, hogy te is épp egy szűzzel fogod elveszíteni, de az is lehet, hogy egy olyan fiúval fekszel le először, aki kifejezetten értékeli, ha ő lehet az első valakinek és figyelemesen is bánik veled.

  A mai világban, amikor mindenki igyekszik minél hamarabb "túllenni" az elsőn, még különlegesebb, ha te tényleg a megfelelő pillanatig vársz, és ez sokak szemében igenis értékelendő dolog.

  3. Nem egészen úgy történik a dolog, ahogy elképzeled

  Valahogy úgy képzeled el a szüzesség elveszítését, hogy ha egy férfi nemi szerve beléd kerül, akkor máris nem leszel szűz? Ez azért nem teljesen így van.

  A szüzesség elvesztése inkább egyfajta folyamat, nem egyetlen pillanat.

  Az, hogy szép lassan átadod magad az érzelmeknek és élvezeteknek, legalább annyit számít, mint a szex "technikai" része.

  4. Nem "pukkan" ki a szűzhártyád

  Ne úgy képzeld el, mint egy vékonyka lapot, amit egyszercsak átdöf valami és az elszakad, és még fura hangot is ad ki ebben a pillanatban. Szinte meg sem érzed, maximum egy kicsit feszíteni fog, egyesek véreznek is közben, de a többségnek egyáltalán nem olyan fájdalmas az első alkalom.

  5. Ha nem izgulsz fel eléggé, kicsit fájhat

  Nagyon fontos az előjáték, hiszen ez az alapja a jó szexnek. Nem csak lélekben, testben is fel kell készülnöd rá. Az elnyújtott csókcsaták, a gyengéd érintések, simogatások felizgatnak téged is és a fiút is. Lehet, hogy a párod hamarabb beindul, de ha te még nem állsz készen, kérd meg, hogy játszatok még egymással. Ha ugyanis nem nedvesedsz be eléggé lent, jobban fáj, amikor beléd hatol.

  6. A tested érzékenyebb lesz, más reakciói lesznek

  Az első szex után a vaginád sokkal rugalmasabb lesz, ahogy hozzászokik a pénisz jelenlétéhez, ezért egyre kényelmesebbé válik az együttlét is. A melled is feszesebb és érzékenyebb lesz, különösen a mellbimbód, mert ha felizgulsz, a véráramlás felgyorsul, és az izmaid is megfeszülnek.

  7. A szüzességed nem ajándék

  Csakis te tudod, mikor állsz készen a szexre. Ha már kapcsolatban vagy, biztos kényelmetlenül érzed majd magad, mert azt hiszed, a szex már-már elvárás, ha van párod. Pedig nem! Nem tartozol senkinek azzal, hogy lefeküdj vele, lehet bármilyen kedves, helyes és jófej az illető. Az sem számít, mennyit költött már a randijaitokra vagy a neked szánt ajándékaira.

  Nem kell mindezekért cserébe "ajándékként" odaadnod a szüzességedet. Ha egy égi jelet vársz, hogy mégis mikor add be a derekadat, ne tedd. Csak hallgass az érzéseidre!

  8. Gondolnod kell a védekezésre is

  Jobb, ha nem csak beleugrasz életed első szexuális élményébe, hanem kellőképpen felkészülsz rá. Nem pont a gyertyafényekre és a romantikus zenére gondolunk, hanem arra, hogy például hogyan fogtok védekezni. Ez ugyanis a legfontosabb dolog, amivel számolnod kell, ha elkezdesz szexuális életet élni, mert egy "baleset" akár az egész életedet megváltoztathatja. De nem csak a terhesség megelőzése miatt fontos a megfelelő védekezés, hanem a nemi betegségek elkerülése miatt is.

  9. Nem kell túlzásokba esni, csak azért, mert neked ez lesz az első

  Ne úgy gondolj az első alkalmadra, hogy te vagy a szűz, a kezdő, a tapasztalatan. Fogd fel úgy, hogy a srácnak ez az első együttléte VELED (ha már nem szűz). Senki sem fogja azt várni, hogy elsőre a pornósztárokat megszégyenítő módon hancúrozz velük, és az is teljesen rendben van, ha láthatóan izgulsz és ideges vagy. Mindenki átesett már ezen, és a legtöbben ugyanezt érezték.

  A legfontosabb, hogy TE élvezd a pillanatot, amikor elveszíted a szüzességedet, és eközben a partnered is jól érezze magát. Akár az első alkalomról van szó, akár a századikról, a kommunikáció és a komfortérzet a jó szex kulcsa.

  10. Lehet, hogy csalódni fogsz elsőre

  Azt várod, hogy ez lesz életed legcsodálatosabb élménye? Lehet, hogy így lesz, lehet hogy nem. Nem mindenkinek alakul tökéletesen az első szex, sokan pedig úgy érzik, hogy sokkal többre számítottak, mint amilyen ez az egész valójában. Az is előfordulhat, hogy te már az első pillanatban azt akarod, hogy vége legyen, ami teljesen normális.

  Ha túlizgulod vagy teljesen rástresszelsz, az nagy kihatással van arra, mennyire fogod élvezni a szexet. Arra is készülj fel, hogy szeretkezés után általában sokkal érzékenyebbek az emberek, a pozitív és a negatív érzéseket is jobban megélik.

  11. Újra és újra elveszítheted a szüzességedet

  Hihetetlennek tűnik, de hidd el: az első még nem lesz az igazi. Minél többször szexelsz, annál jobban élvezed majd, és ahogy egyre jobban átadod magad az élvezeteknek, egyre fantasztikusabb élményekben lesz részed.

  Na és persze az sem mindegy, milyen partnerekkel fekszel le. Lehet, hogy az egyik fiú nem tudja megadni neked azt, amire vágysz, viszont később jöhet valaki, aki teljesen újraírja a tökéletes szexről alkotott elképzeléseidet.

  Forrás: Seventeen


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "82 évesen jöttem rá, hogy egy pocsék férjjel éltem le az életemet, nagyon bánom"
  Az idős hölgy úgy érzi, eldobta magától a boldogság lehetőségét is.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 82 éves hölgy a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult vigaszért.

  Azt írja, egy "pillanat alatt világosodott meg", most, 82 éves korában, és életében először szembenézett a lesújtó igazsággal, hogy annak idején rossz férjet választott, és az egész életét egy pocsék házasságban élte le.

  "A férjem 84 éves, én 82 vagyok. Én hat testvér közül voltam a megnagyobb, ők négyen voltak testvérek, ő volt a legkisebb. Mostanában sok időm van gondolkodni az életemen. Azt hiszem, a gyerekkora miatt maradt a férjem egész életében egy elkényeztetett, lusta ember" - meséli a hölgy.

  "Soha nem volt kedves, vagy segítőkész. Soha nem fogta meg a kezemet, ha mentünk valahová, vagy csak úgy. Nem kaptam tőle csókokat, símogatást, vagy idősebb korunkban néha egy puszit. Mindig én voltam az erős a házasságunkban, mindent én csináltam, intéztem. Ő az ujját se mozdította. Annyira jól esett volna, ha néha azt mondja, 'szívem, ezt majd én megcsinálom', de soha, egyetlen egyszer sem mondta.

  Úgy érzem, elpazaroltam az életemet egy boldogtalan házasságra, a nem megfelelő emberrel, és már semmit sem tehetek ez ellen. Túl késő" - panaszkodott a néni.

  A szakértő röviden válaszolt, és túl sok okosat ő sem tudott mondani: "Sok ember fiatal korában úgy ugrik bele egy házasságba, hogy fogalma sincs róla, valójában egy házasság mivel is jár. Lehet, hogy irreális elvárásai voltak a vőlegényével kapcsolatban, vagyis olyan elvárásai, amelyeket ő már akkor sem tudott teljesíteni, mert nem olyan a természete.

  Mindenesetre ahhoz még nem késő, hogy leüljenek, és beszéljen vele az érzéseiről, a problémáról. Még fejlődhet a kapcsolatuk, ha őszinték egymással" - írta a szakember.

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk