LOVE

  10 ok, amiért a legerősebb nőknek a legnehezebb párt találniuk

  Intelligensek, csinosak, remek a kisugárzásuk. És mégis...mi lehet a baj?
  Sassy - sassy.hu
  2019. január 09.


  Megosztom
  Link másolása

  Sok nagyon klassz nő kapja meg manapság, hogy "nem értem, miért vagy ilyen szerencsétlen a szerelemben". És lássuk be, nehéz is megérteni. Nehéz elfogadni, hogy az élet ezen a területen egyszerűen nem fair: az egyiknek sikerül, a másiknak nem. De mi, nők mindig magunkat hibázhatjuk, és általában a társadalom is minket hibáztat. Miért csak zűrös pasikba, és még zűrösebb kapcsolatokba bonyolódunk bele? Miért feneklik meg minden párkeresési próbálkozásunk? Hol rontjuk el? A párkapcsolati szakértők szerint íme néhány lehetséges ok, amiért a legerősebb, legklasszabb nőknek van a legnehezebb dolguk.

  #1 A férfiak kevesebbnek érzik magukat mellettük

  Akár bevallják, akár nem, sok férfi egyszerűen megijed egy erős, klassz nőtől. Az okos nőket is csak "tisztes távolságból" kedvelik, ha már együtt kell élni eggyel - na azt már nem. Lehetsz te akármilyen kedves, nyitott, megértő, még ha nagyon odafigyelsz is arra, hogy ne bántsd meg a párod férfi-egóját, néha elég a puszta léted, hogy kevésnek érezze magát. Ez ellen semmit sem tehetsz, sajnos, "tökösebb" pasit kell keresni. És ez nem könnyű.

  #2 Az erős nők függetlenek

  Vagyis nincs szükségük egy férfi "erős karjaira", hogy boldoguljanak az életben. Tudják, mit akarnak, harcolnak a céljaikért, önazonosak, és nem szorulnak rá senkire. Tehát a párkapcsolatukban is egyenlőségre törekednek. Sok férfinak ez nem kell, mert szeretik, ha a mellettük lévő nőt védelmezhetik, irányíthatják. Szeretnek dominánsak lenni, egy erős nővel pedig ez nem működik.

  via GIPHY

  #3 Hamar kiszúrják a reménytelen eseteket

  Igen, ez is egy ok. Egy erős, okos nő legkésőbb egy-két hónap alatt "leveszi", ha egy pasi átveri, kihasználja, vagy bármilyen más ok miatt alkalmatlan egy normális párkapcsolatra. És egy ilyen nő nem köt túl sok fölösleges kompromisszumot: ha látja, hogy valami/valaki nem pálya, ha belefeszül, akkor se, van ereje tovább lépni. Ezért bélyegzik ezeket a nőket sokszor válogatósnak. Pedig csak nem mennek bele zsákutcákba.

  #4 Kiváló a hazugság-detektoruk

  Ez összefügg az előző ponttal. Egy erős nőt nem lehet szédíteni, a bullshitelő pasikon pillanatok alatt átlát. Azt nézi, hogy egy férfi mit tesz a kapcsolatért, nem azt, hogy milyen szépeket mond. Ezért nem is könnyű átverni.

  #5 Tisztában vannak a saját értékükkel

  Igen, ezeket a nőket válogatósnak tartják. És lássuk be, azok is. De jó értelemben. Nem lesznek együtt azért egy pasival, hogy "jajj, csak legyen valaki". Tudják, mit érnek, és azt is, hogy mit érdemelnek. És nem félnek egyedül maradni egy ideig, hogy kivárják azt a pasit, aki valóban hozzájuk való, és őszintén szereti, becsüli őket.

  #6 Túl "lendületesek"

  Egy erős nő tudja, hogy mit akar az élettől, és nem fél a céljaiért harcolni. Őszinte másokkal, és felvállalja önmagát. Ez sokaknak néha "túl sok". Nem sok férfi szereti az erős egyéniségű nőket, hiszen ezzel is veszélyben érezhetik az egójukat. El kell fogadni, hogy egy erős nő soha nem lesz szerény, szürke kisegér. Akinek az kell, keressen azt.

  via GIPHY

  #7 Ambíciózusak

  Ezeknek a nőknek az élete nem a párkeresés körül forog, sok férfi számára ez is zavaró lehet. Az a nő, aki egyedül is viszi valamire az életben, nem görcsöl rá arra, hogy valaki mindenáron legyen mellette. Elfoglalja magát a saját céljaival, kedvteléseivel, vannak barátai, hobbijai, és tökéletesen jól elvan, amíg nem jön az igazi.

  #8 Teljes szívükkel szeretnek

  Ha egy ilyen nő szeret, akkor azt teljes erőbedobással teszi. Tökéletesen megnyílik a partnerének, nem fél felvállalni az érzéseit, nem fél elköteleződni és hűségesnek lenni. Sok pasit ez halálra rémít. Rengeteg férfi van, akit lassan, óvatosan kell "becserkészni", mert megijednek a szerelemtől, az elköteleződéstől. Egy erős nőnek pedig erre se ideje, se energiája, az ijedős pasikat inkább hagyja a fenébe.

  #9 Különlegesek

  És talán ezért egy kicsit furák is. Az erős nők nagy egyéniségek, de az ilyesmi lehet problémaforrás is. Ezek a nők ugyanis sok mindenben eltérhetnek az átlagtól. A gondolkodásmódjuk, a kreativitásuk, a spontaneitásuk, vagy egyszerűen csak az életvitelük nem középszerű. Ehhez nem könnyű megfelelő partnert találni.

  #10 Nehéz őket megtalálni

  Mindentől függetlenül bőven akadnak férfiak, akik épp ilyen nőkről álmodnak. Csakhogy ezeket a nőket nem könnyű megtalálni, mert mint fentebb írtuk, nem a párkereséssel vannak elfoglalva. Nem is járnak "megszokott" helyekre, bárokba, bulikba, ezért leginkább csak véletlenül lehet beléjük botlani. Viszont akkor maximálisan megéri. Egy erős nő tényleg full-extrás társ annak, aki nem ijed meg tőle.

  via GIPHY

  The Power of Silence


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk