LOVE

  10 dolog, amit egy igazán szerelmes férfi SOSEM tenne meg veled

  Ha mégis megtapasztalod az egyiket, húzd fel a nyúlcipőt!
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 03.


  Megosztom
  Link másolása

  Nem gyárthatunk többé kifogásokat azok számára, akik valamilyen formában bántanak, megbántanak minket. Egy önérzetes, becsületes ember úgy fog minket kezelni és szeretni, ahogyan azt megérdemeljük. Ha mégsem, akkor mi az értelme az együttlétnek?

  Ez a 10 pont tökéletesen összefoglalja, hogy mi az a minimum, ami egy őszinte, szerető kapcsolatban jár - egyébként mindkét félnek.

  #1 Nem kritizálja a külsőd

  Sem a hajad hosszát, sem a súlyod többletét vagy épp hiányát, sem az alakod formáját. Még csak vicces beszólások mögé bújva sem. Hiszen valamennyien tudjuk, hogy a bókok legyenek mármilyen jólesőek is, elszállnak, de egy mókásnak szánt megjegyzés örökre belénk éghet.

  Az igazán neked teremtett ember soha nem fog olyan megjegyzést tenni a megjelenésedre, amit megalázónak vagy sértőnek éreznél. Ha valaki mégis így tesz, akkor tudatosan vagy tudattalanul is arra épít, hogy csökkentse az önértékelésed és így kerüljön valamilyen módon fölénybe. Így próbál iránytani téged és ez érzelmi visszaélés.

  #2 Soha nem ront be ajtóstul a magánéletedbe, a privát szférádba

  Egy egészségséges kapcsolatban nincs szükség arra, hogy rejtegessünk bármit is. Üzeneteket, e-maileket, akármit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a partnered fel lenne ruházva arra, hogy a magára hagyott telefonodban vagy laptopodon szimatoljon. Ha valaki mégis ezt teszi, egyértelműen komoly bizalmi problémái vannak és valószínűleg a saját hitetlenségét és problémáit vetíti rád.

  Mindez persze akkor igaz, ha valóban nincs mit rejtegetned.

  #3 Soha nem akar elbátortalanítani

  Egy személy magabiztosságának szilárdságát és önmagába vetett hitének mértékét jelzi az is, hogy mennyire támogatja mások ambícióját. Egy jó ember mindig hajlandó segíteni és támogatni a körülötte élőket, és soha nem lesz játszik az elrettentésre vagy a sértegetésre.

  #4 Tisztában van az értékeddel; soha nem érezteti veled azt, hogy bizonyítgatnod kell

  Abban a pillanatban, ha úgy érzed, hogy a saját értéked bizonyítanod kell a párod számára, el kellene sétálnod az adott kapcsolatból. A szerelmed optimális esetben azért van veled, mert értékeli azt, aki vagy, nem pedig azért, amit csinálsz vagy amiért "eladod" magad neki.

  #5 Soha nem helyez a prioritási listája végére

  Ugyan nem csak a kapcsolata határozza meg egy ember életét, de mindenképp jelentős részét képezi. Fontos, hogy a párodnak is meglegyen a saját kapcsolati hálója és függetlensége, de jelentős különbség van aközött, ha aktív szociális életet élünk, és ha emellett a barátnőnket egyre és egyre lejjebb csúsztatjuk a prioritási listánkon. Ha úgy érzed, hogy többet vársz a szerelmedre, mint amennyi időt valóban vele töltesz, akkor érdemes egyet visszalépni és megvizsgálni, hogy merre is tart a kapcsolatotok.

  #6 Nem érezteti azt veled, hogy egyedül vagy a kapcsolatban

  A kapcsolat egy társas viszony, egyfajta szövetség. Egy csapat. Azért kellene lennie, hogy boldogabbá, teljesebbé tegye az életedet, nem pedig azért, hogy komplikálja. Ha egy öntelt partnerrel van dolgod, aki semmi erőfeszítést nem tesz a szerelmetekért, akkor itt az ideje újragondolni a dolgokat.

  Tartsd észben, hogy olykor teljesen normális, ha egy személy depresszívebb, vagy kevésbé motivált időszakát éli. Főként ha régóta együtt éltek, nem kell kidobnod az első negatív jelre, hisz nem biztos, hogy neked szól a viselkedése. Ugyanakkor ha nonstop úgy viselkedik, mint akit nem érdekel az egész és belefásult, közönyös, akkor neked nem erre van szükséged. Olyat érdemelsz, aki általánosságban a lehető legjobb szeretne lenni érted, értetek.

  #7 Soha nem csalna meg

  Manapság megszaporodtak a viták arról, hogy a monogámia nem "természetes" számunkra és, hogy az embereket biológiailag nem úgy "tervezték", hogy egyetlen személlyel éljék le az életüket.

  A kijelentés tudományos érvényességétől függetlenül egy dolog mindenképp igaz: a monogámia egy személyes választás eredménye, melyet két ember hoz meg. Szó szerint semmi fizikai "kötés" nincs a két ember között; csupán egy döntés. A számodra helyes személy soha nem fog megcsalni, mivel az azt jelentené, hogy megszegi a szavát vagy az ígéretét egy olyan emberrel szemben, akit szeret.

  #8 Nem lesz veled tiszteletlen

  Könnyű, egyszerű, alapvető - mégis gyakran elhanyagolt tény. Egy jó ember tisztelettel bánik a körülötte lévőkkel. Intelligencia szinttől vagy hatalmi pozíciótól függetlenül senkit nem néz le és senkivel sem leereszkedő, egyértelműen veled sem.

  #9 Nem menekül el a fontos beszélgetések elől

  Legyen szó családi vagy párkapcsolati témáról, a számodra megfelelő ember megérti, hogy semmilyen problémát nem lehet megoldani anélkül, hogy ne néznénk szembe vele. Az egyetlen dolog, amit el lehet érni a nehézségek elkerülésével, az az, hogy késleltetjük az elkerülhetetlent és a dolgok tovább romlanak. Azonban van különbség a "harcok megválasztása" és a konfliktuskerülés között.

  #10 A megfelelő ember SOHA nem bántana

  A bántalmazásnak rengeteg formája létezik, nem csak a fizikai és nem csak a kapcsolaton belüli. Valaki, aki érzelmileg bántalmazó egy gyermekkel vagy egy kisállattal szemben, az lehet a szerelmével szemben is. Egy közös pont összeköti ezeket: a vágy, hogy valakit letörjön. Egy jó ember felismeri, hogy önbizalma és értéke saját magából származik, és soha nem próbál meg másokat elnyomni. Bármilyen típusú bántalmazást is tapasztalsz, látsz, érdemes eltávolodni az illetőtől.

  Forrás: goodmenproject.com


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ha ebbe a 7 dologba nem fektet energiát a pasi, nem ő az igazi
  Lehet, hogy észre sem veszed, de ezek igenis árulkodó jelek.

  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy mindig arról áradozik, mennyire szeret. Lehet, hogy szeret veled időt együtt tölteni. Még az is lehet, hogy mindeközben nem néz rá más lányokra. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindent megtesz azért, hogy megtartson téged...

  A következőkben 7 olyan dolgot sorolunk fel, amelyet a pasik szívesen ellógnak – ezzel pedig bizonyítják, hogy nem mellettük kell lehorgonyozni.

  1. Randiszervezés

  Mindegy, hogy 1 vagy 5 éve vagytok együtt, akkor sem várhatja el, hogy minden egyes közös programot te találj ki. Igenis vegye a fáradtságot, és tervezgessen egy kicsit ő is!

  2. Takarékoskodás

  Folyton azt hallod tőle, hogy veled akarja leélni az életét, de annak jelét sem mutatja, hogy felkészülne erre? Ez egy nagy vörös zászló! Mondani ugyanis könnyű, de elkezdeni takarékoskodni – például egy esküvőre, egy közös lakásra vagy a gyerekvállalásra – azért jóval nehezebb. Ha nem képes ezért lemondani a bulizásról, nincs miről beszélgetnetek.

  3. Tájékoztatás

  Tényleg túl sok elvárni egy párkapcsolatban, hogy tudj arról, hogy a másik éppen hol, kivel van és mit csinál? Persze nem kell mindenről részletesen beszámolni, de egy „Beugrom a sarki helyre Dáviddal egy sörre” üzenet még annyira nem megterhelő. Ezzel ugyanis a bizalmat építitek!

  4. Hálószoba

  Ha egy férfi csak a saját örömét keresi az ágyban, akkor egyrészt van még mit tanulnia, másrészt pedig nem olyasvalaki, aki mellett ki kell kötnöd. És nemcsak azért, mert a szexuális kielégülés fontos, hanem azért is, mert ez arra utal, hogy nem törődik eléggé veled, a gondolatai csak maga – és a saját érdekei – körül forognak. Kell ez neked?

  5. Bevonás

  Amennyiben te komolyra tervezel valakivel, biztosan beavatod abba, hogy mi történik éppen a munkahelyeden, a barátaiddal, elmondod, hogy mi minden foglalkoztat téged. Emellett elhívod magaddal családi eseményekre, baráti koccintásokra – és ez így van rendben. Várd el ugyanezt tőle is!

  6. Kompromisszum

  Muszáj törekednie arra, hogy közösen találjatok valamilyen megoldást, ha valamiben nem értetek egyet. Az nem járja, hogy csak megvonja a vállát és rád hagyja az egészet – igenis beszélgetni kell, hogy kompromisszumokat tudjatok kötni, amelyek tartósak!

  7. Boldogság

  Aki tényleg szeret téged és szeretne tartósan az életed része lenni, az biztos, hogy mindent megtesz majd, hogy boldognak érezd magad – minden egyes nap.

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  „Más lett velem a feleségem az ágyban, ebből jöttem rá, hogy megcsal”
  A férfi szerint az asszony nem nézett a szemébe, és távolinak tűnt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 40 éves, brit férfi a The Sun párterapeutájához fordult elkeseredettségében.

  "A feleségem 38 éves. Most épp Cipruson töltünk egy hetet, egy barátunk esküvőjére jöttünk a gyerekekkel, és úgy döntöttünk, csinálunk belőle egy kicsit hosszabb, családi vakációt" - mesélni a férfi. "A nejemmel mindig nagyon jó volt a szexuális életünk, kifejezetten bevállalós és szenvedélyes volt, persze nem végletesen, de minden oké volt. Az utóbbi hónapokban viszont kezdett megváltozni a kapcsolatunk.

  Egy új startupnál kezdett dolgozni, egészségügyi dolgokat, étrendkiegészítőket árulnak. Sok a fiatal. A feleségem elkezdtett estékbe nyúlóan túlórázni, és a telefonjára is fura időkben jönnek üzenetek. De levédte kóddal, pedig előtte nem tette, igaz, nem is néztem bele. Most viszont már gyanakodtam. Szombat esténként mindig otthon volt velem meg a gyerekekkel, most viszont bulizni jár, állítólag a barátnőivel.

  Amikor eljöttünk Ciprusra, azt hittem, végre rendeződnek a dolgok, mert már egyre többet veszekedtünk. Aztán egy éjjel arra ébredtem, hogy a feleségem nincs az ágyban. Rámülten elindultam megkeresni, hát a szálloda medencéje mellett találtam meg, és a telefonja is vele volt. Azt mondta, csak egy kis friss levegőre vágyott.

  Amikor felmentünk a szobába, szeretkezni akartam vele. Húzódozott, pedig soha nem szokott. Azután belement, de egyáltalán nem olyan volt, mint máskor. Nem nézett a szemembe, nem volt kreatív, távolinak tűnt, úgy éreztem, alig várja, hogy túl legyünk rajta. Akkor hasított belém a felismerés: megcsal. Valaki másra vágyik, ezért lett más velem az ágyban."

  A férfi állítólag beszélt erről egy barátjával, aki azt mondta, lehet, hogy csak a gyerekszülés okozza ezt a feleségnél, de a férj szerint a kisebbik gyerek már négyéves, ez nem magyarázat. Biztos benne, hogy az asszony hűtlen, és most teljesen tanácstalan.

  A párkapcsolati szakértő a következőt válaszolta: "Egy szeretkezésből még ne vonjon le messzemenő következtetéseket. Azt mondja, a házasságuk nehéz időszakon megy keresztül, a felesége új munkája, az, hogy sokat eljár, a vitáik, a távolodás már tart egy ideje. Valószínűleg ön már régóta érzi ezt a bizonytalanságot, és most egy nem túl jól sikerült szexre vetíti rá az egész problémát.

  Üljön le a feleségével, és beszélje meg mindazt, ami aggasztja. Fejezze ki az aggodalmait, és azt a vágyát, hogy szeretne ismét közel kerülni hozzá, testileg is és lelkileg is. A válasza lehet, hgy megnyugtatja önt, és elindulhat egy visszarendeződés.

  De ha mégis lenne a képben valaki más, akkor is az a legjobb, ha őszintén megbeszélik, és esetleg egy párterápia segítségével igyekeznek megmenteni a házasságukat és a családjukat."

  Fotó: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk