LIFE

  Videó – Savval öntötték arcon az utcán a TikTok sztárt, mert este „merészelt” napszemüveget viselni

  Jenny Elhassan a húgával vacsorázott, amikor az étteremből kilépve megtámadták. Az arca talán soha nem lesz a régi.
  Sassy - sassy.hu
  2022. november 28.


  Megosztom
  Link másolása

  oldalát csaknem 130 ezren követik. Az ausztrál édesanya ártalmatlan, rövid videókban közvetíti az életét, például azt, ahogy bevásárol, ahogy otthon táncol a tükör előtt, vagy épp kozmetikusnál van.

  A hétvégén egy étteremben vacsorázott a húgával, és onnan élőzött egyet a rajongóinak. Elmondása szerint egy kommentelő beszólt neki, hogy miért visel napszemüveget este, azután pedig ugyanaz a kommentelő többször is azt firtatta, pontosan hol van most.

  "A napszemüveg cukkolhatta fel őket. A vacsora után kiléptem az utcára, ott várt három férfi, az egyik állat - szó szerint így mondom, mert ezt gondolom róla - egy üvegből savat öntött az arcomra. "

  Jenny még mindig élőzött a TikTokon, és az egészet fel is vette, utána a sikítást és a kétségbeesést is, de később a videót törölte, csak a hírekben maradt meg belőle egy részlet.

  Jenny visszarohant az étterembe, elmondása szerint égett az egész feje, a haja, a nyaka, nehezen vette a levegőt, és a fekete dzsekijét is szó szerint lemarta róla a sav. Az volt a szerencséje, hogy épp ott volt egy szolgálaton kívüli mentőtiszt, aki azonnal a mosdóba vitte, és mondta neki, hogy legalább 15 percen át hideg vízzel mossa, és erősen dörzsölje az arcát, bármennyire is fáj. A lényeg, hogy a lehető legkevesebb sav szívódjon be a bőrébe.

  "Később kórházba vittek, de teljesen feldagadt a fél arcom, a szám, a nyakamon égési sérülések vannak. Iszonyatos szenvedés volt. És mindez azért, mert valakinek nem tetszett, hogy este napszemüvegben vagyok? Végülis annak köszönhetem, hogy megmaradt a szemem világa" - meséli a történtekről készített videójában Jenny, aki láthatóan sokkban van, és csak annak örül, hogy a kislánya nem volt velük aznap este.

  "Nem érdekel, ki mit gondol rólam. Folytatni fogom a TikTokozást. Ha valakinek nem tetszik, amit csinálok, ám legyen, de SENKI nem érdemli meg ezt a szörnyűséget, hogy savval leöntsék az arcát" - jelentette ki.

  "És annak, aki ezt tette velem, üzenem: a karma eljön érted. Amikor a legkevésbé számítasz rá, eljön érted!" - tette hozzá.

  Az elkövető elmenekült, a rendőrség nyomoz. Hogy Jenny arcát sikerül-e az orvosoknak rendbehozni, vagy esetleg maradandó sérüléseket szenvedett, az egyelőre nem derült ki.

  @deet2020 🥺🥺 #jennyelhassan #sydney #tiktoklivestream #mrwong #acidattack #10newsfirst #10news #underworld #foryoupage #fyp ♬ original sound - Dee

  @aaliyah_elh My version of the Story ❤️ #fyp#viral#acid#viralvideo#survivor#acidsurvivor ♬ original sound - Ally_elhassan

  @aaliyah_elh All the things you said #fyp#viral#girl ♬ have I crossed the lineeee - tay !!

  Ladbible

  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sírva röhög a net a tiktoker videóján, amin bemutatja, hogy ezt a manikűrt akarta, és ami végül lett....katasztrófa!
  A szegény lány tényleg végigzokogja a videót. Megértjük.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 30.


  Megosztom
  Link másolása

  Úgy tűnik, Amerikában sem mindig megbízhatóak a különböző szolgáltatások, akadnak kontárok, ahogy ez a katasztrofális körömlakk-fiaskó is bizonyítja.

  A The Sun szúrta ki annak a 18 éves, floridai lánynak, Bridgette Barbosának a kétségbeesett, sírós videóját, amelyen megmutatja, mennyire pórul járt a rosszul megválasztott manikűrösével.

  A lány egy TikTok videóban zokogta el - szó szerint -, hogy egy különleges lakkozást nézett ki magának, a neten találta, és el is vitte a körmösének, hogy épp olyat szeretne. A halványrózsaszín alapú, a közömvégeken ezüstcsillámmal díszített géllakk valóban szépen mutat, ám a manikűrösön láthatóan kifogott a kivitelezés.

  A lány a videó végén megmutatja a totális katasztrófát, amit a körmös produkált: nincs alapszín, csak egy áttetsző fedőfény, amely láttatni engedni a köröm egyenetlenségeit, a körömhegyekre meg úgy van felhordva az ezüstcsillám, mintha a lány csak úgy beledugta volna az ujjait egy hordó csillámporba.

  A kommentelők többsége együttérzett a kétségbeesett lánnyal, de volt, aki őt hibáztatta, amiért nem korrigálta a manikűröst, amikor látta, milyen rosszul alakulnak a dolgok.

  A lány azzal védekezett, hogy ő szólt, de a manikűrös lehurrogta: "Tudom, mit csinálok, oké?"

  Hát...a végeredményt látva azért annyira mégse tudta.

  @b._barbosa07 And all I can do is laugh about it😭💀#greenscreen #nailfails #foryoupage #foryourpage #fyp ♬ original sound - Kneely_Knight


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Dolgok, amiket szerettem volna tudni a 20-as éveimben” – Egy 30 éves nő őszinte vallomásai
  Danielle TikTok-oldalán sorolta fel tanácsait a fiatal nőknek. Nagyon bölcs lány.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Danielle Walternek közel 150 ezer követője van a TikTokon, nem véletlenül. A 30 éves nő igyekszik őszinte tanácsokkal ellátni a fiatal nőket, mintha csak a nővérük lenne.

  A legnézettebb videója a „Dolgok, amiket majdnem 30 évesként visszatekintve szerettem volna tudni, amikor 25 voltam” címet kapta, és több, mint 3 millió kedvelést kapott már.

  @daniellewalter_ this escalated quickly #lifeadvicetiktok #thingsiwishiknew #relateablecontent #grwm ♬ original sound - Danielle Walter

  Danielle összeszedett pár tanácsot, amit fiatal önmagának és más 20-as éveikben járó lányoknak is üzent. Ebből szedtünk össze néhányat.

  „Az az extra feles az este végén nem éri meg, hagyd ki.

  Nem kell most azonnal elérned minden célod, van még időd.

  Az emberek, akik benne szeretnének lenni az életedben, benne lesznek. Akik pedig menni akarnak, úgyis mennek.

  Nem irányíthatsz mindent az életben, és ezt rossz beismerni.

  Vannak emberek, akikkel csak azért találkozol, hogy tanítsanak neked valamit.

  A legjobban úgy bánhatsz a férfiakkal, ha nem fókuszálsz rájuk.

  Mindig tankold tele az autód utazás előtt.

  Valószínűleg soha nem fogsz ilyen jól kinézni, mint most, szóval élvezd!

  Nem a világ vége, ha nagyobb farmer méretet kell vásárolnod.

  Minden olyan helyzetből, ahol rosszul érzed magad, kiléphetsz, magyarázkodás nélkül.

  Ha azt akarod, hogy mások jól bánjanak veled, előbb bánj jól magaddal.

  Minden újat próbálj ki, amihez kedved van. Legfeljebb nem jön be, és akkor nem csinálod többet.

  A kevesebb - több.

  Minden a helyére fog kerülni, legyél türelmes.”


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  4 ártatlannak tűnő, de MINDENT eláruló jel, hogy egy notórius hűtlenkedővel akadtál össze
  Bármilyen elbűvölő is, ha ezeket látod, fuss az ellenkező irányba.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 30.


  Megosztom
  Link másolása

  Sokak szerint a megcsalás akkora árulás, olyan tőrdöfés a szívbe attól, akit életünkben a legközelebb engedtünk magunkhoz, hogy onnan már nincs kiút. Az emberek nagy része számára ez a bizalom halála, nem tudnak megbocsátani, és azonnal véget vetnek a kapcsolatnak.

  Vannak azonban olyan esetek, amikor a két fél számára van még jövő. A kérdés már csak az, hogyan építsék vissza a bizalmat és az intimitást, egyáltalán, mi kell ahhoz, hogy a szerelmük, a szövetségük egy ilyen hatalmas törés után is működjön.

  Sokan, amikor a párjuk félrelép, önmagukat hibáztatják. Mit tehettek volna másként, mit rontottak el, biztos ők "hajszolták bele" a szerelmüket egy másik férfi/nő karjaiba. Az igazság az, hogy egy másik ember tetteiért KIZÁRÓLAG ő a felelős, tehát ha megcsalnak, ne magunkat hibáztassuk.

  Ez tehát mindenképp egy bonyolult kérdés, ám van olyan is, amikor sem megelőzni, sem elhárítani nem lehet a bajt, mert egyszerűen egy notórius hűtlenkedővel van dolgunk. Az ilyen pasi/nő képtelen a monogámiára. A pszichológusok szerint itt csak egyet tehetünk: időben kiszúrjuk a jeleket, és menekülünk.

  A szakértők 4 meghatározó pszichológiai jellemzőt árultak el, amelyek a hűségre képtelen emberekben megvannak. Ha ezeket tapasztapod, akkor bármilyen imádnivaló is a randipartnered vagy az udvarlód – tipli.

  #1 Imád drámázni

  A notórius félrelépők egyszerűen unatkoznak egy stabil, kiegyensúlyozott párkapcsolatban. Az nekik túl eseménytelen. Ezért imádják a drámai, túlfűtött, heves veszekedésekkel, kiborulásokkal, szakításokkal és könnyes kibékülésekkel tarkított "hullámvasút-szerelmeket." És természetesen a félrelépés is az áhított adrenalinlöketet adja meg nekik, hiszen egy megcsalás tele van titokkal, feszültséggel, drámával és fájdalommal. Ők úgy érzik, ettől élnek igazán. A háttérben a pszichológusok szerint nagy valószínűséggel valamilyen személyiségzavar húzódik meg, de ez mindegy is: ha egy drámakirály/nő próbál a közeledbe férkőzni, még idejében vond ki magad a bűvköréből. Úgysem lesz jó vége.

  via GIPHY

  #2 Boldogtalan

  Furán hangzik, de a notórius hűtlenkedők általában boldogtalanok. Vagy legalábbis elégedetlenek. Nem kapják meg az aktuális párkapcsolatuktól azt, amit akarnak – bár sokszor nem is igazán tudják, mi az –, ezért kalandozni kezdenek, hogy a bennük lévő űrt kitöltsék. A szakember szerint ez az érzelmi éretlenség jele: egy felnőtt gondolkodású ember, ha boldogtalan a párkapcsolatában, megpróbálja a problémákat megbeszélni és megoldani. Ha pedig végképp nem működik a dolog, akkor szakít. A folyamatos félrelépés csak tovább mérgezi a helyzetet, és mélységesen megalázza a partnert. Mindenesetre ha egy állandóan elégedetlen, az "Igazit" folyton kereső emberrel találkozol, ne nagyon kerülj bele a hálójába. Te sem leszel elég jó neki.

  #3 Fél a magánytól

  Sőt, az egyedülléttől is. A pszichológusok szerint a notórius hűtlenkedők lelkében tulajdonképpen egy folyamatos szorongás van attól, hogy elhagyják őket. Ezért a "másikat" egyfajta biztonsági hálónak tekintik, egy B-tervnek, aki akkor is ott lesz nekik, ha az állandó partnerüket valami miatt elveszítenék. Persze ez többnyire kontraproduktív: a félrelépők előbb-utóbb lebuknak, és akkor többnyire mindenki megy a levesbe. Vagyis mindenki faképnél hagyja őket, valóra váltva a félelmüket.

  via GIPHY

  #4 Sunyi

  Vagyis az élet más területein sem igazán tisztességes. Munkában, pénzügyekben, egyéb emberi kapcsolataiban szereti a kerülőutakat, a lapítást, a megalkuvást, sőt, a hátbatámadást. A válóperes ügyvédek tapasztalatai szerint ha valaki már a házasság előtt is félrelép, az az esküvő után sem fog megváltozni, jobb tehát, ha egy ilyen emberrel eleve nem kötünk házasságot. A pszichológus szerint pedig a notórius hűtlenkedőket egyfajta manipulatív, "prédakereső" magatartás is jellemzi. Nem akkor lépnek félre, ha véletlenül adódik valami alkalom (ilyen azért másokkal is előfordulhat), hanem kifejezetten keresik ezeket az alkalmakat. Például ha egy csinos kolléganőjük nagyon megtetszik nekik, kivárják, amíg a hölgy mondjuk épp egy fájdalmas szakításon vagy váláson van túl, alacsony az önbizalma, sebezhető és szeretetre vágyik. Ilyenkor "csapnak le rá."

  YourTango

  Címkép: Unsplash

  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – A fogamzásgátló spirállal a markában született meg egy baba, a nővérek teljesen elhűltek
  Ilyet azért nem mindennap látni. A kicsi teljesen jól van.
  Sassy - sassy.hu
  2023. február 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Több tízmillióan látták már azt a szélsebesen terjedő TikTok videót, amelyet egy 20 éves, amerikai anyuka posztolt percekkel azután, hogy megszületett a kisfia, Rudy - számol be róla a Daily Mail.

  A videón egy fotó látható az újszülöttről, aki az édesanya fogamzásgátló spirálját tartja a kis markában. Úgy bújt ki, hogy azt is hozta magával.

  A spirál (ez az elterjedt neve, mert régen még spirál alakú volt), orvosi nevén IUD (intrauterine device) a méhen belül elhelyezett, terhességmegelőző eszköz. A kisméretű, T-alakú, műanyag IUD-t a nőgyógyász helyezi fel, és a világ leghatásosabb fogamzásgátlója, 99 százalék fölött van a megbízhatósága.

  Az Idaho államban élő, 20 éves Violet Quick, és férje, John Francis azonban a ritka kivételek közé tartoznak. A két fiatal 19 esztendősen házasodott össze, és egyelőre eszük ágában sem volt szülővé válni, Violet ezért tetetett fel IUD-t. Mindössze kilenc hónappal később azonban gyanús, szűnni nem akaró hányingert érzett, ezért elvégzett otthont hét (!) terhességi tesztet egymás után, mind pozitív lett, majd elment a nőgyógyászához, aki hét hetes terhességet állapított meg nála.

  "Amikor az összes nővér becsődül, hogy lássa a babádat az IUD-val a kezében" - írta Violet a fotó mellé, és utána egy rövid videóban mutatta is az egyik elhűlt nővért, aki nem győzött csodálkozni a látványon.

  Az ifjú szülők persze nagyon boldogok, szerencsére mindenki egészséges, a kis Rudy is, de Violet figyelmeztet: a spirál melletti teherbe esés ugyan nagyon ritka, de ha megtörténik, veszélyes lehet. Az ilyen esetek gyakran végződnek méhen kívüli terhességgel. Ezért tanácsos otthon időnként elvégezni egy gyorstesztet, pláne, ha terhességre utaló tüneteket észlel magán valaki.

  @classichummus_ #stitch with @Violetquick ♬ original sound - riles


  Megosztom
  Link másolása