LIFE

  Testbeszédszakértő: 3 árulkodó jel, amiből kiszúrhatsz egy szociopatát - bármilyen elbűvölő is

  A test soha nem hazudik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 26.


  Megosztom
  Link másolása

  Gonoszság. Sokan ezzel az egyszerű szóval fejezik ki azt, ami a nárcisztikusok, a pszichopaták és a szociopaták lelkében rejtőzik. Tény, hogy amikor egy átlagember találkozik velük, és valamilyen élethelyzetben először látja meg ezeknek az ijesztően torz lelkenek a valódi arcát, az egy sokkoló élmény.

  A pszichopátia és a szociopátia csak a köznyelvben élő fogalmak, a szakemberek antiszociális személyiségzavarnak hívják ezeket. Azért nagyon veszélyesek, mert tulajdonképpen hiányzik belőlük minden emberség.

  A szociopátia a szakértők szerint kora gyermekkorban alakul ki, átlalában erőszakos, “züllött”, bántalmazó közegben. A szociopaták köztünk járnak, és bár az álarcuk sokszor tökéles, belül teljesen más van: nem szeretnek, nem tanulnak és nem szoronganak. A felszínen elbűvölőek lehetnek, akár kifejezetten intelligensek is, de egyszerűen nincs lelkiismeretük.

  Szinte bármilyen szörnyűséget képesek megtenni másokkal, és a megbánás, az empátia, a könyörület legkisebb jelét se mutatják, és nem is érzik.

  Mivel bárhol belefuthatsz egy ilyen rejtőzködő szörnyetegbe – párkapcsolatban, munkahelyen, egyéb közösségben -, jobb, ha felvértezed magad ellenük.

  Jesús Enrique Rosas, venezuelai származású testbeszédszakértő, számos könyv szerzője, és egy több százezres Youtube csatorna működtetője sokszor ad tanácsot pszichológiai témában átlagembereknek. Legutóbbi videójában arról a három árulkodó testbeszéd jelről számolt be, amelyek segítségével akkor is kiszúrhatunk egy szociopatát, ha egyébként tökéletes az álarca, és látszólag semmi baj nincs vele. A test ugyanis soha nem hazudik. Íme a három jel:

  # Azonnali reakciók más bajára

  Tételezzük fel, hogy egy zsúfolt járdán egy idős hölgy megcsúszik, és elesik. Az emberi arc reakciója erre az eseményre is (mind mindenre) kétfázisú. Az első az azonnali, másodpercnyi, ösztönös reakció, a kövekető pedig a racionálisabb, amikor az agy már feldolgozta, mi történt. Egy "normális embernél" a baleset utáni első reakció a meglepetés és az ijedtség, a második lehet sajnálat, együttérzés, vagy ha esetleg a néninek nem esett baja, és saját maga is jót nevet magán, mosoly vagy nevetés.

  A szociopatánál ez éppen fordítva van. Ha valaki az orra előtt rosszul jár vagy szenved, az első, automatikus reakciója az öröm lesz. Egyfajta érzelmi kielégülés, lehet ez egy gyors vigyor, gúnyos mosoly vagy akár kuncogás. Fontos, hogy ez NAGYON rövid ideig, egy másodpercig tart, utána ő is összeszedi magát, és a normális embertársaihoz hasonlóan reagál, ahhoz igazítja az arcát, amiről tudja, hogy azt várják el tőle. De először: örül, kéjesen, más bajának. Így van bekötve, nincs empátiája.

  via GIPHY

  #2 Élvezi, ha megszegi a szabályokat

  Jegyezzük meg, hogy ezeknek az embereknek nincs lelkiismeretük, és morális aggályok sem "hátráltatják" őket. Sőt, mivel magukat a törvények fölött állónak tartják, kifejezetten élvezik, ha bármilyen szabályt, előírást, vagy törvényt megszeghetnek. Lehet ez csak annyi, hogy gond nélkül a mozgáskorlátozott parkolóban teszik le a kocsit. Vagy kikerülik a kordont a moziban jegyvásárláskor, és a sor elejére furakodnak. Ez természetesen mással is előfordulhat olykor, ettől még nem lesz valaki szociopata. De ha ez a fajta szabályszegő viselkedés ismétlődik, mintázatot mutat, és az illető arcán jól kivehető az efölött érzett öröm, sőt egyfajta gúnyos elégtétel, az már figyelmeztető jel.

  #3 Ok nélkül energiát fektet abba, hogy bántson másokat

  Sokan ezt hívjék egyszerű gonoszságnak. Ha mondjuk egy étkezdében álltok sorban, és az egyik barátod szándékosan kiveszi az utolsó máglyarakást az üvegpultból, pedig tudod, hogy nem szereti, azután valahogy kiderül, hogy kizrólag azért tette, hogy a mögöttetek lévő barátnak/kollégának, aki imádja a máglyarakást, már ne jusson, az óriási vészjelzés. A szociopata ugyanis semmit nem nyer, sőt veszít egy ilyen akcióval: nem szereti a máglyarakást, nem ehet egy jót. Mégis kiveszi, mert fontosabb neki az, hogy a másiknak ne jusson, hogy bosszantsa, hogy kerszetbe tegyen neki. Az efölött érzett elégedettség egy szociopata igazi "jutalma", bármilyen logikátlanul is hangzik ez egy normális embernek.

  via GIPHY

  A fenti jelek persze sokszor alig észrevehetőek, olykor ártatlannak tűnhetnek, vagy tényleg csak egy villanásnyi időre jelennek meg a szociopata arcán, gesztusaiban. De ha rendszeresen felfedezzük ezeket egy embertársunkon, akkor legyünk nagyon óvatosak vele. Sérült, torz lelkek ők, akiktől mindenképpen tanácsos távol maradni. Ka kiszúrtad, hogy szociopata vonásai vannak, menekülj.

  The Body Langiage Guy


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Egy kutatás szerint ha a barátnőiddel néha elmész nyaralni, jelentősen csökken a depresszió veszélye
  Tudtuk, tudtuk, tudtuk!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy igazi csajos vakációnál nincs is jobb a világon, ezt mindannyian jól tudjuk. Koktélozni, pancsolni, sikítva röhögni, vagy csak punnyadni a medencénél a legjobb barátnőiddel felér egy valóságos terápiával, még ha csak néhány napról van is szó. A Harvard Egyetem kutatói szerint viszont ez nemcsak egy közhely, hanem tudományosan bizonyított tény. Kutatásokkal támasztották alá, hogy az erős, pozitív szociális kapcsolatok - természetesen a család is beletartozik, de a hangsúly a jó közérzetet adó, bizalmon alapuló baráti viszonyokon van - önmagában is stresszoldó hatásúak, és növelik az önbizalmat.

  Egy-egy közös nyaralás alkalmával pedig annyira megnövelik a szervezetünkben az oxitocin nevű hormon szintjét (ezt szokták "boldogság-hormonnak" vagy "ölelés-hormonnak is nevezni), mintha infúzióban adtak volna be nekünk egy nagy adag jó közérzetet.

  Ez a hormon bizonyítottan csökkenti a depresszív és szorongásos tüneteket, oldja a stresszt, empatikusabbá, nyitottabbá, a bizalommal, szeretettel és elfogadással teli kapcsolatok létesítésére alkalmasabbá tesz. És természetesen egészségesebbé, fájdalom-tűrőbbé, sőt, hosszabb életűvé.

  Egy másik kutatás ugyanezt támasztja alá, csak a másik oldalról közelít: 309 ezer ember vizsgálatával bizonyították, hogy az erős, szoros emberi kapcsolatok jelentősen megnövelik a várható élettartamot. A magányos, izolált emberek átlagosan 50(!) százalékkal nagyobb arányban voltak kitéve a korai elhalálozás és a demencia, vagyis az időskori szellemi leépülés kockázatának.

  Endoriot (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Akkor is szeretném, ha csóró lenne!” – kikérte magának az „aranyásózást” a 23 éves lány, aki egy 56 éves milliomoshoz megy hozzá
  „Egy idősebb férfi nem játszmázik és kimutatja az érzéseit. Őszintén szeretem őt” - oltotta le a fanyalgókat a gyönyörű, szőke menyasszony.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A 23 éves Allana Luke és több mint kétszer idősebb, 56 esztendős vőlegénye, Jeff Winn másfél évvel ezelőtt ismerték meg egymást a Tinderen.

  A lány azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy hirtelen ötlettől vezérelve emelte meg az általa beállított, keresési korhatárt 60 évre, mert úgy volt vele, miért ne ismerkedne idősebb férfiakkal, ha nem jön össze, legfeljebb lesz miről sztoriznia a barátainak.

  "Jeff és én szinte azonnal match-eltünk. Láttam a profilképén, hogy egy hatalmas, szinte kastély-szerű udvarház előtt áll, és írta, hogy az övé, és nemrég fejezte be a felújítását. Persze hogy ez is tetszett nekem, de Jeff laza stílusa, humora is azonnal megfogott, így válaszoltatm neki." - meséli a lány.

  Allanát az első randira a férfi a 11 szobás udvarházába hívta meg, ahol megvacsoráztak és pezsgőztek. A lány szerint azonnal érezték, hogy minden szinten egymásra hangolódtak, pedig szex akkor még nem volt. A második randevúra Jeff már Marbellára, egy luxusnyaralásra repítette el a lányt, ahol azonnal meglepte egy pár gyémánt fülbevalóval, és szerelmet vallott neki. 17 napig maradtak a gyönyörű üdülőparadicsomban, és attól kezdve elválaszthatatlanok.

  "Amikor azt mondta, szeret, nem volt kérdés, hogy én is ugyanezt mondom neki, mert ezt is éreztem. Minden olyan természetes volt" - mondja a lány. "Tudom, sokan egy golddiggernek tartanak, de ezt kikérem magamnak. Persze hogy szeretem a szép dolgokat, az ajándékokat, a kastélyt, a személyzetet, a kényeztetést, de valódiak az érzéseim Jeff iránt. Nem játszmázik, kimutatja az érzéseit, jó az ágyban, a többi pedig nem érdekel."

  Az elmúlt másfél évben Allana a férfi udvarházába költözött, kapott egy Audi TT-t, egy Rolex karórát, márkás ruhákat és ékszereket, és számos luxusutazásra mentek el, többek között Barbados-ra és Thaiföldre.

  Jeff nemrég húzta fel az eljegyzési gyűrűt kedvese ujjára, és Allana állítólag ragaszkodott hozzá, hogy az esküvő előtt házassági szerződést kössenek, mert ezzel is jelezni akarja, hogy nem Jeff pénzére hajt.

  Az 56 éves férfi bevallotta, hogy mindig is szerette a fiatal nőket, sokat bulizott, afféle "aranyifjúként" élte az életét. De soha, senkit nem akart elvenni, csak Allanát. "Őt a családom is szereti és elfogadja, mellette még boldogabb és vidámabb vagyok. Persze ha megjelenek vele valahol, sokan stírölnek, meg forgatják a szemüket, de kit érdekel. Szerintem csak irigyek" - állítja a férfi.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Vadító, szexi fehérneműben libbent le hazaérkező férje elé a csinos feleség, a kocsiban sokkoló meglepetés várta
  Nagyon röhögtünk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A szöszi, amerikai Mackenzie Lynn Smith egész biztosan a legjobb szándékkal ötlötte ki a meglepetést, amely végül sírva-röhögős kudarcba fulladt - számolt be róla a The Sun. A szép, szőke feleség egy TikTok videóban akarta megörökíteni, ahogy egy szál vadonatúj, szexi, fekete csipke-fehérneműben megy le a férje kocsijához a garázs elé, és így huppan be a férfi mellé. A lány fel akarta egy kissé pezsdíteni az házasélet egyhangú mindennapjait.

  A videón jól látszik, ahogy a feleség a dögös fehérnemű feölöltése után lelopakodik a garázs elé, gondosan ügyelve arra, hogy a szomszédok meg ne lássák. A kocsi vezetőülésén várakozó férj alaposan meg is döbben a látványtól, de egyértelműen ki is derül, miért. A hátsó ülésről ugynis mozgolódás hallatszik, majd a kamerát tartó, megszégyenült nő oda is köszön: "Szia, nagyi!"

  Bár a néniből csak a takaró látszik, egyértelmű, hogy a kedves nagymama ül hátul, aki korántsem jön zavarba, csak annyit mond: "Szia, kicsim, de édesen nézel ki!"

  A feleség nem győz szabadkozni, a férj pedig először az arcába temeti a kezét, aztán csak annyit kérdez: "Ebben akartad tesztelni az új kocsit?"

  A videó körbeszaladta a netet, csaknem 18 millióan látták már. A kommentelők szerint a nagyi nagyon cukin reagált, de volt olyan is, aki teljesen kiborult a látottaktól: "Én a nő helyében elbújtam volna valami sufniban, és egy hétig ki se jöttem volna a szégyentől."

  Akadt olyan is, aki arra gyanakodott, hogy a videó megrendezett, ám őt a többi kommentelő lehurrogta: a férj őszinte megdöbbenése és jól látható szégyene szerintük nem volt megjátszott.

  @kenzielynnsmith I am so embarassed .. 😔 #fyp ♬ original sound - Mackenzie Lynn


  Megosztom
  Link másolása