LIFE

  Nem láttam embert, akiben ennyi tűz és életöröm tombolt – az én öreg, szomszéd nénim

  "Elképesztően akarta a boldogságomat. Hány könnyet ejtettem a hímzett foteljében, hány reményt, várakozást, sikító örömet osztottam meg vele, hányszor izgult értem!"
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 04.


  Megosztom
  Link másolása

  “Na most innentől kezdve tessék állandóan magadnál tartani az ásókészletet, anyukám.” Ezzel a mondattal robbant be az életembe. Közvetlenül a válásom után, amikor bánatomban sokszor anyámhoz menekültem. Az ő szomszédja volt, anyu javasolta, hogy ugorjunk át hozzá, bemutat. Az ásókészletet először nem értettem, aztán azon a huncut, rekedt hangján akkorát nevetett, hogy beleremegtek a nappalija polcán díszelgő Zsolnay-csészék. “Hát a hapsikra értem. Innentől kezdve aki szemétkedik, azt azonnal elásni, aztán jöhet a következő. Elvált asszony vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Téged már senki sem fog bepalizni.”

  Akkor volt hetven éves. Ült a míves, gyönyörű virágokkal hímzett selyemkanapéján – szerette a szép dolgokat –, bungyur, vörös haját körüllengte az áthatolhatatlan cigifüst, mélyen ülő szemei mindig úgy csillogtak, mintha valami nagy titkot tudott volna, amit persze nem árul el. Apró termetű volt, mégis nagyasszony, a szó legnemesebb értelmében. Meglepően öblös, mély hangján szinte állandóan csacsogott, olyan szavakat használt, mint “hapsi”, sőt “fap...na” (ezt mondjuk ritkán).

  És annyira tudott nevetni, sőt kifejezetten röhögni, gömböc kis testét ide-oda hajigálva a kanapén, előregörnyedve, könnycsorogva, hogy egyszerűen nem lehetett kibírni, vele kellett viháncolni.

  Aztán nem sokra rá a közelbe költöztem, a szomszéd utcába, és úgy jártam hozzá is haza, napi szinten, mint anyámhoz. Előbb anyuhoz néztem be, aztán többnyire együtt bekopogtunk hozzá, de volt, hogy csak egyedül ugrottam át. Imádtam hallani, ahogy csörög a kulccsal odabent, és kuncogva nyitja a rácsot: “De jó, hogy látlak, kicsi anyám, hogy vagy?” Mindig ezzel indított.

  Én még nem láttam embert, akiben ennyi tűz és életöröm tombolt, pedig voltak nehéz napjai. Túl volt egy infarktuson, egy gyomorvérzésen, a nyári hőségben sokat fulladt, a mesélőkéje mégis állandóan pörgött.

  A kerületben élte le az életét, egy cipész lánya volt. A férjét nyolc (!) éves korában szúrta ki, a bátyja barátjaként gyakran ellátogatott hozzájuk. Ő épp a kis konyhájukban ült, a hokedlinél, és krumplit pucolt, amikor a nála tizenvalahány évvel idősebb, fess fiatalember megállt mellette. “Felnéztem, és azt gondoltam: úristen, de gyönyörű ez a bácsi! Hát nekem ez lesz a férjem!” Talán mesébe illő sztori, de tíz évvel, egy háborúval és egy szibériai hadifogsággal később a “szép bácsi” tényleg elvette.

  Ötvenhárom évet éltek le együtt, három lányt neveltek fel. “Tudod, ezt kevesen hiszik el nekem, de még harminc év házasság után is, meglett asszonyként, ha meghallottam, ahogy a férjem kotorászik a kulccsal a zárban, jön haza, megremegett a gyomrom a gyönyörűségtől. Még akkor is olyan szerelmes voltam. Pedig akaratos voltam ám, ő meg olyan kemény kézzel fogott, hogy a bugyigumi itt volt fönt az államnál, nem volt ám ugribugi. Mekkorákat veszekedtünk...de imádtam. Ezt az érzést kívánom neked is, anyukám.”

  Elképesztően akarta a boldogságomat. Istenem, hány könnyet ejtettem a hímzett foteljében, hány reményt, remegő várakozást, sikító örömet osztottam meg vele, hányszor izgult értem, igazította a sminkemet egy randi előtt.

  Rengeteg jó mondása volt, de kettőre, amíg élek, emlékezni fogok. “Minden emberhez megvan a kulcs, anyukám, csak meg kell találni.” Neki sikerült is, döbbenetesen népszerű volt, naponta tízszer csörgött a telefonja, a névnapján elárasztották a lakását a virágok. A másik: “Ronda dolog az öregség, ha teheted, kerüld el, persze úgyse fogod, de akkor az ember már csak kínlódik.” Nem mintha bármikor is kimutatta volna, hogy szenved, de azért ahogy teltek az évek, látszott. De nem adta fel. Szakmányban shoppingoltam neki a drogériából a ránctalanító krémet, mert utált ráncos lenni. A haját a fodrász öcsém dauerolta, a cigit anyám “szállította” neki, aztán együtt ültek a tűzvörös muskátlikkal kidekorált erkélyén, pöfékeltek, hangosan nevettek, és megváltották a világot.

  Karácsony első napján ment el. Reggel. Volt korábban egy combnyaktörése, egy közeli otthonban ápolták. Újév első napján kivittem a kutyát sétálni. Harsogóan friss volt a levegő, az utcákon nem járt egy lélek sem. Elkerültem anyám háza mögé, és felnéztem a szomszéd konyhaablakra. Az Ő ablakára.

  És akkor értettem meg, hogy már eggyel kevesebb ember van a világon, akihez hazamehetek. Úgy néztem körül, a közeli park ismerős fenyőfáira, meg a csupasz mályvabokrokra, mintha még soha nem láttam volna őket. Minden más lett, idegen, ismeretlen. A puszta tudattól, hogy ő nincs többé.

  Ténferegtem az üres utcákon, a közönyös hidegben. A könnyeim lefolytak az államra, bele a bolyhos, lila sálamba. Az agyamban úgy tolultak egymásra az emlékek, hogy szinte szétszakadt a fejem. A hókiflije, amire úgy tanított meg, hogy egyszer együtt megsütöttük, a hétszentség is lisztes lett a konyhájában, én meg gyomorgörcsöt kaptam a röhögéstől. A rekedt, ellenállhatatlan nevetése. A mély hangja. “Anyukám.” Örültem, hogy kihalt a kerület, és senki sem látja, hogy felnőtt nő létemre bolyongok céltalanul, és sírok, mint egy gyerek.

  “Papíron” nem volt se kutyám, se macskám. Egyetlen dolog kötött hozzá. Szerettem.

  A kép illusztráció: Pexels.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása