LIFE

  Mit jelentenek a leggyakoribb álmaid? Ne aggódj, ha megcsalnak, inkább akkor van baj, ha üldöznek

  Mit próbál neked üzenni a tudatalattid, miközben alszol?
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 19.


  Megosztom
  Link másolása

  Zavarba ejtő helyzetek, szexuális kalandok, elképzelt világok, mitológiai állatok, szürreális élmények: az álomvilágban tényleg bármi megtörténhet. És bár tény, hogy gyakran elfelejtjük az álmainkat, vannak olyanok is, amelyek teljesen beleégnek a tudatunkba. Ilyen lehet az, ha meztelenül jelenünk meg egy nyilvános helyen, ha azt érezzük, hogy zuhanunk, sőt az is, ha a párunk megcsal.

  Dr. Carmen Harra pszichológus, bestseller-könyvíró szerint azért izgalmas boncolgatni ezeket az élményeket, mert az álmokat kiváltó gondolatok a tudatalattink legmélyebb bugyraiból származnak, így a legmélyebb félelmeinket és vágyainkat is reprezentálhatják. És éppen ez az oka annak, hogy a szakértő elemezte a tíz leggyakoribb álmot!

  Üldözés

  Azok az álmok, amelyekben egy ember vagy egy állat – sőt, akár valamilyen félelmetes, absztrakt figura – üldöz, minden esetben valamiféle szorongást, idegességet jelez, amit a való életben élsz át. Lehet, hogy a való életben valamilyen problémát próbálsz elkerülni, vagy hogy nem vagy hajlandó elfogadni a lényed egy részét, így azt próbálod elnyomni.

  Megcsalás

  Ha álmodban a kedvesedet mással látod intim viszonyban, lehet, hogy másnap reggel mérgesen ébredsz, de erre semmi okod. Egyáltalán nem azt jelenti, hogy ő hűtlenkedik, inkább arra utal, hogy te vagy bizonytalan magadban, vagy hogy úgy érzed, a párod elhanyagol. De ha esetleg te vagy hűtlen a való világban, akkor így üzen neked a lelkiismereted...

  Halál

  Jó eséllyel a legfélelmetesebb élmény az, amikor halállal álmodunk. Ezért máris leszögezzük: nincs mitől félned, ez nem egy rossz ómen! Itt a halál sokkal inkább metaforaként van jelen: valami véget ér az életedben, hogy valami másnak, egy új dolognak adjon helyet. Ez igaz arra, ha te halsz meg álmodban – ez a való életben a személyiségfejlődést jelzi. De akkor is ha valamelyik szeretteddel történik ugyanez: azt jelenti, hogy a kapcsolatotok fejlődik.

  Zuhanás

  Azok számára, akik tériszonytól szenvednek, ez az álom a valódi rémálom! Eközben utalhat arra, hogy a mindennapokban bizonytalan vagy magadban, illetve hogy félsz attól, hogy elveszíted az irányítást a körülményeid felett. De arra is utalhat, hogy az utóbbi időben rossz döntéseket hoztál, így félő, hogy rossz irányba tart az életed.

  Repülés

  Ezt egy alapvetően pozitív álom, ami feltölt energiával. A zuhanással ellentétben ez épp arra utal, hogy átveszed valamiben az irányítást, hogy erős vagy és hogy szuper lehetőségek sorakoznak előtted – ha repülsz, számodra bármi lehetséges!

  Meztelenség

  Ez az álom sokkoló és kifejezetten zavarba ejtő – de mindeközben nagyon gyakori is. Azt jelezheti, hogy valamivel kapcsolatban sebezhetőnek, védtelennek és tehetetlennek érzed magad. De akár akkor is álmodhatsz ilyesmit, ha valamivel kapcsolatban szégyenérzeted van, vagy ha bűntudatod van valami miatt, amit tettél. Érdemes végignézni az utóbbi időszakban hozott döntéseiden! Viszont ha nem érzed magad rosszul amiatt, hogy meztelen vagy, akkor elégedett lehetsz: kiegyensúlyozott, nyílt, őszinte és gondtalan ember vagy!

  Kígyók

  Az álmokban leggyakrabban előforduló állat a kígyó. Az, hogy ez pozitív vagy negatív jelentést hordoz, attól függ, hogyan érzed magad a kígyókkal kapcsolatban. Ha nem szereted őket, akkor kiszámíthatatlanságra, fenyegetésre és árulásra utalnak. Viszont, ha nincs bajod velük vagy kifejezetten kedveled ezt az állatot, akkor az életedben jelen lévő kreativitást, gyógyulást és átváltozást is szimbolizálhatja.

  Fogak

  Még ha te nem is álmodták soha ilyet, biztosan hallottál már olyanról, aki igen: a fogak kihullása az álmokban ugyanis igen gyakori. És amilyen gyakori, annyiféle jelentése lehet. Egy ilyen álom szólhat arról, hogy az álom gazdáját túlságosan foglalkoztatja a külseje, az, hogy tetsszen másoknak. De azt is jelentheti, hogy az illető képtelen hatásosan kommunikálni, és ez nyomasztja. A kieső és rothadó fogak arra utalnak, hogy az illető valamiben nem mond igazat, vagy hogy valami miatt szégyenkezik. Sőt: a kihulló fogak utalhatnak káros étkezésre, de akár még halálra is.

  Dolgozat

  Lehet, hogy már túl vagyunk az iskolás éveinken, de a dolgozatok visszatérhetnek az álmainkban. Ez viszonylag egyértelműen átültethetjük a mindennapi életünkre: aki ilyesmit álmodik, azt érzi, hogy az élete valamilyen területén vizsgáznia kell, és ezzel kapcsolatban bizonytalan.

  Paralízis

  Borzasztó és félelmetes élmény paralízissel álmodni – főleg, ha tudjuk, hogy a paralízis a mély alvási szakaszokban (REM) természetes jelenség. Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor valószínűleg olyasmivel kell megküzdened, amivel kapcsolatban tehetetlen vagy. De arra is utalhat, hogy azt érzed, nem tudod elérni az álmodat, amire vágysz.

   

  Daily Mail

  Fotók: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Egy kutatás szerint ha a barátnőiddel néha elmész nyaralni, jelentősen csökken a depresszió veszélye
  Tudtuk, tudtuk, tudtuk!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy igazi csajos vakációnál nincs is jobb a világon, ezt mindannyian jól tudjuk. Koktélozni, pancsolni, sikítva röhögni, vagy csak punnyadni a medencénél a legjobb barátnőiddel felér egy valóságos terápiával, még ha csak néhány napról van is szó. A Harvard Egyetem kutatói szerint viszont ez nemcsak egy közhely, hanem tudományosan bizonyított tény. Kutatásokkal támasztották alá, hogy az erős, pozitív szociális kapcsolatok - természetesen a család is beletartozik, de a hangsúly a jó közérzetet adó, bizalmon alapuló baráti viszonyokon van - önmagában is stresszoldó hatásúak, és növelik az önbizalmat.

  Egy-egy közös nyaralás alkalmával pedig annyira megnövelik a szervezetünkben az oxitocin nevű hormon szintjét (ezt szokták "boldogság-hormonnak" vagy "ölelés-hormonnak is nevezni), mintha infúzióban adtak volna be nekünk egy nagy adag jó közérzetet.

  Ez a hormon bizonyítottan csökkenti a depresszív és szorongásos tüneteket, oldja a stresszt, empatikusabbá, nyitottabbá, a bizalommal, szeretettel és elfogadással teli kapcsolatok létesítésére alkalmasabbá tesz. És természetesen egészségesebbé, fájdalom-tűrőbbé, sőt, hosszabb életűvé.

  Egy másik kutatás ugyanezt támasztja alá, csak a másik oldalról közelít: 309 ezer ember vizsgálatával bizonyították, hogy az erős, szoros emberi kapcsolatok jelentősen megnövelik a várható élettartamot. A magányos, izolált emberek átlagosan 50(!) százalékkal nagyobb arányban voltak kitéve a korai elhalálozás és a demencia, vagyis az időskori szellemi leépülés kockázatának.

  Endoriot (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Akkor is szeretném, ha csóró lenne!” – kikérte magának az „aranyásózást” a 23 éves lány, aki egy 56 éves milliomoshoz megy hozzá
  „Egy idősebb férfi nem játszmázik és kimutatja az érzéseit. Őszintén szeretem őt” - oltotta le a fanyalgókat a gyönyörű, szőke menyasszony.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A 23 éves Allana Luke és több mint kétszer idősebb, 56 esztendős vőlegénye, Jeff Winn másfél évvel ezelőtt ismerték meg egymást a Tinderen.

  A lány azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy hirtelen ötlettől vezérelve emelte meg az általa beállított, keresési korhatárt 60 évre, mert úgy volt vele, miért ne ismerkedne idősebb férfiakkal, ha nem jön össze, legfeljebb lesz miről sztoriznia a barátainak.

  "Jeff és én szinte azonnal match-eltünk. Láttam a profilképén, hogy egy hatalmas, szinte kastély-szerű udvarház előtt áll, és írta, hogy az övé, és nemrég fejezte be a felújítását. Persze hogy ez is tetszett nekem, de Jeff laza stílusa, humora is azonnal megfogott, így válaszoltatm neki." - meséli a lány.

  Allanát az első randira a férfi a 11 szobás udvarházába hívta meg, ahol megvacsoráztak és pezsgőztek. A lány szerint azonnal érezték, hogy minden szinten egymásra hangolódtak, pedig szex akkor még nem volt. A második randevúra Jeff már Marbellára, egy luxusnyaralásra repítette el a lányt, ahol azonnal meglepte egy pár gyémánt fülbevalóval, és szerelmet vallott neki. 17 napig maradtak a gyönyörű üdülőparadicsomban, és attól kezdve elválaszthatatlanok.

  "Amikor azt mondta, szeret, nem volt kérdés, hogy én is ugyanezt mondom neki, mert ezt is éreztem. Minden olyan természetes volt" - mondja a lány. "Tudom, sokan egy golddiggernek tartanak, de ezt kikérem magamnak. Persze hogy szeretem a szép dolgokat, az ajándékokat, a kastélyt, a személyzetet, a kényeztetést, de valódiak az érzéseim Jeff iránt. Nem játszmázik, kimutatja az érzéseit, jó az ágyban, a többi pedig nem érdekel."

  Az elmúlt másfél évben Allana a férfi udvarházába költözött, kapott egy Audi TT-t, egy Rolex karórát, márkás ruhákat és ékszereket, és számos luxusutazásra mentek el, többek között Barbados-ra és Thaiföldre.

  Jeff nemrég húzta fel az eljegyzési gyűrűt kedvese ujjára, és Allana állítólag ragaszkodott hozzá, hogy az esküvő előtt házassági szerződést kössenek, mert ezzel is jelezni akarja, hogy nem Jeff pénzére hajt.

  Az 56 éves férfi bevallotta, hogy mindig is szerette a fiatal nőket, sokat bulizott, afféle "aranyifjúként" élte az életét. De soha, senkit nem akart elvenni, csak Allanát. "Őt a családom is szereti és elfogadja, mellette még boldogabb és vidámabb vagyok. Persze ha megjelenek vele valahol, sokan stírölnek, meg forgatják a szemüket, de kit érdekel. Szerintem csak irigyek" - állítja a férfi.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Vadító, szexi fehérneműben libbent le hazaérkező férje elé a csinos feleség, a kocsiban sokkoló meglepetés várta
  Nagyon röhögtünk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A szöszi, amerikai Mackenzie Lynn Smith egész biztosan a legjobb szándékkal ötlötte ki a meglepetést, amely végül sírva-röhögős kudarcba fulladt - számolt be róla a The Sun. A szép, szőke feleség egy TikTok videóban akarta megörökíteni, ahogy egy szál vadonatúj, szexi, fekete csipke-fehérneműben megy le a férje kocsijához a garázs elé, és így huppan be a férfi mellé. A lány fel akarta egy kissé pezsdíteni az házasélet egyhangú mindennapjait.

  A videón jól látszik, ahogy a feleség a dögös fehérnemű feölöltése után lelopakodik a garázs elé, gondosan ügyelve arra, hogy a szomszédok meg ne lássák. A kocsi vezetőülésén várakozó férj alaposan meg is döbben a látványtól, de egyértelműen ki is derül, miért. A hátsó ülésről ugynis mozgolódás hallatszik, majd a kamerát tartó, megszégyenült nő oda is köszön: "Szia, nagyi!"

  Bár a néniből csak a takaró látszik, egyértelmű, hogy a kedves nagymama ül hátul, aki korántsem jön zavarba, csak annyit mond: "Szia, kicsim, de édesen nézel ki!"

  A feleség nem győz szabadkozni, a férj pedig először az arcába temeti a kezét, aztán csak annyit kérdez: "Ebben akartad tesztelni az új kocsit?"

  A videó körbeszaladta a netet, csaknem 18 millióan látták már. A kommentelők szerint a nagyi nagyon cukin reagált, de volt olyan is, aki teljesen kiborult a látottaktól: "Én a nő helyében elbújtam volna valami sufniban, és egy hétig ki se jöttem volna a szégyentől."

  Akadt olyan is, aki arra gyanakodott, hogy a videó megrendezett, ám őt a többi kommentelő lehurrogta: a férj őszinte megdöbbenése és jól látható szégyene szerintük nem volt megjátszott.

  @kenzielynnsmith I am so embarassed .. 😔 #fyp ♬ original sound - Mackenzie Lynn


  Megosztom
  Link másolása