LIFE

  Meglepő, de hatásos: aggodalom-beosztással vedd fel a harcot a szorongás ellen!

  Ne hagyd, hogy az aggodalmaid uralják a mindennapjaidat – vedd kezedbe az irányítást!
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Talán nincs is olyan ember a világon, akit olykor ne kötnének gúzsba a jövőjével, feladataival, kapcsolataival, önmagával kapcsolatos félelmek.

  A hét 7 napjának 24 órájában teljesíteni szeretnénk, nemcsak munkahelyünkön, de a magánéletünkben is, ráadásul általában egyre több célt és elintéznivalót zsúfolunk be a napirendünkbe.

  Nem csoda hát, ha ezek az aggodalmak hatalmukba kerítenek, és szorongássá, depresszióvá, pánikká alakulnak, egy olyan ördögi körbe kergetve ezzel minket, ahol a teljesítményünk, az egészségünk és az életminőségünk is leromlik.

  Van, aki úgy gondolja, hogy az aggodalom egyfajta felkészülés a lehető legrosszabb forgatókönyvre, így akár megelőző megoldás is lehet, de ez egyáltalán nincs így, sőt, inkább bénítóan hat az emberek teljesítőképességére – hangsúlyozza Dr. Amy Green pszichológus, aki egy furcsa megoldást javasol pácienseinek.

  Szerinte a titok nyitja abban rejlik, hogy szabjunk meg egy időkorlátot/keretet annak, hogy mikor aggódunk – így nem fogja az egész napunkat belengeni a szorongás.

  Mivel ő maga is jól tudja, hogy a krónikus aggodalmaskodók számára lehetetlen ezt a tevékenységet egyik napról a másikra száműzni az életükből, az lehet a megoldás, ha szabályozni tudják.

  Gyakran egyfajta beidegződésről van szó, a "leszokás" nem egyszerű, de az aggodalom szintje szép lassan csökkenthető, illetve megtanuljuk azt, hogy a megoldásra koncentráljunk, ne a kudarctól való félelemre.

  #1

  Jelölj ki egy időpontot minden nap, amikor maximum 30 percig az aggodalmaidra koncentrálsz – a legjobb, ha miden nap, egyazon helyen és időben teszed, lehetőleg ne lefekvés előtt.

  #2

  Azonosítsd a félelmeidet, aggodalmaidat és különítsd el őket a pozitív, kellemes gondolatoktól.

  #3

  Fókuszálj: a spontán felmerült aggályokat majd a következő aggódós idődben vedd górcső alá. Az adott napon csak az előre meghatározott aggodalmaiddal foglalkozz.

  #4

  Hagyd, hogy az agyad végignyálazza az aggodalmakat, ne pánikolj, hanem érezd át, hogy ez egy természetes folyamat.

  Ne szakadékokként gondolj rájuk, hanem lépcsőkként, amelyeket megoldva egyre feljebb haladhatsz és rengeteg dolgot tanulhatsz.

  Gondolj ki megoldási terveket mindegyikre, ezeket akár papírra is vetheted.

  #5

  Érdemes a félelmeket alaposan részekre bontani, és a végén meghatározni, hogy mi is az a fejlemény, ami "legrosszabb esetben" történhet. Mire ezt végiggondolod, általában rájössz majd, hogy irreális félelmek és túlgondolás is bőven vannak az egyenletben.

  #6

  Valakinek az működik a legjobban, ha egy tea és egy notesz mellett, bekuckózva tartja meg ezt a kis napi meetinget önmagával. De az is lehet, hogy egy reggeli futás, egy séta vagy otthoni torna a legideálisabb időpont.

  A módszert fiatal felnőtteken ki is próbálták. Az az eredmény született, hogy a korábban idejük 50%-át aggódással töltők a módszer hatására jelentősen kevesebb időt szántak az efféle rágódásra – kevesebbet szorongtak, jobban aludtak, és kevesebb depresszív gondolat gyötörte őket.

  Természetesen van a szorongásnak olyan szintje, ami már nem nevezhető természetesnek, ilyenkor érdemes pszichológus, terapeuta segítségét kérni.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Hősként ünnepli a TikTok a lányt, aki hűtlen pasijától orrplasztikát kért engesztelésül, és meg is mutatta, milyen szép lett
  „Tökre megérte” – mondja a lány a videóban, amelyet már kétmillióan láttak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Igencsak felkavarta a TikTok népét az a kétségkívül merész lány, aki pasija félrelépése után rendhagyó húzásra szánta el magát, és mindezt részletesen elmagyarázta és meg is mutatta egy videóban - szúrta ki a YourTango.

  A lány elmesélte, hogy szerelme félrelépése természetesen nagyon megviselte, ám a pasi annyira könyörgött, hogy fogadja vissza, úgy fogadkozott, hogy bármit megtenne a megbocsátásért, hogy a lány végül a szaván fogta.

  Oké, akkor fizesd ki az orrplasztikámat. Amúgy is régóta meg akartam csináltatni, te meg eléggé beletapostál az önbizalmamba, ennyivel tartozol nekem" – közölte a fiúval.

  És amint a videóból is látszik, a dolog bejött. A pasi fizetett – egy orrplasztika 2000 dollárba, azaz körülbelül 800 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban –, a lány pedig meg is mutatta a csinos-fitos végeredményt.

  A kommentelők teljesen odavoltak az ötletért.

  „Hát ez óriási, istennő vagy!”

  „A francba, én egy trópusi luxusutazást kértem, eszembe juthatott volna az orrplasztika is, jobban megéri.”

  „Ez az! Ha továbbra is akar téged, fizessen. Nehogy már ingyen vesztegest rá az idődet!”

  A lány egyébként a videó végén elárulta, hogy a csalfa férfiú végül újra félrelépett, úgyhogy lapátra tette. De az új, gyönyörű orra „így is megérte.”

  @userg01728011 #stitch with @itslilrockyy #cheater #funny #catchingcheaters ♬ original sound - 🎨


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A reptérről lépett le az ara a vőlegény 5000 fontjával és összes csomagjával a romantikus, római esküvő előtt
  Megvárta, amíg a férfi kiment vécére, és tiplizett. A rendőrség körözi, a kétségbeesett férj-jelölt várja vissza.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan a bolondját járathatta a negyvenes, brit férfival az a nő, aki a felejthetetlenre tervezett, római álomesküvő előtt, percekkel a felszállást megelőzve, a reptéren hagyta faképnél megrökönyödött vőlegényét.

  A Daily Mail beszámolója szerint a férfi nemrég ismerkedett meg a hölggyel, és szinte napok alatt olyan halálosan beleszeretett, hogy egy nappal az utazás előtt meg is kérte a kezét. A nő azonnal igent mondott, és örömmel rábólintott arra is, hogy férj-jelöltjével másnap repülőre szálljanak, és Rómában összeházasodjanak.

  Ám a londoni Heathrow reptéren döbbenetes fordulatot vettek a dolgok. Amíg a vőlegény kiment vécére, az ara se szó, se beszéd elpárolgott. A kétségbeesett, szerelmes férfi riadóztatta a biztonságiakat, végül már az egész földi személyzet, és végül a rendőrség is a nőt kereste, de bottal üthették a nyomát.

  A dolog pikantériája, hogy az asszonyka a vőlegénye 5000 fontjával (2,3 millió forint) és összes csomagjával lécelt le, amelyekben több értékes holmi is volt. Annak a rendőrség szerint egyelőre nincs nyoma, hogy egy másik gépre szállt volna fel, legalábbis a saját nevén biztos nem, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kisétált a reptérről.

  Néhány utas órákig próbált lelket önteni a vigasztalhatatlan vőlegénybe, akiben egy világ omlott össze. A rendőrség körözi a nőt, de még senkit se tartóztattak le. Egyelőre az se biztos, hogy a valódi nevén mutatkozott be a férfinak.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása