LIFE

  Meglepő, de hatásos: aggodalom-beosztással vedd fel a harcot a szorongás ellen!

  Ne hagyd, hogy az aggodalmaid uralják a mindennapjaidat – vedd kezedbe az irányítást!
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Talán nincs is olyan ember a világon, akit olykor ne kötnének gúzsba a jövőjével, feladataival, kapcsolataival, önmagával kapcsolatos félelmek.

  A hét 7 napjának 24 órájában teljesíteni szeretnénk, nemcsak munkahelyünkön, de a magánéletünkben is, ráadásul általában egyre több célt és elintéznivalót zsúfolunk be a napirendünkbe.

  Nem csoda hát, ha ezek az aggodalmak hatalmukba kerítenek, és szorongássá, depresszióvá, pánikká alakulnak, egy olyan ördögi körbe kergetve ezzel minket, ahol a teljesítményünk, az egészségünk és az életminőségünk is leromlik.

  Van, aki úgy gondolja, hogy az aggodalom egyfajta felkészülés a lehető legrosszabb forgatókönyvre, így akár megelőző megoldás is lehet, de ez egyáltalán nincs így, sőt, inkább bénítóan hat az emberek teljesítőképességére – hangsúlyozza Dr. Amy Green pszichológus, aki egy furcsa megoldást javasol pácienseinek.

  Szerinte a titok nyitja abban rejlik, hogy szabjunk meg egy időkorlátot/keretet annak, hogy mikor aggódunk – így nem fogja az egész napunkat belengeni a szorongás.

  Mivel ő maga is jól tudja, hogy a krónikus aggodalmaskodók számára lehetetlen ezt a tevékenységet egyik napról a másikra száműzni az életükből, az lehet a megoldás, ha szabályozni tudják.

  Gyakran egyfajta beidegződésről van szó, a "leszokás" nem egyszerű, de az aggodalom szintje szép lassan csökkenthető, illetve megtanuljuk azt, hogy a megoldásra koncentráljunk, ne a kudarctól való félelemre.

  #1

  Jelölj ki egy időpontot minden nap, amikor maximum 30 percig az aggodalmaidra koncentrálsz – a legjobb, ha miden nap, egyazon helyen és időben teszed, lehetőleg ne lefekvés előtt.

  #2

  Azonosítsd a félelmeidet, aggodalmaidat és különítsd el őket a pozitív, kellemes gondolatoktól.

  #3

  Fókuszálj: a spontán felmerült aggályokat majd a következő aggódós idődben vedd górcső alá. Az adott napon csak az előre meghatározott aggodalmaiddal foglalkozz.

  #4

  Hagyd, hogy az agyad végignyálazza az aggodalmakat, ne pánikolj, hanem érezd át, hogy ez egy természetes folyamat.

  Ne szakadékokként gondolj rájuk, hanem lépcsőkként, amelyeket megoldva egyre feljebb haladhatsz és rengeteg dolgot tanulhatsz.

  Gondolj ki megoldási terveket mindegyikre, ezeket akár papírra is vetheted.

  #5

  Érdemes a félelmeket alaposan részekre bontani, és a végén meghatározni, hogy mi is az a fejlemény, ami "legrosszabb esetben" történhet. Mire ezt végiggondolod, általában rájössz majd, hogy irreális félelmek és túlgondolás is bőven vannak az egyenletben.

  #6

  Valakinek az működik a legjobban, ha egy tea és egy notesz mellett, bekuckózva tartja meg ezt a kis napi meetinget önmagával. De az is lehet, hogy egy reggeli futás, egy séta vagy otthoni torna a legideálisabb időpont.

  A módszert fiatal felnőtteken ki is próbálták. Az az eredmény született, hogy a korábban idejük 50%-át aggódással töltők a módszer hatására jelentősen kevesebb időt szántak az efféle rágódásra – kevesebbet szorongtak, jobban aludtak, és kevesebb depresszív gondolat gyötörte őket.

  Természetesen van a szorongásnak olyan szintje, ami már nem nevezhető természetesnek, ilyenkor érdemes pszichológus, terapeuta segítségét kérni.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása