LIFE

  Lehet, hogy egy pszichopatával randizol? Kutatások szerint minden századik ember az!

  Úgy hangzik, mintha egy horrorfilm vagy thriller forgatókönyvéről beszélnénk, holott statisztikailag nem olyan valószínűtlen, hogy egy pszichopatával hozzon össze a sors és Cupido akarata. Sőt... Friss kutatások azt mutatják, hogy százból egy ember az.
  Sassy - sassy.hu
  2021. december 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Legtöbbjük hétköznapi, kifejezetten rendezett életet él, sőt, még olyan pozitív tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint a részletekre való kihegyezett figyelem, illetve a legtöbben könnyedén olvasnak embertársaikban. Mindazonáltal az állandó antiszociális viselkedés, a valódi empátia és bűntudat hiánya, illetve számtalan negatív vonás valódi rémálom-partnerekké teszi őket.

  Bár kapásból olyan rémes bűnözőkre asszociálunk róluk, mint az amerikai sorozatgyilkos, erőszakoló és nekrofil Ted Bundy, legtöbbjük valójában nem gonosztevő, hanem kifejezetten átlagos életet élő polgár a környezetünkben. Tehát miből tudod leszűrni, ha épp egy példányukkal van találkád, és mire számíthatsz ezután? Szerencsére fondorlatos tudósok ebben a témában is végeztek kutatásokat.

  Annak ellenére, hogy ez a személyiségzavar meglehetősen jól feltérképezett, számos vita kering a helyes diagnosztizálást illetően. A kutatók azonban egyetértenek abba, hogy jellemző rájuk a konstans antiszociális viselkedés, az empátia és a bűntudat hiánya, a merészség, az érzelmi rugalmasság, a rosszindulatúság, a robbanékonyság és a rendkívül egoista vonások. Ugyanakkor pozitív tulajdonságaik szerfelett megtévesztőek lehetnek, hiszen figyelnek a részletekre, szinte olvasnak a fejedben és a mozdulataidról, illetve játszi könnyedséggel elegyednek beszélgetésbe. Mivel általában precízek és kreatívak, gyakran remek szakember válik belőlük.

  A figyelmeztető jelek

  Kóros hazudozás: a pszichopaták hajlamosak arra, hogy ismétlődően megkíséreljék megtéveszteni partnerüket. Minden körülmények között képesek a tökéletes hazugság villámgyors kigondolására, hogy elrejtsék valódi énjüket és elérjék céljaikat - legyen az bármi. Sokszor olyannyira csalafinta stratégiai tervvel állnak elő, hogy szinte lehetetlen kiszűrni a hazug szavakat. Ráadásul sármjuk és erőteljes kisugárzásuknak gyakran fátylat vonhat tisztán látásunk elé és a végén megkérdőjelezzük saját gyanakvásainkat is.

  Az önbecsülésed megfúrása: egy ilyen partner gyakran nyomást gyakorol és csapásokat mér önbecsülésedre, hogy aztán jobban az irányítása alá vonhasson. Általában hemzsegnek a nárcisztikus személyiségjegyekben és az önbizalomban, szinte garantált, hogy kisebbségi érzést keltenek majd benned. Ha nem, sorozatos manipulálással lassan kialakítják azt. Mivel ösztönösen sok időt töltenek a körülöttük lévő emberek viselkedésének tanulmányozásával, ezért kifejezetten jó manipulátorok.

  Hiszti és "kiskutya szemek": ha minden kötél szakad, simán kijátsszák a toporzékoló kisgyerek-kártyát és nem fukarkodnak bevetni a "kölyökkutya nézést" sem, hogy aztán megsajnáld őket és teljesítsd kívánságaikat.

  Zavarba hoznak a nyilvánosság előtt: simán megengedik maguknak a bunkó viselkedést a kollégáiddal szemben, vagy szándékosan leégetnek egy buliban, mindezt szintén azért, hogy meglékeljék az önbizalmad és biztosítsák maguk számára a vezető szerepet.

  Esetükben különösen nehéz kezelni a bűntudat hiányát

  Ne számíts arra, hogy ilyen téren megváltoznak, mivel a kutatások azt bizonyítják, hogy egyszerűen így van "bekötve" az agyuk. Börtönben végzett vizsgálatok kimutatták, hogy minél magasabb valakinek ezen vonás szintje, annál könnyebben fog csalni, az élet valamennyi területén - és nem érzi majd rosszul magát tőle. Ez összefüggésbe hozható az elülső cinguláris kéreg csökkent aktivitásával, amelyről úgy gondolják, hogy szerepet játszik többek között az erkölcsösség, a robbanékonyság kezelése és az érzelmek irányítása között. Más tanulmányok kimutatták, hogy a pszichopaták strukturális és funkcionális különbségekkel rendelkeznek több agyterületen, beleértve a prefrontális kéreget is, amely meghatározó szerepet játszik a személyiségfejlesztésben.

  Nyilván nehéz kapcsolatot kezdeni egy olyan illetővel, aki hiányt szenved empátiában - gondolnánk. Ugyanakkor, mint kiderült, ezek az emberek mind intellektuális, mint érzelmi szinten képesek rá, sőt, nehéz tulajdonságaikkal is tisztában vannak, csupán úgy döntenek, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyják ezt. Olyan, mintha egy kapcsolóval ki-be tudnák kapcsolgatni a számukra előnytelennek bizonyuló érzelmeket.

  Forrás: DailyMail

   

   


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  Kiborultak a netezők az esküvői videón, amelyen a szertartás elején a szomszéd hangosan elkezdi nyírni a füvet
  Az ifjú pár a saját hangját se hallotta, a szomszédasszony meg csak zúgatta a fűnyírót.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan felháborította a TikTok és a Reddit népét az az esküvői videó, amelyet egy elkeseredett menyasszony posztolt - számol be róla a YourTango. A fiatal nő elmondása szerint vőlegényével úgy döntött, hogy a szertartást a házuk előtti, hatalmas előkertben tartják meg. Arrafelé nincsenek kerítések, így a szomszédok is láthatták, amint a ház előtti napokban előkészítik a ceremóniát, a virágfüzér-kaput és a székeket a vendégeknek.

  Ezért sokkolta annyira a násznépet és természetesen a házasulókat, amikor abban a percben, hogy a menyasszony romantikus zene kíséretében odasétált a vőlegényéhez és a paphoz, a szomszéd házban lakó nő teljes erőből felzúgatta a fűnyírógépet, és elkezdte nyírni a háza előtti pázsitot.

  "Az egész esküvői ceremónia alatt folytatta. A saját házassági eskünket se hallottuk tőle. És jól tudta, mit csinál, pár méterre volt tőlünk, látta, hogy épp esküvő zajlik. Nem mentem oda, mert féltem, hogy lecsapom, és nem akartam ezzel elrontani az eküvőm napját. Na nem mintha nem romlott volna el így is" - panaszolta az ara.

  A kommentelők többsége felháborodott.

  "Kiben van ennyi rosszindulat, hogy ilyet csináljon? Nem bírta ki azt az egy órát? Elképesztő, milyen undorító emberek vannak."

  "Szándékosan tönkretenni valakinek az esküvőjét...aljas húzás. Nézni is rossz."

  De akadta olyanok is, akik az ifjú párt hibáztatták. Szerintük nem volt jó ötlet otthon tartani az esküvőt, vannak erre elkerített helyek, ahol senki sem zavarja őket. Mások szerint pedig a szomszédasszonynak is van igazsága: talán elfoglalt ember, aki nem igazíthatja a napi teendőit és a ház körüli munkáit a szomszéd esküvőjéhez.

  @vampyyric some people are so miserable #karen #wedding #weddingruined #ruines #SlurpeeRun #karens #karensgoingwild #karensoftiktok #fyp #fypシ ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  „Önző, gazdag ribancnak neveztek” – Gyűlöletcunami zúdult az anyára, aki megválasztja ötödik babája nemét
  A tévésztár négy fia után kislányt akar ötödiknek. Az orvosok segítségét kérte.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 21.


  Megosztom
  Link másolása

  A 34 éves brit tévésztár, Danielle Lloyd álmában sem gondolta, mit szabadít el, amikor nyilvánosan felvállalta, hogy párjával Kaliforniába utaznak ötödik gyerekük megfogantatására, ugyanis úgynevezett “nemválasztó” orvosi beavatkozással garantáltan kislányt akarnak. Danielle üzenetek ezreit kapta a Twitteren és az Instagramon, és elmondása szerint korántsem kedveseket. Főleg olyan nők támadtak rá, akiknek nem sikerül teherbe esniük.

  “Visszataszító, önző, gazdag ribancnak neveztek, akinek inkább hálásnak kellene lennie, hogy van négy gyönyörű fia” – mesélte Danielle.

  Előző házasságából tényleg van három, mostani párjával, Michael O’Neill-lel pedig egy negyedik fia.

  “Olyan mély vágy él bennem egy kislány után, hogy nem tudok neki ellenállni. Én imádtam az anyámat, miért ne lehetne az én kislányomnak is egy hasonló kötődése?” – kérdezi az egykori modell.

  A nemválasztó megtermékenyítés Nagy-Britanniában illegális, Amerikában viszont milliárdos biznisz. Tény, hogy a dolog nem olcsó mulatság. Egyetlen beavatkozás 12 ezer fontba, azaz több mint 4 millió forintba kerül, és ez csak egy “kör” – valószínűleg többször kell próbálkozni.

  Daily Mail


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Videó - Családi tömegverekedés tört ki egy szülinapi bulin egy e-cigiért
  Az 50. születésnap hatalmas családi verekedésben tört ki.

  Megosztom
  Link másolása

  A családi összejöveteleken gyakran tör ki veszekedés, azonban ez a brit család most mindenen túltett. Egy e-cigi miatt hatalmas verekedésbe fulladt a szülinapi buli - számolt be róla a Sun.

  Lisa Keegan éppen 50. születésnapját az ünnepelte családja és ismerősei körében, amikor kitört a dráma. A 40 éves barátja, Adam elvette az e-cigarettáját az egyik tinédzsertől.

  Lisa lányának barátja, az 52 éves Tony ezután a segítségére sietett, a vita pedig elfajult és kitört a pokol.

  A drámai felvételeken látszik, ahogy a két férfi részegen a földön kapálózik, miközben próbálják megütni egymást.

  A születésnapos Lisa ezután közbelépett, hogy szétválassza a párt, csakhogy Tony véletlenül őt is megütötte.

  Hallani lehet, a videón, ahogy azt kiabálja, hogy "nem, te bántalmazol engem", mielőtt a lánya, Colleen elesik egy székben. A dühös Lisanak ezután sikerül szétválasztania a verekedőket, de a feldühödött Tony ekkor megragad egy széket, hogy riválisára szegezze.

  Az őrületes videó itt tekinthető meg.

  Végül a helyi rendőrség sietett a helyszínre, hogy megállítsa a zűrzavart.

  „Csak egyszer vagy 50 éves, és ezt a születésnapot biztosan nem fogom elfelejteni! Káosz volt”

  - nyilatkozta Lisa az eset után bulijáról.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk