LIFE

  Pszichopata-riadó – ez a súlyosan mérgező emberek hét leggyakoribb pszichológiai jellemzője

  Ha ezeket kiszúrod, már védekezni is tudsz ellenük.
  Sassy - sassy.hu
  2022. március 01.


  Megosztom
  Link másolása

  A mérgező embereknek több típusa van. Nárcsisztikusok, szociopaták, pszichopaták, vagy egyszerűen csak olyanok, aki elfelejtettek felnőni. Ez mindegy is, a lényeg, hogy időben kiszúrd őket és a játszmáikat. A szakemberek szerint erre a hét jelre figyelj.

  #1 Manipuláció

  A mérgező embereket ez élteti. Sokszor nagyon finoman csinálják, de a lényeg, hogy MINDENÁRON az ő akaratuk érvényesüljön, úgy, hogy a te érzéseidre játszanak. A bűntudatodra, a lelkiismeretedre, a segítőkészségedre, és igen, a félelmeidre. Vigyázz, aljas játszmák ezek, és érezni fogod valahol a gyomrod tájékán, hogy valami nincs rendben. A lényeg, hogy magadnak higgy, ne a manipulátornak.

  #2 Ítélkezés

  Az empátiahiány megnyilvánulása. A mérgező emberek pillanatok alatt pálcát törnek mások fölött, beszólnak és osztják az észt. Meg se próbálják beleképzelni magukat a másik helyébe, és hogy esetleg okkal tette azt, amit tett, vagy okkal él úgy, ahogy. Természetesen az ítélkező ember önmagával már korántsem ilyen szigorú, sőt. Meg van róla győződve, hogy ő tökéletesen látja a világot.

  #3 Nagyképűség

  Avagy az alázat hiánya. Az jó, ha valakinek van önbizalma, és tisztában van az értékeivel. De ha arrogáns, önelégült, és magát mindig mások fölé helyezi, az már nagyon káros magatartás. Senki sem tökéletes, és mindenkinek jót tesz az önreflexió, vagyis ha néha elgondolkodik azon, vajon Ő mit tesz rosszul, és miben változtathatna a viselkedésén jó irányba. Ha valakiben ez nincs meg, nem szabad beengedni az életedbe.

  #4 Soha nem kér bocsánatot

  Vagyis nem vállalja a felelősséget a tetteiért. A mérgező emberek sajnos gondolkodás nélkül megbántanak másokat, ha pedig ezzel szembesítik őket, azonnal támadásba lendülnek, és még ők vannak megsértődve. A lényeg, hogy nincs meg bennük az az érettség, hogy vállalják a hibáikat - pedig senki sem tökéletes -, hanem inkább hárítanak, vádaskodnak, hisztiznek.

  #5 Hazudozás

  Félreértés ne essék: egy álmosollyal is lehet hazudni. A mérgező emberek számára a hazugság, a színlelés természetes dolog. Tulajdonképpen az eddig felsorolt jellemzőikből fakad. Az őszintétlenséget viszont tényleg megsúgja neked a hetedik érzéked, így még ha nem is tudod konkrét hazugságon kapni, a hamisságot ki tudod szúrni - és ki is tudod iktatni a mindennapjaidból.

  #6 Minden róla szól

  "Beszéljünk rólad. Mit gondolsz rólam?" Ez a vicces két mondat tökéletesen jellemzi a mérgező emberek énközpontúságát. Lehet, hogy olykor megkérdezi, te hogy vagy, de valójában egyáltalán nem érdekli a válasz. Előbb-utóbb úgyis magáról kezd beszélni, minden az ő életéről, sikereiről vagy épp problémáiról fog szólni. Egy mérgező emberrel nem lehet egyenrangú, kétoldalú kapcsolatot kialakítani.

  #7 Dráma

  A mérgező emberek nagyon szeretik a drámát. Akár ők balhéznak, akár másokat ugrasztanak össze, rettentően élvezik. Itt nem arról van szó, ha valaki beszélni akar a problémákról, az még nem dráma, sőt, nagyon fontos egy jól működő emberi kapcsolatban. Olykor a veszekedés is egészséges, hiszen így ki lehet engedni a gőzt. De ha a konfliktuskeresés öncélúvá válik, ha az egész csak a hiszti miatt van, ott bizony egy mérgező személyiség áll a háttérben, aki csak akkor érzi magát "valakinek", ha kavarhatja a sz..rt.

  A mérgező embereket tehát fel lehet - és fel is kell - ismerni. A legkönnyebben egyébként úgy, hogy állandóan rosszul érzed magad a közelükben. Vagyis többnyire. És a megoldás: tipli. Most komolyan, kell ez neked?

  LessonsLearnedinLife


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tudd meg fél perc alatt, hogy mutatod-e a totális kiégés 4 legfontosabb jelét
  Dr. Julie Smith pszichológus a TikTokon sorolta fel a "vészcsengő-jeleket."
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 24.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztos ismered a mondást, hogy egy embernek néha nem árt leülnie egy kicsit, és megvárni, amíg a lelke "utoléri" őt. A mai világ annyira pörög, és benne te is, hogy sokszor észre sem veszed, hogy a lelked egyszerűen nem bírja szuflával a rengeteg történést, és kiégsz. Ez pedig nagyon veszélyes, mert a tartós kiégés depresszióba, pánikbetegségbe vagy valami konkrét, szervi betegségbe torkollhat.

  Dr. Julie Smith pszichológus egy mindössze fél perces TikTok videóban hívta fel a figyelmet arra a négy, legriasztóbb jelre, amelyek bombabiztosan mutatják, hogy ki vagy égve, vagy legalábbis vészesen haladsz felé. Íme a jelek, vajon észleled magadon?

  1. Irritált vagy. Többet veszekszel a pároddal, barátaiddal, kollégáiddal. Ok nélkül a plafonon vagy, olyasmi is idegesít, ami korábban nem.

   

  2. Mindent halogatni kezdesz. A legegyszerűbb, leghétköznapibb teendőket is, mert még azok is túl soknak, iszonyatosan leterhelőnek tűnnek.

   

  3. Elhanyagolod magad. Mozgás, diéta, személyes higiénia, szépségápolás. Kevésre, vagy nullára csökken. Egyszerűen nincs erőd rá.

   

  4. Egyszerre vagy fáradt, és idegesen élénk. Álmos vagy, de képtelen vagy egy jót aludni. Belül vibrálsz, a kimerültség képtelenné tesz arra, hogy valódi, nyugalmi állapotba kerülj.

  @drjuliesmithI see the last one the most 🔥♬ original sound - Dr Julie Smith - Psychologist

  Dr Julie Smith/TikTok

  The Sun


  Megosztom
  Link másolása