LIFE

  Hogyan legyél „hülyebiztos”? 7 trükk, hogy az intellektusoddal győzd le a mérgező embereket

  "Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá." Ismerős? De bunkókat hatástalanítani elegánsan is lehet.
  Sassy - sassy.hu
  2021. december 09.


  Megosztom
  Link másolása

  Mitől lesz egy ember mérgező? A pszichológusok nyilván nem diagnosztizálnak ilyen kórképet, nem is lehet. Általában a nárcisztikus személyiségeket fedi ez a szóhasználat, akik bőven rendelkezhetnek pszichopata, szociopata vonásokkal. És még sok-sok kórképpel, de ez legyen a szakemberek dolga.

  A lényeg, hogy az ilyen emberek egyfajta ragadozó mentalitással közelednek másokhoz. Az élet MINDEN lehetséges területén. Talán gonoszak, talán csak torzak, de egy biztos: szinte folyamatos késztetést éreznek arra, hogy másokat kontrolláljanak, irányítsanak, manipuláljanak, kihasználjanak, és ha kell, gyötörjék, megalázzák, különböző aljas, lelki trükkökkel mentálisan kicsinálják őket.

  Többnyire menthetetlenek, mert az empátiájuk, az önreflexiójuk (vagyis a belátás, hogy ők is hibázhatnak), és a lelkiismeretük szinte a nullához közelít. Viszont óriási veszélyt jelentenek a jóindulatú, empatikus, segítőkész, főként alacsony önbizalmú emberekre.

  De hogyan védd meg magad tőlük? Különösen akkor, ha te magad sem agresszív, sem aljas nem vagy, és nem szeretnél az ő szintjükre lesüllyedni. Íme 7 módszer a mentális szakemberek szerint, amelyet pajzsként tarthatsz magad elé, ha egy toxikus ember akarja pokollá tenni az életedet.

  #1

  Tanulj meg nemet mondani. Udvariasan, de nagyon határozottan. A mérgező emberek egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy nem tartják tiszteletben mások énhatárait. Vagyis ha neki valami kell, akkor is rád próbálja erőltetni, ha neked az kényelmetlen, félelmetes vagy egyszerűen csak távol áll tőled. Ismerd fel a határaidat, becsüld meg őket te, ha más nem akarja, és mondj nemet. Ha a másik ettől bepöccen? Az ő baja. Te maradj nyugodt, mosolygós, és ne engedj.

  via GIPHY

  #2

  Ismerd a hibáidat és az erényeidet. Az önismeret nagyon nehéz dolog, de fejleszthető, olykor akár szakember segítségével is, vagy önképzéssel, egy életen át. A mérgező emberek elképesztően manipulatívak, és ráéreznek a leggyengébb pontjaidra. És oda is fognak ütni, ha nem úgy táncolsz, ahogy ők fütyülnek. Mondjuk tudják, hogy az egyik szülődnek alkoholproblémái voltak, és amikor társasádban megiszol egy pohár bort, jó hangosan rád szólnak: "Azért ne vidd túlzásba, tudod, hogy ez a te háttereddel veszélyes!" Igen, tényleg ilyen aljasak és alattomosak. De ha ismered önmagad, nem gázolhatnak beléd. Nyugodtan válaszold ezt: "Arra gondolsz, hogy édesapám alkoholista volt? Igaz, ezt csak veled osztottam meg, bizalmasan, de ha neked fontos, beszélhetünk róla a többiek előtt is. Köszönöm a figyelmeztetést, de nekem nincsenek alkoholproblémáim, és örömmel megiszom ezt a pohár bort." Keményen hangzik? Az is, de ha nyugodtan, kedélyesen adod elő, ő fog megszégyenülni, de nagyon.

  #3

  Tarts távolságot. Ha valakinek a jelenéte az életedben több mentális kárt okoz, mint hasznot, jogod van hátrébb lépni, sőt, akár teljesen kizárni őt. Ezt sem kell durván, csak egyszerűen ne állj állandóan a rendelkezésére, amikor neki úgy tetszik. Ha pedig úgy érzed, hogy pokollá teszi az életedet, húzd le a redőnyt. Az élet túl rövid ahhoz, hogy seggfejekre pazarold.

  #4

  Sajnos van, amikor a távolságtartás sem segít, nem értenek a szóból, továbbra is zaklatnak, manipulálnak, és eszik az idegeidet. Itt drasztikusabb módszerre van szükség. Konfrontálódj. Nagyon vigyázz, hogy itt se veszítsd el a nyugalmadat. De egyszerűen mondd meg a mérgező egyénnek, hogy milyen rossz érzéseket kelt benned a viselkedése, hogy sértenek a szavai, a manipulatív viselkedése, és nem tűröd, hogy ezt tovább csinálja. Ha pedig odáig fajul a dolog, hogy teljesen ki kell zárnod őt az életedből, magyarázd meg neki, hogy miért teszed (valószínűleg úgysem fogja érteni, mindenért te leszel a hibás), és többé vissza se nézz.

  via GIPHY

  #5

  Tervezd meg a reakcióidat. A mérgező emberek döbbenetesen kiismerhetőek, a viselkedésük szinte teljesen egyöntetű mintázatot mutat. Ha ezt felismered, megtervezheted, hogy az újabb "rohamukra" hogyan reagálj. Mondjuk a te mérgező embered dührohamot kap, és kiabálni kezd, ha bárki, bármiben ellentmond neki. Gondold ki, mit fogsz erre lépni, és következetesen tedd is meg: mondjuk halkan közlöd, hogy amíg ilyen hangon beszél, te nem tárgyalsz vele, és sétálj ki a szobából.

  #6

  Ne engedd, hogy lerángasson a saját szintjére. Teljesen blokkold a negativitást, ami belőle árad. Hisztizik, beszólogat, becsmérel, kigúnyol? Nehogy visszatámadj, mert akkor belemész a játszmájába, és pont ez a célja. A semleges reakció (például szórakozottan biccentesz, mintha meg se hallottad volna a szemétségét, és témát váltasz) a mérgező emberek legnagyobb ellensége. A balhéból, a te dühödből, fájdalmadból ugyanis ők energiát nyernek, mint egy vámpír. Ne tedd meg nekik ezt a szívességet.

  #7

  Kérj segítséget. Ha egy mérgező kolléga, "barát", családtag, szerelmi partner már az életet is kiszívta belőled, és kezdesz a depresszió felé sodródni, keress valakit, akivel megoszthatod a problémádat. Ő ugyanúgy lehet családtag, kolléga, egy másik barát, a lényeg, hogy egy valóban támogató személyiség legyen, aki szeret és megért, és nem bagatellizálja az érzéseidet. Nem kell mindennel egyedül megküzdened. De az is jó megoldás, ha időlegesen szakember segítségét kéred.

  via GIPHY

  IHeartIntelligence


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  Kiborultak a netezők az esküvői videón, amelyen a szertartás elején a szomszéd hangosan elkezdi nyírni a füvet
  Az ifjú pár a saját hangját se hallotta, a szomszédasszony meg csak zúgatta a fűnyírót.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan felháborította a TikTok és a Reddit népét az az esküvői videó, amelyet egy elkeseredett menyasszony posztolt - számol be róla a YourTango. A fiatal nő elmondása szerint vőlegényével úgy döntött, hogy a szertartást a házuk előtti, hatalmas előkertben tartják meg. Arrafelé nincsenek kerítések, így a szomszédok is láthatták, amint a ház előtti napokban előkészítik a ceremóniát, a virágfüzér-kaput és a székeket a vendégeknek.

  Ezért sokkolta annyira a násznépet és természetesen a házasulókat, amikor abban a percben, hogy a menyasszony romantikus zene kíséretében odasétált a vőlegényéhez és a paphoz, a szomszéd házban lakó nő teljes erőből felzúgatta a fűnyírógépet, és elkezdte nyírni a háza előtti pázsitot.

  "Az egész esküvői ceremónia alatt folytatta. A saját házassági eskünket se hallottuk tőle. És jól tudta, mit csinál, pár méterre volt tőlünk, látta, hogy épp esküvő zajlik. Nem mentem oda, mert féltem, hogy lecsapom, és nem akartam ezzel elrontani az eküvőm napját. Na nem mintha nem romlott volna el így is" - panaszolta az ara.

  A kommentelők többsége felháborodott.

  "Kiben van ennyi rosszindulat, hogy ilyet csináljon? Nem bírta ki azt az egy órát? Elképesztő, milyen undorító emberek vannak."

  "Szándékosan tönkretenni valakinek az esküvőjét...aljas húzás. Nézni is rossz."

  De akadta olyanok is, akik az ifjú párt hibáztatták. Szerintük nem volt jó ötlet otthon tartani az esküvőt, vannak erre elkerített helyek, ahol senki sem zavarja őket. Mások szerint pedig a szomszédasszonynak is van igazsága: talán elfoglalt ember, aki nem igazíthatja a napi teendőit és a ház körüli munkáit a szomszéd esküvőjéhez.

  @vampyyric some people are so miserable #karen #wedding #weddingruined #ruines #SlurpeeRun #karens #karensgoingwild #karensoftiktok #fyp #fypシ ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  „Önző, gazdag ribancnak neveztek” – Gyűlöletcunami zúdult az anyára, aki megválasztja ötödik babája nemét
  A tévésztár négy fia után kislányt akar ötödiknek. Az orvosok segítségét kérte.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 21.


  Megosztom
  Link másolása

  A 34 éves brit tévésztár, Danielle Lloyd álmában sem gondolta, mit szabadít el, amikor nyilvánosan felvállalta, hogy párjával Kaliforniába utaznak ötödik gyerekük megfogantatására, ugyanis úgynevezett “nemválasztó” orvosi beavatkozással garantáltan kislányt akarnak. Danielle üzenetek ezreit kapta a Twitteren és az Instagramon, és elmondása szerint korántsem kedveseket. Főleg olyan nők támadtak rá, akiknek nem sikerül teherbe esniük.

  “Visszataszító, önző, gazdag ribancnak neveztek, akinek inkább hálásnak kellene lennie, hogy van négy gyönyörű fia” – mesélte Danielle.

  Előző házasságából tényleg van három, mostani párjával, Michael O’Neill-lel pedig egy negyedik fia.

  “Olyan mély vágy él bennem egy kislány után, hogy nem tudok neki ellenállni. Én imádtam az anyámat, miért ne lehetne az én kislányomnak is egy hasonló kötődése?” – kérdezi az egykori modell.

  A nemválasztó megtermékenyítés Nagy-Britanniában illegális, Amerikában viszont milliárdos biznisz. Tény, hogy a dolog nem olcsó mulatság. Egyetlen beavatkozás 12 ezer fontba, azaz több mint 4 millió forintba kerül, és ez csak egy “kör” – valószínűleg többször kell próbálkozni.

  Daily Mail


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Videó - Családi tömegverekedés tört ki egy szülinapi bulin egy e-cigiért
  Az 50. születésnap hatalmas családi verekedésben tört ki.

  Megosztom
  Link másolása

  A családi összejöveteleken gyakran tör ki veszekedés, azonban ez a brit család most mindenen túltett. Egy e-cigi miatt hatalmas verekedésbe fulladt a szülinapi buli - számolt be róla a Sun.

  Lisa Keegan éppen 50. születésnapját az ünnepelte családja és ismerősei körében, amikor kitört a dráma. A 40 éves barátja, Adam elvette az e-cigarettáját az egyik tinédzsertől.

  Lisa lányának barátja, az 52 éves Tony ezután a segítségére sietett, a vita pedig elfajult és kitört a pokol.

  A drámai felvételeken látszik, ahogy a két férfi részegen a földön kapálózik, miközben próbálják megütni egymást.

  A születésnapos Lisa ezután közbelépett, hogy szétválassza a párt, csakhogy Tony véletlenül őt is megütötte.

  Hallani lehet, a videón, ahogy azt kiabálja, hogy "nem, te bántalmazol engem", mielőtt a lánya, Colleen elesik egy székben. A dühös Lisanak ezután sikerül szétválasztania a verekedőket, de a feldühödött Tony ekkor megragad egy széket, hogy riválisára szegezze.

  Az őrületes videó itt tekinthető meg.

  Végül a helyi rendőrség sietett a helyszínre, hogy megállítsa a zűrzavart.

  „Csak egyszer vagy 50 éves, és ezt a születésnapot biztosan nem fogom elfelejteni! Káosz volt”

  - nyilatkozta Lisa az eset után bulijáról.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk