LIFE

  Formás, kerek popsit szeretnél, hogy viríthass nyáron? - Ezek a legjobb gyakorlatok

  Tuti tippek és gyakorlatok egy személyi edzőtől, amiket akár kezdőként is bevállalhatsz!
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Már kevesebb, mint egy hónap van hátra a nyárig! Sokan ezért még inkább rákapcsolnak az edzésre, jobban odafigyelnek az étkezésre, de vannak, akik most kezdenek dolgozni a beach bodyn. Cikksorozatunkkal, amelyben szakember segítségével adunk nektek edzéstippeket, főként azoknak szeretnénk segíteni, akik kevesebb tapasztalattal, akár teljesen kezdőként vágnak bele az edzésbe.

  A saját tapasztalataim alapján tudom, mennyire nehéz rászánni magad, hogy elmenj egy edzőterembe. Többek között ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy amennyiben teheted, kérj segítséget egy szakembertől! Nemcsak azért, hogy jól rögzüljenek a gyakorlatok, hogy ne legyen sérülés, hanem azért is, mert egy jó edzővel pillanatok alatt elszáll a bizonytalanságod! Ugyanakkor az is nagy segítség, ha fejben tudod, mit szeretnél csinálni, mire szeretnél fókuszálni az adott napon.

  Csajok, valljuk be, hogy a legtöbben a popsinkra és a hasunkra szeretnénk fókuszálni, ha lehet minél többet, hogy minél tökéletesebb legyen a forma. Éppen ezért sorozatunk első részében a farizomgyakorlatokról lesz szó.

  Pozsonyi Henrik személyi edző, cross training edző először a három kedvenc szabadsúllyal végezhető gyakorlatát mutatja meg, aztán pedig mutatunk néhány gépes feladatot is.

  Top 3 szabadsúlyos farizomgyakorlat:

  1. Merevlábas felhúzás rúddal

  Állj vállszéles, vagy annál szűkebb terpeszbe, a térdedet enyhén hajlítsd be. Hát egyenes, vállak stabilan hátrahúzva. Döntsd előre a törzsed, majd egyenesedj fel: emeld ki a mellkasod és feszíts rá a farizmodra. Figyelj arra, hogy a mozdulat során ne a térdedet hajlítsd, hanem a csípődet told előre és hátra!

  2. Tarkón guggolás (back squat)

  Állj vállszéles terpeszbe. Guggolj le a térded vonaláig, majd vissza. Sarkak végig maradjanak stabilan a talajon, és emeld ki a mellkasod, amikor felérkezel. Törekedj arra, hogy a felsőtestesedet a lehető legfüggőlegesebben tartsd!

  3. Kitörésben járás súllyal, mélytaratásban (walking lunges)

  A törzs függőleges tartásban, térd a lábfej irányába hajlik. Figyelj arra, hogy a lépések során a felsőtested végig feszes maradjon! Haladók végezhetik a gyakorlatot súllyal a kezükben.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Henrik Pozsonyi (@henrik.trainer) által megosztott bejegyzés

  A szabadsúlyos feladatok mellett ugyanakkor érdemes gépes feladatokat is végezni!

  “Ezeket a feladatokat kezdőknek is ajánlom, mert sokkal könnyebb végrehajtani, hiszen adott pályán mozognak”

  - mondja Henrik, aki Instagram-oldalán videón is megmutat néhány gyakorlatot.

  Top 4 gépen végezhető gyakorlat:

  1. Belt squat:

  Az övvel történő guggolás leveszi a terhelést a gerincoszlopodról, ezáltal biztonságosabban fogod tudni végrehajtani a gyakorlatot.

  2. Hip thrust/csípőemelés:

  Tökéletes gyakorlat! Fontos, hogy emeld magasra a csípőt és a felső pozícióban végezz farizom feszítést! Lábak guggoló terpeszben helyezkedjenek el.

  3. Egylábas tolás

  Érdemes az edzés végére hagyni, hogy sok ismétléssel további hipertrófiát/vérbőséget érjünk el és teljesen kifárasszuk az adott izmot.

  4. Lábhajlítás

  Nem kifejezetten a farizmot dolgoztatja, hanem a hajlítót.

  Egy erős hajlító viszont elengedhetetlen egy kemény farizom edzéshez! Szóval ezt a feladatot se hagyjátok ki!

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Henrik Pozsonyi (@henrik.trainer) által megosztott bejegyzés

  Ha további tippekre, segítségre lenne szükséged, ITT kérdezhetsz Henriktől!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tudd meg fél perc alatt, hogy mutatod-e a totális kiégés 4 legfontosabb jelét
  Dr. Julie Smith pszichológus a TikTokon sorolta fel a "vészcsengő-jeleket."
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 24.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztos ismered a mondást, hogy egy embernek néha nem árt leülnie egy kicsit, és megvárni, amíg a lelke "utoléri" őt. A mai világ annyira pörög, és benne te is, hogy sokszor észre sem veszed, hogy a lelked egyszerűen nem bírja szuflával a rengeteg történést, és kiégsz. Ez pedig nagyon veszélyes, mert a tartós kiégés depresszióba, pánikbetegségbe vagy valami konkrét, szervi betegségbe torkollhat.

  Dr. Julie Smith pszichológus egy mindössze fél perces TikTok videóban hívta fel a figyelmet arra a négy, legriasztóbb jelre, amelyek bombabiztosan mutatják, hogy ki vagy égve, vagy legalábbis vészesen haladsz felé. Íme a jelek, vajon észleled magadon?

  1. Irritált vagy. Többet veszekszel a pároddal, barátaiddal, kollégáiddal. Ok nélkül a plafonon vagy, olyasmi is idegesít, ami korábban nem.

   

  2. Mindent halogatni kezdesz. A legegyszerűbb, leghétköznapibb teendőket is, mert még azok is túl soknak, iszonyatosan leterhelőnek tűnnek.

   

  3. Elhanyagolod magad. Mozgás, diéta, személyes higiénia, szépségápolás. Kevésre, vagy nullára csökken. Egyszerűen nincs erőd rá.

   

  4. Egyszerre vagy fáradt, és idegesen élénk. Álmos vagy, de képtelen vagy egy jót aludni. Belül vibrálsz, a kimerültség képtelenné tesz arra, hogy valódi, nyugalmi állapotba kerülj.

  @drjuliesmithI see the last one the most 🔥♬ original sound - Dr Julie Smith - Psychologist

  Dr Julie Smith/TikTok

  The Sun


  Megosztom
  Link másolása