LIFE

  Ezt kell tudnia minden lánynak, aki apa nélkül nőtt fel, vagy "elvált apja" van

  A legfontosabb férfi hiányzik az életedből. Ez tény. Hogy élj ezzel együtt?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 05.


  Megosztom
  Link másolása

  A pszichológusok, de az "átlag-szülők" is ismerik azt a kort (úgy 4-5 éves körül), amikor minden kislány az édesapjához szeretne feleségül menni. Ez egy természetes lelki folyamat, a "királylány-korszak", amikor a gyerekben kialakul egyfajta nőtudat, és megjelenik a másik nemhez való kötődés is, a Legfőbb Férfi, vagyis az apa felé.

  Az édesapa a legfontosabb férfiminta. Ahogy ő funkcionál a családban, ahogy szereti és védi az anyát és a gyerekét/gyerekeit, az ő nyugalma, tekintélye, biztonságot adó jelenléte a felnőtt, egészséges női lélek kialakulásának egyik alapja.

  De mi történik, ha ez nincs meg? Ha egy kislány apa nélkül nő fel, vagy azért, mert már a születése előtt szétmentek az anyával, vagy korán meghalt, vagy - ami talán a leggyakoribb - elváltak, és az apa "lépett ki" a lánya életéből? Bár szerencsére rengeteg apa van, aki a válás ellenére is mindent megtesz, hogy továbbra is teljes értékű szülőként funkcionáljon, egy kislány életében ez mindenképpen óriási lelki törés, amiről nem árt néhány dolgot tudni, hogy felnőttként ne nyomja rá a bélyegét az "elszenvedő gyermek" párkapcsolataira.

  via GIPHY

  Először is: az a kislány, akit az apja "elhagyott", az esetek nagyon nagy részében állandó bűntudatot érez. Nem tudja még megérteni a szülei párkapcsolati dinamikáját, ezért leegyszerűsíti a dolgokat: apa azért hagyott itt, mert rossz voltam.

  Az ilyen lányok felnőtt korukban fokozottan hajlamosak belesétálni manipulatív, sőt bántalmazó kapcsolatokba. A bántalmazó partner ugyanis mindig a bűntudatra játszik rá, itt pedig ezt a bűntudatot "készen kapja". Ezek a nők mindig erőn felül megpróbálnak alkalmazkodni a párjukhoz, mert úgy érzik, ha hibáznak, megint elhagyják őket.

  Másodszor: aki apa nélkül nőtt fel, az nagyon gyakran férfiminta nélkül marad. Ha nincs a közelben egy másik szerető, gondoskodó férfi (nevelőapa, akár nagybácsi, nagypapa), akitől a kislány "átvehet" egyfajta férfi-képet, az a lány felnőtt korban szintén nehezebben boldogulhat a párkapcsolataiban.

  A párválasztásban mindig az elsődleges férfimintához viszonyítunk - akár úgy, hogy hasonlót szeretnénk, akár úgy, hogy valamilyen okból épp az ellenkezőjét -, de ha ilyen viszonyítási alap nincs, akkor az immár felnőtt nőnek fogalma sincs, milyen párt is keres valójában.

  A nulláról kell építkeznie, épp ezért sok rossz választása lesz, vagy ha talál egy igazán jó partnert, nem tudja megbecsülni. Egyszerűen azért, mert nem érti, nem érzi, milyen a "jó férj".

  Harmadszor: az apa nélkül felnőtt lányoknak sokszor elképesztően kicsi az önbizalma. Megtörik ugyanis bennük az úgynevezett "ősbizalom", amely még csecsemőkorban, a szülőktől ered (ideális esetben). Vagyis a tudat, hogy már az a tény, hogy a világon vagyok, szerethetővé és valakiknek fontossá tesz engem. Nem kell a szeretetért "megdolgoznom", nincs olyan, hogy nem vagyok elég jó, mert az apámnak/anyámnak minden hibámmal együtt én vagyok a legjobb.

  via GIPHY

  Akinél az egyik szülő - jelen esetben az apa - nem adja meg ezt az érzést, az a kislány mindig komoly önbizalomhiánnyal küzd majd. Nőként is nehezen hiszi el, hogy önmagában is szerethető, hiszen nem tapasztalta meg ezt az érzést.

  Nem biztos, hogy a fenti három tényező minden apa nélkül felnőtt nőnél megjelenik. Ott, ahol az apa a válás ellenére is a lánya életének a része marad, a férfiminta, az érzelmi biztonság és a feltétel nélküli szeretet érzése is viszonylag stabilan kiállhatja az idők próbáját. De ha mégsem, akkor felnőtt nőként jobb, ha tudatosítjuk magunkban az "apanélküliség" lehetséges lelki hátrányait, és szükség esetén szakemberrel együtt próbáljuk megerősíteni az önbizalmunkat, és stabil, felnőtt kötődési mintákat kialakítani. Ez megvédhet bennünket a bántalmazó, manipulatív, "leuraló" párkapcsolatoktól, vagy az olyan kétes kimenetelű, önbizalomromboló érzelmi kötésektől, mint például a szeretői viszony.

  ThePowerofSilence

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk