LIFE

  "Élni kell a lehetőségekkel!" – Balázs híres drámaiskolában dolgozik, és testnevelést tanít Londonban

  'Magyarország az a hely, ahonnan az “eszméletem származik”, de Európa az otthonom.'
  Sassy - sassy.hu
  2018. október 11.


  Megosztom
  Link másolása

  Balázs kilenc éve él külföldön, a kezdetekről és tapasztalatairól is mesélt nekünk.

  Egy külföldi tanulmányi ösztöndíjjal kezdődött

  A természetemből kifolyólag vonzott az utazás, és érdekelt a világ. 2006-ban elnyertem egy Erasmus tanulmányi ösztöndíjat. Ennek segítségével egy nagyon jó tanévet tölthettem a csehországi Brnóban. Mondhatom, hogy ez hozta meg a fordulatot számomra. Innentől kezdve már nem az élt bennem, hogy Magyarországon maradjak. Az első külföldi évem után már csak egy évre mentem vissza Magyarországra, hogy befejezzem a tanulmányaimat. 2009-ben sikeresen lediplomáztam, és augusztusban kiköltöztem Londonba.

  London jó kiindulópontnak tűnt

  Azért London, mert a testvérem már egy évvel előttem kiköltözött oda. Jól jött, hogy tudtuk egymást segíteni, főleg ő támogatott engem a kezdetekben. Nem kellett túl sok dolog az induláshoz. Egy repülőjegy, és a kinti élet elkezdéséhez egy egészségbiztosítási szám beszerzése, amit a neten pár kattintással el lehetett intézni. Nekem még kellett egy “home office” papír is, de ma már ez sem szükséges.

  Konkrét tervem nem volt, csak annyi, hogy utazni szeretnék, amihez London jó kiindulópont volt anyagilag és repülőtéri szempontból is.

  Viszonylag hamar, egy hét alatt találtam munkát, egy hotel rendezvényszervező részlegénél dolgoztam, ahol megfordultam a catering részlegnél, de a szobák berendezésével is foglalkoztam.

  London számtalan lehetőséget kínál

  Hét éve élek Londonban. Nagyon szeretem Angliát, az előnyeivel és a hátrányaival együtt. Én is sokat olvastam az itt élő magyarok véleményét. Szerintem is néha barátságtalanok a helyiek, de a lehetőségekkkel, amiket kínál a város, azzal élni kell. Eddigi tapasztalataim szerint mindenhol nagyon meg kell dolgozni a sikerért.

  Vannak, akik hazamentek, mert csalódtak, azt gondolták, hogy egyszerűbb a boldogulás, és egyből jól fizető állásokat fognak majd kapni. Nyolcadik éve dolgozom a catering cégnél, amely rendezvényekre biztosítja az étkeztetést. A testvérem is itt dolgozik, de egy másik részlegnél. Nagyon szeretem a munkámat, sok tréningre küldenek, és a cégen belül már feljebb jutottam, sőt volt lehetőségem másik részleget is meglátogatni.

  A Royal Academy of Dramatic Art-ban (RADA) dolgozom (a világ egyik leghíresebb és London egyik legrégebbi drámaiskolája - a szerk.), így rendezvényeink főleg a filmiparhoz kötődnek. Egy színház és egy egyetem is kapcsolódik hozzá, sok híres színész végzett itt, például Anthony Hopinks, Ralph Fiennes, Tom Hiddleston is.

  A csapatunk eléggé nemzetközi, vannak magyarok, lengyelek, angolok, olaszok, ghanaiak. Nem éreztem eddig soha hátránynak, hogy honnan származom.

  A szabadidőben is sport és utazás

  Szabadidőmben is sportolok, főleg sporttornázom. Van egy baráti társaságom is már a tornateremből. Főleg külföldiek, csehek, bolgárok, bornyákon, litvánok, ausztrálok, indiaiak, abszolút nemzetközi társaság. Sokat utazom, minden második hónapban egy hosszú hétvégét elmegyek valamerre.

  Főleg a barátok hiányoznak

  Őszintén szólva sokat gondolok Magyarországra, néha hiányzik, de főleg a barátaim. Igyekszem évente egyszer hazalátogatni, ha lehet, akkor a balatoni borhetek idején. De sajnos volt olyan év, hogy nem jutottam haza. Nem tervezem, hogy hazaköltözök, bár elképzelhető. De véleményem szerint az én generációmnak már a munkát kell követnie, és ahol jól megy a sora, ott kell építkeznie és megtalálnia a helyét.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása