LIFE

  Elmúltál már 20 és még szűz vagy? Többen vagytok, mint gondolnád!

  Ez nem akkora probléma, mint amekkorának gondolod. El is mondjuk, miért.
  Sassy - sassy.hu
  2018. november 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Valószínűleg nem így tervezted, nem fogadtál cölibátust, nem voltak ilyen jellegű elhatározásaid, mégis így alakult, pedig teljesen normálisnak és átlagosnak tartod magad. Amikor viszont a környezetedben mindenki úgy beszél erről, mintha már te is túlestél volna rajta, akkor lehet, azt érzed, valami gond mégis van veled.

  Pedig ha jobban belegondolsz, akkor nincsen ezzel semmi baj, amit a Vice.com egyik írója is megerősít a következő hat pontban. Persze ezeket annak is érdemes elolvasni, aki emiatt cikizett már másokat.

  1. Nem az határoz meg, szűz vagy-e

  Nem a szexuális életed határozza meg a személyiséged egészét. Ez nem hasonlítható ahhoz, amikor valaki magára tetováltat valamit, és hosszan tud mesélni arról, ami azt ihlette, ahelyett, hogy valami érdekeset mesélne, és te átlátsz az egészen.

  Valószínűleg teljesen normális vagy annak ellenére, hogy még szűz vagy, és jó veled lógni. Nem kell mélyen elemezned magad emiatt, hogy mi a baj veled és hasonlók. Nincsen semmi baj, csak még nem feküdtél le senkivel. Ennyi.

  2. Ez se nem jó, se nem rossz

  A szex mindenkinek mást jelent, nem ugyanúgy értékeljük.

  Biztosan ismersz olyat, akinek e körül forog az élete, és másról sem tud beszélni, csak a csábításairól, de valószínűleg olyan is van a baráti körödben, akinek az érzelmek nélküli szex üres és jelentéktelen dolog csupán, és szívesebben vár arra, hogy érzelmileg is kötődjön a másikhoz, ne csak testileg.

  Van, aki könnyen túllép a kezdeti gátlásokon, mások nem. Ráadásul tényleg igaz, hogy vannak olyanok, akiket jobban hajt a vágy, viszont egyik sem rosszabb vagy jobb, csak más. Nem ugyanazokat a filmeket szeretjük, vagy ugyanazt a zenét, máshogy gondolkodunk vallásról és politikáról. Miért pont ebben lennénk ugyanolyanok?

  [caption id="attachment_4514" align="alignnone" width="1000"] Kép: PxHere[/caption]

  3. Komolyabb problémának látod, mint amekkora valójában

  Ha el tudod fogadni a helyzetet, máris rájössz, hogy igazából teljesen boldog és elégedett vagy, a szorongásod pedig csupán azért alakult ki, mert azt hiszed, ezt várják tőled a többiek és a társadalom. Nem mindig rossz dolog, ha valaki kívülálló.

  Lehet, hogy te később veszíted el a szüzességed, mint az átlag, de ez még nem halálos. Vannak, akiket csak akkor kezd el igazán érdekelni a szex, amikor végre olyannal vannak együtt, akit szeretnek is, és akkor jönnek rá, hogy ami eddig volt, az nem is az igazi. Szóval lehet, hogy még nem is késtél le semmiről. Ki tudja, ők hány évesen találták meg ezt az embert?

  4. Ez nem azt jelenti, hogy szexuálisan frusztrált vagy

  A klasszikus sztereotípiák szerint a későn érők mind fura alakok, lúzerek, akik alig várják, hogy végre lefeküdhessenek valakivel. Biztosan számos ilyen karaktert ismersz filmekből is, de a valóságban ez azért nem egészen így van. Ráadásul ez egy nagyon is személyes dolog, és nem verseny.

  Ha úgy érzed, még nem állsz készen rá, vagy egyszerűen nem úgy alakul most az életed, akkor nem kell éjjel-nappal azon görcsölni, hogy bizonyíthass másoknak.

  5. Többen vagytok, mint gondolnád

  A megbélyegzéstől való félelem miatt sok szűz messziről kerüli ezt a témát. Miközben a barátaid arról mesélnek, milyen tapasztalataik voltak, te lehet, hogy inkább a háttérbe húzódsz, nevetsz a vicces történeteiken, és azon gondolkozol, hogyan szólhatnál hozzá anélkül, hogy lebukj. Mert igaz, hogy ettől félsz, ugye? Sajnos a társadalom elhiteti, hogy aki 20 éves kora felett még szűz, azzal valami nincs rendben. Nem csoda, hogy nem szívesen beszélsz erről, de ne aggódj: sokan mások sem, szóval annak ellenére, hogy nem tudsz róla, lehet, több ilyen ember van a környezetedben, aki szintén nem mer beszélni róla.

  6. Nem is kellene foglalkozni ezzel

  Remélhetőleg azok az emberek, akikkel szívesen vagy együtt, és akikkel tudsz őszintén beszélgetni, nem néznének le, ha elmondanád nekik. Persze vannak olyanok, akik viccelődnek azzal, ha szűz vagy, de talán ők vannak kevesebben.

  Ráadásul kit érdekel a véleményük? Sose azokra figyelj, akik csak másokkal vannak elfoglalva.

  Szerencsére a legtöbb ember, és remélhetőleg a te barátaid is, úgy gondolják, ez személyes dolog és döntés, nem kell megmagyarázni. Ahogyan azt sem, ha valaki már nem szűz.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sokkolta a netet a videó, amelyen egy nagymellű nő megmutatja a koszorúslányruhát, amit az ara VŐLEGÉNYE választott neki
  Egyesek szerint a menyasszonynak azonnal ki kéne rúgnia a férj-jelöltet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Lassan három millióan látták azt a TikTok videót, amelyen egy fiatal nő megmutatja, milyen bizarr meglepetésben volt része a legjobb barátnője esküvőjére készülve - számol be róla az It's Gone Viral.

  A lány, akit kifejezetten nagy mellekkel ajándékozott meg a természet, nemrég kapta meg a koszorúslányruháját, amelyet a leendő menyasszony szerint a vőlegény választott ki, kifejezetten neki. A ruhát látva meglehetősen egyértelmű, hogy a vőlegény az esküvőn az örök hűség megfogadása mellett egyéb, szemet gyönyörködtető látványt is szeretett volna jóelőre bebiztosítani magának.

  A lány tanácstalan, azt mondja, így nagyon kényelmetlenül érezné magát, és úgy véli, el is vonná a figyelmet a menyasszonyról, ami pedig a legnagyobb bűn egy esküvőn. A kommentelők közül sokan viccesen közelítették meg a dolgot, de abban teljes volt az egyetértés, hogy a vőlegény részéről ez meglehetősen ízléstelen húzás volt, és a leendő feleségnek bizony nem ártana résen lennie. Íme néhány komment:

  „Hát a vőlegény egyértelműen nem a leendő feleségére gondolt, amikor kiválasztotta neked ezt a ruhát.”

  „A férjecske már a jövőre apellál?”

  „A menyasszonynak üzenem, hogy ez hatalmas vészjelzés, ha az én vőlegényem csinált volna ilyet, nem lett volna esküvő, az tuti.”

  „Istenien nézel ki, na de azért...nem valami jó előjel arra a házasságra nézve.”

  @ig_pilyplum96 Hm 😒 #bestfriendsfiance ♬ original sound - pilyplum


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A többet káromkodó emberek intelligensebbek és megbízhatóbb barátok a kutatások szerint
  Nem a folyamatos trágárkodásról van szó, hanem a szabadszájúságról. Na, az állítólag jó jel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Már egész kiskorunktól azt tanítják nekünk - főként a lányoknak - hogy csúnyán beszélni nem szabad. Aztán ahogy elérkezik a kamasz-, illetve a fiatal felnőttkor, ez természetesen megváltozik. De lássuk be, sokan vannak, akik még mindig alaposan megütköznek, ha valaki, akár egy laza baráti társaságban is szabad szájú, és nem riad vissza attól, hogy néha elkáromkodja magát, vagy csak csúnya szavakat szőjön bele a mondandójába. Itt a nők megítélése megint csak sokkal szigorúbb.

  Pedig a tudomány szerint ezek az emberek épp hogy jobbak, mint az átlag. Timothy Jay professzor, a Massachusetts-is Egyetem kutatója, valamint Kristin Joy pszichológus kiadtak egy tanulmányt, amely szerint a csúnya szavakat gyakrabban használó emberek úgynevezett nyelvi intelligenciája kiemelkedik az átlagból.

  "Ezek az emberek jobban érzékelik a nyelvi kontextust egy beszélgetés során, képesek a a legapróbb nyelvi árnyalatokat is megkülönböztetni, és a többieknél sokkal nagyobb a szókincsük is, nem a csúnya szavakat értve, hanem általában" - állítják a kutatók.

  via GIPHY

  Egy másik kutatás, amelyet a Stanford Egyetem és a Cambridge-i Egyetem kutatói végeztek pedig azt bizonyította, hogy egyértelmű összefüggés van a szabad szájúság és az őszinteség, illetve megbízhatóság között. Ebben a felmérésben csaknem 74 ezer embert vizsgáltak. Nyelvhasználati kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a beleegyezésükkel megvizsgálták a Facebook-profiljukat, a bejegyzéseiket, életeseményeiket.

  Arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédüket olykor csúnya szavakkal "tarkító" emberek sokkal őszintébbek, jobban felvállalják a véleményüket, azt, hogy kik ők valójában, és a személyiségük is integráltabb, tehát nemcsak egyenesebbek, hanem megbízhatóbbak is.

  "Ezek az emberek egyszerűen ritkábban hazudnak, sokkal kisebb a hajlamuk arra, hogy félrevezessenek, becsapjanak másokat" - derült ki a felmérésből a tudósok szerint.

  via GIPHY

  Ha tehát egy barátunk - vagy akár egy újonnan megismert társ-jelölt - olykor-olykor elereszt pár nem túl illendő kifejezést, azt fintorgás helyett nyugodtan vehetjük jó jelnek. A tudomány szerint valószínűleg őszintébb, hűségesebb barát/társ lesz, mint az, akinek soha egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

  CouriousMindMagazine (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tízmillióan látták a videót a kutyáról, aki olyan boogie-boogie szökdécselést vág le a gyepen, mintha be lenne tépve
  Egyszerre táncol, riszál, pattog, farokcsóvál, és vigyorog. Ehhez még csak hasonlót se láttunk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  Határozottan feldobja mindenki napját az a videó, amely szélsebesen járja körbe a netet, már csaknem tízmillióan látták, csak a Twitteren.

  A videó alighanem a világ egyik legboldogabb blökijét mutatja be, amint igen szokatlan, szökdécselő tánclépésekkel lejt végig vélhetően a gazdája udvarának gyepén. Hogy valaki betanította-e, vagy egyszerűen csak így fejezi ki mérhetetlen elégedettségét az élettel, nem tudni, mindenesetre a látványt a nézők és a kommentelők is imádják.

  Egyszerűen nem lehet nem felvidulni ezen a "boldog, boldog, boldog" négylábún - ahogy az aláfestő zene szövege is mondja.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk