LIFE

  Egy nő egy hétig úgy élt, mint a szupermodellek: nehezebb volt, mint gondolta

  Többet aludt, mozgott és ivott, mint általában, mégis nagyon fárasztónak tartotta az 'egyhetes modell-életet'.
  Sassy - sassy.hu
  2018. november 10.


  Megosztom
  Link másolása

  Amy Schlinger egészséges életmódról író újságírónő egy érdekes kihívásra vállalkozott: meg akarta tudni, milyen a szupermodellek élete a mindennapokban, ezért egy hétig pontosan azt csinálta, amit ők szoktak.

  Ehhez Adriana Lima, Victoria's Secret-angyal étrendjét és edzéstervét vette alapul. A modellel együtt ment edzőterembe és az ő edzőjének segítségével mozgott, például bokszolt, futott, ugrókötelezett és súlyt emelt.

  Közben olyan ételeket evett, amiket Lima: többek közt omlettet, protein italokat, gyümölcsöket, halat, zöldségeket, mogyoróféléket, édes burgonyát.

  Amy már az első napon nehézségekbe ütközött. Nem szokott enni edzés előtt, de most kénytelen volt zabpelyhet gyümölccsel és mogyorófélékkel reggelizni. Úgy érezte tele van, de ekkor jött az ugrálókötelezés, ami nagyon fárasztó volt számára. Adriana Lima edzője szerint viszont 10-20 perces intenzív ugrókötelezéssel rengeteg kalóriát lehet égetni, ezért próbálkozott. Igyekezett sokat is inni, mert Adriana naponta két liter vizet megiszik, az újságíró pedig nem ehhez volt szokva. Azért két sört is legurított, miközben megnézett egy amerikai focimeccset, de elalvás előtt még ivott egy pohár vizet, hogy kompenzálja az alkoholt.

  Másnap kardioedzést végzett. Több mint 3 kilométert futott a futópadon, majd felüléseket, fekvőtámaszokat csinált. A legnehezebb mégis az volt Amy számára, hogy este 11-kor lefeküdjön aludni, mert ő tipikus éjjeli bagoly és általában csak 4 órát alszik.

  A modellek viszont hisznek a szépítő alvásban, ezért szigorúan 9 órát pihennek éjszaka.

  A harmadik napon az újságírónő már reggel 6-kor talpon volt, aznap bokszedzés volt a programja. Azt írta, már egy óra bokszolás is felért egy teljes testet megmozgató edzéssel, de azért még gyúrtak egy kicsit az izmokra is.

  Adriana Lima edzője azt mondta, hogy a divatbemutatók előtt Adriana duplaannyi időt tölt edzéssel, hogy még inkább formában legyen. Ezért a kimerítő bokszolás után még kardiózott és súlyt is emelt.

  A sok mozgás miatt sokat is ivott, ezen a napon sikerült először két liter vizet fogyasztania.

  A negyedik napon Amy ki akarta próbálni, hogyan küzdenek meg a modellek a jet laggel, amikor egyik országból a másikba repülnek a fotózásokra és a divatbemutatókra. Miután egyedül bokszolt és edzett a konditeremben, repülőre ült, hogy pár napra elutazzon New York-ból. Amikor megérkezett a hotelszobájába, letöltött egy meditációs appot a telefonjára (amit Adriana Lima is használ) , azt hallgatta elalvás előtt.

  Az ötödik napon már reggel hatkor kelt, hogy még a délelőtti találkozója előtt tudjon reggelizni és edzeni. Délután három kilométert futott a vízparton, majd a hotel edzőtermében végzett egy kis súlyemelést levezetésként.

  Ekkor vette észre először, hogy a hasizmai jobban megfeszülnek, mint korábban, amin meg is lepődött. Meg is ünnepelte az eredményt egy pohár borral.

  A hatodik napon Amy már négykor ébren volt, mert egy munkahelyi eseményre kellett mennie. Bár az edzésre nem volt ideje, a reggelit most sem hagyta ki. Visszaérve a hotelszobába pótolta a mozgást ugrókötelezéssel és bokszolással. Este még tartott egy meditációt a telefonos alkalmazás segítségével, aztán már szó szerint bezuhant az ágyba.

  Az utolsó, hetedik napon ismét korán kelt, hogy részt vegyen egy futóversenyen, mielőtt visszarepül New York-ba. A futás előtt jól bereggelizett, közvetlenül a verseny előtt pedig egy kis csokit is evett - Adriana ugyanis szintén ezt csinálja a divatbemutatók előtt, hogy felpörögjön.

  Amikor este, már otthon belenézett a tükörbe, látta, hogy egyértelműen laposabb lett a hasa, aminek nagyon örült.

  Végül a Glamour oldalán összegezte, mit tanult az egy hét során:

  - igaz, hogy a szupermodellek fantasztikus géneket örököltek, de keményen meg is dolgoznak azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogy

  - a modellek úgy élnek mint a profi sportolók - ha nem dolgoznak, akkor edzenek

  - munka mellett nehéz tartani az egészséges étrendet és az edzéstervet

  - sokkal jobb magadnak megcsinálni az egészséges ételeket és azt enni, mint a gyorskajákat, amiktől este elnehezülve érzed magad

  - nagy akarattal és sok erőfeszítéssel igenis meg lehet csinálni azt, amit a modellek.

  Te kipróbálnád ezt az életmódot? :)


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sokkolta a netet a videó, amelyen egy nagymellű nő megmutatja a koszorúslányruhát, amit az ara VŐLEGÉNYE választott neki
  Egyesek szerint a menyasszonynak azonnal ki kéne rúgnia a férj-jelöltet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Lassan három millióan látták azt a TikTok videót, amelyen egy fiatal nő megmutatja, milyen bizarr meglepetésben volt része a legjobb barátnője esküvőjére készülve - számol be róla az It's Gone Viral.

  A lány, akit kifejezetten nagy mellekkel ajándékozott meg a természet, nemrég kapta meg a koszorúslányruháját, amelyet a leendő menyasszony szerint a vőlegény választott ki, kifejezetten neki. A ruhát látva meglehetősen egyértelmű, hogy a vőlegény az esküvőn az örök hűség megfogadása mellett egyéb, szemet gyönyörködtető látványt is szeretett volna jóelőre bebiztosítani magának.

  A lány tanácstalan, azt mondja, így nagyon kényelmetlenül érezné magát, és úgy véli, el is vonná a figyelmet a menyasszonyról, ami pedig a legnagyobb bűn egy esküvőn. A kommentelők közül sokan viccesen közelítették meg a dolgot, de abban teljes volt az egyetértés, hogy a vőlegény részéről ez meglehetősen ízléstelen húzás volt, és a leendő feleségnek bizony nem ártana résen lennie. Íme néhány komment:

  „Hát a vőlegény egyértelműen nem a leendő feleségére gondolt, amikor kiválasztotta neked ezt a ruhát.”

  „A férjecske már a jövőre apellál?”

  „A menyasszonynak üzenem, hogy ez hatalmas vészjelzés, ha az én vőlegényem csinált volna ilyet, nem lett volna esküvő, az tuti.”

  „Istenien nézel ki, na de azért...nem valami jó előjel arra a házasságra nézve.”

  @ig_pilyplum96 Hm 😒 #bestfriendsfiance ♬ original sound - pilyplum


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  A többet káromkodó emberek intelligensebbek és megbízhatóbb barátok a kutatások szerint
  Nem a folyamatos trágárkodásról van szó, hanem a szabadszájúságról. Na, az állítólag jó jel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Már egész kiskorunktól azt tanítják nekünk - főként a lányoknak - hogy csúnyán beszélni nem szabad. Aztán ahogy elérkezik a kamasz-, illetve a fiatal felnőttkor, ez természetesen megváltozik. De lássuk be, sokan vannak, akik még mindig alaposan megütköznek, ha valaki, akár egy laza baráti társaságban is szabad szájú, és nem riad vissza attól, hogy néha elkáromkodja magát, vagy csak csúnya szavakat szőjön bele a mondandójába. Itt a nők megítélése megint csak sokkal szigorúbb.

  Pedig a tudomány szerint ezek az emberek épp hogy jobbak, mint az átlag. Timothy Jay professzor, a Massachusetts-is Egyetem kutatója, valamint Kristin Joy pszichológus kiadtak egy tanulmányt, amely szerint a csúnya szavakat gyakrabban használó emberek úgynevezett nyelvi intelligenciája kiemelkedik az átlagból.

  "Ezek az emberek jobban érzékelik a nyelvi kontextust egy beszélgetés során, képesek a a legapróbb nyelvi árnyalatokat is megkülönböztetni, és a többieknél sokkal nagyobb a szókincsük is, nem a csúnya szavakat értve, hanem általában" - állítják a kutatók.

  via GIPHY

  Egy másik kutatás, amelyet a Stanford Egyetem és a Cambridge-i Egyetem kutatói végeztek pedig azt bizonyította, hogy egyértelmű összefüggés van a szabad szájúság és az őszinteség, illetve megbízhatóság között. Ebben a felmérésben csaknem 74 ezer embert vizsgáltak. Nyelvhasználati kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a beleegyezésükkel megvizsgálták a Facebook-profiljukat, a bejegyzéseiket, életeseményeiket.

  Arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédüket olykor csúnya szavakkal "tarkító" emberek sokkal őszintébbek, jobban felvállalják a véleményüket, azt, hogy kik ők valójában, és a személyiségük is integráltabb, tehát nemcsak egyenesebbek, hanem megbízhatóbbak is.

  "Ezek az emberek egyszerűen ritkábban hazudnak, sokkal kisebb a hajlamuk arra, hogy félrevezessenek, becsapjanak másokat" - derült ki a felmérésből a tudósok szerint.

  via GIPHY

  Ha tehát egy barátunk - vagy akár egy újonnan megismert társ-jelölt - olykor-olykor elereszt pár nem túl illendő kifejezést, azt fintorgás helyett nyugodtan vehetjük jó jelnek. A tudomány szerint valószínűleg őszintébb, hűségesebb barát/társ lesz, mint az, akinek soha egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

  CouriousMindMagazine (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Király Linda kiállt a body shaming ellen - Tényleg itt tartunk, hogy arról beszélünk ki hány kiló lehet?
  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 28.


  Megosztom
  Link másolása

  A body shaming (testszégyenítés) egy aggasztó jelenség, amely valakinek a kinézete, testalkata, testsúlya, testszőrzete, ráncai, ősz haja vagy valamilyen más testi tulajdonsága miatti kritizálását, megalázását jelenti. Szerencsére egyre többen emelik fel a hangjukat ellene, ahogyan ezt most Király Linda is tette.

  Az énekesnő éppen Olaszországban, az Amalfi-parton élvezi a napsütést, azonban a negatív kommentek teljesen kizökkentették. Egy Facebook-posztban állt ki a body shaming ellen:

  Lindát támadni kezdték alakja miatt, amelyet nem hagyott szó nélkül.

  „Ez a fotó megjelent rólam az Olaszországi nyaralásomról és olyan kommenteket láttam, hogy "megérett a disznó vágásra", "jó nagy darab, ez szerintem semmit nem adott le a súlyából", "Úr Isten milyen dagadt" stb…”

  - kezdte mesélni az énekesnő milyen bántó hozzászólások érték kinézetét illetően.

  „Nagy a baj. Tényleg itt tartunk a mai világban, hogy arról beszélünk, hogy ki hány kiló lehet? Borzalmas dolgok történnek a világban és egyre nehezebb az élet/megélhetés mindenki számára és ez a téma hogy éppen le vagyok fogyva vagy sem? Tisztelet a kivételnek persze, de hogyha ettől jobban érzi magát az az ember aki erről ír kommentet, akkor egészségére. Én azért vagyok itt, és azért kezdtem el zenélni, hogy segítsek és erőt adjak. Nem vagyok képes csöndbe maradni ha másokat azért bántanak/ítélkeznek, amiről nem tudjuk a hátterét”

  - írta Linda.

  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva. Ez a felszínes viselkedés nem viszi előre a világot, mi nők pedig csak akkor tudunk előre jutni, ha felemeljük és nem letaszítjuk egymást. Linda hozzátette, hogy nem önmaga miatt írta meg ezt az üzenetet, hanem a következő generáció számára, akik már egészen fiatal koruktól kezdve testképzavarral küzdenek a közösségi média miatt.

  „Itt nem rólam van szó, mert én már rég megtanultam ezt kezelni és helyre rakni. Igen, tudom nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok... Viszont számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket és teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogy hogy néz ki. Ébredjünk mar fel! Borzalmasan szerencsések vagyunk olyan szempontból, hogy eszméletlen tehetségek/eszek vannak nálunk és csak annyit kellene csinálnunk, hogy biztassuk és támogassuk a másikat. Nagyon különlegesek vagyunk és szomorúnak tartom, hogy az igazi értékeinket elveszítjük az ilyen fajta egymás rombolásában. #everyBODYisbeautiful #stopbodyshaming”

  - tette közzé Linda a közösségi oldalán.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk