LIFE

  „Akkor is megbélyegeztek, amikor 16 évesen lettem anya, és akkor is, amikor 43 évesen szültem”

  Egy ötgyerekes anya mesélte el, milyen volt 16, 18, 28, 30 és 43 évesen kismamának lenni, és milyen tanulságokra jött rá.
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Sokan megbélyegzik azokat a nőket, akik nagyon fiatalok szülnek gyereket, de azokat sem kímélik a kéretlen megjegyzésekkel, akik az átlagosnál később, 40 felett esnek teherbe.

  Egy ötgyermekes angol anya mindkettőt megtapasztalta, hiszen első gyerekét alig 16 évesen szülte, a legkisebbet pedig 43 évesen. De volt terhes a 20-as és a 30-as éveiben is, így minden eddigi életszakaszában megtapasztalta a várandósságot és a babázás első, legnehezebb hónapjait.

  Rachel Rowsell a Sunnak mesélte el a tapasztalatait. Az első terhessége váratlanul jött, 16 évesen még nem is tervezett babát. Amikor meglátta a pozitív tesztet, máris attól félt, hogy mit fog szólni hozzá az anyukája. Jogosan tartott tőle, az anya ugyanis nagyon mérges lett, azt mondta, Rachel tönkretette az életét a korai terhességgel. A lány nevelőapja viszont támogatta őt, ahogy 21 éves párja, Tim is. A szülés fájdalmas volt a fiatal kismama számára, de a szíve vitte előre. Tanulmányait kislánya, Emily mellett sem akarta feladni, az apa vigyázott a babára, amikor Rachel a vizsgáira készült.

  Másodjára akkor lett várandós, amikor a kis Emily még csak egy éves volt. 18 évesen szülte meg kisfiát, Tomot, két gyerekkel pedig már elég nehéz dolga volt, még az is hosszas előkészületet igényelt, hogy elinduljon bevásárolni velük.

  "Élveztem, hogy a gyerekekkel lehetek, de sokkal önzőbb voltam, mint most. Egyetemre mentem, miközben Emily bölcsődében volt, Tomra pedig Tim vigyázott. Bizonyítani akartam, hogy annak ellenére, hogy tinimami vagyok, még lehetnek sikereim. Elszántam küzdöttem azért, hogy bebizonyítsam, téved, aki mást gondol."

  El is végezte az egyetemet, majd dolgozni kezdett egy marketingcégnél, amiből éppen futotta arra, hogy házat béreljen. 21 éves korában szakított gyermekei apjával, Emily ekkor 5, Tom pedig 3 éves volt. A munkahelyén megismerkedett egy új férfival, Markkal, akivel alig öt hét után el is jegyezték egymást, két évvel később pedig összeházasodtak.

  Amikor harmadszor is terhes lett, már úgy érezte, hogy ezzel nincs semmi baj, hiszen már 28 éves volt, házas, éppen ezért mások szemét sem szúrhatta ez. Úgy érezte, mintha először várna babát, ekkor élte bele magát először igazán ebbe az időszakba.

  "Úgy vásároltam babacuccokat, mintha először csinálnám. Mindenből újat akartam, hiszen az első két gyerekemnél erre nem volt lehetőségem. Amikor hazahoztam Poppyt, egészen más volt, mást éreztem, mint amikor Emily született. Mindenki nagyon boldog volt."

  A kislány csak 2 éves volt, amikor Rachel szakított az apával, Markkal, pár héttel később pedig már egy másik férfivel, Justinnal randizott. Másfél éve jártak már együtt, amikor az akkor már háromgyermekes, 30 éves anya újra meglátta azt a nagyon is ismerős két csíkot a terhességi teszten.

  "Már volt három gyerekem, a negyedik pedig már a harmadik apától volt, és ez kellemetlen volt számomra. Úgy éreztem, hogy az emberek elítélnek, és ezért én is azt hittem, hogy megint rosszat tettem. Evie-vel már nem jártam annyit babaklubba, és heti háromszor bölcsibe vittem nyolchónapos korától kezdve, hogy dolgozhassak. Emiatt anya-bűntudatom volt."

  Rachel ekkor már teljesnek érezte a családját négy gyermekével és Justinnal, az élet azonban ismét közbeszólt. Amikor 42 éves korában egyszer kimaradt a menstruációja, azt hitte, ez már a menopauza jele, de mint kiderült, megint babát várt.

  "Az első gondolatom rögtön az volt, hogy mit fognak gondolni az emberek. Nem is amiatt, hogy ebben a korban vállalok gyereket, hanem az idősebb korban való szülés kockázatai miatt. Azt hittem, felelőtlennek tűnhetek. Még a gyerekek is megdöbbentek, főleg Poppy, aki kiakadt, mert azt gondolta, már túl öreg vagyok még egy gyerekhez. De amint meglátta a kishúgát, szerelmes lett belé."

  Az anya viszonylag gyorsan szülte meg legkisebb gyermekét, Clarát, de komoly fájdalmai voltak. Pár héttel később jött a koronavírus-járvány és vele a karantén, így nemcsak újszülött kislányával kellett foglalkoznia, de két nagyobbik lányának is segítenie kellett az otthoni tanulásban. Ráadásul 43 évesen már nehezebb egy totyogós gyereket gondozni és az alváshiány is jobban kikészíti, mint fiatalabb korában.

  Most már belátja, hogy még tiniként is könnyebb volt az anyaság, már csak azért is, mert nem aggódott állandóan azon, hogy minden jól csinál-e. Ugyanakkor már tudja, mit csinálhatott volna másképp, így a fiatalabb gyerekeit már kicsit másképp neveli. Például sokkal engedékenyebb és nem stresszel apró dolgokon.

  A legfontosabb tanulság azonban az volt számára, hogy az emberek mindig ítélkezni fognak, mindegy, hány évesen vállal gyereket, ezért nem is kell foglalkozni mások véleményével.

  "16 évesen elhitették velem, hogy borzalmas bűncselekményt követtem el azzal, hogy gyereket szültem. A boltban mindig megnéztek, úgy éreztem, mintha egy nyíl mutatott volna rám azzal, hogy "tini anyuka". Ez volt a stigma. Aztán sok-sok évvel később, amikor 43 évesen terhes voltam Clarával, már tudtam, hogy az én korombeli anyákat idősnek minősítik. De megtanultam, hogy nem szabad aggódni azon, mit gondolnak mások."

  Az ötgyerekes anya úgy érzi, teljes a családja, még ha most szingliként is neveli a gyerekeit, és biztos benne, hogy nem fog többet szülni. Saját vállalkozást indított, coachként segít más nőknek kiteljesedni és elérni a céljukat.


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  Kiborultak a netezők az esküvői videón, amelyen a szertartás elején a szomszéd hangosan elkezdi nyírni a füvet
  Az ifjú pár a saját hangját se hallotta, a szomszédasszony meg csak zúgatta a fűnyírót.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan felháborította a TikTok és a Reddit népét az az esküvői videó, amelyet egy elkeseredett menyasszony posztolt - számol be róla a YourTango. A fiatal nő elmondása szerint vőlegényével úgy döntött, hogy a szertartást a házuk előtti, hatalmas előkertben tartják meg. Arrafelé nincsenek kerítések, így a szomszédok is láthatták, amint a ház előtti napokban előkészítik a ceremóniát, a virágfüzér-kaput és a székeket a vendégeknek.

  Ezért sokkolta annyira a násznépet és természetesen a házasulókat, amikor abban a percben, hogy a menyasszony romantikus zene kíséretében odasétált a vőlegényéhez és a paphoz, a szomszéd házban lakó nő teljes erőből felzúgatta a fűnyírógépet, és elkezdte nyírni a háza előtti pázsitot.

  "Az egész esküvői ceremónia alatt folytatta. A saját házassági eskünket se hallottuk tőle. És jól tudta, mit csinál, pár méterre volt tőlünk, látta, hogy épp esküvő zajlik. Nem mentem oda, mert féltem, hogy lecsapom, és nem akartam ezzel elrontani az eküvőm napját. Na nem mintha nem romlott volna el így is" - panaszolta az ara.

  A kommentelők többsége felháborodott.

  "Kiben van ennyi rosszindulat, hogy ilyet csináljon? Nem bírta ki azt az egy órát? Elképesztő, milyen undorító emberek vannak."

  "Szándékosan tönkretenni valakinek az esküvőjét...aljas húzás. Nézni is rossz."

  De akadta olyanok is, akik az ifjú párt hibáztatták. Szerintük nem volt jó ötlet otthon tartani az esküvőt, vannak erre elkerített helyek, ahol senki sem zavarja őket. Mások szerint pedig a szomszédasszonynak is van igazsága: talán elfoglalt ember, aki nem igazíthatja a napi teendőit és a ház körüli munkáit a szomszéd esküvőjéhez.

  @vampyyric some people are so miserable #karen #wedding #weddingruined #ruines #SlurpeeRun #karens #karensgoingwild #karensoftiktok #fyp #fypシ ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  „Önző, gazdag ribancnak neveztek” – Gyűlöletcunami zúdult az anyára, aki megválasztja ötödik babája nemét
  A tévésztár négy fia után kislányt akar ötödiknek. Az orvosok segítségét kérte.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 21.


  Megosztom
  Link másolása

  A 34 éves brit tévésztár, Danielle Lloyd álmában sem gondolta, mit szabadít el, amikor nyilvánosan felvállalta, hogy párjával Kaliforniába utaznak ötödik gyerekük megfogantatására, ugyanis úgynevezett “nemválasztó” orvosi beavatkozással garantáltan kislányt akarnak. Danielle üzenetek ezreit kapta a Twitteren és az Instagramon, és elmondása szerint korántsem kedveseket. Főleg olyan nők támadtak rá, akiknek nem sikerül teherbe esniük.

  “Visszataszító, önző, gazdag ribancnak neveztek, akinek inkább hálásnak kellene lennie, hogy van négy gyönyörű fia” – mesélte Danielle.

  Előző házasságából tényleg van három, mostani párjával, Michael O’Neill-lel pedig egy negyedik fia.

  “Olyan mély vágy él bennem egy kislány után, hogy nem tudok neki ellenállni. Én imádtam az anyámat, miért ne lehetne az én kislányomnak is egy hasonló kötődése?” – kérdezi az egykori modell.

  A nemválasztó megtermékenyítés Nagy-Britanniában illegális, Amerikában viszont milliárdos biznisz. Tény, hogy a dolog nem olcsó mulatság. Egyetlen beavatkozás 12 ezer fontba, azaz több mint 4 millió forintba kerül, és ez csak egy “kör” – valószínűleg többször kell próbálkozni.

  Daily Mail


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Videó - Családi tömegverekedés tört ki egy szülinapi bulin egy e-cigiért
  Az 50. születésnap hatalmas családi verekedésben tört ki.

  Megosztom
  Link másolása

  A családi összejöveteleken gyakran tör ki veszekedés, azonban ez a brit család most mindenen túltett. Egy e-cigi miatt hatalmas verekedésbe fulladt a szülinapi buli - számolt be róla a Sun.

  Lisa Keegan éppen 50. születésnapját az ünnepelte családja és ismerősei körében, amikor kitört a dráma. A 40 éves barátja, Adam elvette az e-cigarettáját az egyik tinédzsertől.

  Lisa lányának barátja, az 52 éves Tony ezután a segítségére sietett, a vita pedig elfajult és kitört a pokol.

  A drámai felvételeken látszik, ahogy a két férfi részegen a földön kapálózik, miközben próbálják megütni egymást.

  A születésnapos Lisa ezután közbelépett, hogy szétválassza a párt, csakhogy Tony véletlenül őt is megütötte.

  Hallani lehet, a videón, ahogy azt kiabálja, hogy "nem, te bántalmazol engem", mielőtt a lánya, Colleen elesik egy székben. A dühös Lisanak ezután sikerül szétválasztania a verekedőket, de a feldühödött Tony ekkor megragad egy széket, hogy riválisára szegezze.

  Az őrületes videó itt tekinthető meg.

  Végül a helyi rendőrség sietett a helyszínre, hogy megállítsa a zűrzavart.

  „Csak egyszer vagy 50 éves, és ezt a születésnapot biztosan nem fogom elfelejteni! Káosz volt”

  - nyilatkozta Lisa az eset után bulijáról.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk