LIFE

  „Akkor is megbélyegeztek, amikor 16 évesen lettem anya, és akkor is, amikor 43 évesen szültem”

  Egy ötgyerekes anya mesélte el, milyen volt 16, 18, 28, 30 és 43 évesen kismamának lenni, és milyen tanulságokra jött rá.
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Sokan megbélyegzik azokat a nőket, akik nagyon fiatalok szülnek gyereket, de azokat sem kímélik a kéretlen megjegyzésekkel, akik az átlagosnál később, 40 felett esnek teherbe.

  Egy ötgyermekes angol anya mindkettőt megtapasztalta, hiszen első gyerekét alig 16 évesen szülte, a legkisebbet pedig 43 évesen. De volt terhes a 20-as és a 30-as éveiben is, így minden eddigi életszakaszában megtapasztalta a várandósságot és a babázás első, legnehezebb hónapjait.

  Rachel Rowsell a Sunnak mesélte el a tapasztalatait. Az első terhessége váratlanul jött, 16 évesen még nem is tervezett babát. Amikor meglátta a pozitív tesztet, máris attól félt, hogy mit fog szólni hozzá az anyukája. Jogosan tartott tőle, az anya ugyanis nagyon mérges lett, azt mondta, Rachel tönkretette az életét a korai terhességgel. A lány nevelőapja viszont támogatta őt, ahogy 21 éves párja, Tim is. A szülés fájdalmas volt a fiatal kismama számára, de a szíve vitte előre. Tanulmányait kislánya, Emily mellett sem akarta feladni, az apa vigyázott a babára, amikor Rachel a vizsgáira készült.

  Másodjára akkor lett várandós, amikor a kis Emily még csak egy éves volt. 18 évesen szülte meg kisfiát, Tomot, két gyerekkel pedig már elég nehéz dolga volt, még az is hosszas előkészületet igényelt, hogy elinduljon bevásárolni velük.

  "Élveztem, hogy a gyerekekkel lehetek, de sokkal önzőbb voltam, mint most. Egyetemre mentem, miközben Emily bölcsődében volt, Tomra pedig Tim vigyázott. Bizonyítani akartam, hogy annak ellenére, hogy tinimami vagyok, még lehetnek sikereim. Elszántam küzdöttem azért, hogy bebizonyítsam, téved, aki mást gondol."

  El is végezte az egyetemet, majd dolgozni kezdett egy marketingcégnél, amiből éppen futotta arra, hogy házat béreljen. 21 éves korában szakított gyermekei apjával, Emily ekkor 5, Tom pedig 3 éves volt. A munkahelyén megismerkedett egy új férfival, Markkal, akivel alig öt hét után el is jegyezték egymást, két évvel később pedig összeházasodtak.

  Amikor harmadszor is terhes lett, már úgy érezte, hogy ezzel nincs semmi baj, hiszen már 28 éves volt, házas, éppen ezért mások szemét sem szúrhatta ez. Úgy érezte, mintha először várna babát, ekkor élte bele magát először igazán ebbe az időszakba.

  "Úgy vásároltam babacuccokat, mintha először csinálnám. Mindenből újat akartam, hiszen az első két gyerekemnél erre nem volt lehetőségem. Amikor hazahoztam Poppyt, egészen más volt, mást éreztem, mint amikor Emily született. Mindenki nagyon boldog volt."

  A kislány csak 2 éves volt, amikor Rachel szakított az apával, Markkal, pár héttel később pedig már egy másik férfivel, Justinnal randizott. Másfél éve jártak már együtt, amikor az akkor már háromgyermekes, 30 éves anya újra meglátta azt a nagyon is ismerős két csíkot a terhességi teszten.

  "Már volt három gyerekem, a negyedik pedig már a harmadik apától volt, és ez kellemetlen volt számomra. Úgy éreztem, hogy az emberek elítélnek, és ezért én is azt hittem, hogy megint rosszat tettem. Evie-vel már nem jártam annyit babaklubba, és heti háromszor bölcsibe vittem nyolchónapos korától kezdve, hogy dolgozhassak. Emiatt anya-bűntudatom volt."

  Rachel ekkor már teljesnek érezte a családját négy gyermekével és Justinnal, az élet azonban ismét közbeszólt. Amikor 42 éves korában egyszer kimaradt a menstruációja, azt hitte, ez már a menopauza jele, de mint kiderült, megint babát várt.

  "Az első gondolatom rögtön az volt, hogy mit fognak gondolni az emberek. Nem is amiatt, hogy ebben a korban vállalok gyereket, hanem az idősebb korban való szülés kockázatai miatt. Azt hittem, felelőtlennek tűnhetek. Még a gyerekek is megdöbbentek, főleg Poppy, aki kiakadt, mert azt gondolta, már túl öreg vagyok még egy gyerekhez. De amint meglátta a kishúgát, szerelmes lett belé."

  Az anya viszonylag gyorsan szülte meg legkisebb gyermekét, Clarát, de komoly fájdalmai voltak. Pár héttel később jött a koronavírus-járvány és vele a karantén, így nemcsak újszülött kislányával kellett foglalkoznia, de két nagyobbik lányának is segítenie kellett az otthoni tanulásban. Ráadásul 43 évesen már nehezebb egy totyogós gyereket gondozni és az alváshiány is jobban kikészíti, mint fiatalabb korában.

  Most már belátja, hogy még tiniként is könnyebb volt az anyaság, már csak azért is, mert nem aggódott állandóan azon, hogy minden jól csinál-e. Ugyanakkor már tudja, mit csinálhatott volna másképp, így a fiatalabb gyerekeit már kicsit másképp neveli. Például sokkal engedékenyebb és nem stresszel apró dolgokon.

  A legfontosabb tanulság azonban az volt számára, hogy az emberek mindig ítélkezni fognak, mindegy, hány évesen vállal gyereket, ezért nem is kell foglalkozni mások véleményével.

  "16 évesen elhitették velem, hogy borzalmas bűncselekményt követtem el azzal, hogy gyereket szültem. A boltban mindig megnéztek, úgy éreztem, mintha egy nyíl mutatott volna rám azzal, hogy "tini anyuka". Ez volt a stigma. Aztán sok-sok évvel később, amikor 43 évesen terhes voltam Clarával, már tudtam, hogy az én korombeli anyákat idősnek minősítik. De megtanultam, hogy nem szabad aggódni azon, mit gondolnak mások."

  Az ötgyerekes anya úgy érzi, teljes a családja, még ha most szingliként is neveli a gyerekeit, és biztos benne, hogy nem fog többet szülni. Saját vállalkozást indított, coachként segít más nőknek kiteljesedni és elérni a céljukat.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk