LIFE

  Aki hisz az asztrológiában, az jó eséllyel nárcisztikus, és az IQ-ja is kisebb

  Egy kutatás legalábbis ilyen összefüggést talált.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 14.


  Megosztom
  Link másolása

  Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a nárcizmus és az asztrológiába vetett hit között egy kutatásban. Sőt: azt állítják, nem csak a nárcizmusnak, hanem az alacsonyabb IQ-nak is szerepe van az asztrológia iránti érdeklődésben.

  Ma, az USA felnőtt lakóinak majdnem egyharmada hisz az asztrológiában. De világszerte népszerű a csillagászat tudományának mellékágából kifejlődött csillagjóslás, illetve a bolygók mozgásán alapuló személyiség- és globélis sorselemzés, Magyarországon is, és itthon hivatalosan is lehet űzni az asztrológus foglalkozást.

  Sokan hisznek az asztrológiában

  Arra, hogy miért hisznek az emberek az asztrológiában, nem adható egyszerű válasz. Sokan stresszes vagy bizonytalan élethelyzetben, mások személyes tragédiák, traumák vagy történelmileg zavaros időben (például háborúk, konfliktusok, válságok,járványok, forradalmak) idején fordulnak az asztrológiához, hogy magyarázatot kapjanak, kiszámíthatóbbak gondolják az életüket, vagy azt érezhessék, hogy sorsuk nem véletlenül alakul így.

  Egy svédországi kutatás nemrég az intelligencia, a személyiség és az asztrológia közti összefügést vizsgálta.

  A "Még a csillagok szerint is különleges vagyok" címet viselő vizsgálatban 264 fő vett részt, 87%-uk nő volt, a 25 és 34 év közötti korosztályból. A kutatás során vizsgáltak 5 tulajdonságot (kedvesség, lelkiismeretesség, extraverzió, neurotikusság, és tapasztalatszerzés iránti érdeklődés), foglalkoztak az asztrológia fontosságával és az égitestek hangulatra, viselkedésre és jövőre gyakorolt hatásának megítélésével, de a nárcizmust, a pszichopátia és a machiavellizmus megjelenésével is.

  Összefüggés lehet a nárcizmus és az asztrológia között?

  Egyesek számára az asztrológia mély hit. Ők sok időt töltenek horoszkópok olvasásával, asztrológiai elemzésekkel, és sok pénzt költenek asztrológusok személyre szabott elemzéseire, útmutatóira. Az alapkérdés az volt, hogy akik ennyire hisznek az asztrológiában, különböznek-e valamiben az átlagemberektől? A kutatás szerint mindenképpen.

  A vizsgálat megállapította, hogy az asztrológiába vetett erős hit összefüggésben áll a magasabb szintű nárcizmussal.

  Miért lehet nagyobb az asztrológiában hívők között a nárcisztikus személyiséggel rendelkezők aránya? Talán azért, mert az ember univerzumban elfoglalt különleges helyének, szerepének hangsúlyozása vonzza a nárcikat. Ezen kívül bizonyos paranormális és babonás hiedelmeket erősít – mint például a nárcisztikus személyiségű emberek hite saját feltételezett felsőbbrendűségükbe.

  Tovább erősíti ezt a hatást a manapság elterjedt „énközpontú világnézetnek” köszönhető. Ráadásul az Y generáció tagjainak kulturális aspektusai is hangsúlyozhatják az egyének egyediségét, ami szintén egocentrikusabb látásmódhoz vezethet, így nárcisztikus vonásokhoz kapcsolódnak. Az asztrológiai előrejelzések és horoszkópok gyakran pozitívan fogalmaznak, ami tovább erősítheti a saját fontosságukba vetett hitet, emiatt még vonzóbb a nárcisztikus egyének számára.

  Az adatok elemzésekor az is kiderült, hogy a nárcisztikusok hajlamosak voltak tévesen azt feltételezni, hogy az asztrológiát tudományos bizonyítékok támasztják alá.

  És mi a helyzet az intelligenciával?

  A kutatás olyan megállapítást is tartalmazott, amely szerint az intelligens emberek kevésbé hisznek az asztrológiában.

  Ez mivel magyarázható? Talán azzal, hogy a paranormális jelenségbe vetett hit gyakran jár együtt a kritikai gondolkodás hiányával. Például az ebben hívők természetfeletti ok-okozati összefüggést feltételezhetnek különböző, bekövetkezett eseményekről, és alacsonyabb intelligencia hányadosuk és rosszabb kognitív képességeik miatt, még amikor bebizonyítják az általuk hitt dolog ellenkezőjét, akkor sem tudnak váltani, és átállítani a gondolkodásukat.

  A fenti kutatás ugyan izgalmas, ám a hibái (kis számú részvevő, női résztvevők túlsúlya a vizsgálatban) miatt messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni belőle.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Döbbenetes videón, ahogy vadállatként üvöltözik egy esküvőn egy nő a pasijával, mert táncolt egy koszorúslánnyal
  A videót a buli DJ-je vette fel, a kinti mosdóban zajlott a balhé. Csak erős idegzetűeknek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Esküvői dráma! Barátnő kicsit kiakadt, hogy a pasija táncolt egy koszorúslánnyal, akit valószínűleg nem kedvel." – Ezt írta a TikTok videóra az az esküvői DJ, aki egy szinte szó szerint horrorba illő veszekedést rögzített a menyegző utáni bulin, kint a folyosón.

  A videón a balhézó pár nem látszik, mert bent vannak a mosdóban, de hallani mindent lehet - túlságosan is jól. Eddig 4,3 millióan hallgatták végig a valóban vadállati üvöltözést, amelyet a féltékeny barátnő levágott. Az eltorzult fejhang miatt csak foszlányokat lehet kivenni: „Tisztában vagy ezzel? Megértettél?". Ezt a lány kiabálja, a barátja próbálja megbeszélni vele a dolgot, de azután ő is felkapja a vizet, valószínűleg azért, mert a nő megütötte: „Te szó szerint megütöttél. Megütöttél, te, engem, én hozzád se értem." A kiabálást végül a lány egy jól kivehető „B...meg"-gel zárja.

  Az egész valóban döbbenetes, a hozzászólókat is sokkolta. Volt, aki megértette a nőt, és neki adott igazat, de a többség a férfi mellé állt, nem feltétlenül azért, mert vele értettek egyet, hanem mert szerintük ez a hangnem egyszerűen minden határon túlmegy, és megengedhetetlen. Néhány komment:

  „Ennek az üvöltésnek oka van. Iszonyú fájdalmat élhet át a nő. A pasi szerintem százezer százalékban bűnös."

  „Hölgyeim, ha szükségét érzik, hogy valakivel így ordítsanak, akkor inkább keressenek valaki mást. Ez így senkinek se éri meg."

  „Na ez az a pont, amikor a pasi helyében én már nem lennék benne ebben a kapcsolatban."

  „Haver, fuss, fuss, vissza se nézz!"

  „Senkivel nem üvöltözünk így! Még ha meg is csaltak, fájdalmat is okoztak neked, maradjunk már emberek. Ott kell hagyni az ilyen csajt, azonnal."

  @djd_nail Wedding Drama! #DjdNail #Dontdoit #ohlawd #prayforhim #weddingtiktok #Breathsis #dj #Djlife #findyourgrace ♬ original sound - DjD_Nail

  YourTango

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Hősként ünnepli a TikTok a lányt, aki hűtlen pasijától orrplasztikát kért engesztelésül, és meg is mutatta, milyen szép lett
  „Tökre megérte” – mondja a lány a videóban, amelyet már kétmillióan láttak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Igencsak felkavarta a TikTok népét az a kétségkívül merész lány, aki pasija félrelépése után rendhagyó húzásra szánta el magát, és mindezt részletesen elmagyarázta és meg is mutatta egy videóban - szúrta ki a YourTango.

  A lány elmesélte, hogy szerelme félrelépése természetesen nagyon megviselte, ám a pasi annyira könyörgött, hogy fogadja vissza, úgy fogadkozott, hogy bármit megtenne a megbocsátásért, hogy a lány végül a szaván fogta.

  Oké, akkor fizesd ki az orrplasztikámat. Amúgy is régóta meg akartam csináltatni, te meg eléggé beletapostál az önbizalmamba, ennyivel tartozol nekem" – közölte a fiúval.

  És amint a videóból is látszik, a dolog bejött. A pasi fizetett – egy orrplasztika 2000 dollárba, azaz körülbelül 800 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban –, a lány pedig meg is mutatta a csinos-fitos végeredményt.

  A kommentelők teljesen odavoltak az ötletért.

  „Hát ez óriási, istennő vagy!”

  „A francba, én egy trópusi luxusutazást kértem, eszembe juthatott volna az orrplasztika is, jobban megéri.”

  „Ez az! Ha továbbra is akar téged, fizessen. Nehogy már ingyen vesztegest rá az idődet!”

  A lány egyébként a videó végén elárulta, hogy a csalfa férfiú végül újra félrelépett, úgyhogy lapátra tette. De az új, gyönyörű orra „így is megérte.”

  @userg01728011 #stitch with @itslilrockyy #cheater #funny #catchingcheaters ♬ original sound - 🎨


  Megosztom
  Link másolása