LIFE

  Aki hisz az asztrológiában, az jó eséllyel nárcisztikus, és az IQ-ja is kisebb

  Egy kutatás legalábbis ilyen összefüggést talált.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 14.


  Megosztom
  Link másolása

  Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a nárcizmus és az asztrológiába vetett hit között egy kutatásban. Sőt: azt állítják, nem csak a nárcizmusnak, hanem az alacsonyabb IQ-nak is szerepe van az asztrológia iránti érdeklődésben.

  Ma, az USA felnőtt lakóinak majdnem egyharmada hisz az asztrológiában. De világszerte népszerű a csillagászat tudományának mellékágából kifejlődött csillagjóslás, illetve a bolygók mozgásán alapuló személyiség- és globélis sorselemzés, Magyarországon is, és itthon hivatalosan is lehet űzni az asztrológus foglalkozást.

  Sokan hisznek az asztrológiában

  Arra, hogy miért hisznek az emberek az asztrológiában, nem adható egyszerű válasz. Sokan stresszes vagy bizonytalan élethelyzetben, mások személyes tragédiák, traumák vagy történelmileg zavaros időben (például háborúk, konfliktusok, válságok,járványok, forradalmak) idején fordulnak az asztrológiához, hogy magyarázatot kapjanak, kiszámíthatóbbak gondolják az életüket, vagy azt érezhessék, hogy sorsuk nem véletlenül alakul így.

  Egy svédországi kutatás nemrég az intelligencia, a személyiség és az asztrológia közti összefügést vizsgálta.

  A "Még a csillagok szerint is különleges vagyok" címet viselő vizsgálatban 264 fő vett részt, 87%-uk nő volt, a 25 és 34 év közötti korosztályból. A kutatás során vizsgáltak 5 tulajdonságot (kedvesség, lelkiismeretesség, extraverzió, neurotikusság, és tapasztalatszerzés iránti érdeklődés), foglalkoztak az asztrológia fontosságával és az égitestek hangulatra, viselkedésre és jövőre gyakorolt hatásának megítélésével, de a nárcizmust, a pszichopátia és a machiavellizmus megjelenésével is.

  Összefüggés lehet a nárcizmus és az asztrológia között?

  Egyesek számára az asztrológia mély hit. Ők sok időt töltenek horoszkópok olvasásával, asztrológiai elemzésekkel, és sok pénzt költenek asztrológusok személyre szabott elemzéseire, útmutatóira. Az alapkérdés az volt, hogy akik ennyire hisznek az asztrológiában, különböznek-e valamiben az átlagemberektől? A kutatás szerint mindenképpen.

  A vizsgálat megállapította, hogy az asztrológiába vetett erős hit összefüggésben áll a magasabb szintű nárcizmussal.

  Miért lehet nagyobb az asztrológiában hívők között a nárcisztikus személyiséggel rendelkezők aránya? Talán azért, mert az ember univerzumban elfoglalt különleges helyének, szerepének hangsúlyozása vonzza a nárcikat. Ezen kívül bizonyos paranormális és babonás hiedelmeket erősít – mint például a nárcisztikus személyiségű emberek hite saját feltételezett felsőbbrendűségükbe.

  Tovább erősíti ezt a hatást a manapság elterjedt „énközpontú világnézetnek” köszönhető. Ráadásul az Y generáció tagjainak kulturális aspektusai is hangsúlyozhatják az egyének egyediségét, ami szintén egocentrikusabb látásmódhoz vezethet, így nárcisztikus vonásokhoz kapcsolódnak. Az asztrológiai előrejelzések és horoszkópok gyakran pozitívan fogalmaznak, ami tovább erősítheti a saját fontosságukba vetett hitet, emiatt még vonzóbb a nárcisztikus egyének számára.

  Az adatok elemzésekor az is kiderült, hogy a nárcisztikusok hajlamosak voltak tévesen azt feltételezni, hogy az asztrológiát tudományos bizonyítékok támasztják alá.

  És mi a helyzet az intelligenciával?

  A kutatás olyan megállapítást is tartalmazott, amely szerint az intelligens emberek kevésbé hisznek az asztrológiában.

  Ez mivel magyarázható? Talán azzal, hogy a paranormális jelenségbe vetett hit gyakran jár együtt a kritikai gondolkodás hiányával. Például az ebben hívők természetfeletti ok-okozati összefüggést feltételezhetnek különböző, bekövetkezett eseményekről, és alacsonyabb intelligencia hányadosuk és rosszabb kognitív képességeik miatt, még amikor bebizonyítják az általuk hitt dolog ellenkezőjét, akkor sem tudnak váltani, és átállítani a gondolkodásukat.

  A fenti kutatás ugyan izgalmas, ám a hibái (kis számú részvevő, női résztvevők túlsúlya a vizsgálatban) miatt messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni belőle.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tízmillióan látták a videót a kutyáról, aki olyan boogie-boogie szökdécselést vág le a gyepen, mintha be lenne tépve
  Egyszerre táncol, riszál, pattog, farokcsóvál, és vigyorog. Ehhez még csak hasonlót se láttunk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  Határozottan feldobja mindenki napját az a videó, amely szélsebesen járja körbe a netet, már csaknem tízmillióan látták, csak a Twitteren.

  A videó alighanem a világ egyik legboldogabb blökijét mutatja be, amint igen szokatlan, szökdécselő tánclépésekkel lejt végig vélhetően a gazdája udvarának gyepén. Hogy valaki betanította-e, vagy egyszerűen csak így fejezi ki mérhetetlen elégedettségét az élettel, nem tudni, mindenesetre a látványt a nézők és a kommentelők is imádják.

  Egyszerűen nem lehet nem felvidulni ezen a "boldog, boldog, boldog" négylábún - ahogy az aláfestő zene szövege is mondja.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A reptérről lépett le az ara a vőlegény 5000 fontjával és összes csomagjával a romantikus, római esküvő előtt
  Megvárta, amíg a férfi kiment vécére, és tiplizett. A rendőrség körözi, a kétségbeesett férj-jelölt várja vissza.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan a bolondját járathatta a negyvenes, brit férfival az a nő, aki a felejthetetlenre tervezett, római álomesküvő előtt, percekkel a felszállást megelőzve, a reptéren hagyta faképnél megrökönyödött vőlegényét.

  A Daily Mail beszámolója szerint a férfi nemrég ismerkedett meg a hölggyel, és szinte napok alatt olyan halálosan beleszeretett, hogy egy nappal az utazás előtt meg is kérte a kezét. A nő azonnal igent mondott, és örömmel rábólintott arra is, hogy férj-jelöltjével másnap repülőre szálljanak, és Rómában összeházasodjanak.

  Ám a londoni Heathrow reptéren döbbenetes fordulatot vettek a dolgok. Amíg a vőlegény kiment vécére, az ara se szó, se beszéd elpárolgott. A kétségbeesett, szerelmes férfi riadóztatta a biztonságiakat, végül már az egész földi személyzet, és végül a rendőrség is a nőt kereste, de bottal üthették a nyomát.

  A dolog pikantériája, hogy az asszonyka a vőlegénye 5000 fontjával (2,3 millió forint) és összes csomagjával lécelt le, amelyekben több értékes holmi is volt. Annak a rendőrség szerint egyelőre nincs nyoma, hogy egy másik gépre szállt volna fel, legalábbis a saját nevén biztos nem, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kisétált a reptérről.

  Néhány utas órákig próbált lelket önteni a vigasztalhatatlan vőlegénybe, akiben egy világ omlott össze. A rendőrség körözi a nőt, de még senkit se tartóztattak le. Egyelőre az se biztos, hogy a valódi nevén mutatkozott be a férfinak.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása