LIFE

  A túlzott szorongás 10 kevésbé ismert jele, amiket megéri időben azonosítani

  Egy kis önvizsgálat sorfordító lehet!
  Sassy - sassy.hu
  2019. március 25.


  Megosztom
  Link másolása

  A túlzott szorongás kétségkívül az egyik legrejtélyesebb pszichológiai betegség, amely a félelmi rendszer rosszul alkalmazkodó működéseként definiálható. Sokszor a külvilágnak halvány fogalma sincs róla, ha küzdesz vele, viszont az sem kizárt, hogy te magad sem vagy tisztában kóros létével.

  Sokféle módon hat az emberekre. Van, aki alig merészkedik ki az otthonából, olyannyira hatalmába keríti a kór, míg mások különböző módokat találnak arra, hogy megbirkózzanak vele. Néhányan olyan szokásokat fejlesztenek ki magukban, amik lehetővé teszik, hogy a társadalom teljesértékű tagjai legyenek, ugyanakkor belül stresszel és kétségekkel küzdenek.

  Egy szorongó ember gyakran ösztönösen felölti a pókerarcot, mivel szégyenli a problémáit vagy egyszerűen nem akarja ezzel terhelni a környezetét, így egyáltalán nem meglepő, ha kevesen tudnak róla, hogy mik is a valódi érzései. Természetesen nem mindet rejti el, sőt, nagyon gyakran empatikus és törődő, érzelmes típus, viszont van egy kis "csomag", amiről talán még a legjobb barátai sem tudnak.

  A szorongongás számtalan módon támadhat: pánikkal, stresszel, aggódással, remegéssel, hányingerrel, fejfájással, de egy valami mindig állandó: mindig meg tudsz vele küzdeni, mindig túléled. Ez egyfajta állandó harc saját magad és az elméd között. De vannak más tipikus jellemzői is:

  1. Angolos távozás

  Gyakran te vagy az első, aki hazamegy a vendégségből/buliból/társaságból. Márpedig egy bizonyos pontig szeretnéd jól érezni magad és a barátaiddal lenni, mivel ez kizökkent és ellazít téged - de csak egy darabig. Aztán az esemény valamiért stresszforrássá változik és akár látszólag minden ok nélkül a távozás mellett döntesz. Nem ritkán köszönés nélkül, mivel így nem zavarod meg senki szórakozását és magyarázkodnod sem kell.

  2. Túl elfoglalt vagy

  Habár te is tisztában vagy vele, hogy le kéne lassítanod, mégis az ellenkezőjét teszed. Még több munkát vállalsz magadra, mivel úgy érzed, ha elfoglalt maradsz, nem jut időd a saját dolgaidon görcsölni vagy esetleg olyan szituációkba csöppenni, amiktől tartanál. Ráadásul rettegsz attól, hogy csalódnak benned, ezért maximalizmussal beleveted magad a feladatokba. Ha épp nincs munkád, akkor is találsz magadnak valamit, amibe belemélyedhetsz, hogy ne kelljen egyedül maradnod a gondolataiddal.

  3. Megfelelési kényszer

  Mindenkit boldoggá szeretnél tenni. Ezért aztán extra munkákat vállalsz, hogy körülötted mindenki elégedett legyen és a családod is büszke lehessen rád. Azonban nem számít, mennyi dicséretet is kapsz, saját magaddal nem igazán tudsz elégedett lenni.

  4. Nincs helye hibáknak

  Nagyon kemény vagy önmagaddal, sokkal szigorúbb, mint a legtöbb ember vagy főnök körülötted. A legkisebb hibákért is felelősségre vonod magad. Nem igazán tudod megnyugtatni vagy emlékeztetni az elméd arra, hogy hibázni emberi dolog. Ehelyett az agyad következetesen és állandóan dorgál téged valami miatt.

  5. Perfekcionista

  Folyamatosan a siker és a már-már elérhetetlen tökéletesség iránt sóvárogsz. Ugyanakkor ez egy végtelen kör, mivel bár ki szeretnéd elégíteni a környezeted és maximalista vagy, mégsem engeded meg magadnak, hogy elfogadd a dicséreteket.

  6. Rossz szokások

  Valószínűleg kifejlesztettél pár rossz szokást, hogy levezesd a feszültséget. Például rágöd a körmöd vagy vakarod a bőröd, esetleg tépkeded a hajad vagy a szemöldököd. Valószínűleg rá is kerestél már a Google-ben, hogy mi segíthet átvészelni a stresszhelyzeteket, mivel bármit megtennél, hogy kicsit jobban viseld őket.

  7. Kis dolgok

  Hajlamos vagy a halogatásra, mert néha még a legkisebb feladatok is monumentálisnak tűnhetnek a szemedben. Ez különösen igaz a különböző interakciók esetében: e-mailek küldése, telefonhívások kezdeményezése vagy szöveges üzenetekre való válaszadás. A szorongást a legkisebb dolgok is előidézhetik; a legkisebb küldetés is megijeszthet és ezt sokan nem értik meg.

  8. Elszigetelődés

  Néha úgy érzed, a félelmeid miatt el vagy szigetelve másoktól. A barátaid olykor nem értik meg, hogy a normális dolgok miért nehezek a számodra, vagy hogy miért távozol korán egy buliból, vagy épp miért nem fogadsz el egy bókot. Ezért aztán az érzéseid egy részét megtartod magadnak és hagyod, hogy "odabent" lángoljanak. Ez aztán egy belső magány kialakulásához vezethet.

  9. A legnagyobb kritikus

  Saját magad legszigorúbb kritikusa vagy. Akkor is kemény kritikával illeted önmagad, ha valaki megdicsér. Folyamatosan elégedetlen vagy az éneddel: a döntéseiddel, a munkáddal és úgy egyáltalán, az életed alakulásával, irányával.

  10. Gondolatok

  Ezek a gondolatok a kételyeiddel és a stresszel kapcsolatban folyamatosan benned vannak. Ezzel ellentétben kívülről a munkatársaid és talán még a családod és a barátaid is azt hihetik, hogy teljesen rendben vagy és kiegyensúlyozottan élsz. És bár mások számára tökéletesnek tűnik az életed, de belül folyamatosan azon szorongsz, hogy mit veszíthetsz el és sosem tudod teljesen élvezni, amid éppen van.

  Fontos, hogy tudd, időről időre mindenki szokott szorongani. Sőt, egy bizonyos mértékű szorongás még jótékonynak és produktívnak is számít, mivel segíthet megküzdeni a megoldandó problémákkal. Pszichológiai betegségről akkor beszélhetünk, ha a szorongás állandóan fennáll és mondhatni megmérgezi a mindennapjaidat és a boldogságodat. Ilyenkor nagyon fontos, hogy szeretteid és akár egy szakértő segítségét kérd!

  Forrás: MysticalRaven


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Hősként ünnepli a TikTok a lányt, aki hűtlen pasijától orrplasztikát kért engesztelésül, és meg is mutatta, milyen szép lett
  „Tökre megérte” – mondja a lány a videóban, amelyet már kétmillióan láttak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Igencsak felkavarta a TikTok népét az a kétségkívül merész lány, aki pasija félrelépése után rendhagyó húzásra szánta el magát, és mindezt részletesen elmagyarázta és meg is mutatta egy videóban - szúrta ki a YourTango.

  A lány elmesélte, hogy szerelme félrelépése természetesen nagyon megviselte, ám a pasi annyira könyörgött, hogy fogadja vissza, úgy fogadkozott, hogy bármit megtenne a megbocsátásért, hogy a lány végül a szaván fogta.

  Oké, akkor fizesd ki az orrplasztikámat. Amúgy is régóta meg akartam csináltatni, te meg eléggé beletapostál az önbizalmamba, ennyivel tartozol nekem" – közölte a fiúval.

  És amint a videóból is látszik, a dolog bejött. A pasi fizetett – egy orrplasztika 2000 dollárba, azaz körülbelül 800 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban –, a lány pedig meg is mutatta a csinos-fitos végeredményt.

  A kommentelők teljesen odavoltak az ötletért.

  „Hát ez óriási, istennő vagy!”

  „A francba, én egy trópusi luxusutazást kértem, eszembe juthatott volna az orrplasztika is, jobban megéri.”

  „Ez az! Ha továbbra is akar téged, fizessen. Nehogy már ingyen vesztegest rá az idődet!”

  A lány egyébként a videó végén elárulta, hogy a csalfa férfiú végül újra félrelépett, úgyhogy lapátra tette. De az új, gyönyörű orra „így is megérte.”

  @userg01728011 #stitch with @itslilrockyy #cheater #funny #catchingcheaters ♬ original sound - 🎨


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A reptérről lépett le az ara a vőlegény 5000 fontjával és összes csomagjával a romantikus, római esküvő előtt
  Megvárta, amíg a férfi kiment vécére, és tiplizett. A rendőrség körözi, a kétségbeesett férj-jelölt várja vissza.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan a bolondját járathatta a negyvenes, brit férfival az a nő, aki a felejthetetlenre tervezett, római álomesküvő előtt, percekkel a felszállást megelőzve, a reptéren hagyta faképnél megrökönyödött vőlegényét.

  A Daily Mail beszámolója szerint a férfi nemrég ismerkedett meg a hölggyel, és szinte napok alatt olyan halálosan beleszeretett, hogy egy nappal az utazás előtt meg is kérte a kezét. A nő azonnal igent mondott, és örömmel rábólintott arra is, hogy férj-jelöltjével másnap repülőre szálljanak, és Rómában összeházasodjanak.

  Ám a londoni Heathrow reptéren döbbenetes fordulatot vettek a dolgok. Amíg a vőlegény kiment vécére, az ara se szó, se beszéd elpárolgott. A kétségbeesett, szerelmes férfi riadóztatta a biztonságiakat, végül már az egész földi személyzet, és végül a rendőrség is a nőt kereste, de bottal üthették a nyomát.

  A dolog pikantériája, hogy az asszonyka a vőlegénye 5000 fontjával (2,3 millió forint) és összes csomagjával lécelt le, amelyekben több értékes holmi is volt. Annak a rendőrség szerint egyelőre nincs nyoma, hogy egy másik gépre szállt volna fel, legalábbis a saját nevén biztos nem, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kisétált a reptérről.

  Néhány utas órákig próbált lelket önteni a vigasztalhatatlan vőlegénybe, akiben egy világ omlott össze. A rendőrség körözi a nőt, de még senkit se tartóztattak le. Egyelőre az se biztos, hogy a valódi nevén mutatkozott be a férfinak.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása