LIFE

  A kutyák szeretetnyelvei: így fejezik ki szeretetüket négylábú barátaink

  'Bárcsak beszélni tudna!' - szokták mondani. Majd a gesztusok és tettek beszélnek!
  Sassy - sassy.hu
  2019. február 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Dr. Matthew Goetz, az Arizona Állatjóléti Szövetség orvosi igazgatója szerint kutyusaink szeretetnyelvének megfejtése arról szól, hogy figyelmet szentelünk egészen apró cselekedeteiknek is. "Ha a kutyád olyan dolgot csinál, ami egyáltalán nem előnyös vagy hasznos számára, téged azonban biztonságban tart vagy számodra örömez okoz, akkor egészen biztos, hogy szeretetből csinálja" - magyarázta az Elite Daily-nek. Íme néhány jel, amiből biztosan olvashatsz!

  1. Popsi rázásra fel!

  Mintha csak latintáncosi ismereteiket gyakorolnák, márpedig nem: ez a rázás csakis nekünk szól, a szívük legmélyéről. Elég feltenni egy-egy olyan ominózus kérdést, mint hogy "Megyünk?" "Séta?" és máris beindul a gépezet, de sokszor csupán jelenlétünk is elég arra, hogy a visszatarthatatlan izgalom és boldogság efféle testet öltsön. "Amikor a kutyák azzal a személlyel vannak, akit szeretnek, a testbeszédük általában elég fesztelen és kígyózó tud lenni." - magyarázza Jessa Paschke, a Mars Petcare kisállat-viselkedés szakértője. Bátran jutalmazzuk ezen imádnivaló szokást egy kis extra simivel!

  2. Egy jó öreg vigyor

  Ha kedvenc embereik boldogok, nagy eséllyel fültől fülig tartó mosoly terül szét az arcokon - igen, ezt a kutyák is észreveszik. Nemrég pedig kiderült, hogy ők is ki tudják fejezni érzelmeiket. "A kutyák is nagyon puha, mandula formályú szemekkel néznek, sőt, 'mosolyognak' is, ha szeretteik körében lehetnek." - állítja Jessa. Vegyük elő legkedvesebb hanglejtésünket, hogy biztosak lehessenek benne, az érzések kölcsönösek.

  3. A játékok megosztása

  "Ha a kutyád oda hozza hozzád a legkedvencebb játékát és a lábadra ejti, nagy a valószínűsége, hogy ajándékozási szándékkal teszi mindezt," - magyarázza Dr. Whitney Miller, a Petco állatgyógyászati ​​igazgatója. "Kedvenc holmiaink megosztása az egyik módja annak, hogy kifejezzük szeretetünket." Erősítsük a kialakult köteléket azzal, hogy kicsit megráncigáljuk a felajánlott játékot.

  4. Az árnyék-effektus

  Ugye ismerős az érzés, mikor egy kutyus még a fürdőszobában is melléd szegődve "védelmezni szeretne"? Néha szinte már-már idegesítő ez a ragaszkodás (már akinek), ám Dr. Goetz szerint ez annak a jele, hogy a "kis árnyékod" tényleg szeret téged.

  5. Közös pihik

  "Noha minden állat független természet, a kutyák tiszta szívből mutatják szeretetüket, közel szeretnének lenni és közösséget szeretnének alkotni családjukkal." - magyarázza Russel Hartsteint viselkedési szakértő, a Fun Paw Care vezérigazgatója. Összebújni és együtt aludni pedig egyébként is jó dolog, de így, hogy tudjuk, ez a szeretet biztos jele, még inkább jó lesz.

  6. Végeláthatatlan puszi-áradat

  Dr. Angela Hughes, a Wisdom Health állatorvosi genetikai kutatója szerint a kutyák farkas ősei azért nyalták meg anyjuk arcát, hogy jelezzék, ha éhesek. "A modern kutya ezt az ösztönét arra használja, hogy tudassa, hogy törődik velünk és nem jelent fenyegetést. Ez a cselekedet egyfajta udvarlásként is funkcionál, ami az intimitás újjabb kifejezési módja." Tehát ha kutyusod efféle fizikai érintéssel ajándékoz meg, ne legyél rest viszonozni egy kis simogatással.

  7. Lelkes ugrándozás

  Nincs is annál jobb, mint mikor egy stresszes nap után a lakásba belépve a hihetetlenül lelkes ugrabugrálás fogadja az embert. Jennifer Freeman, a PetSmart rezidens állatorvosa és kisállatápolási szakértője szerint a kutyák számára ugrálás gazdijuk üdvözlése során a szeretet egyik ösztönös kifejezési módja, ami megmutatja, hogy mennyire izgatottak is kedvenc emberük viszontlátásától.

  8. Közösen eltöltött idő

  Alapvető dolog, hogyha az imádnivaló kutyusod szeret veled lenni, akár a nap minden percében, az azt jelenti, hogy szeret téged. Menjenetek hosszú sétákra, kiránduljatok, sportoljatok és játsszatok sokat, vagy egyszerűen csak kuzkózzatok be egy sorozat-maratonra. A lényeg, hogy a közösen átélt programok által szeretett házikedvenced is tudni fogja, hogy ez a szerelem bizony kölcsönös.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk