LIFE

  A kutyák szeretetnyelvei: így fejezik ki szeretetüket négylábú barátaink

  'Bárcsak beszélni tudna!' - szokták mondani. Majd a gesztusok és tettek beszélnek!
  Sassy - sassy.hu
  2019. február 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Dr. Matthew Goetz, az Arizona Állatjóléti Szövetség orvosi igazgatója szerint kutyusaink szeretetnyelvének megfejtése arról szól, hogy figyelmet szentelünk egészen apró cselekedeteiknek is. "Ha a kutyád olyan dolgot csinál, ami egyáltalán nem előnyös vagy hasznos számára, téged azonban biztonságban tart vagy számodra örömez okoz, akkor egészen biztos, hogy szeretetből csinálja" - magyarázta az Elite Daily-nek. Íme néhány jel, amiből biztosan olvashatsz!

  1. Popsi rázásra fel!

  Mintha csak latintáncosi ismereteiket gyakorolnák, márpedig nem: ez a rázás csakis nekünk szól, a szívük legmélyéről. Elég feltenni egy-egy olyan ominózus kérdést, mint hogy "Megyünk?" "Séta?" és máris beindul a gépezet, de sokszor csupán jelenlétünk is elég arra, hogy a visszatarthatatlan izgalom és boldogság efféle testet öltsön. "Amikor a kutyák azzal a személlyel vannak, akit szeretnek, a testbeszédük általában elég fesztelen és kígyózó tud lenni." - magyarázza Jessa Paschke, a Mars Petcare kisállat-viselkedés szakértője. Bátran jutalmazzuk ezen imádnivaló szokást egy kis extra simivel!

  2. Egy jó öreg vigyor

  Ha kedvenc embereik boldogok, nagy eséllyel fültől fülig tartó mosoly terül szét az arcokon - igen, ezt a kutyák is észreveszik. Nemrég pedig kiderült, hogy ők is ki tudják fejezni érzelmeiket. "A kutyák is nagyon puha, mandula formályú szemekkel néznek, sőt, 'mosolyognak' is, ha szeretteik körében lehetnek." - állítja Jessa. Vegyük elő legkedvesebb hanglejtésünket, hogy biztosak lehessenek benne, az érzések kölcsönösek.

  3. A játékok megosztása

  "Ha a kutyád oda hozza hozzád a legkedvencebb játékát és a lábadra ejti, nagy a valószínűsége, hogy ajándékozási szándékkal teszi mindezt," - magyarázza Dr. Whitney Miller, a Petco állatgyógyászati ​​igazgatója. "Kedvenc holmiaink megosztása az egyik módja annak, hogy kifejezzük szeretetünket." Erősítsük a kialakult köteléket azzal, hogy kicsit megráncigáljuk a felajánlott játékot.

  4. Az árnyék-effektus

  Ugye ismerős az érzés, mikor egy kutyus még a fürdőszobában is melléd szegődve "védelmezni szeretne"? Néha szinte már-már idegesítő ez a ragaszkodás (már akinek), ám Dr. Goetz szerint ez annak a jele, hogy a "kis árnyékod" tényleg szeret téged.

  5. Közös pihik

  "Noha minden állat független természet, a kutyák tiszta szívből mutatják szeretetüket, közel szeretnének lenni és közösséget szeretnének alkotni családjukkal." - magyarázza Russel Hartsteint viselkedési szakértő, a Fun Paw Care vezérigazgatója. Összebújni és együtt aludni pedig egyébként is jó dolog, de így, hogy tudjuk, ez a szeretet biztos jele, még inkább jó lesz.

  6. Végeláthatatlan puszi-áradat

  Dr. Angela Hughes, a Wisdom Health állatorvosi genetikai kutatója szerint a kutyák farkas ősei azért nyalták meg anyjuk arcát, hogy jelezzék, ha éhesek. "A modern kutya ezt az ösztönét arra használja, hogy tudassa, hogy törődik velünk és nem jelent fenyegetést. Ez a cselekedet egyfajta udvarlásként is funkcionál, ami az intimitás újjabb kifejezési módja." Tehát ha kutyusod efféle fizikai érintéssel ajándékoz meg, ne legyél rest viszonozni egy kis simogatással.

  7. Lelkes ugrándozás

  Nincs is annál jobb, mint mikor egy stresszes nap után a lakásba belépve a hihetetlenül lelkes ugrabugrálás fogadja az embert. Jennifer Freeman, a PetSmart rezidens állatorvosa és kisállatápolási szakértője szerint a kutyák számára ugrálás gazdijuk üdvözlése során a szeretet egyik ösztönös kifejezési módja, ami megmutatja, hogy mennyire izgatottak is kedvenc emberük viszontlátásától.

  8. Közösen eltöltött idő

  Alapvető dolog, hogyha az imádnivaló kutyusod szeret veled lenni, akár a nap minden percében, az azt jelenti, hogy szeret téged. Menjenetek hosszú sétákra, kiránduljatok, sportoljatok és játsszatok sokat, vagy egyszerűen csak kuzkózzatok be egy sorozat-maratonra. A lényeg, hogy a közösen átélt programok által szeretett házikedvenced is tudni fogja, hogy ez a szerelem bizony kölcsönös.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tízmillióan látták a videót a kutyáról, aki olyan boogie-boogie szökdécselést vág le a gyepen, mintha be lenne tépve
  Egyszerre táncol, riszál, pattog, farokcsóvál, és vigyorog. Ehhez még csak hasonlót se láttunk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  Határozottan feldobja mindenki napját az a videó, amely szélsebesen járja körbe a netet, már csaknem tízmillióan látták, csak a Twitteren.

  A videó alighanem a világ egyik legboldogabb blökijét mutatja be, amint igen szokatlan, szökdécselő tánclépésekkel lejt végig vélhetően a gazdája udvarának gyepén. Hogy valaki betanította-e, vagy egyszerűen csak így fejezi ki mérhetetlen elégedettségét az élettel, nem tudni, mindenesetre a látványt a nézők és a kommentelők is imádják.

  Egyszerűen nem lehet nem felvidulni ezen a "boldog, boldog, boldog" négylábún - ahogy az aláfestő zene szövege is mondja.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A reptérről lépett le az ara a vőlegény 5000 fontjával és összes csomagjával a romantikus, római esküvő előtt
  Megvárta, amíg a férfi kiment vécére, és tiplizett. A rendőrség körözi, a kétségbeesett férj-jelölt várja vissza.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan a bolondját járathatta a negyvenes, brit férfival az a nő, aki a felejthetetlenre tervezett, római álomesküvő előtt, percekkel a felszállást megelőzve, a reptéren hagyta faképnél megrökönyödött vőlegényét.

  A Daily Mail beszámolója szerint a férfi nemrég ismerkedett meg a hölggyel, és szinte napok alatt olyan halálosan beleszeretett, hogy egy nappal az utazás előtt meg is kérte a kezét. A nő azonnal igent mondott, és örömmel rábólintott arra is, hogy férj-jelöltjével másnap repülőre szálljanak, és Rómában összeházasodjanak.

  Ám a londoni Heathrow reptéren döbbenetes fordulatot vettek a dolgok. Amíg a vőlegény kiment vécére, az ara se szó, se beszéd elpárolgott. A kétségbeesett, szerelmes férfi riadóztatta a biztonságiakat, végül már az egész földi személyzet, és végül a rendőrség is a nőt kereste, de bottal üthették a nyomát.

  A dolog pikantériája, hogy az asszonyka a vőlegénye 5000 fontjával (2,3 millió forint) és összes csomagjával lécelt le, amelyekben több értékes holmi is volt. Annak a rendőrség szerint egyelőre nincs nyoma, hogy egy másik gépre szállt volna fel, legalábbis a saját nevén biztos nem, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kisétált a reptérről.

  Néhány utas órákig próbált lelket önteni a vigasztalhatatlan vőlegénybe, akiben egy világ omlott össze. A rendőrség körözi a nőt, de még senkit se tartóztattak le. Egyelőre az se biztos, hogy a valódi nevén mutatkozott be a férfinak.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása