LIFE

  9 szakértői tipp, amikkel elűzheted a testképeddel kapcsolatos kétségeidet

  Ugyan fontosak a gyakorlati lépések is, de ami az elsődleges: a lényeg fejben dől el.
  Sassy - sassy.hu
  2019. június 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Önmagad szeretetete és teljes mértékű elfogadása egy hosszú utazás eredménye tud lenni, hiszen ilyenkor gyakran meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat és elfelejteni azt, amit a társadalom korábban beléd sulykolt. Natasha Devon, testkép és mentális egészség szakértő tippjei azonban jó kiindulópontként szolgálhatnak:

  #1 Nézz szembe a legnagyobb félelmeiddel

  Van egy olyan technika, amit Natasha az "öt perces villanás"-nak nevezett el, és segíthet a szorongás csökkentésében. Némiképp a belemerülős terápiára emlékeztet. A lényege az, ha rettegsz attól, hogy például egy haspólóban kilépj az utcára, akár a legnagyobb hőségben is, mivel félsz, hogy valaki megpillanthatja a pocakodat, akkor feltétlenül meg kellene tenned.

  Natasha ezt azzal magyarázza, hogy a testünk nem tudja fenntartani a magas szorongást körülbelül öt percnél tovább, ami azt jelenti, hogy egy bizonyos pont után másképp fogod érezni magad, és ezek után alacsonyabb szintű szorongással kaphatod majd fel a haspólódat, sőt, annyira hozzá is szokhatsz, hogy már nem fogja a kellemetlen paranoia kísérni a viselését.

  #2 Ellenőrizd a belső hangod és a párbeszédet, amit "folytatsz magaddal"

  Ha valaki mellett elsétálsz és azon kapod magad, hogy ilyesmi gondolatok futnak át az agyadon: "biztos épp arra gondol, hogy milyen csúnya a lábam", akkor el kell kezdened tanulmányozni és megváltoztatni a belső hangodat. Az a személy valószínűleg csak a járdát nézte, és ha esetleg rá is pillantott a lábaiddra, nagy valószínűséggel nem fogalmazott meg róluk semmit a fejében.

  Emlékeztesd magad arra, hogy a gondolatok nem tények. Tanuld meg észrevenni és megváltozatni a negatív feltételezéseket, amiket teszel és a történeteket, amiket saját magadnak mesélsz. Egy idő után meg fog változni a vélekedésed saját magadról.

  #3 Legyél a saját, rád ható környezeted kurátora

  Egyszerűbben megfogalmazva: kövess ki mindenkit a közösségi oldalakon, akiktől rosszul érzed magad a bőrödben.

  Te magad szabályozhatod, hogy min pörgeted a szemed keresztül naponta, ezért legyen az olyan tartalom, ami feldob és pozitív gondolatokat ébreszt a fejedben - például a testeddel kapcsolatban is. Ez idővel érzékelhető hatással lesz az értékítéletedre és arra, hogy hogyan vélekedsz magadról.

  #4 Figyelj a bókjaidra

  Ha egy ismerősöd közzétesz egy képet a nyaralásáról, ahova egyedül utazott, ne egy testrészét dícsérd meg, hanem írt például azt, hogy mennyire inspirálónak érzed az önállóságát. Ezáltal saját magad és őt is emlékeztetheted arra, hogy a legfontosabb értékek nem a külsőségekben rejlenek, hanem belül.

  #5 Tudatosítsd magadban, hogy mennyit érnek valójában az emberek és mi teszi őket különlegessé

  Gondolj egy kedvenc személyedre! Milyen szavakkal írnád le, ha jellemezni kellene? Kedves? Őszinte? Hűséges? Nagy valószínűséggel nem azt emelnéd ki, hogy "szép haja van".

  Íme egy játékos gyakorlat, ami segíthet emlékezni arra, hogy mennyit is érnek valójában az emberek körülötted és miért értékesek. Üljetek körbe 4-5-en, fogjatok egy-egy darab papírt és írjátok a tetejére a neveteket. Ezután adjátok körbe a lapokat és írjatok egy-egy okot, hogy miért is csodálatos az adott személy, akinek a neve a papírra van írva. Amikor aztán visszaér hozzád a saját lapod, nemcsak egy önbizalom-lökettel gazdagodsz, de azt is tudni fogod, hogy a barátaid mit értékelnek a legjobban benned.

  #6 Tegyél hiteles állításokat

  Valószínáleg találkoztál már olyan tippekkel az önbizalom növelésével kapcsolatban, amik kijelentésekre épülnek. Ennek az a lényege, hogy szembe állsz a tükörrel és mondasz néhány megerősítő és motiváló mondatot saját magadnak.

  Natasha ezzel kapcsolatban felhívja a figyelmet arra az apró, de fontos dologra, hogy ilyenkor is olyan nyelvezetet használj, amit egyébként szoktál. Tehát, ha a "drágám, te aztán pompás és kecses hölgy vagy" nem épp a szavad járása, akkor lehet, hogy az "elég vagyok, úgy, ahogy vagyok" lesz a te mondatod, amit megéri ismételgetni.

  #7 Viszonyulj másképp az egészséggel kapcsolatos hírekhez

  Kerüld ki az olyan tanulmányokat, amik csupán azért kampányolnak az egészség mellett, hogy egy cég el tudja adni a termékét. Rengeteg hazugságot elhiszünk a profitra szomjazó vállalatoktól, ezért fontos, hogy mindig utána nézzünk az állításoknak és ne higyjünk el mindent, amit hallunk.

  Ha igazán megbízható egészséggel kapcsolatos tanácsra vágysz, sokkal jobb, ha az orvosodnak és nem az Instagramnak hiszel.

  #8 Tölts több időt meztelenül

  20 perc meztelenség, főleg ha közben tükörbe is nézel, segíthet abban, hogy kényelmesebben érezd magad a bőrödben. Főleg ilyen melegben még jól is esik, le a ruhákkal!

  Ugye te is észrevetted már, hogy a férfiak jelentős része hatalmas önbizalommal feszít akár egy kis gatyában is, bármikor, bárhol. És ha jobban belegondolsz, ők több időt töltenek meztelenül, félmeztelenül...

  #9 Vedd magad körül "body positive" emberekkel

  Ha sokféle testalkatú és önbizalommal teli személlyel töltöd az időd, az rád is jó hatással lesz.

  Ha látod, hogy ők mennyire nyugodtak és elégedettek a bőrükben, az segíthet befolyásolni a saját hozzáállásodat a testedhez.

  Forrás: mtv.co.uk


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tudd meg fél perc alatt, hogy mutatod-e a totális kiégés 4 legfontosabb jelét
  Dr. Julie Smith pszichológus a TikTokon sorolta fel a "vészcsengő-jeleket."
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 24.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztos ismered a mondást, hogy egy embernek néha nem árt leülnie egy kicsit, és megvárni, amíg a lelke "utoléri" őt. A mai világ annyira pörög, és benne te is, hogy sokszor észre sem veszed, hogy a lelked egyszerűen nem bírja szuflával a rengeteg történést, és kiégsz. Ez pedig nagyon veszélyes, mert a tartós kiégés depresszióba, pánikbetegségbe vagy valami konkrét, szervi betegségbe torkollhat.

  Dr. Julie Smith pszichológus egy mindössze fél perces TikTok videóban hívta fel a figyelmet arra a négy, legriasztóbb jelre, amelyek bombabiztosan mutatják, hogy ki vagy égve, vagy legalábbis vészesen haladsz felé. Íme a jelek, vajon észleled magadon?

  1. Irritált vagy. Többet veszekszel a pároddal, barátaiddal, kollégáiddal. Ok nélkül a plafonon vagy, olyasmi is idegesít, ami korábban nem.

   

  2. Mindent halogatni kezdesz. A legegyszerűbb, leghétköznapibb teendőket is, mert még azok is túl soknak, iszonyatosan leterhelőnek tűnnek.

   

  3. Elhanyagolod magad. Mozgás, diéta, személyes higiénia, szépségápolás. Kevésre, vagy nullára csökken. Egyszerűen nincs erőd rá.

   

  4. Egyszerre vagy fáradt, és idegesen élénk. Álmos vagy, de képtelen vagy egy jót aludni. Belül vibrálsz, a kimerültség képtelenné tesz arra, hogy valódi, nyugalmi állapotba kerülj.

  @drjuliesmithI see the last one the most 🔥♬ original sound - Dr Julie Smith - Psychologist

  Dr Julie Smith/TikTok

  The Sun


  Megosztom
  Link másolása