LIFE

  9 dolog, amit tudnod kell a jövődről, ha idén ballagsz el a középiskolából

  Sok minden változni fog, lesznek jó és kevésbé jó dolgok is, de hidd el, van élet a gimi után is!
  Sassy - sassy.hu
  2019. április 08.


  Megosztom
  Link másolása

  A ballagás egyszerre boldog és szomorú esemény. Boldog, mert egy új fejezet kezdődik az életedben, szomorú, mert egy hosszabb időszakot kell lezárnod, ami lehet, hogy nagyon jó volt számodra. A felnőttek általában mindig azt mondják ilyenkor, hogy "most kezdődik a nagybetűs ÉLET" stb., ami valahol igaz is, de azért nem szűnik meg minden, ami eddig is megvolt az életedben.

  Ha már előre izgulsz azon, mi vár rád a középsuli után, ezeket érdemes tudnod:

  1. Minden oké lesz, hidd el!

  Tudjuk, benned van a stressz, hogy megint elölről kell kezdened mindent, amikor te leszel az újonc az egyetemen vagy a fősulin, ráadásul egy teljesen más világ lesz majd ott. De nem kell túlaggódni a dolgot, minden rendben lesz! Igen, lesznek majd olyan szituk, amikor elszorult torokkal hívod fel anyukádat, mert bestresszeltél valamin, de olyan kellemes élmények is, mint például amikor egy helyes felsőbbéves srác rád mosolyog a folyosón. A középsulis ballagás után is van élet ám - olyan, mint a nagy lejtő a hullámvasúton: félelmetes, de egyben nagyon izgalmas is.

  2. Néhány baráttól eltávolodsz majd

  És ez teljesen természetes, hiába tűnik most elképzelhetetlennek, hogy az élet valaha is elválaszt majd titeket. Az igazi barátok persze ezután is kitartanak egymás mellett, így nem kell lemondanod a legjobb barátnődről akkor sem, ha másik egyetemen tanultok tovább, esetleg kilométerekre lesztek egymástól. Csakis rajtatok múlik, hogy a barátságotok megmaradjon.

  3. Sokkal több erőfeszítést igényel az, hogy találkozni tudj a barátaiddal

  Nem tudsz már összefutni velük az órákon vagy a szünetekben, ha máshol tanultok tovább. Ha esetleg a legjobb barátnőddel egy egyetemre jártok, akkor sem lesz egyszerű összehangolnotok a szabadidőtöket, hacsak nem lesztek csoporttársak. Egyetemistaként és főiskolásként már teljesen más időbeosztás szerint fogtok élni, így lehet, hogy amikor te ráérnél, a barátaid nem, és fordítva. Sok összebeszélés és egyeztetés kell ahhoz, hogy így is tudjatok közös programokat szervezni, de ha továbbra is szeretnétek tartani a kapcsolatot egymással, ez nem lehetetlen kihívás.

  4. Lehet, hogy szakítani fogtok a középsulis szerelmeddel

  Nem minden középiskolás románc lesz tartós, így elképzelhető, hogy ti sem maradtok együtt sokáig, miután elballagtatok. Ez is rendben van. A szakítás mindig fájdalmas, de hidd el, az egyetemen vagy a főiskolán is megtalálhat Ámor nyila.

  5. Nem fogsz rögtön felnőni

  A ballagás egy hatalmas mérföldkő az életedben, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal bölcs és érett felnőtt lesz belőled. Néha még mindig gyerekként fogsz viselkedni, ami teljesen normális, bizonyos helyzetekben (például amikor nyári munkát keresel vagy fontos döntéseket kell meghoznod a tanulmányaiddal kapcsolatban) szükséged lesz komolyságra is. Az elkövetkező éveid sok mindenre megtanítanak majd, a jó és a rossz tapasztalatok, élmények pedig egyre inkább megerősítenek majd.

  6. Nem te leszel az egyetlen szűz lány a világon

  Sokan azt gondolják, hogy ha a ballagásig nem sikerült elveszíteni a szüzességüket, az egyetem/főiskola megkezdése előtt muszáj "túllenni" ezen, legkésőbb a gólyatáborban. Ez hatalmas hülyeség, ugyanis biztosan lesznek még szűz lányok a suliban rajtad kívül is, csak maximum nem tudsz róla. Ezen felesleges stresszelned.

  7. A szüleid többet várnak el tőled

  Bár még nem vagy teljesen felnőtt, de a szüleid igyekeznek felnőttebbként kezelni, ami több felelősséggel is jár. Lehet, hogy például többet kell segítened a házimunkában, vagy arra kérnek, hogy vállalj el diákmunkát. Ezek olyan dolgok, amik a felnőtt élettel járnak.

  8. Elkezded máshogy kezelni a pénzt

  Egyre inkább rájössz, hogy milyen drága minden. Főleg, ha albérletben vagy kollégiumban fogsz lakni és neked kell gondoskodnod magadról. A szüleid biztos támogatni fognak, ha tudnak, de lehet, hogy diákmunkát is vállalnod kell, hogy mindenre legyen elég pénzed. Rájössz, hogyan tudsz spórolni, mit érdemes megvenni a boltban és mire nincs annyira szükséged, és többször is meggondolod, hogy mire költs. Lehet, hogy néha nem fog beleférni egy italozós csajos est, máskor viszont örülni fogsz, amikor a saját diákmunkás keresetedből megveheted azt a ruhát, amit már régóta kinéztél magadnak.

  9. Megtanulsz gazdálkodni az időddel

  Eddig viszonylag fix időrend szerint élted a mindennapjaidat, hiszen a középsulis órák meghatározták, mikor kell bemenned és mikor mehetsz haza. Az egyetemen/főiskolán sokkal szabadabb lehetsz, a magad ura leszel. Idővel azonban rájössz, hogy ki kell alakítanod magadnak a saját időrendedet, hogy ne csússz le a határidőkről és mindenhová odaérj időben.

  Forrás: Seventeen


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Döbbenetes videón, ahogy vadállatként üvöltözik egy esküvőn egy nő a pasijával, mert táncolt egy koszorúslánnyal
  A videót a buli DJ-je vette fel, a kinti mosdóban zajlott a balhé. Csak erős idegzetűeknek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Esküvői dráma! Barátnő kicsit kiakadt, hogy a pasija táncolt egy koszorúslánnyal, akit valószínűleg nem kedvel." – Ezt írta a TikTok videóra az az esküvői DJ, aki egy szinte szó szerint horrorba illő veszekedést rögzített a menyegző utáni bulin, kint a folyosón.

  A videón a balhézó pár nem látszik, mert bent vannak a mosdóban, de hallani mindent lehet - túlságosan is jól. Eddig 4,3 millióan hallgatták végig a valóban vadállati üvöltözést, amelyet a féltékeny barátnő levágott. Az eltorzult fejhang miatt csak foszlányokat lehet kivenni: „Tisztában vagy ezzel? Megértettél?". Ezt a lány kiabálja, a barátja próbálja megbeszélni vele a dolgot, de azután ő is felkapja a vizet, valószínűleg azért, mert a nő megütötte: „Te szó szerint megütöttél. Megütöttél, te, engem, én hozzád se értem." A kiabálást végül a lány egy jól kivehető „B...meg"-gel zárja.

  Az egész valóban döbbenetes, a hozzászólókat is sokkolta. Volt, aki megértette a nőt, és neki adott igazat, de a többség a férfi mellé állt, nem feltétlenül azért, mert vele értettek egyet, hanem mert szerintük ez a hangnem egyszerűen minden határon túlmegy, és megengedhetetlen. Néhány komment:

  „Ennek az üvöltésnek oka van. Iszonyú fájdalmat élhet át a nő. A pasi szerintem százezer százalékban bűnös."

  „Hölgyeim, ha szükségét érzik, hogy valakivel így ordítsanak, akkor inkább keressenek valaki mást. Ez így senkinek se éri meg."

  „Na ez az a pont, amikor a pasi helyében én már nem lennék benne ebben a kapcsolatban."

  „Haver, fuss, fuss, vissza se nézz!"

  „Senkivel nem üvöltözünk így! Még ha meg is csaltak, fájdalmat is okoztak neked, maradjunk már emberek. Ott kell hagyni az ilyen csajt, azonnal."

  @djd_nail Wedding Drama! #DjdNail #Dontdoit #ohlawd #prayforhim #weddingtiktok #Breathsis #dj #Djlife #findyourgrace ♬ original sound - DjD_Nail

  YourTango

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Hősként ünnepli a TikTok a lányt, aki hűtlen pasijától orrplasztikát kért engesztelésül, és meg is mutatta, milyen szép lett
  „Tökre megérte” – mondja a lány a videóban, amelyet már kétmillióan láttak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Igencsak felkavarta a TikTok népét az a kétségkívül merész lány, aki pasija félrelépése után rendhagyó húzásra szánta el magát, és mindezt részletesen elmagyarázta és meg is mutatta egy videóban - szúrta ki a YourTango.

  A lány elmesélte, hogy szerelme félrelépése természetesen nagyon megviselte, ám a pasi annyira könyörgött, hogy fogadja vissza, úgy fogadkozott, hogy bármit megtenne a megbocsátásért, hogy a lány végül a szaván fogta.

  Oké, akkor fizesd ki az orrplasztikámat. Amúgy is régóta meg akartam csináltatni, te meg eléggé beletapostál az önbizalmamba, ennyivel tartozol nekem" – közölte a fiúval.

  És amint a videóból is látszik, a dolog bejött. A pasi fizetett – egy orrplasztika 2000 dollárba, azaz körülbelül 800 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban –, a lány pedig meg is mutatta a csinos-fitos végeredményt.

  A kommentelők teljesen odavoltak az ötletért.

  „Hát ez óriási, istennő vagy!”

  „A francba, én egy trópusi luxusutazást kértem, eszembe juthatott volna az orrplasztika is, jobban megéri.”

  „Ez az! Ha továbbra is akar téged, fizessen. Nehogy már ingyen vesztegest rá az idődet!”

  A lány egyébként a videó végén elárulta, hogy a csalfa férfiú végül újra félrelépett, úgyhogy lapátra tette. De az új, gyönyörű orra „így is megérte.”

  @userg01728011 #stitch with @itslilrockyy #cheater #funny #catchingcheaters ♬ original sound - 🎨


  Megosztom
  Link másolása