LIFE

  9 dolog, amit tudnod kell a jövődről, ha idén ballagsz el a középiskolából

  Sok minden változni fog, lesznek jó és kevésbé jó dolgok is, de hidd el, van élet a gimi után is!
  Sassy - sassy.hu
  2019. április 08.


  Megosztom
  Link másolása

  A ballagás egyszerre boldog és szomorú esemény. Boldog, mert egy új fejezet kezdődik az életedben, szomorú, mert egy hosszabb időszakot kell lezárnod, ami lehet, hogy nagyon jó volt számodra. A felnőttek általában mindig azt mondják ilyenkor, hogy "most kezdődik a nagybetűs ÉLET" stb., ami valahol igaz is, de azért nem szűnik meg minden, ami eddig is megvolt az életedben.

  Ha már előre izgulsz azon, mi vár rád a középsuli után, ezeket érdemes tudnod:

  1. Minden oké lesz, hidd el!

  Tudjuk, benned van a stressz, hogy megint elölről kell kezdened mindent, amikor te leszel az újonc az egyetemen vagy a fősulin, ráadásul egy teljesen más világ lesz majd ott. De nem kell túlaggódni a dolgot, minden rendben lesz! Igen, lesznek majd olyan szituk, amikor elszorult torokkal hívod fel anyukádat, mert bestresszeltél valamin, de olyan kellemes élmények is, mint például amikor egy helyes felsőbbéves srác rád mosolyog a folyosón. A középsulis ballagás után is van élet ám - olyan, mint a nagy lejtő a hullámvasúton: félelmetes, de egyben nagyon izgalmas is.

  2. Néhány baráttól eltávolodsz majd

  És ez teljesen természetes, hiába tűnik most elképzelhetetlennek, hogy az élet valaha is elválaszt majd titeket. Az igazi barátok persze ezután is kitartanak egymás mellett, így nem kell lemondanod a legjobb barátnődről akkor sem, ha másik egyetemen tanultok tovább, esetleg kilométerekre lesztek egymástól. Csakis rajtatok múlik, hogy a barátságotok megmaradjon.

  3. Sokkal több erőfeszítést igényel az, hogy találkozni tudj a barátaiddal

  Nem tudsz már összefutni velük az órákon vagy a szünetekben, ha máshol tanultok tovább. Ha esetleg a legjobb barátnőddel egy egyetemre jártok, akkor sem lesz egyszerű összehangolnotok a szabadidőtöket, hacsak nem lesztek csoporttársak. Egyetemistaként és főiskolásként már teljesen más időbeosztás szerint fogtok élni, így lehet, hogy amikor te ráérnél, a barátaid nem, és fordítva. Sok összebeszélés és egyeztetés kell ahhoz, hogy így is tudjatok közös programokat szervezni, de ha továbbra is szeretnétek tartani a kapcsolatot egymással, ez nem lehetetlen kihívás.

  4. Lehet, hogy szakítani fogtok a középsulis szerelmeddel

  Nem minden középiskolás románc lesz tartós, így elképzelhető, hogy ti sem maradtok együtt sokáig, miután elballagtatok. Ez is rendben van. A szakítás mindig fájdalmas, de hidd el, az egyetemen vagy a főiskolán is megtalálhat Ámor nyila.

  5. Nem fogsz rögtön felnőni

  A ballagás egy hatalmas mérföldkő az életedben, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal bölcs és érett felnőtt lesz belőled. Néha még mindig gyerekként fogsz viselkedni, ami teljesen normális, bizonyos helyzetekben (például amikor nyári munkát keresel vagy fontos döntéseket kell meghoznod a tanulmányaiddal kapcsolatban) szükséged lesz komolyságra is. Az elkövetkező éveid sok mindenre megtanítanak majd, a jó és a rossz tapasztalatok, élmények pedig egyre inkább megerősítenek majd.

  6. Nem te leszel az egyetlen szűz lány a világon

  Sokan azt gondolják, hogy ha a ballagásig nem sikerült elveszíteni a szüzességüket, az egyetem/főiskola megkezdése előtt muszáj "túllenni" ezen, legkésőbb a gólyatáborban. Ez hatalmas hülyeség, ugyanis biztosan lesznek még szűz lányok a suliban rajtad kívül is, csak maximum nem tudsz róla. Ezen felesleges stresszelned.

  7. A szüleid többet várnak el tőled

  Bár még nem vagy teljesen felnőtt, de a szüleid igyekeznek felnőttebbként kezelni, ami több felelősséggel is jár. Lehet, hogy például többet kell segítened a házimunkában, vagy arra kérnek, hogy vállalj el diákmunkát. Ezek olyan dolgok, amik a felnőtt élettel járnak.

  8. Elkezded máshogy kezelni a pénzt

  Egyre inkább rájössz, hogy milyen drága minden. Főleg, ha albérletben vagy kollégiumban fogsz lakni és neked kell gondoskodnod magadról. A szüleid biztos támogatni fognak, ha tudnak, de lehet, hogy diákmunkát is vállalnod kell, hogy mindenre legyen elég pénzed. Rájössz, hogyan tudsz spórolni, mit érdemes megvenni a boltban és mire nincs annyira szükséged, és többször is meggondolod, hogy mire költs. Lehet, hogy néha nem fog beleférni egy italozós csajos est, máskor viszont örülni fogsz, amikor a saját diákmunkás keresetedből megveheted azt a ruhát, amit már régóta kinéztél magadnak.

  9. Megtanulsz gazdálkodni az időddel

  Eddig viszonylag fix időrend szerint élted a mindennapjaidat, hiszen a középsulis órák meghatározták, mikor kell bemenned és mikor mehetsz haza. Az egyetemen/főiskolán sokkal szabadabb lehetsz, a magad ura leszel. Idővel azonban rájössz, hogy ki kell alakítanod magadnak a saját időrendedet, hogy ne csússz le a határidőkről és mindenhová odaérj időben.

  Forrás: Seventeen


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Egy kutatás szerint ha a barátnőiddel néha elmész nyaralni, jelentősen csökken a depresszió veszélye
  Tudtuk, tudtuk, tudtuk!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy igazi csajos vakációnál nincs is jobb a világon, ezt mindannyian jól tudjuk. Koktélozni, pancsolni, sikítva röhögni, vagy csak punnyadni a medencénél a legjobb barátnőiddel felér egy valóságos terápiával, még ha csak néhány napról van is szó. A Harvard Egyetem kutatói szerint viszont ez nemcsak egy közhely, hanem tudományosan bizonyított tény. Kutatásokkal támasztották alá, hogy az erős, pozitív szociális kapcsolatok - természetesen a család is beletartozik, de a hangsúly a jó közérzetet adó, bizalmon alapuló baráti viszonyokon van - önmagában is stresszoldó hatásúak, és növelik az önbizalmat.

  Egy-egy közös nyaralás alkalmával pedig annyira megnövelik a szervezetünkben az oxitocin nevű hormon szintjét (ezt szokták "boldogság-hormonnak" vagy "ölelés-hormonnak is nevezni), mintha infúzióban adtak volna be nekünk egy nagy adag jó közérzetet.

  Ez a hormon bizonyítottan csökkenti a depresszív és szorongásos tüneteket, oldja a stresszt, empatikusabbá, nyitottabbá, a bizalommal, szeretettel és elfogadással teli kapcsolatok létesítésére alkalmasabbá tesz. És természetesen egészségesebbé, fájdalom-tűrőbbé, sőt, hosszabb életűvé.

  Egy másik kutatás ugyanezt támasztja alá, csak a másik oldalról közelít: 309 ezer ember vizsgálatával bizonyították, hogy az erős, szoros emberi kapcsolatok jelentősen megnövelik a várható élettartamot. A magányos, izolált emberek átlagosan 50(!) százalékkal nagyobb arányban voltak kitéve a korai elhalálozás és a demencia, vagyis az időskori szellemi leépülés kockázatának.

  Endoriot (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Akkor is szeretném, ha csóró lenne!” – kikérte magának az „aranyásózást” a 23 éves lány, aki egy 56 éves milliomoshoz megy hozzá
  „Egy idősebb férfi nem játszmázik és kimutatja az érzéseit. Őszintén szeretem őt” - oltotta le a fanyalgókat a gyönyörű, szőke menyasszony.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A 23 éves Allana Luke és több mint kétszer idősebb, 56 esztendős vőlegénye, Jeff Winn másfél évvel ezelőtt ismerték meg egymást a Tinderen.

  A lány azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy hirtelen ötlettől vezérelve emelte meg az általa beállított, keresési korhatárt 60 évre, mert úgy volt vele, miért ne ismerkedne idősebb férfiakkal, ha nem jön össze, legfeljebb lesz miről sztoriznia a barátainak.

  "Jeff és én szinte azonnal match-eltünk. Láttam a profilképén, hogy egy hatalmas, szinte kastély-szerű udvarház előtt áll, és írta, hogy az övé, és nemrég fejezte be a felújítását. Persze hogy ez is tetszett nekem, de Jeff laza stílusa, humora is azonnal megfogott, így válaszoltatm neki." - meséli a lány.

  Allanát az első randira a férfi a 11 szobás udvarházába hívta meg, ahol megvacsoráztak és pezsgőztek. A lány szerint azonnal érezték, hogy minden szinten egymásra hangolódtak, pedig szex akkor még nem volt. A második randevúra Jeff már Marbellára, egy luxusnyaralásra repítette el a lányt, ahol azonnal meglepte egy pár gyémánt fülbevalóval, és szerelmet vallott neki. 17 napig maradtak a gyönyörű üdülőparadicsomban, és attól kezdve elválaszthatatlanok.

  "Amikor azt mondta, szeret, nem volt kérdés, hogy én is ugyanezt mondom neki, mert ezt is éreztem. Minden olyan természetes volt" - mondja a lány. "Tudom, sokan egy golddiggernek tartanak, de ezt kikérem magamnak. Persze hogy szeretem a szép dolgokat, az ajándékokat, a kastélyt, a személyzetet, a kényeztetést, de valódiak az érzéseim Jeff iránt. Nem játszmázik, kimutatja az érzéseit, jó az ágyban, a többi pedig nem érdekel."

  Az elmúlt másfél évben Allana a férfi udvarházába költözött, kapott egy Audi TT-t, egy Rolex karórát, márkás ruhákat és ékszereket, és számos luxusutazásra mentek el, többek között Barbados-ra és Thaiföldre.

  Jeff nemrég húzta fel az eljegyzési gyűrűt kedvese ujjára, és Allana állítólag ragaszkodott hozzá, hogy az esküvő előtt házassági szerződést kössenek, mert ezzel is jelezni akarja, hogy nem Jeff pénzére hajt.

  Az 56 éves férfi bevallotta, hogy mindig is szerette a fiatal nőket, sokat bulizott, afféle "aranyifjúként" élte az életét. De soha, senkit nem akart elvenni, csak Allanát. "Őt a családom is szereti és elfogadja, mellette még boldogabb és vidámabb vagyok. Persze ha megjelenek vele valahol, sokan stírölnek, meg forgatják a szemüket, de kit érdekel. Szerintem csak irigyek" - állítja a férfi.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Vadító, szexi fehérneműben libbent le hazaérkező férje elé a csinos feleség, a kocsiban sokkoló meglepetés várta
  Nagyon röhögtünk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A szöszi, amerikai Mackenzie Lynn Smith egész biztosan a legjobb szándékkal ötlötte ki a meglepetést, amely végül sírva-röhögős kudarcba fulladt - számolt be róla a The Sun. A szép, szőke feleség egy TikTok videóban akarta megörökíteni, ahogy egy szál vadonatúj, szexi, fekete csipke-fehérneműben megy le a férje kocsijához a garázs elé, és így huppan be a férfi mellé. A lány fel akarta egy kissé pezsdíteni az házasélet egyhangú mindennapjait.

  A videón jól látszik, ahogy a feleség a dögös fehérnemű feölöltése után lelopakodik a garázs elé, gondosan ügyelve arra, hogy a szomszédok meg ne lássák. A kocsi vezetőülésén várakozó férj alaposan meg is döbben a látványtól, de egyértelműen ki is derül, miért. A hátsó ülésről ugynis mozgolódás hallatszik, majd a kamerát tartó, megszégyenült nő oda is köszön: "Szia, nagyi!"

  Bár a néniből csak a takaró látszik, egyértelmű, hogy a kedves nagymama ül hátul, aki korántsem jön zavarba, csak annyit mond: "Szia, kicsim, de édesen nézel ki!"

  A feleség nem győz szabadkozni, a férj pedig először az arcába temeti a kezét, aztán csak annyit kérdez: "Ebben akartad tesztelni az új kocsit?"

  A videó körbeszaladta a netet, csaknem 18 millióan látták már. A kommentelők szerint a nagyi nagyon cukin reagált, de volt olyan is, aki teljesen kiborult a látottaktól: "Én a nő helyében elbújtam volna valami sufniban, és egy hétig ki se jöttem volna a szégyentől."

  Akadt olyan is, aki arra gyanakodott, hogy a videó megrendezett, ám őt a többi kommentelő lehurrogta: a férj őszinte megdöbbenése és jól látható szégyene szerintük nem volt megjátszott.

  @kenzielynnsmith I am so embarassed .. 😔 #fyp ♬ original sound - Mackenzie Lynn


  Megosztom
  Link másolása