LIFE

  8 dolog, ami megváltozik a személyiségedben, amikor elveszíted a szüleidet

  Ezeket TÉNYLEG csak akkor érted és éled meg.
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 03.


  Megosztom
  Link másolása

  Van egy mondás: "Ha a szüleid meghalnak, lemegy a nap." Akármilyen bonyolult is a kapcsolatod az édesanyáddal és az édesapáddal, ebben a mondásban van valami. Az élet megy tovább, jönnek az új generációk, az új "utazók" itt a Földön, de számodra az egyik legfontosabb melegség, és a legerősebb fényforrás már megszűnik. Egy szülő halála soha le nem írható veszteség. Pótolni nem lehet, csak megtanulni együtt élni a hiánnyal. A pszichológusok szerint az emberi személyiségben ezek a legfőbb változások mennek végbe, ha már a szülei nélkül kell tovább élnie.

  #1 Rájössz a család fontosságára

  Addig valahogy olyan természetesnek vetted. Vannak ők, a szülők, szereted őket, vagy néha veszekszel velük, egyszerre imádjátok és idegesítitek egymást, VAGYTOK egymásnak. Amikor viszont ez a természetes védőburok megszűnik, rájössz, szó szerint a bőrödön érzed, milyen fontos is a család, a "fészektudat", és a feltétel nélküli szeretet, amit csak a családtagjaidtól kaphatsz meg.

  #2 Egy időre elmegy az erőd

  A szülők elvesztése akkora fizikai és mentális trauma, ami egy jó időre jelentősen lecsökkenti az energiaszintedet. Legyengülsz, hiszen gyászolsz, de más is történik: velük egy részed vész el, visszahozhatatlanul. Hiszen belőlük vagy, nemcsak testileg, hanem a személyiségedben is. Szinte mindenki végtelen magányt él át ilyenkor, sőt, mintha egy testrészét vágták volna le. Ez nagyon megterhelő, de idővel túl lehet jutni a nehezén.

  #3 Összetörtség

  A szülők elvesztése a világ egyik legnagyobb fájdalma (talán csak egy gyerek halála múlhatja felül, de ilyen dolgokban nem lehet hasonlítgatni). Bár anyánk és apánk esetében tudjuk, hogy a világ rendje szerint ők mennek el hamarabb, felkészülni a fájdalomra akkor sem lehet. Azt az összetörtséget és magányt csak akkor értjük meg, amikor átéljük. Életünk más veszteségei, fájdalmai ilyenkor sokszor relativizálódnak.

  #4 Dühös leszel, ha mások a szüleikre panaszkodnak

  Egyszerűen ezért, mert nekik még vannak. És te úgy érzed, minek panaszkodnak, fel sem fogják, mekkora szerencséjük van, hogy még egyáltalán van min panaszkodni. Ez a düh is természetes érzés ilyenkor, csak tudni kell kezelni.

  #5 Irigyled azokat, akiknek még élnek a szülei

  Ez összefügg az előző pontban leírtakkal. Fáj látni, hallani is, hogy valaki más még megölelheti az édesanyját, hallgathatja az édesapja zsörtölődését. Ilyenkor jössz rá, milyen kegyetlen útitárs is a "nincs", és arra is, hogy neked ezentúl már így kell élned, mert nem tehetsz mást.

  #6 Elmúlnak az ünnepek

  Vagyis többé egy ünnep sem lesz ugyanolyan, mint amikor még a szüleid éltek. Nem tudsz úgy örülni a jeles alkalmaknak, még akkor sem, ha együtt vagy a saját családoddal. A gyerekeid örömét persze átéled, az sok mindenért kárpótol, de az, hogy a karácsonyfa mellett vagy a szülinapi asztalnál már nem ülnek ott a szüleid, végleg megtöri az igazi, gyermeki varázslatot a lelkedben.

  #7 Azon kapod magad, hogy fel akarod hívni őket

  Mert történt veled valami, jó, rossz, vagy csak izgalmas, és ahogy egész életedben, meg akarod osztani velük. Szinte már rajta van az ujjad a nevükön a telefonodban, aztán rájössz, hogy már senki sem fogja felvenni. Az üresség, amit ilyenkor érzel, szintén természetes, és idővel enyhülni fog, de teljesen elmúlni sosem.

  #8 Rájössz, mennyire természetesnek vetted őket

  Igen....akkor, amikor már nincsenek. Ez is érthető, emberi dolog. Egész addigi életedben voltak neked, hívhattad őket, felugorhattál hozzájuk, nekik mindig a "kicsikéjük" maradtál. Ha elmennek, ez az érzés is odalesz. Érezhetsz bűntudatot is, amiért életükben nem értékelted őket eléggé.

  Akiknek még élnek a szülei, végiggondolhatják a fenti pontokat, és ők még tehetnek valamit, hogy a gyász és a veszteség egyszer majd elviselhetőbb legyen. Például törődhetnek a szüleikkel, amennyit csak tudnak. Szerethetik őket, elvihetik őket programokra, bevonhatják őket az életük apró eseményeibe. Közhely, de igaz: értékelni kell minden pillanatot velük. Mert egyszer késő lesz.

  ThePowerofSilence (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  Kiborultak a netezők az esküvői videón, amelyen a szertartás elején a szomszéd hangosan elkezdi nyírni a füvet
  Az ifjú pár a saját hangját se hallotta, a szomszédasszony meg csak zúgatta a fűnyírót.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan felháborította a TikTok és a Reddit népét az az esküvői videó, amelyet egy elkeseredett menyasszony posztolt - számol be róla a YourTango. A fiatal nő elmondása szerint vőlegényével úgy döntött, hogy a szertartást a házuk előtti, hatalmas előkertben tartják meg. Arrafelé nincsenek kerítések, így a szomszédok is láthatták, amint a ház előtti napokban előkészítik a ceremóniát, a virágfüzér-kaput és a székeket a vendégeknek.

  Ezért sokkolta annyira a násznépet és természetesen a házasulókat, amikor abban a percben, hogy a menyasszony romantikus zene kíséretében odasétált a vőlegényéhez és a paphoz, a szomszéd házban lakó nő teljes erőből felzúgatta a fűnyírógépet, és elkezdte nyírni a háza előtti pázsitot.

  "Az egész esküvői ceremónia alatt folytatta. A saját házassági eskünket se hallottuk tőle. És jól tudta, mit csinál, pár méterre volt tőlünk, látta, hogy épp esküvő zajlik. Nem mentem oda, mert féltem, hogy lecsapom, és nem akartam ezzel elrontani az eküvőm napját. Na nem mintha nem romlott volna el így is" - panaszolta az ara.

  A kommentelők többsége felháborodott.

  "Kiben van ennyi rosszindulat, hogy ilyet csináljon? Nem bírta ki azt az egy órát? Elképesztő, milyen undorító emberek vannak."

  "Szándékosan tönkretenni valakinek az esküvőjét...aljas húzás. Nézni is rossz."

  De akadta olyanok is, akik az ifjú párt hibáztatták. Szerintük nem volt jó ötlet otthon tartani az esküvőt, vannak erre elkerített helyek, ahol senki sem zavarja őket. Mások szerint pedig a szomszédasszonynak is van igazsága: talán elfoglalt ember, aki nem igazíthatja a napi teendőit és a ház körüli munkáit a szomszéd esküvőjéhez.

  @vampyyric some people are so miserable #karen #wedding #weddingruined #ruines #SlurpeeRun #karens #karensgoingwild #karensoftiktok #fyp #fypシ ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  „Önző, gazdag ribancnak neveztek” – Gyűlöletcunami zúdult az anyára, aki megválasztja ötödik babája nemét
  A tévésztár négy fia után kislányt akar ötödiknek. Az orvosok segítségét kérte.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 21.


  Megosztom
  Link másolása

  A 34 éves brit tévésztár, Danielle Lloyd álmában sem gondolta, mit szabadít el, amikor nyilvánosan felvállalta, hogy párjával Kaliforniába utaznak ötödik gyerekük megfogantatására, ugyanis úgynevezett “nemválasztó” orvosi beavatkozással garantáltan kislányt akarnak. Danielle üzenetek ezreit kapta a Twitteren és az Instagramon, és elmondása szerint korántsem kedveseket. Főleg olyan nők támadtak rá, akiknek nem sikerül teherbe esniük.

  “Visszataszító, önző, gazdag ribancnak neveztek, akinek inkább hálásnak kellene lennie, hogy van négy gyönyörű fia” – mesélte Danielle.

  Előző házasságából tényleg van három, mostani párjával, Michael O’Neill-lel pedig egy negyedik fia.

  “Olyan mély vágy él bennem egy kislány után, hogy nem tudok neki ellenállni. Én imádtam az anyámat, miért ne lehetne az én kislányomnak is egy hasonló kötődése?” – kérdezi az egykori modell.

  A nemválasztó megtermékenyítés Nagy-Britanniában illegális, Amerikában viszont milliárdos biznisz. Tény, hogy a dolog nem olcsó mulatság. Egyetlen beavatkozás 12 ezer fontba, azaz több mint 4 millió forintba kerül, és ez csak egy “kör” – valószínűleg többször kell próbálkozni.

  Daily Mail


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Videó - Családi tömegverekedés tört ki egy szülinapi bulin egy e-cigiért
  Az 50. születésnap hatalmas családi verekedésben tört ki.

  Megosztom
  Link másolása

  A családi összejöveteleken gyakran tör ki veszekedés, azonban ez a brit család most mindenen túltett. Egy e-cigi miatt hatalmas verekedésbe fulladt a szülinapi buli - számolt be róla a Sun.

  Lisa Keegan éppen 50. születésnapját az ünnepelte családja és ismerősei körében, amikor kitört a dráma. A 40 éves barátja, Adam elvette az e-cigarettáját az egyik tinédzsertől.

  Lisa lányának barátja, az 52 éves Tony ezután a segítségére sietett, a vita pedig elfajult és kitört a pokol.

  A drámai felvételeken látszik, ahogy a két férfi részegen a földön kapálózik, miközben próbálják megütni egymást.

  A születésnapos Lisa ezután közbelépett, hogy szétválassza a párt, csakhogy Tony véletlenül őt is megütötte.

  Hallani lehet, a videón, ahogy azt kiabálja, hogy "nem, te bántalmazol engem", mielőtt a lánya, Colleen elesik egy székben. A dühös Lisanak ezután sikerül szétválasztania a verekedőket, de a feldühödött Tony ekkor megragad egy széket, hogy riválisára szegezze.

  Az őrületes videó itt tekinthető meg.

  Végül a helyi rendőrség sietett a helyszínre, hogy megállítsa a zűrzavart.

  „Csak egyszer vagy 50 éves, és ezt a születésnapot biztosan nem fogom elfelejteni! Káosz volt”

  - nyilatkozta Lisa az eset után bulijáról.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk