LIFE

  7 évindító fogadalom saját magad számára, amiket megéri betartani

  Új év, tiszta lap: vedd észre a változásokban rejlő szépséget!
  Sassy - sassy.hu
  2019. január 20.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy kicsit hideg, sötét és borongós, de a január akkor is egyenlő az újrakezdéssel. Felejtsd el a hatalmas és betarthatatlan kijelentéseket; helyettük a specifikus, kicsi, ám annál praktikusabb változtatásokra helyezd a hangsúlyt. Íme pár tipp:

  1. Felejtsd el a mentegetőzést

  Idén fogadd meg magadnak, hogy felhagysz a mentegetőzéssel - nyíltan vállald fel a gondolataidat és a véleményedet, büszkén állj ki a saját igazad mellett. Valójában sokkal gyakrabban mondjuk, hogy "bocsánat", mint amennyiszer indokolt lenne. Kezdd az egészet azzal, hogy megváltoztatod a hozzáállásod és megértő emberekkel veszed körbe magad. Értékeld az olyan barátokat, akik elegendő időt és helyet adnak ahhoz, hogy önmagad legyél és bátorítanak arra, hogy őszinte, szeretetteljes és bátor lehess. Ezáltal te is rájössz, hogy tiszteletteljesen megosztani a gondolatainkat - akkor is, ha esetleg nem egyeznek másokéval - ezáltal pedig párbeszédet generálni, teljesen rendben van.

  2. Kelj fel egy kicsit korábban

  Az egyik legnehezebb alapvető tevékenységünk januárban nem ritkán az, hogy időben kikeljünk az ágyból. Az év leghosszabb napjain semmi másra nem vágyunk, minthogy az átlagosnál is hosszabban nyomogassuk a szundi-gombot. Ugyanakkor, ha idén megfogadjuk, hogy egy kicsit korábban felkelünk - legyen az akár csak 10 perc - valójában később sokkal produktívabb évet tudhatunk majd a hátunk mögött. Élvezzük ki a napot és a napfényt, amit kapunk, ne pazaroljunk el egyetlen hétvégét sem az ágyban fetrengve. Inkább csináljunk fantasztikus reggeliket, fedezzünk fel új dolgokat és húzzunk ki minél több teendőt a to do-listánkról. Természetesen egy-egy lustálkodós nap kifejezetten terápiás hatású lehet, de ne csináljunk belőle rendszert. A nappal együtt kelni rendkívül kifizetődő dolog hosszútávon.

  3. Tölts több időt a szabadban

  A korábbi ébredés mellett arra is érdemes időt szakítani, hogy a szokásosnál kicsit több időt töltsünk odakint, januárban is. Pár réteg plusz ruhával a téli időjárás sem akadályozhat meg legalább heti egy élvezetes túra, korcsolyázás vagy séta megvalósításában. Ha az időbeosztásunk engedi, akár többnapos elvonulásokat is betervezhetünk a hegyekbe vagy az ilyenkor üdítően zsúfolatlan Balatonhoz. A tiszta levegő valósággal csodákat tud művelni az energiaszintünkkel és a hangulatunkkal, feltölt inspirációval és motivációval.

  4. Ne keress többé kifogásokat saját magad vagy mások számára

  Ha valami nem valósul meg, vagy ha félünk belevágni egy nagyobb volumenű változtatásba, gyakran kifogások és indokok végtelen tárházával állunk elő ahelyett, hogy szembenéznénk a tényekkel. Legyen szó egy legjobb baráttal lefolytatott kemény beszélgetésről vagy álmaink munkájának megszerzéséről, hajlamosak vagyunk halogatni és mentegetőzni ahelyett, hogy egyszerűen belevágnánk. Ezek a dolgok nagy érzelmi hullámzásokkal járhatnak együtt, de ez így normális, ugyanakkor nem lehetetlen lépések és segíthetnek egy olyan élet elérésében, amit aztán még jobban imádhatunk. Ebben a hónapban fogadd meg, hogy többé nem keresel kifogásokat saját magad és mások számára, hanem lépéseket teszel a jövőd érdekében. Vedd észre a változásokban, a kudarcokban és a sikerekben rejlő szépséget.

  5. Rakj rendet az otthonodban

  A tavaszi nagytakarítás bevett dolog, de miért ne keríthetnénk rá sort januárban? Ilyenkor alapvetően több időt töltünk odabent, miért ne hoznánk ki belőle a legtöbbet? Szelektáld ki a szekrényedet, porold le a polcokat, sőt, talán egy nagy szoba-átrendezés is felfrissíti majd a lelkedet. Ezekkel valójában több helyet teremtesz azoknak a lehetőségeknek is, amelyek idén az életedbe lépnek.

  6. Változtass a közösségi médiával kapcsolatos gondolkodásmódodon

  Új év, tiszta lap, itt az ideje, hogy kicsit megváltoztasd a közösségi oldalakhoz fűződő szokásaidat. Nem kell rögtön megválnod valamennyi regisztrációdtól és alkalmazásodtól - csupán emlékeztesd magad azok helyére az életedben. Főként az ünnepek után, mikor legújabb céljaidat veszed górcső alá, érdemes észben tartani, hogy a közösségi média valójában gyakran életünk "retusált" verzióját mutatja. Ne vond kétségbe a saját eredményeidet és céljaidat mások megosztott "boldogsága" alapján és véletlenül se kezdj el azon merengeni, hogy hol kéne éppen tartanod az életedben. Nincs annál nagyobb boldogság, ha a saját feltételeink szerint élhetünk és a saját álmainkon és céljainkon dolgozhatunk. Ezek mentén érdemes beszerezni például egy olyan alkalmazást, ami időről időre értesít arról, hogy mennyit használtad a különböző appokat, így motiválva arra, hogy lefaragj az ezekre "pazarolt" időből.

  7. Tűzz ki elérhető célokat a következő évre

  Végül, de nem utolsó sorban határozd el, hogy idén megvalósítható célokat tűzöl ki magad elé. Ezek lehetnek egészen specifikus kijelentések is, amik kis kihívás elé állítanak és pozitív változásokat idéznek elő a mindennapjaidban. Például: "eltervezek és megvalósítok egy utazást" vagy "minden hónapban elolvasok egy könyvet". Így sokkal fókuszáltabbnak és inspiráltabbnak fogod érezni magad. Ha az egy év terjedelem túl hosszúnak tűnik, megteheted azt is, hogy csupán februárra tervezel. Oszd fel a hosszútávú céljaidat és álmaidat apróbb lépésekre.

  Forrás: elitedaily.com


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  „Koszos tányérban adtam vacsorát a fiamnak, mert soha nem mosogat el maga után, besértődött, rossz anya vagyok?”
  A nőnek elege lett, hogy a gyerek mindenben elvárja, hogy kiszolgálják.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy besokallt, mégis kétségek között hánykolódó anya osztotta meg igencsak kreatív nevelési trükkjét a Reddit nevű közösségi oldalon, ahol névtelenül fordulhat a többiekhez tanácsért bárki, bármilyen témában - számol be róla a YourTango.

  "Attól félek, hogy 'túlbüntettem' a 17 éves fiamat. A családban megosztjuk a házimunkát, az ő dolga, hogy az étkezések után bepakolja az koszos edényeket a mosogatógépbe, elindítsa a programot, és ha úgy alakul, ki is rámoljon belőle. De az a helyzet, hogy nem sok hasznát vesszük a fiamnak, mert nagyon hanyag. Nem öblíti le előtte az edényeket, és túltömi a gépet, így amikor vége a mosógatóprogramnak, a tányérok, poharak, minden tele van ragacsos ételmaradékokkal, újra el kell őket mosnunk a férjemmel, kézzel" - meséli az asszony.

  Amikor kérdőre vonta a fiát, a kamasz csak annyit válaszolt, hogy a gép úgyis fertőtlenít mindent, minek kell ezen problémázni. Ezért a nő úgy döntött: szokatlan leckét ad a gyerekének. Az egyik vacsoránál szólt a férjének, hogy a fiuknak a koszos tányérral és evőeszközökkel terítsen, míg a magukét tisztán tegye az asztalra.

  "A fiam a ragacsos, ételmaradékos tányérban meg evőeszközökkel kapta a vacsorát. Persze azonnal kiszúrta, és hisztizni kezdett, hogy ez undorító, mire mondtam neki, hogy mi a baj, a mosogatógép kifertőtlenítette, nem? Akkor egyen szépen abból. Halálosan megsértődött, egy szó nélkül elviharzott az asztaltól, nem is evett, és most nem beszél velünk. Én pedig aggódom: túl kemény voltam vele?" - tette fel a kérdést a nő.

  A válaszadók elsöprő többsége megnyugtatta az anyát: ennél jobb ötletet nem is hallottak.

  "Tökéletes szülőként jártál el. Tanulja csak meg a fiú, és igen, ebben az érzékeny korban, hogy minden tettének következménye van. Így nem egy önző, csak a saját kényelmével törődő felnőtt lesz, hanem megérti, hogy vannak az életben kötelességek is."

  "Dehogy voltál kemény vele, már évekkel ezelőtt ezt kellett volna tenned!"

  "Jobb, ha az ilyen kis pofáraesések még addig érik, akíg szerető családtagoktól kapja őket, mert az élet, meg a többi ember, akikkel később dolga lesz, garantáltan nem lesz ilyen kíméletes vele."

  Az asszony szerint egyébként a fia megtanulta a leckét: azóta úgy kezeli a mosogatógépet, mint a kisangyal, minden edény ragyog.

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Először szólalt meg Berki Krisztián pszichológusa a tragédia óta - arról beszélt, amiről csak kevesen tudtak
  Roboz Zsóka nem csak tanácsadó, hanem igaz barát is volt a celeb életében.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Ilkó Péter és Roboz Zsóka először, és egyben utoljára állt kamera elé, hogy Berki Krisztián utolsó heteiről beszéljen.

  Ilkó Péter életmód tanácsadóként és barátként is támogatta Krisztiánt. Roboz Zsóka pedig a híresség pszichológusa volt. Együtt nyilatkoztak a TV2-nek.

  Berki Krisztián május 6-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. 41 éves volt. Eredetileg labdarúgó volt, majd sportvezető lett, 2007 és 2010 között pedig az FTC vezérigazgatója volt. Több tévéműsorban is feltűnt, eleinte botrányai, különc életvitele miatt lett híres, évekig szerepelt különféle magyar valóságshow-kban, Hajdú Péter is vendégül látta 2020-ban az "Összezárva hajdú Péterrel" című beszélgetős műsorában.

  "Mindennél jobban szerettük egymást, bármilyen hullámzó is volt a kapcsolatunk" - nyilatkozta Berki Krisztián halála után az özvegye, Mazsi.

  A temetésen pedig beszédében a következőket mondta: "Megrendülten állok, mert nem tudtam hogy ilyen hamar mész el... Tudom, hogy itt vagy és talán azt is látod, mennyire arcul csapott minket a halálod. Mindent köszönök, a mosolyod, a szereteted és Natit is. Hiányozni fogsz a gyerekeknek! Ez lesz a legnehezebb: pótolni a szuperhős apát... Megígérem, hogy a gyerekek jó testvérekkent nőnek majd fel. Hálás vagyok neked, érted, és Emmáért, amíg csak élek, szeretlek!"

  Roboz Zsóka és Ilkó Péter szerint Berki Krisztián kifelé mutatott arca mögött egy érző szív bújt meg.

  "Nem akarok beállni abba a sorba, akik olyasmit nyilatkoznak róla, amit ő már nem fog tudni megcáfolni. Megérdemli, hogy minél többen megismerjék azt az oldalát, amit mi ismertünk, ami az ő valódi arca volt"

  - mondta a TV2 stábjának a pszichológus.

  "Mindig azt mondtam, hogy keressen valaki az elmúlt közel 20 évből, amióta a nyilvánosság előtt élt, egy olyan újságcikket vagy képernyős megjelenést, ahol ő negatívan nyilatkozik bárkiről. Egy igazi jó ember volt, és figyelt a környezetére. Kevés olyan ember volt, akire úgy lehetett számítani, mint rá."

  A pszichológus szerint Berkinek mindig fontosabb volt mások boldogsága, mint a sajátja, és ez volt rá jellemző élete utolsó hónapjaiban is. Sok energiát és időt tett abba, hogy előkészüljön egy új életre, mivel más irányba akart elindulni halála előtt.

  "Szerettem volna megvárni azt a lélegzetvételnyi csöndet, amikor annak is hangot lehet adni, ami egy olyan ember véleménye, aki az arc mögötti embert ismerte"

  - nyilatkozta Ilkó Péter, Berki Krisztián életmód tanácsadója.

  A teljes riportot itt láthatjátok:


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  6 dolog, amihez egy nő harminc fölött már túl öreg
  Itt az ideje felhagyni mindennel, ami nem előre visz!

  Megosztom
  Link másolása

  Nőként a húszas éveinket általában arra használjuk, hogy orbitális hibákat kövessünk el, legyen szó alulfizetett gyakornoki pozíciókról olyan állásokra, amelyek egyáltalán nem érdekelnek, rossz szexről vagy éppen stoppolásról egy fesztiválra tartva. Emellett persze még azzal is el vagyunk foglalva, hogy megtaláljuk önmagunkat. És éppen ezért sokkal jobbak a harmincas éveink!

  Ha elhagyjuk a nagy három X-et, akkor már jó eséllyel tudjuk, hogy mit akarunk, hogy merre tartunk és hogy hogyan érjünk el oda, tisztában vagyunk az értékeinkkel, van egy kialakult életvitelünk és egzisztenciánk. Ha te is épp most lépsz át erre az oldalra, akkor előre szólunk: csodás időszaknak nézel elébe!

  Azonban szem előtt kell tartanod néhány olyan aspektust, amelyekből ebben a korban már egyszerűen nem engedhetsz. Nézzük, melyek ezek.

  1. Alulfizetett állás

  Pláne akkor, ha a férfi munkatársaid többet keresnek nálad! Mostanra már biztosan többéves szakmai tapasztalattal és olyan hasznos tudással a hátad mögött állsz a munkaerőpiacon, hogy igenis megérdemelsz egy kielégítő fizetést. Ha valahol ezt nem adják meg, lépj tovább!

  2. Egészségtelen szokások

  A kor előrehaladtával az anyagcsere lelassul, a bőr kevésbé rugalmas – ez sajnos ezzel jár. Éppen ezért a harmincas éveidben már nem követheted ugyanazokat a szokásokat, mint korábban. Igenis le kell csökkentened a hamburgerek és növelned a saláták számát az étrendedben, és a testedzést se hanyagold el! Mozdulj, amíg nem késő!

  3. Összehasonlítgatás

  Mostanra már el kellett volna fogadnod, hogy vannak bizonyos adottságaid, amelyeken nem nagyon tudsz változtatni és hogy számtalan olyan értéked van, ami másnak nincs. Éppen nincs semmi értelme annak, hogy másokhoz hasonlítsd magad! Ha huszonvalahány év alatt nem barátkoztál meg magaddal, épp itt az ideje!

  4. Olcsó smink

  Nemcsak azért fontos, mert az olcsó termékek károsíthatják az arcbőr állapotát, hanem azért is, mert egész egyszerűen megérdemled a minőséget. Fektess be a bőrtípusodnak és a tónusaidnak megfelelő smink-alapszettbe és ragaszkodj hozzá!

  5. Szerencsétlen pasik

  A húszas éveinkben szinte elkerülhetetlen, hogy találkozzunk jó néhány borzasztó alakkal, akiket később legszívesebben letagadnánk. Ha viszont már rendelkezel a kellő élettapasztalattal, ezt többé nem engedheted meg magadnak. Nincs időd arra, hogy kitaláld, mit gondolnak, hogy játszmázz – keress egy rendes pasit, aki tudja, hogyan kell bánni egy igazi nővel!

  6. Úgy tenni, mintha minden rendben lenne

  Nem azt mondjuk, hogy engedd, hogy mindent az érzelmeid irányítsanak, de 30 fölött már nem kell úgy tenned, mintha mindent könnyedén vennél, mintha nem lenne holnap. Ha egy nehéz helyzettel kell megbirkóznod, ha egy rossz időszakon mész keresztül, igenis adj magadnak időt. Bánj magaddal türelmesen és törődj magaddal – ezzel tartozol magadnak.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „A pasim mindig betesz egy befőttesüvegbe 20 dollárt, ha lefekszem vele – azt mondja, ebből lesz a karácsonyi ajándékom”
  A sztorit a Redditen osztotta meg a nő. Meg a befőttesüveget is, a pasi ráírt üzenetével.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A Redditen, névtelenül oszotta meg egy nő a következő fotót. Amint látható, egy méretes befőttesüveg van rajta, tele húszdollárosokkal (6500 forint), az elejére pedig egy cetli van ráragasztva, a következő szöveggel:

  "Minden alkalommal, amikor d....unk, jövök neked húsz dollárral. Szóval a karácsonyi ajándékod tulajdonképpen rajtad múlik LOL." És a férfi aláírása.

  A nő szerint a párja valóban betartja ezt az önkéntes "vállalást". A Reddit kommentelői viszont nem igazán méltányolták ezt a "vicces" ötletet. Íme néhány a hosszászólások közül:

  "Ez iszonyúan ciki."
  "Szóval a pasid prostit csinált belőled???"
  "Ez undorító."

  A nő reakcióját nem ismerjük, lehet, hogy ő tényleg viccesnek találja. Szerintetek?

  The Sun

  Címkép: Pexels


  Megosztom
  Link másolása