LIFE

  7 évindító fogadalom saját magad számára, amiket megéri betartani

  Új év, tiszta lap: vedd észre a változásokban rejlő szépséget!
  Sassy - sassy.hu
  2019. január 20.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy kicsit hideg, sötét és borongós, de a január akkor is egyenlő az újrakezdéssel. Felejtsd el a hatalmas és betarthatatlan kijelentéseket; helyettük a specifikus, kicsi, ám annál praktikusabb változtatásokra helyezd a hangsúlyt. Íme pár tipp:

  1. Felejtsd el a mentegetőzést

  Idén fogadd meg magadnak, hogy felhagysz a mentegetőzéssel - nyíltan vállald fel a gondolataidat és a véleményedet, büszkén állj ki a saját igazad mellett. Valójában sokkal gyakrabban mondjuk, hogy "bocsánat", mint amennyiszer indokolt lenne. Kezdd az egészet azzal, hogy megváltoztatod a hozzáállásod és megértő emberekkel veszed körbe magad. Értékeld az olyan barátokat, akik elegendő időt és helyet adnak ahhoz, hogy önmagad legyél és bátorítanak arra, hogy őszinte, szeretetteljes és bátor lehess. Ezáltal te is rájössz, hogy tiszteletteljesen megosztani a gondolatainkat - akkor is, ha esetleg nem egyeznek másokéval - ezáltal pedig párbeszédet generálni, teljesen rendben van.

  2. Kelj fel egy kicsit korábban

  Az egyik legnehezebb alapvető tevékenységünk januárban nem ritkán az, hogy időben kikeljünk az ágyból. Az év leghosszabb napjain semmi másra nem vágyunk, minthogy az átlagosnál is hosszabban nyomogassuk a szundi-gombot. Ugyanakkor, ha idén megfogadjuk, hogy egy kicsit korábban felkelünk - legyen az akár csak 10 perc - valójában később sokkal produktívabb évet tudhatunk majd a hátunk mögött. Élvezzük ki a napot és a napfényt, amit kapunk, ne pazaroljunk el egyetlen hétvégét sem az ágyban fetrengve. Inkább csináljunk fantasztikus reggeliket, fedezzünk fel új dolgokat és húzzunk ki minél több teendőt a to do-listánkról. Természetesen egy-egy lustálkodós nap kifejezetten terápiás hatású lehet, de ne csináljunk belőle rendszert. A nappal együtt kelni rendkívül kifizetődő dolog hosszútávon.

  3. Tölts több időt a szabadban

  A korábbi ébredés mellett arra is érdemes időt szakítani, hogy a szokásosnál kicsit több időt töltsünk odakint, januárban is. Pár réteg plusz ruhával a téli időjárás sem akadályozhat meg legalább heti egy élvezetes túra, korcsolyázás vagy séta megvalósításában. Ha az időbeosztásunk engedi, akár többnapos elvonulásokat is betervezhetünk a hegyekbe vagy az ilyenkor üdítően zsúfolatlan Balatonhoz. A tiszta levegő valósággal csodákat tud művelni az energiaszintünkkel és a hangulatunkkal, feltölt inspirációval és motivációval.

  4. Ne keress többé kifogásokat saját magad vagy mások számára

  Ha valami nem valósul meg, vagy ha félünk belevágni egy nagyobb volumenű változtatásba, gyakran kifogások és indokok végtelen tárházával állunk elő ahelyett, hogy szembenéznénk a tényekkel. Legyen szó egy legjobb baráttal lefolytatott kemény beszélgetésről vagy álmaink munkájának megszerzéséről, hajlamosak vagyunk halogatni és mentegetőzni ahelyett, hogy egyszerűen belevágnánk. Ezek a dolgok nagy érzelmi hullámzásokkal járhatnak együtt, de ez így normális, ugyanakkor nem lehetetlen lépések és segíthetnek egy olyan élet elérésében, amit aztán még jobban imádhatunk. Ebben a hónapban fogadd meg, hogy többé nem keresel kifogásokat saját magad és mások számára, hanem lépéseket teszel a jövőd érdekében. Vedd észre a változásokban, a kudarcokban és a sikerekben rejlő szépséget.

  5. Rakj rendet az otthonodban

  A tavaszi nagytakarítás bevett dolog, de miért ne keríthetnénk rá sort januárban? Ilyenkor alapvetően több időt töltünk odabent, miért ne hoznánk ki belőle a legtöbbet? Szelektáld ki a szekrényedet, porold le a polcokat, sőt, talán egy nagy szoba-átrendezés is felfrissíti majd a lelkedet. Ezekkel valójában több helyet teremtesz azoknak a lehetőségeknek is, amelyek idén az életedbe lépnek.

  6. Változtass a közösségi médiával kapcsolatos gondolkodásmódodon

  Új év, tiszta lap, itt az ideje, hogy kicsit megváltoztasd a közösségi oldalakhoz fűződő szokásaidat. Nem kell rögtön megválnod valamennyi regisztrációdtól és alkalmazásodtól - csupán emlékeztesd magad azok helyére az életedben. Főként az ünnepek után, mikor legújabb céljaidat veszed górcső alá, érdemes észben tartani, hogy a közösségi média valójában gyakran életünk "retusált" verzióját mutatja. Ne vond kétségbe a saját eredményeidet és céljaidat mások megosztott "boldogsága" alapján és véletlenül se kezdj el azon merengeni, hogy hol kéne éppen tartanod az életedben. Nincs annál nagyobb boldogság, ha a saját feltételeink szerint élhetünk és a saját álmainkon és céljainkon dolgozhatunk. Ezek mentén érdemes beszerezni például egy olyan alkalmazást, ami időről időre értesít arról, hogy mennyit használtad a különböző appokat, így motiválva arra, hogy lefaragj az ezekre "pazarolt" időből.

  7. Tűzz ki elérhető célokat a következő évre

  Végül, de nem utolsó sorban határozd el, hogy idén megvalósítható célokat tűzöl ki magad elé. Ezek lehetnek egészen specifikus kijelentések is, amik kis kihívás elé állítanak és pozitív változásokat idéznek elő a mindennapjaidban. Például: "eltervezek és megvalósítok egy utazást" vagy "minden hónapban elolvasok egy könyvet". Így sokkal fókuszáltabbnak és inspiráltabbnak fogod érezni magad. Ha az egy év terjedelem túl hosszúnak tűnik, megteheted azt is, hogy csupán februárra tervezel. Oszd fel a hosszútávú céljaidat és álmaidat apróbb lépésekre.

  Forrás: elitedaily.com


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk