LIFE

  6 dolog, amit MINDENKÉPP kérdezz meg online imádottadtól, mielőtt személyesen találkoztok

  Csak úgy izzik a mobil a kezedben, ha vele csetelsz? Úgy érzed, ő a Nagy Ő? Ha nem akarsz nagyot huppanni, ezeket azért előbb tisztázd.
  Sassy - sassy.hu
  2022. március 24.


  Megosztom
  Link másolása

  Olyan világban élünk, ahol az online intimitás – vagy ahogy a pszichológusok nevezik, pszeudo-intimitás – egyre nagyobb teret nyer a mindennapjainkban.

  Szinte mindent telefonról, laptopról, appokon és site-okon intézünk, és az utóbbi évek kényszerű bezártsága miatt a magánélet és az ismerkedés is sokaknál egyre inkább ebbe a térbe szorult vissza.

  Online esünk szerelembe valakivel, akivel a virtuális térben úgy együtt rezgünk, mint Neo és Trinity, akinek vicces, bájos, romantikus vagy épp észvesztően intellektuális stílusától az egekbe szökik az endorfin-szintünk.

  Képesek vagyunk hetekig, akr hónapokig így ellenni egy online Nagy Ő-vel, anélkül, hogy ténylegesen találkoznánk vele. A találkozás ugyanis felelősség, egy VALÓDI párkapcsolat felvállalásának felelőssége. Ez pedig már nem oldható meg egy-két jópofa csetüzenettel.

  A szakértők ezért azt javasolják, hogy ha teljesen odavagy egy pasiért/nőért a neten, de még nem találkoztatok, 6 dolgot mindenképp tisztázz vele, ha komoly kapcsolatban gondolkodsz. Ha ezek nem stimmelnek, persze nem kell azonnal a dolgot kikukázni, de alaposan át kell gondolni, hogy van-e értelme. Nehogy aztán később legyen a nagy szerelemből kapitális pofára esés. Íme a lista.

  #1 Egyedülálló vagy?

  Evidensnek tűnő kérdés, a nagy egymásra találós csetelések közepette mégis sokan elfelejtik megkérdezni. Természetesnek veszik, hogy a másik nem házas, nem él párkapcsolatban, különben nem cicázna annyit veled, ugye? Sajnos: dehogynem. A randiappok dudig vannak házas, vagy egyéb módon foglalt nőkkel-férfiakkal, akik egy kicsit unatkoznak a kapcsolataikban, és így szeretnék feldobni az egyhangúságot. Egyszerűen csak romantika- és izgalom-hiányuk van. Ne találkozz az online választottal, amíg ezt kétséget kizáróan nem tisztáztátok.

  via GIPHY

  #2 A közelben laksz és dolgozol?

  Nehogy csak hetek múlva süsse ki, hogy az ország másik felében él, esetleg külföldön dolgozik. És körülbelül félévente egyszer láthatnátok egymást, egy hétvégére. Nyilván nem ilyen kapcsolatra vágysz, a rózsaszín felhők közül ereszkedj le a praktikum szintjére, és ezt is tedd tisztába.

  #3 Milyen közös dolgok vannak bennünk?

  Ez persze a csetelés során is kiderülhet már, de fontos, hogy itt is legyenek konkrétumok: ha utálod a focit, de ő minden hétvégén meccsre akar kirángatni, akkor ez nem fog menni. Ha a tengerparti nyaralás az álmaid álma, ő viszont kizárólag egy kőkemény, hegyi túrán tud ellazulni, akkor sem ő a te embered. Ha imádsz jó, magyarosan főzni és enni, de ő vega, és rá se bír nézni a te kajádra, az is jelentősen bonyolítja a kapcsolatot. Persze ezek apróságoknak tűnnek, de egy párkapcsolatban sokszor a kis dolgok a nagy dolgok.

  #4 Számodra mi jelent kikapcsolódást?

  Ez tulajdonképpen az előző pont, kicsit leszűkítve a szabadidős tevékenységekre. Kell néhány közös hobbi, amit mindketten szívesen csináltok. Nem minden, de ha például odavagytok a bicajozásért, máris rengeteg program, vicces, közös időtöltés lehetősége nyílik meg előttetek.

  via GIPHY

  #5 Mi a véleményed a vallásról?

  Nem mindenkinek fontos, de van, akinek nagyon is, és igen kínos lehet, ha ez későn derül ki. Egy mélyen hívő és egy ateista ember például az élet fontos dolgairól nagyon különbözően tud gondolkodni, így nehezen képesek egymásra hangolódni.

  #6 Mit gondolsz a politikáról?

  Ez nem is szorul bővebb magyarázatra. Sokan igyekeznek távol tartani magukat a politikától, de ha valamiben mégis élesen eltér a véleményetek, az a mai világban sok vitának, sőt veszekedésnek, elhidegülésnek lehet az előidézője. Nem árt, ha azért ebben is vannak közös pontok.

  YourTango

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tudd meg fél perc alatt, hogy mutatod-e a totális kiégés 4 legfontosabb jelét
  Dr. Julie Smith pszichológus a TikTokon sorolta fel a "vészcsengő-jeleket."
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 24.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztos ismered a mondást, hogy egy embernek néha nem árt leülnie egy kicsit, és megvárni, amíg a lelke "utoléri" őt. A mai világ annyira pörög, és benne te is, hogy sokszor észre sem veszed, hogy a lelked egyszerűen nem bírja szuflával a rengeteg történést, és kiégsz. Ez pedig nagyon veszélyes, mert a tartós kiégés depresszióba, pánikbetegségbe vagy valami konkrét, szervi betegségbe torkollhat.

  Dr. Julie Smith pszichológus egy mindössze fél perces TikTok videóban hívta fel a figyelmet arra a négy, legriasztóbb jelre, amelyek bombabiztosan mutatják, hogy ki vagy égve, vagy legalábbis vészesen haladsz felé. Íme a jelek, vajon észleled magadon?

  1. Irritált vagy. Többet veszekszel a pároddal, barátaiddal, kollégáiddal. Ok nélkül a plafonon vagy, olyasmi is idegesít, ami korábban nem.

   

  2. Mindent halogatni kezdesz. A legegyszerűbb, leghétköznapibb teendőket is, mert még azok is túl soknak, iszonyatosan leterhelőnek tűnnek.

   

  3. Elhanyagolod magad. Mozgás, diéta, személyes higiénia, szépségápolás. Kevésre, vagy nullára csökken. Egyszerűen nincs erőd rá.

   

  4. Egyszerre vagy fáradt, és idegesen élénk. Álmos vagy, de képtelen vagy egy jót aludni. Belül vibrálsz, a kimerültség képtelenné tesz arra, hogy valódi, nyugalmi állapotba kerülj.

  @drjuliesmithI see the last one the most 🔥♬ original sound - Dr Julie Smith - Psychologist

  Dr Julie Smith/TikTok

  The Sun


  Megosztom
  Link másolása