LIFE

  5 ártatlannak tűnő mondat, amit a szociopaták mondanak, hogy a földbe döngöljenek

  A szociopaták köztünk vannak. És nincs rájuk írva, hogy mik. De nagyon veszélyesek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 12.


  Megosztom
  Link másolása

  Gonoszság. Sokan ezzel az egyszerű szóval fejezik ki azt, ami a nárcisztikusok, a pszichopaták és a szociopaták lelkében rejtőzik. Tény, hogy amikor egy átlagember találkozik velük, és valamilyen élethelyzetben először látja meg ezeknek az ijesztően torz lelkenek a valódi arcát, az egy sokkoló élmény.

  A pszichopátia és a szociopátia csak a köznyelvben élő fogalmak, a szakemberek antiszociális személyiségzavarnak hívják ezeket. Azért nagyon veszélyesek, mert tulajdonképpen hiányzik belőlük minden emberség.

  A szociopátia a szakértők szerint kora gyermekkorban alakul ki, átlalában erőszakos, "züllött", bántalmazó közegben. A szociopaták köztünk járnak, és bár az álarcuk sokszor tökéles, belül teljesen más van: nem szeretnek, nem tanulnak és nem szoronganak. A felszínen elbűvölőek lehetnek, akár kifejezetten intelligensek is, de egyszerűen nincs lelkiismeretük.

  Szinte bármilyen szörnyűséget képesek megtenni másokkal, és a megbánás, az empátia, a könyörület legkisebb jelét se mutatják, és nem is érzik.

  Mivel bárhol belefuthatsz egy ilyen rejtőzködő szörnyetegbe - párkapcsolatban, munkahelyen, egyéb közösségben -, jobb, ha felvértezed magad ellenük. A szociopaták egyik legkedvesebb "játéka", hogy úgy akarják értékesebbnek érezni magukat, hogy másokat eltaposnak. Ezt sokszor manipulatívan, alig észrevehetően, ártatlanul pillogó szemmel teszik.

  A szakértők kiemeltek 5 olyan "ártalmatlannak" tűnő mondatot, amellyel ezek a torz lelkű emberek épp azt célozzák, hogy téged a földbe döngöljenek, elvegyék az önbizalmadat, a valóságérzékelésedet.

  #1 Túlérzékeny vagy

  Ezt akkor vágják a fejedhez, ha megsértettek. Mivel ők soha nem tartják hibásnak magukat semmiben, ha beléd rúgnak, azonnal áthárítják a felelősséget. Téged hibáztatnak, te vagy a hülye, amiért rosszult mert esni neked valami. Az egyik legősibb manipulációs technika.

  via GIPHY

  #2 Őrült vagy, féltékeny vagy stb.

  Ezek a válogatott jelzők főként párkapcsolatokban fordulnak elő. Itt már a manipuláció legaljasabb fajtája, az úgynevezett "gázlángolás" jön be a képbe. A bántalmazó, elnyomó fél el akarja hitetni a másikkal, hogy megőrült, hallucinál, képzeleg. Az áldozat a végén a saját szemének és a fülének sem hisz, teljesen összezavarodik, így a szociopata nyugodtan uralkodhat rajta.

  #3 Mindent túlanalizálsz

  Ez egy kicsit olyan, mint az első, de ennek is az a lényege: BENNED van a hiba, te érzékeled rosszul a szociopata elfogadhatatlan viselkedését.

  #4 Nélkülem életképtelen vagy

  Ez a mondat már kifejezetten gonosz, az ártalmatlanságnak még csak a látszatát sem próbálja kelteni. Ez is párkapcsolati manipuláció, szintén gázlángolás: elhiteti az áldozattal, hogy tényleg a szociopata az egyetlen, akivel boldogulni tud, nélküle az áldozat egy nagy nulla. Aki ezt sokszor hallja attól, akit szeret, a végére önmaga árnyékává válik, annyira szétzilálódik az önbecsülése.

  via GIPHY

  #5 Félreértettél

  Nem, nagyon nagy valószínűséggel nem értetted félre. Pontosan azt mondta, amit hallottál, és amit értelmeztél. Ez is manipuláció: a szociopata szerint megint te vagy a "félkegyelmű", aki még egy mondatot sem tud értelmezni.

  Nem állítjuk, hogy a fenti mondatok közül egy-kettő nem hangozhat el néha az emberi kapcsolatokban. De ha rendszeresek az ilyen mondatok, egy mintázatot mutatnak, akkor jobb, ha tudod: egy mérgező emberrel van dolgod. Ha nem pont szociopatával, mert lehet például nárcisztikus is (ezek között a személyiségzavarok között sok az átfedés), akkor is rendkívül veszélyesek a mentális egészségedre.

  Egyet tehetsz: figyeled magad, hiszel a saját érzéseidnek, nem hagyod, hogy megalázzanak és összezavarjanak, és természetesen amint tudsz, elmenekülsz az ilyen emberek közeléből. Lehetőleg örökre.

  ThePowerfulMind

  Fotó: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása