LIFE

  15 dolog, amivel egy férfi holtbiztosan elüldözi maga mellől a normális lányokat

  Például a folyamatos nyafogás és panaszkodás elkényeztetett gyerek módjára, és a hűtlenkedés.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Elég sok lista kering arról a neten, hogy egy nő mivel üldözi el a férfiakat, és hogy mit tegyen, illetve ne tegyen, ha szeretne tartós kapcsolatot.

  Szerzőnk úgy gondolta, érdemes lenne a fiúknak is tudtukra adni, mivel mennek a lányok agyára, mivel üldözik el őket a közelükből. miért

  Nem, ez nem rinyálás, hanem jogos kritika. Nézzük a szubjektív listát, mitől menekül sikítva egy nő egy párkapcsolatban, mire érdemes figyelni.

  Féltékenykedés

  Öl, butít, és nyomorba dönt. Legtöbbször semmi alapja nincsen, csak a férfi kóros önbizalomhiánya, ami elsőre nem is tűnik fel, ám ilyen jelekből kiderülhet.

  Amikor a férfi a közös háztartás minden gondját a nőre hagyja,

  de dicséretet vár azért, ha néha "besegít". A párkapcsolatokban nincsen férfi dolga, meg nő dolga, férfi kötelessége, és nő kötelessége, hanem két egymással egyenrangú partnernek vannak feladatai. Még akkor sem lehet mindig, minden otthoni munkával a nőt magára hagyni, ha úgy egyeztetek meg, hogy ő viszi a háztartást, és otthon dolgozik, te pedig eljársz a munkahelyedre és hajtod a pénzt. Azt se várd el a párodtól, hogy legyen mindig egészséges, fitt és fáradhatatlan...

  Ígérgetés anélkül, hogy akár egy ígéretet is betartana ezek közül

  Több olyan nővel is beszéltem, akinek elege lett abból, hogy a tervekből soha nem lesz semmi, hogy a kérésekre az a válasz, hogy "persze, majd", és hogy a szép ígéretek mindegyike csupán hitegetés.

  Rendetlenség, igénytelenség és ápolatlanság

  Elvárod a lánytól, hogy mindig csinos, illatos legyen? És hogy az otthona (vagy a szobája) is csillogjon-villogjon a tisztaságtól? Hogy ne legyen szájszaga? Ne mutatkozzon piszkos cipőben? Ne legyen korpás és zsíros a haja? Nos, ezek az elvárások ugyanúgy rád is vonatkoznak!

  És ha szerinted az az alap, hogy a nő figyeljen a testére, sportoljon, ügyeljen az étrendjére, akkor hajrá, már kezdheted is a fogyókúrát és a rendszeres testedzést!

  Erőszakos viselkedés és durvaság

  Többször is írtunk a verbális és fizikai erőszakról. Ha nem bírsz "a természeteddel", kezeltesd magad, járj pszichoterápiára, menj el pszichológustól, keress indulatkezelési tréninget, tanulj meg asszertív módon kommunikálni, fejezd be a káromkodást.

  A nőkre tett lekicsinylő megjegyzések

  "Ezt úgysem tudod megcsinálni", "a nők agya" és "egy nőnek nem ezzel kellene foglalkoznia" típusú megjegyzésekkel csak azt éred el, hogy lapátra tesznek. Ha így gondolkodsz a nőkről, akkor miért is akarsz párkapcsolatban lenni? Mit is gondolsz a saját családodban a nőkről? Hm?

  Az idősekkel és gyerekekkel való gorombaság

  Igazság szerint a normális gondolkodású férfiaknak sem jön be, ha valaki bunkón viselkedik azokkal, akik gyengébbek nála. Ez a viselkedés jelzi egy nőnek, mire számíthat, ha közös gyermekeitek lennének, és hogyan bánnál vele, ha megöregedne vagy megbetegedne.

  Függőségek

  A párod NEM az orvosod, addiktológusod, ápolónőd, bejárónőd, anyukád - és te sem vagy kisbaba -, ja, és nem a pénztárcád, hogy ő finanszírozza a szerencsejátékot, a piálást vagy mást.

  Az érett, felnőtt gondolkodás teljes hiánya

  Ha nem tudsz felnőtt módon viselkedni, felelősséget vállalni, másokra tekintettel lenni, megpróbálni megoldani a problémáidat és nem vagy önálló, akkor ne csodálkozz azon, ha a nők kerülik a társaságodat.

  Folyamatos nyafogás és panaszkodás, mintha elkényeztetett kisgyerek lenne

  És ha a fentieket még negatív hozzáállással is tetézed, végképp nem a lányok a hibásak abban, ha megunják az örök elégedetlenkedést.

  Ha nem képes a nő szellemi és lelki partnere lenni

  Egyedül a szex jó együtt? Akkor nincsen túl sok értelme a párkapcsolatnak.

  Hűtlenkedés, és az azzal való takarózás, hogy hát a fiúk már csak ilyenek

  Gyakori érv, hogy a férfiaknak mindig nagyobb szabadság jár, mint a nőknek, ám ez hazugság és önáltatás. A hűtlenségről és a társ megcsalásáról ebben a cikkben található néhány gondolat, olvasd el, ha úgy érzed, neked "jár" a félrelépés.

  Megbízhatatlanság anyagi téren

  Ha mindig, mindenki és minden fontosabb, mint az együtt töltött idő

  Haverok, buli, horgászat, minden este ivászat - a kapcsolat és az intimitás kárára.

  Hazudozás

  A hazugságok miatt az emberek elveszítik az egymásba vetett bizalmukat. Ez a párkapcsolatokra is igaz.

  Te mit tennél a listára?

  Fotó: Illusztráció/Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sokkolta a netet a videó, amelyen egy nagymellű nő megmutatja a koszorúslányruhát, amit az ara VŐLEGÉNYE választott neki
  Egyesek szerint a menyasszonynak azonnal ki kéne rúgnia a férj-jelöltet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Lassan három millióan látták azt a TikTok videót, amelyen egy fiatal nő megmutatja, milyen bizarr meglepetésben volt része a legjobb barátnője esküvőjére készülve - számol be róla az It's Gone Viral.

  A lány, akit kifejezetten nagy mellekkel ajándékozott meg a természet, nemrég kapta meg a koszorúslányruháját, amelyet a leendő menyasszony szerint a vőlegény választott ki, kifejezetten neki. A ruhát látva meglehetősen egyértelmű, hogy a vőlegény az esküvőn az örök hűség megfogadása mellett egyéb, szemet gyönyörködtető látványt is szeretett volna jóelőre bebiztosítani magának.

  A lány tanácstalan, azt mondja, így nagyon kényelmetlenül érezné magát, és úgy véli, el is vonná a figyelmet a menyasszonyról, ami pedig a legnagyobb bűn egy esküvőn. A kommentelők közül sokan viccesen közelítették meg a dolgot, de abban teljes volt az egyetértés, hogy a vőlegény részéről ez meglehetősen ízléstelen húzás volt, és a leendő feleségnek bizony nem ártana résen lennie. Íme néhány komment:

  „Hát a vőlegény egyértelműen nem a leendő feleségére gondolt, amikor kiválasztotta neked ezt a ruhát.”

  „A férjecske már a jövőre apellál?”

  „A menyasszonynak üzenem, hogy ez hatalmas vészjelzés, ha az én vőlegényem csinált volna ilyet, nem lett volna esküvő, az tuti.”

  „Istenien nézel ki, na de azért...nem valami jó előjel arra a házasságra nézve.”

  @ig_pilyplum96 Hm 😒 #bestfriendsfiance ♬ original sound - pilyplum


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  A többet káromkodó emberek intelligensebbek és megbízhatóbb barátok a kutatások szerint
  Nem a folyamatos trágárkodásról van szó, hanem a szabadszájúságról. Na, az állítólag jó jel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Már egész kiskorunktól azt tanítják nekünk - főként a lányoknak - hogy csúnyán beszélni nem szabad. Aztán ahogy elérkezik a kamasz-, illetve a fiatal felnőttkor, ez természetesen megváltozik. De lássuk be, sokan vannak, akik még mindig alaposan megütköznek, ha valaki, akár egy laza baráti társaságban is szabad szájú, és nem riad vissza attól, hogy néha elkáromkodja magát, vagy csak csúnya szavakat szőjön bele a mondandójába. Itt a nők megítélése megint csak sokkal szigorúbb.

  Pedig a tudomány szerint ezek az emberek épp hogy jobbak, mint az átlag. Timothy Jay professzor, a Massachusetts-is Egyetem kutatója, valamint Kristin Joy pszichológus kiadtak egy tanulmányt, amely szerint a csúnya szavakat gyakrabban használó emberek úgynevezett nyelvi intelligenciája kiemelkedik az átlagból.

  "Ezek az emberek jobban érzékelik a nyelvi kontextust egy beszélgetés során, képesek a a legapróbb nyelvi árnyalatokat is megkülönböztetni, és a többieknél sokkal nagyobb a szókincsük is, nem a csúnya szavakat értve, hanem általában" - állítják a kutatók.

  via GIPHY

  Egy másik kutatás, amelyet a Stanford Egyetem és a Cambridge-i Egyetem kutatói végeztek pedig azt bizonyította, hogy egyértelmű összefüggés van a szabad szájúság és az őszinteség, illetve megbízhatóság között. Ebben a felmérésben csaknem 74 ezer embert vizsgáltak. Nyelvhasználati kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a beleegyezésükkel megvizsgálták a Facebook-profiljukat, a bejegyzéseiket, életeseményeiket.

  Arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédüket olykor csúnya szavakkal "tarkító" emberek sokkal őszintébbek, jobban felvállalják a véleményüket, azt, hogy kik ők valójában, és a személyiségük is integráltabb, tehát nemcsak egyenesebbek, hanem megbízhatóbbak is.

  "Ezek az emberek egyszerűen ritkábban hazudnak, sokkal kisebb a hajlamuk arra, hogy félrevezessenek, becsapjanak másokat" - derült ki a felmérésből a tudósok szerint.

  via GIPHY

  Ha tehát egy barátunk - vagy akár egy újonnan megismert társ-jelölt - olykor-olykor elereszt pár nem túl illendő kifejezést, azt fintorgás helyett nyugodtan vehetjük jó jelnek. A tudomány szerint valószínűleg őszintébb, hűségesebb barát/társ lesz, mint az, akinek soha egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

  CouriousMindMagazine (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Király Linda kiállt a body shaming ellen - Tényleg itt tartunk, hogy arról beszélünk ki hány kiló lehet?
  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 28.


  Megosztom
  Link másolása

  A body shaming (testszégyenítés) egy aggasztó jelenség, amely valakinek a kinézete, testalkata, testsúlya, testszőrzete, ráncai, ősz haja vagy valamilyen más testi tulajdonsága miatti kritizálását, megalázását jelenti. Szerencsére egyre többen emelik fel a hangjukat ellene, ahogyan ezt most Király Linda is tette.

  Az énekesnő éppen Olaszországban, az Amalfi-parton élvezi a napsütést, azonban a negatív kommentek teljesen kizökkentették. Egy Facebook-posztban állt ki a body shaming ellen:

  Lindát támadni kezdték alakja miatt, amelyet nem hagyott szó nélkül.

  „Ez a fotó megjelent rólam az Olaszországi nyaralásomról és olyan kommenteket láttam, hogy "megérett a disznó vágásra", "jó nagy darab, ez szerintem semmit nem adott le a súlyából", "Úr Isten milyen dagadt" stb…”

  - kezdte mesélni az énekesnő milyen bántó hozzászólások érték kinézetét illetően.

  „Nagy a baj. Tényleg itt tartunk a mai világban, hogy arról beszélünk, hogy ki hány kiló lehet? Borzalmas dolgok történnek a világban és egyre nehezebb az élet/megélhetés mindenki számára és ez a téma hogy éppen le vagyok fogyva vagy sem? Tisztelet a kivételnek persze, de hogyha ettől jobban érzi magát az az ember aki erről ír kommentet, akkor egészségére. Én azért vagyok itt, és azért kezdtem el zenélni, hogy segítsek és erőt adjak. Nem vagyok képes csöndbe maradni ha másokat azért bántanak/ítélkeznek, amiről nem tudjuk a hátterét”

  - írta Linda.

  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva. Ez a felszínes viselkedés nem viszi előre a világot, mi nők pedig csak akkor tudunk előre jutni, ha felemeljük és nem letaszítjuk egymást. Linda hozzátette, hogy nem önmaga miatt írta meg ezt az üzenetet, hanem a következő generáció számára, akik már egészen fiatal koruktól kezdve testképzavarral küzdenek a közösségi média miatt.

  „Itt nem rólam van szó, mert én már rég megtanultam ezt kezelni és helyre rakni. Igen, tudom nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok... Viszont számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket és teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogy hogy néz ki. Ébredjünk mar fel! Borzalmasan szerencsések vagyunk olyan szempontból, hogy eszméletlen tehetségek/eszek vannak nálunk és csak annyit kellene csinálnunk, hogy biztassuk és támogassuk a másikat. Nagyon különlegesek vagyunk és szomorúnak tartom, hogy az igazi értékeinket elveszítjük az ilyen fajta egymás rombolásában. #everyBODYisbeautiful #stopbodyshaming”

  - tette közzé Linda a közösségi oldalán.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk