LIFE

  11 tipp reggelre, hogy morcos mormotából energikus pacsirtává változz

  Pár praktika és még a végén a reggel lesz a napod kedvenc része!
  Sassy - sassy.hu
  2019. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Annak érdekében, hogy reggel a megfelelő testi és lelki állapotban érj be a munkahelyedre, elég magadávé tenned pár apró, napi "rituálét", amik segítenek beizzítani a napot.

  Íme a tökéletes reggeli rutin 11 pontja:

  #1 Nehogy kilépj a házból üres hassal

  Nem lehet eléggé hangsúlyozni: a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ami egyfajta ugródeszkaként szolgál. Mielőtt nekiindulnál a teendőinek, fel kell töltődnöd energiával, tanácsos tehát legalább egy kis harapnivalót magadhoz venned. Persze vannak olyan típusú emberek, akiknek a szervezete a korai órákban még nem képes befogadni egy hatalmas lakomát és ez teljesen jól van így. Egy kis zabkása, vagy joghurt gyümölccsel, esetleg pirítós zöldségekkel remek opció lehet - mindezt pedig öblítsd le megfelelő mennyiségű folyadékkal, például zöld teával vagy citromos vízzel. Ha kicsit több időd is van, egy kis zenehallgatással még inkább felpimpelheted a reggelit.

  #2 Pörögj fel

  Egy kis reggeli torna csodákra képes, nem csoda, hogy sokan reggelre időzítik az edzéseiket. Azonban ha te nem tartozol a korai pacsirták körébe, akkor egy 20 perces futás vagy gyors séta, esetleg kutyasétáltatás is optimális választás. Ha esetleg túl késős lennél, akkor próbáld meg magad rávenni arra, hogy 10 perccel korábban indulsz munkába és tömegközlekedés helyett legalább egy darabon a sétát választod, vagy kocsi helyett a biciklit. Hidd el, semmi más nem izzítja úgy az agyad, mit egy kis mozgás.

  #3 Minőségi alvás

  Arról megoszlanak a vélemények, hogy egy felnőtt szervezet számára 6 vagy 8 óra alvás-e a minimum, mindenesetre ez személyenként változhat, ezért már biztosan te is kiismerted magad ezen a téren. Fontos azonban, hogy igyekezz mindig ugyanabban az időben feküdni és ébredni, így nagyban megkönnyíted a testednek a pihenést és ébredést. Az lefekvés előtti időt telefonnyomkodás helyett inkább olvasással töltsd, így a szemed is "fellőheti a pizsit" és könnyebben álomba szenderülsz. Reggel pedig bármennyire is nehéz, érdemes elhagyni a szundi gomb használatát, mivel a felkelés az első felébredés után a legkönnyebb a szervezetednek, a 10 perces mini-alvások sokat rontanak az állapoton, hála az alvás-ciklusok kényes rendszerének.

  #4 Tartsd rendben a környezeted

  Az élettered, különösen a hálószobád tartsd rendben és tisztaságban, hiszen így a fejedben is nagyobb eséllyel születik nyugalom. Ne hagyd elő a félbehagyott feladataidat sem, mivel felébredve nem túl jó egy káosszal és elintéznivalókkal teli térben kelni. Ellenben a rend jó érzéssel tölt majd el.

  #5 Lefekvés előtt készítsd elő a következő napi szetted

  Mindenki ismeri azt a "kórképet", melyben tele van a szekrényünk ruhánkkal, ám mégsem tudjuk eldönteni, hogy mit vegyünk fel és végül ezért késünk fél órát. Sokkal jobb este megtervezni a szettet, így reggel ebben a nyugodt tudatban zuhanyozhatunk és nem kell kapkodnunk. Ugyanez igaz lehet a táskánk bepakolására is, főleg ha elutazunk.

  #6 Kapcsold ki a telefonod

  Mielőtt lefeküdnél, kapcsold ki, vagy legalább tedd repülő-módba a telefonod, így senki nem fogja megzavarni a pihenésed. Reggel ne az legyen az első dolgod, hogy csekkolod, hanem mosakodj meg, reggelizz, mozogj kicsit, és ezután jöhetnek az üzenetek, e-mailek. Sokkal jobb, ha nem ezek adják meg az alaphangulatot a napodnak, mivel pl. egy rossz hír alááshatja az egészet - sokkal jobb, ha először rendesen felébredsz és utána nézel szembe az online világgal.

  #7 Folyékony energia-töltet

  Egy átaludj éjszaka után a tested dehidratált lehet, ezért igazán jó ötlet egy pohár vízzel kezdeni a napot, amit egy kis citrom vagy gyömbér még inkább feldob.

  #8 Ne felejtsd el a mantrádat

  Sokszor más emberek szavai igazán bölcsek és motiválóak lehetnek, ezért egyáltalán nem gyerekes dolog inspiráló idézeteket és pozitív gondolkodástól szóló könyveket lapozgatni. Efféle hangulatot árasztó képekkel, képeslapokkal, fotókkal nyugodtan kitapétázhatod a hűtőd, az ajtód vagy a faliújságod. Reggel jó érzés rájuk nézni és egy kedvenc emlékre vagy tervre gondolni.

  #9 Állj meg és élvezd ki a pillanatot

  Igen, bármilyen Coelhósan is hangzik. Reggelt szánj időt egy kis elmélkedésre, amikor megállsz a rohanó élet közepette. Nem kell feltétlen meditálni, de érdemes átgondolni a napot és akár papírra vetni a gondolataidat, ötleteidet, terveidet. Egy kis légzésgyakorlat szintén hasznos praktika, vagy a reggeli madárcsicsergés és friss környezet tudatosítása.

  #10 Ne hanyagold el a hobbijaidat

  A legtöbb ember körül lézeng egy két olyan projekt, amibe belekezdett, de végül sosem fejezett be. Legyen szó művészetről, sportról, tudományról, barkácsolásról... Reggelente szánj öt percet arra, hogy legalább napi egy projekt-célt kitűzöl magad elé, amit aztán valóban meg is valósítasz. Akár a bútorok átrendezése is kreatív időtöltésnek minősül.

  #11 Állíts fel célokat

  El szeretnél utazni egy távoli országba vagy venni egy autót? Tegyél egy befőttes üveget egy jól látható helyre, amibe minden reggel egy ki aprót csempészhetsz. Ez nem túl nagy anyagi érvágás, ugyanakkor jó érzéssel fog eltölteni, hogy apró lépéseket teszel a célod felé.

  Forrás: EuropeanBusiness


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Döbbenetes videón, ahogy vadállatként üvöltözik egy esküvőn egy nő a pasijával, mert táncolt egy koszorúslánnyal
  A videót a buli DJ-je vette fel, a kinti mosdóban zajlott a balhé. Csak erős idegzetűeknek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Esküvői dráma! Barátnő kicsit kiakadt, hogy a pasija táncolt egy koszorúslánnyal, akit valószínűleg nem kedvel." – Ezt írta a TikTok videóra az az esküvői DJ, aki egy szinte szó szerint horrorba illő veszekedést rögzített a menyegző utáni bulin, kint a folyosón.

  A videón a balhézó pár nem látszik, mert bent vannak a mosdóban, de hallani mindent lehet - túlságosan is jól. Eddig 4,3 millióan hallgatták végig a valóban vadállati üvöltözést, amelyet a féltékeny barátnő levágott. Az eltorzult fejhang miatt csak foszlányokat lehet kivenni: „Tisztában vagy ezzel? Megértettél?". Ezt a lány kiabálja, a barátja próbálja megbeszélni vele a dolgot, de azután ő is felkapja a vizet, valószínűleg azért, mert a nő megütötte: „Te szó szerint megütöttél. Megütöttél, te, engem, én hozzád se értem." A kiabálást végül a lány egy jól kivehető „B...meg"-gel zárja.

  Az egész valóban döbbenetes, a hozzászólókat is sokkolta. Volt, aki megértette a nőt, és neki adott igazat, de a többség a férfi mellé állt, nem feltétlenül azért, mert vele értettek egyet, hanem mert szerintük ez a hangnem egyszerűen minden határon túlmegy, és megengedhetetlen. Néhány komment:

  „Ennek az üvöltésnek oka van. Iszonyú fájdalmat élhet át a nő. A pasi szerintem százezer százalékban bűnös."

  „Hölgyeim, ha szükségét érzik, hogy valakivel így ordítsanak, akkor inkább keressenek valaki mást. Ez így senkinek se éri meg."

  „Na ez az a pont, amikor a pasi helyében én már nem lennék benne ebben a kapcsolatban."

  „Haver, fuss, fuss, vissza se nézz!"

  „Senkivel nem üvöltözünk így! Még ha meg is csaltak, fájdalmat is okoztak neked, maradjunk már emberek. Ott kell hagyni az ilyen csajt, azonnal."

  @djd_nail Wedding Drama! #DjdNail #Dontdoit #ohlawd #prayforhim #weddingtiktok #Breathsis #dj #Djlife #findyourgrace ♬ original sound - DjD_Nail

  YourTango

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Hősként ünnepli a TikTok a lányt, aki hűtlen pasijától orrplasztikát kért engesztelésül, és meg is mutatta, milyen szép lett
  „Tökre megérte” – mondja a lány a videóban, amelyet már kétmillióan láttak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Igencsak felkavarta a TikTok népét az a kétségkívül merész lány, aki pasija félrelépése után rendhagyó húzásra szánta el magát, és mindezt részletesen elmagyarázta és meg is mutatta egy videóban - szúrta ki a YourTango.

  A lány elmesélte, hogy szerelme félrelépése természetesen nagyon megviselte, ám a pasi annyira könyörgött, hogy fogadja vissza, úgy fogadkozott, hogy bármit megtenne a megbocsátásért, hogy a lány végül a szaván fogta.

  Oké, akkor fizesd ki az orrplasztikámat. Amúgy is régóta meg akartam csináltatni, te meg eléggé beletapostál az önbizalmamba, ennyivel tartozol nekem" – közölte a fiúval.

  És amint a videóból is látszik, a dolog bejött. A pasi fizetett – egy orrplasztika 2000 dollárba, azaz körülbelül 800 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban –, a lány pedig meg is mutatta a csinos-fitos végeredményt.

  A kommentelők teljesen odavoltak az ötletért.

  „Hát ez óriási, istennő vagy!”

  „A francba, én egy trópusi luxusutazást kértem, eszembe juthatott volna az orrplasztika is, jobban megéri.”

  „Ez az! Ha továbbra is akar téged, fizessen. Nehogy már ingyen vesztegest rá az idődet!”

  A lány egyébként a videó végén elárulta, hogy a csalfa férfiú végül újra félrelépett, úgyhogy lapátra tette. De az új, gyönyörű orra „így is megérte.”

  @userg01728011 #stitch with @itslilrockyy #cheater #funny #catchingcheaters ♬ original sound - 🎨


  Megosztom
  Link másolása