LIFE

  11 tipp reggelre, hogy morcos mormotából energikus pacsirtává változz

  Pár praktika és még a végén a reggel lesz a napod kedvenc része!
  Sassy - sassy.hu
  2019. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Annak érdekében, hogy reggel a megfelelő testi és lelki állapotban érj be a munkahelyedre, elég magadávé tenned pár apró, napi "rituálét", amik segítenek beizzítani a napot.

  Íme a tökéletes reggeli rutin 11 pontja:

  #1 Nehogy kilépj a házból üres hassal

  Nem lehet eléggé hangsúlyozni: a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ami egyfajta ugródeszkaként szolgál. Mielőtt nekiindulnál a teendőinek, fel kell töltődnöd energiával, tanácsos tehát legalább egy kis harapnivalót magadhoz venned. Persze vannak olyan típusú emberek, akiknek a szervezete a korai órákban még nem képes befogadni egy hatalmas lakomát és ez teljesen jól van így. Egy kis zabkása, vagy joghurt gyümölccsel, esetleg pirítós zöldségekkel remek opció lehet - mindezt pedig öblítsd le megfelelő mennyiségű folyadékkal, például zöld teával vagy citromos vízzel. Ha kicsit több időd is van, egy kis zenehallgatással még inkább felpimpelheted a reggelit.

  #2 Pörögj fel

  Egy kis reggeli torna csodákra képes, nem csoda, hogy sokan reggelre időzítik az edzéseiket. Azonban ha te nem tartozol a korai pacsirták körébe, akkor egy 20 perces futás vagy gyors séta, esetleg kutyasétáltatás is optimális választás. Ha esetleg túl késős lennél, akkor próbáld meg magad rávenni arra, hogy 10 perccel korábban indulsz munkába és tömegközlekedés helyett legalább egy darabon a sétát választod, vagy kocsi helyett a biciklit. Hidd el, semmi más nem izzítja úgy az agyad, mit egy kis mozgás.

  #3 Minőségi alvás

  Arról megoszlanak a vélemények, hogy egy felnőtt szervezet számára 6 vagy 8 óra alvás-e a minimum, mindenesetre ez személyenként változhat, ezért már biztosan te is kiismerted magad ezen a téren. Fontos azonban, hogy igyekezz mindig ugyanabban az időben feküdni és ébredni, így nagyban megkönnyíted a testednek a pihenést és ébredést. Az lefekvés előtti időt telefonnyomkodás helyett inkább olvasással töltsd, így a szemed is "fellőheti a pizsit" és könnyebben álomba szenderülsz. Reggel pedig bármennyire is nehéz, érdemes elhagyni a szundi gomb használatát, mivel a felkelés az első felébredés után a legkönnyebb a szervezetednek, a 10 perces mini-alvások sokat rontanak az állapoton, hála az alvás-ciklusok kényes rendszerének.

  #4 Tartsd rendben a környezeted

  Az élettered, különösen a hálószobád tartsd rendben és tisztaságban, hiszen így a fejedben is nagyobb eséllyel születik nyugalom. Ne hagyd elő a félbehagyott feladataidat sem, mivel felébredve nem túl jó egy káosszal és elintéznivalókkal teli térben kelni. Ellenben a rend jó érzéssel tölt majd el.

  #5 Lefekvés előtt készítsd elő a következő napi szetted

  Mindenki ismeri azt a "kórképet", melyben tele van a szekrényünk ruhánkkal, ám mégsem tudjuk eldönteni, hogy mit vegyünk fel és végül ezért késünk fél órát. Sokkal jobb este megtervezni a szettet, így reggel ebben a nyugodt tudatban zuhanyozhatunk és nem kell kapkodnunk. Ugyanez igaz lehet a táskánk bepakolására is, főleg ha elutazunk.

  #6 Kapcsold ki a telefonod

  Mielőtt lefeküdnél, kapcsold ki, vagy legalább tedd repülő-módba a telefonod, így senki nem fogja megzavarni a pihenésed. Reggel ne az legyen az első dolgod, hogy csekkolod, hanem mosakodj meg, reggelizz, mozogj kicsit, és ezután jöhetnek az üzenetek, e-mailek. Sokkal jobb, ha nem ezek adják meg az alaphangulatot a napodnak, mivel pl. egy rossz hír alááshatja az egészet - sokkal jobb, ha először rendesen felébredsz és utána nézel szembe az online világgal.

  #7 Folyékony energia-töltet

  Egy átaludj éjszaka után a tested dehidratált lehet, ezért igazán jó ötlet egy pohár vízzel kezdeni a napot, amit egy kis citrom vagy gyömbér még inkább feldob.

  #8 Ne felejtsd el a mantrádat

  Sokszor más emberek szavai igazán bölcsek és motiválóak lehetnek, ezért egyáltalán nem gyerekes dolog inspiráló idézeteket és pozitív gondolkodástól szóló könyveket lapozgatni. Efféle hangulatot árasztó képekkel, képeslapokkal, fotókkal nyugodtan kitapétázhatod a hűtőd, az ajtód vagy a faliújságod. Reggel jó érzés rájuk nézni és egy kedvenc emlékre vagy tervre gondolni.

  #9 Állj meg és élvezd ki a pillanatot

  Igen, bármilyen Coelhósan is hangzik. Reggelt szánj időt egy kis elmélkedésre, amikor megállsz a rohanó élet közepette. Nem kell feltétlen meditálni, de érdemes átgondolni a napot és akár papírra vetni a gondolataidat, ötleteidet, terveidet. Egy kis légzésgyakorlat szintén hasznos praktika, vagy a reggeli madárcsicsergés és friss környezet tudatosítása.

  #10 Ne hanyagold el a hobbijaidat

  A legtöbb ember körül lézeng egy két olyan projekt, amibe belekezdett, de végül sosem fejezett be. Legyen szó művészetről, sportról, tudományról, barkácsolásról... Reggelente szánj öt percet arra, hogy legalább napi egy projekt-célt kitűzöl magad elé, amit aztán valóban meg is valósítasz. Akár a bútorok átrendezése is kreatív időtöltésnek minősül.

  #11 Állíts fel célokat

  El szeretnél utazni egy távoli országba vagy venni egy autót? Tegyél egy befőttes üveget egy jól látható helyre, amibe minden reggel egy ki aprót csempészhetsz. Ez nem túl nagy anyagi érvágás, ugyanakkor jó érzéssel fog eltölteni, hogy apró lépéseket teszel a célod felé.

  Forrás: EuropeanBusiness


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  „Koszos tányérban adtam vacsorát a fiamnak, mert soha nem mosogat el maga után, besértődött, rossz anya vagyok?”
  A nőnek elege lett, hogy a gyerek mindenben elvárja, hogy kiszolgálják.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy besokallt, mégis kétségek között hánykolódó anya osztotta meg igencsak kreatív nevelési trükkjét a Reddit nevű közösségi oldalon, ahol névtelenül fordulhat a többiekhez tanácsért bárki, bármilyen témában - számol be róla a YourTango.

  "Attól félek, hogy 'túlbüntettem' a 17 éves fiamat. A családban megosztjuk a házimunkát, az ő dolga, hogy az étkezések után bepakolja az koszos edényeket a mosogatógépbe, elindítsa a programot, és ha úgy alakul, ki is rámoljon belőle. De az a helyzet, hogy nem sok hasznát vesszük a fiamnak, mert nagyon hanyag. Nem öblíti le előtte az edényeket, és túltömi a gépet, így amikor vége a mosógatóprogramnak, a tányérok, poharak, minden tele van ragacsos ételmaradékokkal, újra el kell őket mosnunk a férjemmel, kézzel" - meséli az asszony.

  Amikor kérdőre vonta a fiát, a kamasz csak annyit válaszolt, hogy a gép úgyis fertőtlenít mindent, minek kell ezen problémázni. Ezért a nő úgy döntött: szokatlan leckét ad a gyerekének. Az egyik vacsoránál szólt a férjének, hogy a fiuknak a koszos tányérral és evőeszközökkel terítsen, míg a magukét tisztán tegye az asztalra.

  "A fiam a ragacsos, ételmaradékos tányérban meg evőeszközökkel kapta a vacsorát. Persze azonnal kiszúrta, és hisztizni kezdett, hogy ez undorító, mire mondtam neki, hogy mi a baj, a mosogatógép kifertőtlenítette, nem? Akkor egyen szépen abból. Halálosan megsértődött, egy szó nélkül elviharzott az asztaltól, nem is evett, és most nem beszél velünk. Én pedig aggódom: túl kemény voltam vele?" - tette fel a kérdést a nő.

  A válaszadók elsöprő többsége megnyugtatta az anyát: ennél jobb ötletet nem is hallottak.

  "Tökéletes szülőként jártál el. Tanulja csak meg a fiú, és igen, ebben az érzékeny korban, hogy minden tettének következménye van. Így nem egy önző, csak a saját kényelmével törődő felnőtt lesz, hanem megérti, hogy vannak az életben kötelességek is."

  "Dehogy voltál kemény vele, már évekkel ezelőtt ezt kellett volna tenned!"

  "Jobb, ha az ilyen kis pofáraesések még addig érik, akíg szerető családtagoktól kapja őket, mert az élet, meg a többi ember, akikkel később dolga lesz, garantáltan nem lesz ilyen kíméletes vele."

  Az asszony szerint egyébként a fia megtanulta a leckét: azóta úgy kezeli a mosogatógépet, mint a kisangyal, minden edény ragyog.

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Először szólalt meg Berki Krisztián pszichológusa a tragédia óta - arról beszélt, amiről csak kevesen tudtak
  Roboz Zsóka nem csak tanácsadó, hanem igaz barát is volt a celeb életében.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Ilkó Péter és Roboz Zsóka először, és egyben utoljára állt kamera elé, hogy Berki Krisztián utolsó heteiről beszéljen.

  Ilkó Péter életmód tanácsadóként és barátként is támogatta Krisztiánt. Roboz Zsóka pedig a híresség pszichológusa volt. Együtt nyilatkoztak a TV2-nek.

  Berki Krisztián május 6-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. 41 éves volt. Eredetileg labdarúgó volt, majd sportvezető lett, 2007 és 2010 között pedig az FTC vezérigazgatója volt. Több tévéműsorban is feltűnt, eleinte botrányai, különc életvitele miatt lett híres, évekig szerepelt különféle magyar valóságshow-kban, Hajdú Péter is vendégül látta 2020-ban az "Összezárva hajdú Péterrel" című beszélgetős műsorában.

  "Mindennél jobban szerettük egymást, bármilyen hullámzó is volt a kapcsolatunk" - nyilatkozta Berki Krisztián halála után az özvegye, Mazsi.

  A temetésen pedig beszédében a következőket mondta: "Megrendülten állok, mert nem tudtam hogy ilyen hamar mész el... Tudom, hogy itt vagy és talán azt is látod, mennyire arcul csapott minket a halálod. Mindent köszönök, a mosolyod, a szereteted és Natit is. Hiányozni fogsz a gyerekeknek! Ez lesz a legnehezebb: pótolni a szuperhős apát... Megígérem, hogy a gyerekek jó testvérekkent nőnek majd fel. Hálás vagyok neked, érted, és Emmáért, amíg csak élek, szeretlek!"

  Roboz Zsóka és Ilkó Péter szerint Berki Krisztián kifelé mutatott arca mögött egy érző szív bújt meg.

  "Nem akarok beállni abba a sorba, akik olyasmit nyilatkoznak róla, amit ő már nem fog tudni megcáfolni. Megérdemli, hogy minél többen megismerjék azt az oldalát, amit mi ismertünk, ami az ő valódi arca volt"

  - mondta a TV2 stábjának a pszichológus.

  "Mindig azt mondtam, hogy keressen valaki az elmúlt közel 20 évből, amióta a nyilvánosság előtt élt, egy olyan újságcikket vagy képernyős megjelenést, ahol ő negatívan nyilatkozik bárkiről. Egy igazi jó ember volt, és figyelt a környezetére. Kevés olyan ember volt, akire úgy lehetett számítani, mint rá."

  A pszichológus szerint Berkinek mindig fontosabb volt mások boldogsága, mint a sajátja, és ez volt rá jellemző élete utolsó hónapjaiban is. Sok energiát és időt tett abba, hogy előkészüljön egy új életre, mivel más irányba akart elindulni halála előtt.

  "Szerettem volna megvárni azt a lélegzetvételnyi csöndet, amikor annak is hangot lehet adni, ami egy olyan ember véleménye, aki az arc mögötti embert ismerte"

  - nyilatkozta Ilkó Péter, Berki Krisztián életmód tanácsadója.

  A teljes riportot itt láthatjátok:


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  6 dolog, amihez egy nő harminc fölött már túl öreg
  Itt az ideje felhagyni mindennel, ami nem előre visz!

  Megosztom
  Link másolása

  Nőként a húszas éveinket általában arra használjuk, hogy orbitális hibákat kövessünk el, legyen szó alulfizetett gyakornoki pozíciókról olyan állásokra, amelyek egyáltalán nem érdekelnek, rossz szexről vagy éppen stoppolásról egy fesztiválra tartva. Emellett persze még azzal is el vagyunk foglalva, hogy megtaláljuk önmagunkat. És éppen ezért sokkal jobbak a harmincas éveink!

  Ha elhagyjuk a nagy három X-et, akkor már jó eséllyel tudjuk, hogy mit akarunk, hogy merre tartunk és hogy hogyan érjünk el oda, tisztában vagyunk az értékeinkkel, van egy kialakult életvitelünk és egzisztenciánk. Ha te is épp most lépsz át erre az oldalra, akkor előre szólunk: csodás időszaknak nézel elébe!

  Azonban szem előtt kell tartanod néhány olyan aspektust, amelyekből ebben a korban már egyszerűen nem engedhetsz. Nézzük, melyek ezek.

  1. Alulfizetett állás

  Pláne akkor, ha a férfi munkatársaid többet keresnek nálad! Mostanra már biztosan többéves szakmai tapasztalattal és olyan hasznos tudással a hátad mögött állsz a munkaerőpiacon, hogy igenis megérdemelsz egy kielégítő fizetést. Ha valahol ezt nem adják meg, lépj tovább!

  2. Egészségtelen szokások

  A kor előrehaladtával az anyagcsere lelassul, a bőr kevésbé rugalmas – ez sajnos ezzel jár. Éppen ezért a harmincas éveidben már nem követheted ugyanazokat a szokásokat, mint korábban. Igenis le kell csökkentened a hamburgerek és növelned a saláták számát az étrendedben, és a testedzést se hanyagold el! Mozdulj, amíg nem késő!

  3. Összehasonlítgatás

  Mostanra már el kellett volna fogadnod, hogy vannak bizonyos adottságaid, amelyeken nem nagyon tudsz változtatni és hogy számtalan olyan értéked van, ami másnak nincs. Éppen nincs semmi értelme annak, hogy másokhoz hasonlítsd magad! Ha huszonvalahány év alatt nem barátkoztál meg magaddal, épp itt az ideje!

  4. Olcsó smink

  Nemcsak azért fontos, mert az olcsó termékek károsíthatják az arcbőr állapotát, hanem azért is, mert egész egyszerűen megérdemled a minőséget. Fektess be a bőrtípusodnak és a tónusaidnak megfelelő smink-alapszettbe és ragaszkodj hozzá!

  5. Szerencsétlen pasik

  A húszas éveinkben szinte elkerülhetetlen, hogy találkozzunk jó néhány borzasztó alakkal, akiket később legszívesebben letagadnánk. Ha viszont már rendelkezel a kellő élettapasztalattal, ezt többé nem engedheted meg magadnak. Nincs időd arra, hogy kitaláld, mit gondolnak, hogy játszmázz – keress egy rendes pasit, aki tudja, hogyan kell bánni egy igazi nővel!

  6. Úgy tenni, mintha minden rendben lenne

  Nem azt mondjuk, hogy engedd, hogy mindent az érzelmeid irányítsanak, de 30 fölött már nem kell úgy tenned, mintha mindent könnyedén vennél, mintha nem lenne holnap. Ha egy nehéz helyzettel kell megbirkóznod, ha egy rossz időszakon mész keresztül, igenis adj magadnak időt. Bánj magaddal türelmesen és törődj magaddal – ezzel tartozol magadnak.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „A pasim mindig betesz egy befőttesüvegbe 20 dollárt, ha lefekszem vele – azt mondja, ebből lesz a karácsonyi ajándékom”
  A sztorit a Redditen osztotta meg a nő. Meg a befőttesüveget is, a pasi ráírt üzenetével.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A Redditen, névtelenül oszotta meg egy nő a következő fotót. Amint látható, egy méretes befőttesüveg van rajta, tele húszdollárosokkal (6500 forint), az elejére pedig egy cetli van ráragasztva, a következő szöveggel:

  "Minden alkalommal, amikor d....unk, jövök neked húsz dollárral. Szóval a karácsonyi ajándékod tulajdonképpen rajtad múlik LOL." És a férfi aláírása.

  A nő szerint a párja valóban betartja ezt az önkéntes "vállalást". A Reddit kommentelői viszont nem igazán méltányolták ezt a "vicces" ötletet. Íme néhány a hosszászólások közül:

  "Ez iszonyúan ciki."
  "Szóval a pasid prostit csinált belőled???"
  "Ez undorító."

  A nő reakcióját nem ismerjük, lehet, hogy ő tényleg viccesnek találja. Szerintetek?

  The Sun

  Címkép: Pexels


  Megosztom
  Link másolása